Dodaj do ulubionych

Pralka z suszarką?

31.08.05, 13:54
Witam

zastanawiam się nad kupnem pralko-suszarki.Czy któraś z mam jest posiadaczką
takowej?czym się kierować przy zakupie?Macie jakieś sprawdzone modele?
Może są i takie których nie warto kupować?
Bardzo proszę opinie
Pozdrawiam-Anna
Obserwuj wątek
    • chubus Re: Pralka z suszarką? 31.08.05, 14:07
      cześć.Ja mam, electrolux.I szczerze mówiąc funkcji suszenie prawia w ogóle nie
      używam.No, chyba że do ręczników.I trzeba wkładać małą ilość ubrań, bo przy
      większej nie wszystko jest suche.Aha, koniecznie trzeba piulnować, żeby po
      każdym użyciu włączyć program płukania, bo inaczej kolejne pranie będzie w
      kudełkach z suszenia.A samo suszenie-to maksymalne trwa około 2 godzin.Z tego
      co się zorientowałam osobne suszarki nie gniotą tak ubrań i maja wiekszą
      wydajność.jeśli masz miejsce to kup osobno.
    • kanna Re: Pralka z suszarką? 31.08.05, 18:12
      Ja mam pralke z szuszarka, kupilismy, bo byla jakas minimalna różnica w cenie.
      Uzywałam ze trzy razy, awaryjnie. Jakos lepiej mi sie ubrania szusza w
      łazience, albo na balkonie.

pozd. Ania
    • gloria2 Re: Pralka z suszarką? 31.08.05, 20:02
      Hej,
      ja mam pralko-suszarkę Indesit. Przez 4 lata używałam suszarki tylko 2 razy.
      Raz suszyłam pranie i wyglądało potem jak psu z gardła wyciągniete. Drugi raz
      syn koleżanki strasznie zmoczył trampki jak przyszli nas odwiedzić, więc mu
      wysuszyłam. Generalnie zupełnie tej suszarki nie używam bo też ciągnie nie mało
      prądu. Pranie tradycyjnie suszone wysycha mi najdłużej w ciągu doby.
      • alexsc Re: Pralka z suszarką? 31.08.05, 20:24
        ja mam ariston, nie polecam, ubrania wygniecione, wilgotne i tak trzeba
        dosuszaćsad
        używałam jej czasem w zimie ale w tej chwili korzystam tylko z pralki,
        wyrzucony pieniądz
        nie polecam
    • mazuba Re: Pralka z suszarką? 31.08.05, 20:36
      ja mam indesit. suszarka uzyta kilka razy do pilnego wysuszenia jednej czy
      dwoch rzeczy. rzeczy wyjmuje sie strasznie pogniecione z niej. nie polecam.
      pozdrawiam
    • maziam Re: Pralka z suszarką? 31.08.05, 22:47
      Mam pralko-suszarkę firmy Brandt i w odróżnieniu od poprzedniczek używam i polecam. Faktem jest, że moje pierwsze próby suszenia nie wypadały pomyślnie ale jak juz wiem co i jak to dla mnie jest to rewelacja. Nie tracę czasu na rozwiesznie prania. Fakt, że jak się przedobrzy z ilością to rzeczy nie wyglądają zachęcająco. Pojemność prania to 5kg ale suszenia już tylko 2,5kg więc zwracam po prostu uwagę ile wrzucam do pralki. No i troszeczkę to trwa cały cykl ok 4-5h.
      Pozdr
      2m
      • yenna_m Re: Pralka z suszarką? 13.09.05, 16:48
        Brandt jest swietny
        nie gniecie
    • mama_blizniakow Re: Pralka z suszarką? 31.08.05, 23:47
      U nas problem z suszeniem prania pojawia się właśnie w zimie.Mamy dużą wilgoć w
      mieszkaniu i pranie długo schnie-to po pierwsze a po drugie nie mam za bardzo
      miejsca póki co na rozkładanie suszarki.
      Dziekuję za opiniesmile
      czekam również na inne cenne wskazówki.
      Pozdrawiam
      Anna
    • giffbaby Re: Pralka z suszarką? 01.09.05, 01:17
      ja mialam kiedys i szczerze mowiac to dla mnie ten wynalazek sie do niczego nie
      nadaje. Pralko-suszarka po prostu nie suszy. Moja mama teraz tez taka ma i tez
      tej funkcji nie uzywa bo suszarka jest do niczego. Teraz mam oddzielna pralke i
      oddzielna suszarke (firma Kenmore, nie wiem czy w Polsce jest na rynku) i powiem
      ze rewelacja. Uzywalam wielu suszarek "wolnostojacych" i kazda, nawet te bardzo
      stare z lat siedemdziesiatych (bo mialam przyjemnosc z takowa stara suszarka
      wpolpracowac) dzialala lepiej niz nowe pralko-suszarki. Takze goraco polecam
      oddzielne maszyny i goraco odradzam dwa-w-jednym. Jesli masz malo miejsca to
      poszukaj modelu ktory mozna ustawic jeden na drugim, zrobic taka pioraco-suszaca
      wieze smile
      Aha, ja mam suszarke gazowa, ale sa tez elektryczne, jesli bys kupowala to sie
      zorientuj ktora bedzie tansza w eksploatacji, bo oba rodzaje susza ok.
      • giffbaby Re: Pralka z suszarką? 01.09.05, 01:22
        Zapomnialam dodac jednej rzeczy: zgadzam sie z innymi postami ze pralko-suszarki
        niemilosiernie gniota ubrania. A z oddzielnej suszarki wiekszosci rzeczy w ogole
        nie prasuje, bo wychodza piekne. Trzeba tylko uwazac zeby nie przesuszyc, albo
        nie zostawic rzeczy suchych zeby tam dlugo lezaly. Jak wyjmiesz od razu jak sie
        suszenie skonczy to beda mniej pogniecione niz "ze sznurka". Moja suszarka ma
        funkcje gdzie sie wylacza automatycznie jak pranie jest suche, w przeciwienstwie
        do suszarek ktore sie wylaczaja po okreslonym czasie. Goraco polecam taka
        funkcje!!! Eliminuje ona problem przesuszania i gniecenia (no chyba ze zostawisz
        tam rzeczy na 5 godzin, to sie pogniota...)
    • pinik Re: Pralka z suszarką? 05.09.05, 14:34
      Hej,

u rodzicow jeszcze mialam wlasnie taka pralko-suszarke. Beznadzieja! Jedne
      jeansy suszyly sie 90 minut...

Zniechecilam sie bardzo do suszarek, az teraz sie przeprowadzilam i mi w
      piwnicy nic nie schnie.. Trafila sie okazja, kupilam oddzielna suszarke. Kocham
      ja! Doslownie! Wczoraj wrocilam z wakacji, mnostwo prania! A dzis juz wszystko
      wyprane, suche, w szafie. Ta oddzielna suszarka ma o wiele lepsza moc i
      znacznie lepsza pojemnosc. Mam tez funkcje sprawdzania wilgotnosci zawartosci
      (nie idzie okreslona ilosc czasu, tylko tyle, ile potrzeba). Mam teraz o wiele
      mniej prasowania i roboty niz jak suszylam na sznurkach! Rewelacja!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka