Dodaj do ulubionych

Kilka pytań...

15.08.05, 09:06
Witajcie, robie ostatnie zakupy i w zwiazku z tym mam parę pytań, będę bardzo
wdzięczna za każdą podpowiedź:
1. Jaki wybrać smoczek uspokajający silikonowy czy lateksowy?
2. Majtki poporodowe i podkłady Belli? gdzie się kupuje i ile orientacyjnie
kosztują (czy tylko siatkowe mozna zdobyć na allegro?)
3. Czy któraś z mam obeszła się bez biustonosza do karmienia podobno może
wystarczyć bawełniany?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Kilka pytań... 15.08.05, 21:19
      > 1. Jaki wybrać smoczek uspokajający silikonowy czy lateksowy?

Ja uzywałam tylko silikonowych (Avent). Na pewno są trwalsze niż lateksowe i
      jak dla mnie (ale to kwestia gustu) estetyczniejsze.

> 2. Majtki poporodowe i podkłady Belli? gdzie się kupuje i ile orientacyjnie
      > kosztują (czy tylko siatkowe mozna zdobyć na allegro?)

Ja kupowałam majtki poporodowe z fizeliny w sklepach z art. dla niemowląt.
      Podobnie podkłady Belli. Na pewno były w Temarze na Powst. Śląskich i w
      Calineczce, a także w Mama i tata w St. Babicach. Siatkowe kupil mi mąż w
      jakiejś aptece blisko szpitala, w kt. rodziłam.

> 3. Czy któraś z mam obeszła się bez biustonosza do karmienia podobno może
      > wystarczyć bawełniany?

Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie karmienia w zwykłym biustonoszu, a poza
      tym po co? Jeśli problemem są pieniądze, to można kupić jakiś tani, polskiej
      firmy. Co prawda, szybciej się zużyje niż np. Triumph (ja używam Triumpha już
      dla drugiego dziecka - poza tym, że trochę zszarzały, to nic nie straciły na
      fasonie), ale jeśli nie zamierzasz karmić długo, to może wystarczy. Ja miałam w
      sumie 5 biustonoszy do karmienia, jeden już wyrzuciłam, bo się zużył, i wcale
      nie czułam, że jest ich za dużo smile Ale starszą córkę karmiłam jakieś 10 mies.,
      a młodszą karmię już 13 mies.

aga
      >

• izia30 Re: Kilka pytań... 16.08.05, 10:27
      1. smoczek silikonowy NUK, avent nie jest fizjologiczny. lateks czesto uczula,
      smierdzi i ma obrzydliwy smak, jest mniej trwaly i wyglada obrzydliwie. silikon
      jest estetyczny, trwaly, bezzapachowy i bezsmakowy, nie alergizuje, bardziej
      sprezysty
      2. majtki i podklady w sklepach z art niemowlecymi, sa tanie, wystarczy ci okolo
      6-7 par majtek i 2 paczki podkladow (ja zuzylam 1,5 paczki)
      3. biustonosz do karmienia- to kompletna pomylka, jak trzeba szybko wyciagac
      cyca to szarpiesz sie z odpinaniem, zwykly stanik po prostu podnosisz do gory i
      juz. to znacznie wygodniejsze.
    • misso Re: Kilka pytań... 17.08.05, 04:40
      Ad 1. Ja mialam i taki i taki, ale Idka i tak szybko zrezygnowala z jednego i
      drugiego. Wiekszosc uzywa silikonowych, ale bywa, ze dziecko nie chce takiego.
      Moi znajomi musieli przerzucic sie na lateksowy i jest OK.
      Ad 2. Siatkowe kupilam po 4 zl w sklepie z artykulami medycznymi na tylach Domow
      Centrum/Sezamu. Ale nie wiem czy jestes z W-wy.
      Ad 3. Ja tez sobie nie wyobrazam bez biustonosza do karmienia. Teraz mam piec,
      ale jak mialam mniej i wszystkie byly uprane to sie bardzo meczylam ze zwyklym.
      Aha, i ja polecam nie calkowicie bawelniane bo sie szybko mechaca, rozciagaja i
      brzydna. Ja kupilam akurat takie dwuwarstwowe, ktory maja pod spodem bawelne, a
      na wierzchu cos sztucznego i sa swietne. Bardzo dobrze trzymaja, biust wyglada w
      nich bardzo ksztaltnie.
      • kama755 Re: Kilka pytań... 19.08.05, 10:35
        Misso, a możesz powiedzieć jakiej firmy i ile kosztuje stanik, który polecasz?
        • misso Re: Kilka pytań... 20.08.05, 03:37
          Mieszkam w tej chwili czasowo zagranica i go tu kupilam, ale sadze, ze w Polsce
          tez cos takiego dostaniesz. Chyba nie tylko tu cos takiego wymyslili. Firma
          nazywa sie Kayser, ale produkcja Made in China. Kosztowal jakies 35 zl.
          • a76 Re: Kilka pytań... 20.08.05, 15:26
            Podkłady i majtki jednorazowe mozna kupic w aptece. Podkłady bella w aptece
            kupowalam po 3 zl (warszawa)(zuzylam 1,5 paczki, szybko przeszlam na podpaski).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka