bergo1
24.10.05, 15:24
W sumie juz nie powinnam pytac bo kolyska stoi w duzym pokoju od soboty - pomysl i prezent tesciow. W sumie nawet jestem zadowolona, ze mam gdzie klasc dziecko. Mamy 2-pietrowe mieszkanie - na dole jest duzy pokoj, kuchnia, lazienka, przedpokoj - strome schody na poddasze, gdzie jest nasza sypialnia i przyszly pokoj dziecka - obecnie na poddaszu trwa remont (ocieplnaie itd) po za sypialnia.
Z racji tego remontu spedzac bede z dzieciem cale dnie na dole, wiec kolyska sie wowczas przyda - w nocy dzidzia bedzie spala we wlasnym lozeczku, ktore narazie stoi w naszej sypialni kolo lozka.
Zakladam, ze dziecko wyrosnie z kolyski po jakis 3-4 mies (?), remont bedzie zakonczony, wiec prawdopodobnie bede ukladala dziecko do spania w ciagu dnia juz na gorze.
W kazdym razie zapowiedzialam tesciom ze czestego kolysania itp nie bedzie, bo chce uniknac ewentualnej histerii gdy dziecko bedzie juz zbyt duze na kolyske. Nie wiem czy dzieci sie bardzo przyzwyczajaja do takiego kolysania??
Pytanko - gdzie w duzym pokoju ustawic te kolyska? Jakos w kacie, zeby dziecku zbytnio nie przeszkadzac?? Wiem, ze na pewno nie pod nieszczelnym oknem czy przy piecu. A jak tv wplywa na takie malenstwo?
pozdrawiam serdecznie