Dodaj do ulubionych

________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA________________?

14.10.05, 12:57
sZUKAM JAKIEJŚ KUCHNI NA DWA LATKA DLA MAŁEJ, ALE W CAŁYM TYM NATŁOKU OFERT
NIE MOGE NICZEGO ZNALEŻĆ.
te, które mi się podobaja są potwornie drogie.Czy warto wydawac pieniądze na
Berchet?
polećcie mi coś.
Na co zwracac uwagę?
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 14.10.05, 13:09
      Ja myślę, ze warto: Berchet, Little Tikes i Smoby które są w Polsce dostępne
      mają świetne oferty takich kuchni i sa one praktycznie niezniszczalne. Dużo
      tańsze, ale bardzo estetyczne są kuchnie francuskiej firmy Ecoiffier. Jeśli
      chcesz kupić te zabawki taniej to polecam napisać na priva do lgosia1 (zajmuje
      się zabawkami Berchet), a jeśli będziesz chciała poznać ceny tych propozycji
      (Smoby i Ecoiffier)
      www.lechris.pl/shop/t_109.html
      to napisz do mnie na priva.
      He, he osobiście jestem także na etapie zamawiania dla mojej 2-latki kuchni
      tylko jeszcze się waham nad modelem, ale mam nadzieję, ze na długie, zimowe
      wieczory będzie to super rozrywka i dla córy i dla mnie smile
      • anuska25 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 14.10.05, 13:22
        Dzieki za odpowiedz, ale interesuje mnie jeszcze na co zwracac uwage przy
        wyborze a co traktować jako niepotrzebny "bajer". Jak do tej pory dawałam się
        naciągnąć na zabawki, które tak naprawdę mozna było kupić w okrojonej wersji
        jakiejś mniej znanej firmy po dużo niższej cenie.
        Dziecko i tak się nie bawiło połowa z nich, a tak naprawdę to ja się
        zachwycałam zabawką/
        • pia_ Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 14.10.05, 13:52
          Przede wszystkim nalezy zwracać uwagę na to, aby zabawka była wykonana z dobrej
          jakości materiałów (plasik, drewno), bez ostrych brzegów, drzazg itp, bo inaczej
          2-latka łatwo się pokaleczy. Dobrym pomysłem jest poszukanie modelu 2w1 czyli
          np. kuchnia-sklepik (Ecoiffier ma taki model za ok 130 zł), albo kuchnia-bar, w
          ten sposób masz o jeden wydatek mniej w przyszłości smile. Wszystkie dodatkowe
          bajery w postaci dźwięków gotowania, zapachów, światełek, wody z kranu itp
          podnoszą cenę, ale dla 2-latka są zbędne - co innego starsze dziecko - to będzie
          zafascynowane takimi możliwościami. Kuchnia z Ikei jest bardzo fajna, ale nie
          wiem, czy jeszcze jest w sprzedaży, bo jakiś czas temu chciałam ja pooglądać w
          sklepie i nie było (była tylko w stałym kąciku zabaw dla dzieciaków), oglądałam
          drewniane kuchnie innych firm - wzorowane na tych z Ikea ale ceny były bardzo
          wysokie. Na upartego tatuś-majsterklepka może sam zrobić taką kuchnię z kilku
          desek lub kartonowych pudeł (mój sąsiad tak zrobił). To tyle, moze Ci się te
          wskazówki na coś przydadzą.
    • iwek33 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 14.10.05, 13:32
      Hej! Nie mam za duzego doświadczenia w kuchniach, bo mam dwóch synów, ale
      zawsze jak jedziemy do Ikea zastanawia mnie fenomen kuchenki, która tam stoi w
      dziale dziecięcym i dzieciaki mogą sie nią bawić. Moi synowie najchętniej
      spędzaliby tam cały czas, a ta kuchnia to właściwie prosty mebelek z otwieranym
      piekarnikiem ( prosta, bez żadnych cudacznych naklejek) od góry ma chyba tylko
      naklejone palniki) i do tego zestaw świetnych według mnie garnuszków
      metalowych - identycznych jak dla dorosłych, blaszki do pieczenia i drewniane
      łyżki, mieszadełka, stolnica. Gdybym miała córeczkę kupiłabym jej taką kuchnię
      i te zestawy garnuszków. Moze nie wygląda cukierkowo, ale chyba przez to
      najbardziej przypomina "dorosłą" kuchenkę, a dziewczynki chcą przecież być
      małymi mamusiami...
    • iwek33 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 14.10.05, 14:06
      Aha! W przedszkolu, do którego chodził mu syn były bardzo fajne kuchnie
      platikowe ( niestety nie wiem, jakiej firmy) ale do tego było w zestawie
      plastikowe jedzenie: frytki, kurczaki, kotleciki, owoce i warzywa , widziałam,
      że dzieci bardzo lubiły się tym bawić podczas "gotowania".
      • pia_ Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 14.10.05, 14:13
        Takie "jedzonko" mozna kupić w hipermarketach, a przedszkola i złobki kupują
        takie mebelki w hurtowniach (maja duze upusty) i wybierają prawie wyłącznie
        produkty renomowanych firm, ponieważ jakość tych zabawek musi być wysoka, aby
        znosła próbę dziesiatków dziecięcych rączek, które wiele potrafią.
    • lhotse71 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 14.10.05, 14:24
      My właśnie jesteśmy po zakupie takiej kuchni - Smoby dla naszej trzyletniej
      córeczki. Cała rodzina złożyła się na zabawkę ale mam nadzieję, że druga nasza
      młodsza latorośl też z niej skorzysta smile Smoby to dosyć droga firma, ale
      podobno baaaardzo solidna (pani w hurtowni powiedziała nam, że zabawki tej
      firmy kupują przedszkola). Nasza kuchnia sprawia takie wrażenie ale to czas
      jest najlepszym testem dla takiej zabawki. Wyszliśmy z założenia, że zamiast
      kupować kilka prezentów (babcia, dziadek ciocia i rodzice) - złożymy się i
      kupimy tę kuchnię. Mam nadzieję, że dobrze zrobiliśmy (urodziny za tydzień wink
      • anuska25 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 15.10.05, 11:19

Ja tez jestem za tym, żeby kupić jedną rzecz a porządną stąd pewnie będę się
        składać z rodzicami, bo na kuchnię za 400 złotych mnie nie stać, tym bardziej,
        że nie tylko kuchnię "trzeba" kupićsmile
        Jak widzę nalezy kupowac 2 w 1, bez zbędnych dżwięków...z tym, że jak sobie
        ostatnio poszperałam w necie, jest tak dużo kuchenek, że teraz to nawet nie
        wiem, czy kupować kuchnię do której można podejść z każdej strony, czy kuchnię
        prostą Bercheta (to chyba ta najprostrza wersja).
        Problemem jest również niezbyt duży kącik dla Małej wydzielony w Małym pokoju,
        który jest równiez pracownią i sypialniąsmile
        • gabi54 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 15.10.05, 16:45
          Zachwyciała mnie ta kuchnia, moja klaudia jest absolutną fanka kubusia, to
          byłby hit, ile kosztuje?

www.lechris.pl/shop/t_148_311.html
    • iwek33 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 16.10.05, 22:23
      Przejrzyj ofertę sklepu Novumgrom, tam znajdziesz i kuchenki ( plastikowe,
      drewniane) i zestawy naczyń kuchennych i owoce i warzywa....Sklepik godny
      polecenia, sama zamawialam tam juz dwa razy zabawki edukacyjne i wszystko ok.:
      szybka przesyłka, fajne i dobrze zrobione zabawki
      www.novumgrom.pl/shop/index.php?view=products&b=10&category=3&scategory=&fun=child_show&idc=3&a=18
      • iwek33 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 16.10.05, 22:26
        A tu zestawy żywności
        www.novumgrom.pl/shop/index.php?view=product&id=649&category=3&scategory=&fun=child_show&idc=3
        a tu sery, jajka, mięsko,pieczywo i inne
        www.novumgrom.pl/shop/index.php?view=products&b=10&category=3&scategory=&fun=child_show&idc=3&a=22
        • iwek33 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 16.10.05, 22:28
          A tu kuchnie plastikowe
          www.novumgrom.pl/shop/index.php?view=products&b=10&category=3&scategory=&fun=child_show&idc=3&a=23
    • mirra52 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 17.10.05, 13:18
      Witam, ja tez intensywnie poszukuje kuchenki dla mojej Kasi i przegladalam
      propozycje podane przez Was i podoba mi sie Kuchnia Sklep Ecoiffier cena tez
      przystepna 155 zl i chyba na nia sie zdecydujemy.
      Pozdrawiam
    • mirra52 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 17.10.05, 13:21
      Witam, ja tez intensywnie poszukuje dla mojej Kasi kuchni i skorzystałam z
      oferty przez Was wskazanej i podoba nam sie kuchnia sklep Ecoiffier i cena tez
      przystępna 155 zł. Chyba ja zamówimy.
      Pozdrawiam
    • mirra52 I jaką kuchnie kupujecie? 19.10.05, 08:51
      Jak w temacie...
      Pozdrawiam
      Agata
    • mirra52 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 24.10.05, 11:13
      Dziewczyny i co z tymi kuchniami?
      Jakie kupujecie?
      • pia_ Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 24.10.05, 11:24
        U nas jest wybór pomiędzy Smoby a Berchetem, jutro będę znała cenę interesującej
        nas kuchni Tefala, ale przypuszczam, że jednak Berchet wygra.
        • anuska25 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 24.10.05, 20:42
          cena Berchet tej, co mi się podoba, mnie poala.
          Jak z cenami Smoby?
          • anuska25 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 31.10.05, 15:18

• kasia-j Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 31.10.05, 15:24
      Tu masz ceny Smoby:
      www.tanimarket.pl/go/_search/full_search.php?sess_id=6de03d7952479b85107ec1e776e1f55c&search_query_words=kuchnia
      • pia_ Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 31.10.05, 15:27
        He, he, jak ktoś chce Smoby taniej to zapraszam na priva smile
        • kasia-j Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 31.10.05, 15:31
          Pia - a mass jakiś katalog z cenami? Interesują mnie zabawki dla 2,5 letniego
          chłopca. Jeśli masz coś w wersji elektronicznej, to chętnie się zapoznam - może
          coś doradzisz dla chłopaka. Napisz na priv.
          Pzdr
          K.
    • ziazia17 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 03.11.05, 15:41
      cześć dziewczyny, dopisuję się do tego wątku, bo pytanie takie samo, tylko wiek
      dziecko inny (3 lata). W tesco pojawiły się kuchnie po 39,90 ale ich wysokość od
      podłogi do blatu to 33 cm. Czy nie za niska? Bo przecież dziecko nie bawi się na
      kolanach przy kuchence? Poradźcie, pozdrawiam magda
    • ajko Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 03.11.05, 22:17
      Właśnie zakupiliśmy Berchet-Mulinex dla małej.Panel elektroniczny jest wyjmowany i może zupki lalom gotować w plenerze.Podobno teraz w sklepach są na promocji.pzdr.k.
      • anuska25 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 04.11.05, 08:59

chyba kupie BERCHET mulinex. Przyznam, że szkoda mi pieniędzy na tak drogie
        kuchnie, zważywszy na to, ze powierzchnię mam niewielką i nie wyobrażam sobie
        zagracenia jej czyms, co w dodatku jest takie drogie
        • anuska25 Re: ________JAKA KUCHNIA NA DWA LATKA____________ 05.11.05, 15:57
          ...ale tak dzisiaj popatrzyłam na smoby....
          www.allegro.pl/show_item.php?item=70828391
          ładniejsza, prawda?
          • ajko do anuska25_________ 05.11.05, 17:34
            Brzydsza,nie ma np.zmywarki.Berchet jest kolorystycznie "weselsza",a cena podobna.
            • anuska25 Re: do anuska25_________ 05.11.05, 18:06

dzięki, nie masz pojęcia jak i pomogłaśsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka