bianka81 04.11.05, 11:40 Przymierzam się do kupna wózka tej firmy i chciałabym poznać wasze opinie. Myślę o modelu Natalia albo CITY VOYAGER.Oba są głębokie + spacerówka. Jak się sprawują na codzień? Mają jakieś wady?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea70 Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 12:09 Hej My mamy City Voyager. Jest dobry na spacery nawet po lesie (duże, stabilne koła), jeśli masz noworodka, to na zimę w sam raz będzie gondolka (moja córa właśnie wyrasta z niej, a tej budki - daszka na godnolkę nawet razu nie założyliśmy, bo było długie ciepłe lato). Spacerówkę tez już ćwiczyliśmy - szelii do zapinania, podnoszenie oparcia - ok. Wady: - jest ciężki - mieszkam na parterze i jakoś ten wózek wlokę na dół, potem małą zanoszę (jak jestem sama). - ma za dużo napisów TAKo - są wszedzie - z boku, w środku, z tyłu na kieszonce, obłęd. No ale że jest cieżki - dobrze sie go prowadzi na nierównościach. W wyposażeniu torba (koszmarnie zapinana), duży kosz na zakupy. Ogólnie jestem zadowolona. Może być. Odpowiedz Link Zgłoś
bianka81 Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 12:12 Dzięki za informacje... I tak się zastanawiam, bomieszkam na 3 piętrze A są jakieś lżejsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
bea70 Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 12:17 jak masz do pokonania 3 piętra i będziesz sama znosić wózek to współczuję, może jakas wózkownia jest u was? W dwie osoby z dzieckiem w środku to też jest co dźwigać. Czasem z moją Mamą pokonujemy parter z dzidzią w środku i Mama jest umęczona, a to tylko kilka schodków. Lżejsze to chyba z aluminiowymi ramami, ale droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 12:31 hej, ja mam Tako Julia (prawie identyczny jak Natalia) i jestem z niego zadowolona. Może jest odrobinę za ciężki, ale fantastycznie sprawdza się na wszelkich wybojach. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia3221 Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 12:44 zdecydowanie odradzam tako na 3 piętro nie dasz rady z maluszkiem a jak osiagnie wage 10kg to juz całkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
karina126 Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 13:05 Hej My też mamy Tako i to był kompletnie nietrafiony zakup. Też myślałam, że duży wygodny. Ale niestety okazał zbyt ciężki, źle sięprowadzi (skręca na prawo) Jest niedopracowany, wszelkie śrubki są źle zabezpieczone. Budka bardzo mało się opuszcza, co przeszkadza szczególnie latem. Torba ma koszmarne zapięcie. Choć to jeden z tańszych wózków ma i tak wygórowaną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapauli1 Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 19:53 Ja też nie polecam, mój też skręca na prawo. Jest cieżki, śrubki sie ciągle odkręcają itd. Nie mogę sie doczekać wiosny bo wtedy zmienię na inną firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
nokola Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 20:46 hej,ja też mam Tako Natalia.Raz i NIGDY więcej.Mój skręca w lewo,śrubki też się odkręcają a zapięcie torby-koszmar.Strasznie ciężki-ja wnoszę na drugie piętro,mała ma "dopiero" 6 kg a co ędzie za dwa,trzy miesiące??Zobacz sobie na stronie www.arti.pl też fajne wózki a o niebo tańsze i duuuużo lżejsze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kachos Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 21:28 u mnie w miescie duzo mam ma takie wozki.ja nie zdecydowalam sie na jego zakup bo slyszalam ze jest ciezki.ogolnie wydaje mi sie za duzy i za masywny.ja mam wozek adbor.jest podobny do tako tylko mniejszy.jego najwieksza zaleta jest to za jest na paskach wiec ma dobra amortyzacje i buja sie na wszyskie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
agam28 Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 22:35 A ja bardzo polecam. Od 3 miesięcy używam City Voyagera i uważam że jest super. W tym modelu jest nowa amortyzacja dlatedo prowadzi się lekko i sprawdza się nawet na górskich drogach (wypróbowałam). Bardzo dużo jeździ nim moja mama i też jest zadowolona. Niestety waga i wielkość po składaniu to jego minusy ale wiedziałam o tym decydując się na niego. Bardzo fajne są też kolorki, ja mam pomarańczowo żółty i wygląda bardzo fajnie.Jego zaletą jest też to że jest obszerny więc dziecko leży sobie bardzo wygodnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia99332 Re: wózki dla dzieci TAKO 04.11.05, 22:39 Ja też mam Tako Natalia to prawda że jest ciężki ale nieźle sie prowadzi, szczególnie po naszych polskich krzywych chodnikach. Prawdą jest również że ma marne zapięcie w torbie, ale ja wpadłam na nowatorski pomysł, wycięłam ten okropny guzik i przyszyłam rzepy i teraz jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
chrapka1 Re: wózki dla dzieci TAKO 05.11.05, 08:59 Ja też mam taki wózek i nie polecam go nikomu.Mieszkam w bloku z windą ale i tak jest mi nim ciężko wyjechać przez drzwi gdyż jest ciężki.Torba to fatalna sprawa.Zapiięcie jej a póżniej odpięcie to niezła "zabawa".Mój też skręca w prawo.Myślałam że to tylko mój egzemplarz.Mam pytanko czy ktoś próbował go reklamować bo ja właśnie sie przymierzam i chciałabym wiedzieć czy to ma sens.Aha po kilku próbach podnoszenia oparcia odpadła mi rączka z tyłu .SZOK!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bianka81 Re: wózki dla dzieci TAKO 05.11.05, 10:14 Dzięki za rady, i chyba zrezygnuję z TAKO. Patrzyłam na necie i spodobał mi się też Premier i Fokus firmy DELTIM, może o nich jakieś opinie? Zamierzam skompletować sobie wózek trzyfunkcyjny z tego: gondola, spacerówka i fotelik samochodowy. Może jakies opinie na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
moniquev Re: wózki deltim 06.11.05, 18:44 witaj bianka81 pytasz o wozki firmy deltim ja posiadam model focus i jestem z niego bardzo zadowolona prowadzi sie go super nie jest ciezki gondolka duza wiec na zime spokojnie mozna wlozyc dziecko w spiworku no i wersja 3 w jednym sprawuje sie rewelacyjnie jadac na zakupy autem zabieram dziecko w foteliku (na fotelik pasuje ochraniacz wiatru ze spacerowki)polecam Odpowiedz Link Zgłoś
chrapka1 Re: wózki dla dzieci TAKO 06.11.05, 18:30 Mam prośbe bo może to już troszke zapomniany post ale przypominam moje pytanko czy ktoś próbował reklamować te wózki bo nie wiem czy warto dręczyć sie ze sprzedawcą.Dzięki za odpowiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1_mama_ignasia Re: wózki dla dzieci TAKO 06.11.05, 20:18 my kupowaliśmy w pośpiechu i bez jakiegokolwiek zastanowienia bo Ignaś urodził się 7 tyg. przed terminem. Wózek jest: - za ciężki - ma beznadziejny hamulec, ciężko go odbezpieczyć ja muszę się schylać i robić to ręką - nie można pouścić budki do końca przez co dziecko nie widzi świata - jest fatalny dostęp do kosza na zakupy, a właściwie nie ma go wogóle - szybkie otwarcie torby, która jest dołączona do wózka po to by wyjąć np. pieluszkę lub smoczek graniczy z cudem Już nie mogę się doczekać kiedy synek wyrośnie z tego pojazdu i kupimy fajną składaną parasolkę Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: wózki dla dzieci TAKO 06.11.05, 20:58 Podpisuję się pod wszystkim, co napisała Mama_Ignasia, szczegolnie pod opinią na temat hamulca, torby i CIEŻARU !!! Z wad wymienię jeszcze, ze jest bardzo płytki i bałam sie, ze moj kilkumiesieczny, żywy synek mi po prostu pewnego dnia wyleci( Ma jednak jedna zaletę, ktora dla nas okazała sie zbawienna - duze okno na świat) Nasz synek okazał sie być fanem leżenia na brzuszku i to okno nas po prosyu uratowało) No i rewelacyjnie sparwdził sie na trudnym terenie- spacer po plazy to była czysta przyjemnosc... Ale ogolnie rzezc biorac - NIE POLECAM!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś