Dodaj do ulubionych

Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży??????

06.10.05, 11:24
Doradźcie mi bo sama naprawde już nie wiem... Kupilam wczoraj kombinezon w 5-
10-15 dla mojej 5,5 miesięcznej córci w rozm. 86. Jest za duży, to zrozumiale
teraz. Teraz Ona ma gdzies w okolicach 70 cm i wazy 8,5 (jak na swoj wiek
jest duża) ale czy nie powinna tego kombinezonu wymienić na rozm. 80? nie
urośnie chyba aż tyle, prawda????
Pozdrawiam,
Marika
Obserwuj wątek
    • alexsc Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 06.10.05, 11:32
      chyba aż tyle nie urosnie a na drugi rok i tak będzie za mały...
    • olaj Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 06.10.05, 11:35
      Najlepiej zrób tak: spójrz do książeczki zdrowia dziecka, zobacz, jak Twoja
      córa wygląda w siatkach centylowych i popatrz, ile będzie miała w lutym. I to
      jest max. rozmiar kombinezonu.
      • katka74 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 06.10.05, 11:42
        Ja też przesadziłam w zeszłym roku moja miała zimą ok 10 mies. (rok w marcu),
        kupiłam Wójcika na 86 i niestety był o wiele za duży, musiałam kupić drugi na 80
        i starczyło choć pod koniec zimy robił się już ciasny. Wójcik za to jest dobry w
        tym roku i w ten sposób mam teraz wydatek z głowy.
        Kasia
      • marika44 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 06.10.05, 11:43
        Super pomysł z tymi centylami, faktycznie Ona dojdzie maksymalnie do 80.
        Jeszcze dzis go zamienimy - dzięki serdeczne,
        Marika
        • olaj Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 06.10.05, 11:58
          He he, u mnie w sklepiku chyba powinnam wklepić tę informację, po podstawowe
          pytanie smile))))
        • kaskasa1 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 06.10.05, 14:12
          moja córcie ma 10 miesięcy, waży 12 kg, w wieku 5 miesięcy też ważyła około 9
          kg; przymierzaliśmy kombinezon na 86 z 5-10-15, był dużo za mały !! - w
          przeciwieństwie do kombinezonów innych firm; ja na twoim miejscu nie
          wymieniałabym na mniejszy, kombinezon może się przydać jeszcze w marcu!!
          • inia25 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 06.10.05, 21:16
            ja bym nie wymieniała. w zime Twoje dziecko nie bedzie jeszcze chodzilo, wiec
            za duzy kombinezon nie bedzie mu przeszkadzac. A co do centymetrów, to ja bym
            sie nie sugerowala tym jak bylo do tej pory. Moja olka prawie 3 miesiace stala
            w miejscu ze wzrostem, a pozniej jak skoczyla to w dwa dni doslownie musialam
            ubrania wymieniac. Moim zdaniem zostaw ten kombinezon.
            aha rozumiem ze Twoje dziecie jest z kwietnia tak? To tak jak olka, wiec powiem
            Ci tak: na poczatku zimy nosila 68 rozmiar z wojcika, a na koniec 86 jakiejs
            innej firmy bo wojcik w styczniu zrobil sie baaaardzo ciasny (a wojcik ma
            zanizona numeracje)
            • katka74 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 07.10.05, 09:22
              A według mnie Wójcik ma zawyżoną numerację... Hmm wink
              Kasia
              • inia25 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 07.10.05, 10:02
                no nie numeracje mają zaniżoną, skoro na metce mają mniejsze rozmiary niż w
                rzeczywistości. Kombinezaon wójcika na 68 ola nosiła jak inne miała już na 80.
                • katka74 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 07.10.05, 11:51
                  A moja topi się w rozmiarze 86 Wójcika podczas gdy normalnie nosi już 92-98
                  • inia25 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 07.10.05, 12:00
                    no i o tym samym mówimy.
                    rozmiar na metce 68 a w rzeczywistości jest dużo większy, czyli numeracja na
                    metce jest za niska - czyli rozmiary zaniżone na metce względem wielkości
                    ubrania.

no chyba ze ja źle rozumuje, zawsze mam problemy z okresleniem
                    zanizona/zawyżonasmile)
                    • aga_qan Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 07.10.05, 16:23
                      haha
                      faktycznie rozmiar 86 wojcika jest dla wielkoluda. moja mala (faktycznie nie
                      jest duza jak na swoj wiek) ma juz 14 miesiecy a kombinezon wojcika na 80 i
                      wcale nie za maly. w 86 zmiescilabym sie razem z nia i tata wink
                      zanizony-zawyzony
                      w oprzypadku wojcika mowi sie, ze rozmiarowka jest zawyzona wink
                      • inia25 Re: Kombinezon na zimie kupiał - nie za duży????? 07.10.05, 19:12
                        aga_qan napisała:

> w oprzypadku wojcika mowi sie, ze rozmiarowka jest zawyzona wink

czyli, jeżeli na metce jest rozmiar 68 a pasuje na duzo wieksze dziecko, tro
                        oznacza, ze rozmiarówka jest zanizona? ok zgadzam sie, tak jak napisalam
                        wczesniej - zawsze mam z tym problem
                        • agni71 Re: do inia25 07.10.05, 22:02
                          Nie, inia, to ty masz rację. Rozmiarówka Wójcika jest zaniżona, skoro
                          nominalnie mniejszy rozmiar na metce odpowiada faktycznie większemu.

aga
                          • inia25 Re: do inia25 08.10.05, 19:09
                            no właśnie tak na zdrowy rozum by sie wydawało, ze skoro rozmiar podany jest
                            MNIEJSZY to rozmiarówka jest ZANIZONA. smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka