Dodaj do ulubionych

wózek dla DWÓJKI DZIECI??

17.06.05, 20:29
dziewczyny, orientujecie się, czy są może jakieś wózki, w kórych można wozić
dowje dzieci? nie chodzi mi o wózki-tramwaje Graco, ani o bliźniacze, ani o
Emmaljungi, wq których nakłada się nakładkę dla starszaka.
czy istnieje coś jeszcze dla dwójki dzieci - młodszego i starszego?

pozdrawiam i czekam.
Obserwuj wątek
    • joanekjoanek Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 17.06.05, 20:44
      Co to są wózki-tramwaje?

Czy mogę prosić o jakiś link? (ja też jestem zainteresowana produktem, o który pytasz)

Pozdrawiam,
      Joanna z Glutusiem i Embrionem
      • anka_po_prostu Re: wózek - tramwaj 17.06.05, 21:45
        to chyba coś takiego:
        www.swiatdziecka.pl/shop.html?prod=684
        A.
    • zzz12 Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 17.06.05, 22:11
      no wlasnie wozki blizniacze. Spokojnie moga byc dla dzieci w roznym wieku,
      zwlaszcza, gdy maja niezaleznie rozkladane oparcia (jedno dziecko moze lezec,
      drugie siedziec), lub mozliwosc zamocowania gondoli obok czesci spacerowej.
      Konkretnych firm nie znam, ale na Zachodzie sporo tego jezdzi. Dla ciut
      wiekszych dzieci- adaptery laczace 2 pojedyncze spacerowki-parasolki w wozek
      niby-blizniaczy. Chyba emmaljunga miala cos takiego, ale moze da sie zrobic
      takie laczniki samemu, jesli zna sie jakas zlota raczke..
    • dorotafrancis Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 18.06.05, 00:10
      Super wozki dla dwojki robi bebe confort, zobacz sama:
      www.bebeconfort.com/
      Niestety nie mam zielonego pojecia, czy sa one dostepne w Polsce...

Pozdrawiam
      • malgorzata9 Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 18.06.05, 07:47
        Mam wózek bebe confort kupiony dla małego Stasia. Nie wyobrażam sobie teraz
        innego wózka. Ma on z tyłu podstawkę dla starszaka, na której jeździ gdy się
        zmęczy (albo gdy mama sie spieszy i chce iść w swoim tempie smile) moja starsza
        córeczka. Z ty że to dopiero "działa" gdy wózek nie jest rozłożony na płasko.
        • werata Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 18.06.05, 08:11
          Sa takie wozki z "nakladka" siedzaca z przodu dla starszego dziecka. To mlodsze
          jest w tym wlasciwym wozku a jakby powyzej siedzi starsze, ktore nie ma juz
          oparcia na glowke. Super fajne!
          Jak sie zdejmie te nakladke to jest zwykly pojedynczy wozek.
          powodzenia w szukaniu i wg mnie to naprawde swietny pomysl taki wozek!
          • wegielek Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 18.06.05, 13:27
            dziekuje za Wasze posty. ale chyba jednak musze szukac dalej, albo zdecydowac
            sie na Emmaljunge - dosc droga niestetysad

pozdrawiam Mamy oczekujace i Mamy z dziecmi na zewnatrzsmile
            • anapola Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 19.06.05, 00:54
              A w jakim wieku masz dzieciaczki?Ja mam roczniaka i trzylatka ,znalazłam
              rozwiązanie.Właściwie też nie najtańsze,ale super
              praktyczne.www.kidcar.pl.Można ten wózek zastosować jako przyczepkę do
              roweru,ale i jako samodzielną spacerówkę też.Jest bardzo zwrotna i świetnie się
              prowadzi.Wożę w niej moje kochane 30 kilo i wcale nie czuję ciężaru.Jeśli masz
              jakieś pytania chętnie odpowiem.Pozdrawiam
              • anka_po_prostu Re: do anapoli - ciekawe 23.06.05, 21:47
                anapola napisała:

Ja mam roczniaka i trzylatka ,znalazłam
                > rozwiązanie.Właściwie też nie najtańsze,ale super
                > praktyczne.www.kidcar.pl.Można ten wózek zastosować jako przyczepkę do
                > roweru,ale i jako samodzielną spacerówkę też.Jest bardzo zwrotna i świetnie
                się
                >
                > prowadzi.Wożę w niej moje kochane 30 kilo i wcale nie czuję ciężaru.Jeśli
                masz
                > jakieś pytania chętnie odpowiem.Pozdrawiam

--------
                zobacz, na co dziś trafiłam. przypomniałam sobie Twój wpis i chciałam, żebyś
                wiedziała, z jaką reakcją można się w naszym dziwnym kraju spotkać:

--------
                Mandat za przyczepkę rowerową

Tomasz Pszczółkowski z Wałcza (Zachodniopomorskie) oniemiał z wrażenia, gdy
                dowiedział się od policjanta, że przyczepka rowerowa dla dzieci, w której wozi
                4-letnią córkę Klaudię, jest niebezpieczna w Polsce i za jej używanie grozi 300
                zł mandatu. Sprawa otarła się o Komendę Główną Policji, a nawet parlament -
                podaje "Kurier Szczeciński".

"Dużo podróżuję po Europie i na drogach Unii takich przyczepek jest pełno i są
                legalne" - dziwi się pan Tomasz. Mieszkaniec Wałcza kupił dwukołową przyczepkę
                za 200 euro. Miała gwarancję i była standardowo wyposażona w światła
                odblaskowe, fotelik z pasami bezpieczeństwa, fluoroscencyjną chorągiewkę, a
                nawet małą sygnalizację świetlną (tzw. koguta) - informuje gazeta.

"Zadzwoniłem do Komendy Wojewódzkiej i poprosiłem o interpretację przepisów,
                czyli o obowiązujący całkowity zakaz przewożenia dzieci w przyczepach
                doczepianych do roweru" - mówi dziennikowi asp. sztab. Włodzimierz Mikityszyn z
                sekcji ruchu drogowego Komendy Powiatowej Policji w Wałczu. "Żeby to
                potwierdzić, skonsultowano się z Komendą Główną Policji. Ostateczne stanowisko
                jest takie, że w takich przyczepkach nie wolno przewozić dzieci" - dodaje.

Rowerem z przyczepką nie można się poruszać po drogach publicznych, rowerowych
                i strefach zamieszkania, czyli wszędzie tam, gdzie obowiązuje prawo o ruchu
                drogowym. Zamontowana sygnalizacja świetlna na dachu dwukółki zgodnie z prawem
                w Polsce również nie może być używana, gdyż tego typu sygnał jest zastrzeżony
                dla pojazdów uprzywilejowanych - czytamy w "Kurierze Szczecińskim".

"Pan Tomasz przyjechał do mnie z dzieckiem i pokazał przyczepkę, która bardzo
                mi się spodobała" - podkreśla poseł Bogusława Towalewska. "Rozmawiałam w tej
                sprawie z przewodniczącym komisji infrastruktury. Dokonanie zmian wiąże się z
                badaniami, ekspertyzami, biurem legislacyjnym, biurem sądowym legislacyjnym,
                posiedzeniem rządu i dopiero wprowadzeniem poprawki, która może wejść pod
                obrady Sejmu. A marszałek już nie przyjmuje żadnych ustaw. Trzeba czekać do
                następnej kadencji" - mówi "Kurierowi Szczecińskiemu".(PAP)

--------
                ciekawe, prawda? smile

A.

• anapola Re: do anapoli - ciekawe 25.06.05, 00:01
                  Witam! Po pierwsze masz rację-Polska to jest dziwny kraj.Po drugie dziękuję za
                  informację.Niedawno byłam na komendzie Policji,zaby oznakować rowery i
                  przyczepkę,spytałam czy są jakieś przepisy dotyczące przewożenia dzieci w
                  przyczepkach?Odpowiedź brzmiała,że mogę sobie wozić...Pojazd jest
                  oznakowany,widoczny z daleka,posiada pasy bezpieczeństwa.I co teraz myśleć?co
                  ciekawe,też jestem z zach-pom.sąsiadujemy z Niemcami i tam nawet kilkumiesięczne
                  (!)maluchy są tak przewożone.Tak,Polska to jest bardzo dziwny kraj...Dziękuję i
                  pozdrawiam ,też Anka
              • wegielek Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 24.06.05, 14:27
                chyba to rozwiazanie raczej nie zda egazminu. moje dzieci sa raczej na to za
                male - jedno ma 1,9 a drugie sie rodzi za chwile. a glebokiego wozka nie mam
                wcale.sad
                dzieki za rade i pozdrawiam.
                • tulcia Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 24.06.05, 22:55
                  a moze cos takiego?
                  cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=23628&item=7331225497&rd=1
                • anapola Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 25.06.05, 00:13
                  A może kiddy board(przystawka do wózka).U mnie między dziećmi było 2,5 roku
                  róźnicy i zdało egzamin.Pozdrawiam anapola
                  • anapola Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 25.06.05, 00:27
                    Możesz to zobaczyć tu:www.kiddyboard.de ,Niestety niewiem gdzie to można kupić
                    w Polsce...
                    • wegielek Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 27.06.05, 20:15
                      dziekuje za porady. serdecznie pozdrawiam Was wszystkie. jutro jade ogladac
                      Emmaljunge z nakladka dla starszaka. zoabczymy...
                      • piciuch Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 29.06.05, 20:05
                        Czesc
                        Jestem w takiej samej sytuacji. Mam dwutygodniowego i dwuletniego bobasa.
                        Moze masz juz jakis obraz gdzie mozna kupic ten wozek z nakladka najtaniej i w
                        ogole jaki to jest koszt w przyblizeniu.

Byłabym wdzieczna za odpowiedz.
                        Kasia
                        • wegielek do piciuch 30.06.05, 10:23
                          czesc,
                          juz kupilismy wozek. emmaljunge z nakladka dla starszaka (model wozka seat
                          unit). zaplacilismy 1000 zl. uzywany. pompowane kola, oslonka na nozki, wkladka
                          dla noworodka. bardzo fajny. wiadomo, nie jest nowy, ale dla mnie spoko.
                          starsza corka siada sobie i nakladce i w wozku (zrobionym na spacerowy). cieszy
                          mnie tez to, ze te wozki maja 5-punktowe szelki. i w ogole, powiem Ci, ze jak
                          go rozebralam do imentu zeby wyprac wszytko co sie da, to zobaczylam, ze on
                          jest naprawde bezpiecznie zrobiony. a mialam w zyciu rozne wozki - firkon,
                          deltim, graco. w graco np. zlamala nam sie rama wozka - rzecz nie do
                          naprawienia. wozek poszedl na smieci.sad
                          a ta emmaljunga mysle ze bedzie dobra i dla 1 i dla 2 dzieci. (bo nam sie na
                          dniach rodzi 2 malenstwo - starsze ma prawie 2 lata).
                          robilam tez wywiady wsrod znajomych, majacych emmaljunge (rowniez z nakladka),
                          to opinie byly takie same - WARTO.

uzywane sa i na allegro i tutaj na forum SPRZEDAM. nawet teraz sa jakies oferty
                          dosc interesujace.
                          powodzenia w podjeciu decyzji.
                          • piciuch Re: do piciuch 01.07.05, 00:04
                            To gratuluje zakupu, tez sie zdecydowalam ostatecznie na ta wersje, musze tylko
                            znalezc dobra oferte.Dzieki za odpowiedz.
                            pozdrawiam serdecznie
                            Kasia
    • pinik Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 29.06.05, 20:51
      Super wozek dla blizniakow/rodzenstwa wypuscila wlasnie firma teutonia. Uwazam,
      ze to najlepszy wozek dla blizniakow, jaki jest na rynku. Mozna go zobaczyc na
      niemieckiej stronie teutonii (www.teutonia.de). Wejsc na produkty i pozniej na
      model team alu.
    • lilek6 Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 30.06.05, 23:54
      Ja będę w najbliższych tygodniach sprzedawac emmaljungę (dwuletnią),która super
      się sprawdziła jako wózek dla młodszego i do tego podstawka dla starszego.Do
      tego wózka mam dużo dodatków:usztywnione nosidełko dla noworodka- cocono
      (wkłada się do spacerówki i robi za głęboki),osłonka na nogi,śpiworek
      zimowy,torba do wózka z materacykiem do przewijania.Wszystkim polecam taki
      wózek,jest solidny w najdrobniejszych szczegółach, które wychodzą podczas
      użytkowania i mile nas zaskakuja.Pozdrawiam.
      • piciuch Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 01.07.05, 00:03
        Czesc
        To moze mogłabym sie z Tobą skontaktowac, jestem zainteresowana kupieniem
        takiego zestawu i to juz na dniach. Podaj mi prosze namiary na siebie albo
        odezwij sie prosze do mnie - tel 604 591 291 (kasik@supermedia.pl)
        Pozdrawiam serdecznie
        Kasia
      • wegielek do lilek6 01.07.05, 14:51
        jakie szczegoly masz na mysli? co takiego Cie mile zaskoczylo w trakcie
        uzytkowania?
        • lilek6 Re: do lilek6 01.07.05, 19:56
          To są te szczegóły o których wczesniej wiemy, ale dopiero w czasie uzytkowania
          zdajemy sobie sprawę z ich przydatności np: ta cudowna lekkość
          prowadzenia,podwónie łożyskowane kółka(nie skrzypią),regulacja zawieszenia (
          dla dzidzi i na wertepach bardziej miękkie),taki drobiazg jak spinany kołnierz
          osłony na nogi przy budce-nie straszny nam był żaden wiatr,chowana w budce
          moskitiera z filtrem UV-której nigdy nie zapomniałaś wziąść ze sobą,możliwość
          odwrócenia podnóżka na drugą stronę gdy się zabrudził.Widać że wózek
          zaprojektował ktoś kto znał potrzeby dziecka i matki i nie bał się
          myśleć.Pozdrawiam.
          • wegielek Re: do lilek6 02.07.05, 13:39
            dziekuje za odpwoeidz. w moim wozku niektorych z wymienionych przez Ciebie
            rzeczy nie ma, sa za to inne (np. hamulec w raczce, przekladana raczka).
            pozdrawiam.
    • kwap25 Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 02.07.05, 14:28
      www.marko-zabawki.pl/index.php?id=2
      Mam na mysli wozek Wózek Double Jogg - 3 kołowy. Mam go teraz na sklepie jest
      super.
    • m_katarzynka Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 04.07.05, 11:50
      Witam!
      Mam pytanie odotyczące tych siedzisk emmaljunga dla starszego dziecka, może
      któraś z Was wie. Ile one kosztują? Gdzie mozna je kupić w Warszawie? Czy pasują
      tylko do wózków emmaljunga czy do innych tez dąłoby się je zamontować?
      Pozdrawiam serdecznie!
    • agnese79 Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 04.07.05, 14:06
      do wozkow mutsy mozna zamontowac drugie siedzenie. na www.mutsy.com w extra
      options mozesz zobaczyc jak to wyglada
      • diara Re: wózek dla DWÓJKI DZIECI?? 04.07.05, 15:12
        Cześć. Mam dokładnie ten sam problem. Między moimi maluszkami będzie 20 miesięcy różnicy. Ale niestety nie stać mnie na kupno nowego wózka, zwłaszcza, że ten po starszym jest całkiem dobry. Spodobał mi się niesamowicie pomysł z tą podstawką. Rewelacja! To byłoby coś dla nas! Nie wiecie gdzie takie coś można kupić? I czy to pasuje do różnych wózków czy tylko do tego jednego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka