pitu_finka 29.08.05, 12:04 Czy sa na forum jakies uzytkowniczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muress Re: Opinie Bebecar Stylo? 31.08.05, 17:08 czesc, ja uzywam tego wózka od kilku miesięcy (chyba od czerwca). Ogólnie jestem zadowolona, jest bardzo wygodny dla malucha - miękki, co ma ogromne znaczenie na wertepach (a takie mam uliczki do spacerów - mocno wertepowe). Wybrałam wersję z pompowanymi kołami, więc jest nieco cięższa, a w ogóle wózek jest dość ciężki - jak to wszystkie takie duże wózki. Mam generalnie dwie uwagi: koła przednie nie są tak bardzo skrętne jak w innych wózkach, które znam, owszem pomagają w manewrach, ale nie jest to skrętność np. taka jak w atlantico peg perego, trzeba się nauczyć tym wózkiem jezdzić, żeby dobrze skręcał. Druga uwaga: materacyk w gondoli obszyty ceratą - przy upalnym lecie (a takie było) to jest koszmar dla dziecka! W związku z tym zakupiłam dodatkowy materacyk, polski, obszyty materiałem. Natomiast spacerówka, do której mój mały się szybko przesiadł (kupiłam wózek jak miał już ponad 3 miesiące) sprawuje się bardzo dobrze, kładzie się zupełnie na płasko, dla malucha jest wygodna. Wybrałam wersję z wentylacją w budce, czasem się to przydaje. Prawdę mówiąc, po długich poszukiwaniach doszłam do wniosku, że to chyba jeden z najlepszych wózków na rynku. Skusiły mnie te skrętne koła - i rzeczywiście jest ok, zwłaszcza, że po zablokowaniu nie mają ŻADNYCH luzów - co bardzo ułatwia jazdę na wertepach. Nie znalazłam żadnego innego wózka, który by miał wszystkie te cechy: był miękki, wygodny dla dziecka, skrętne koła blokowane, spacerówka monotowana tyłem i przodem do kierunku jazdy, rozkładana na płasko - i przy tym całkiem fajnie wygląda. Acha - jeszcze jeden drobny minus - ocieplacz się kiepsko przypina do budy. Może to kwestia wyrobienia zatrzasków, ale złościł mnie. W sumie, po porównaniu z moim starym peg perego po starszym dziecku - pp ma większą gondolę i wygodniejszą dla dziecka, ale niestety jest delikatniejszy, skrzypiał strasznie (stylo NIE skrzypi mimo, że jest znacznie rzadziej smarowany niż pp, no i kółka nam odpadły od pp po 2 latach intensywnego używania (odpadły w taki sposób, że trzeba byłoby wózek wysyłać do przeróbki i naprawy w serwisie w Poznaniu). Ale chyba i tak wózki pp bardziej lubię - są lekkie i bardzo miło się prowadzą. Odpowiedz Link Zgłoś