alexsc 08.11.05, 15:24 Hej hej!!! Polamer dziś zjawił się z paczką zza oceanu! Mam nareszcie to co mi się po nocach śniło Ale co tam... juz zdążyłam znalęźć inny "obiekt" westchnień... Odezwij się. pa i. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
denia71 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 08.11.05, 22:49 Czy mogłabyś podać więcej szczegółów na temat zakupów przez Poalmer (koszt przesyłki, czas dostawy...) Święta coraz bliżej a byłabym zainteresownana zakupami w Amazon.com (m.in. mata z Barneyem). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 09.11.05, 08:54 Ależ proszę uprzejmie: zamówiłam szopkę bozonarodzeniową na stronie fisher price i eediego halowyn. Towar wartości 40 dolców+ koszt wysyłki do Polameru 8,95 dol. Razem 48.95. Zapłaciłam kartą inteligo. Dokładnie 20.10.2005 zeszło z konta a zamówienie złozyłam 18. Wczoraj dostałam paczkę od palameru czyli 8.11 , co daje w sumie czas: 19 dni od momentu pobrania kasy. Ale ja (mądra) wybrałam sobie drogę lotniczą (na stronie polameru jest info ze idzie krótcej do 2 tyg.). Za przesyłkę zapłaciłam przy odbiorze 68 zł. Powiem tak: mi BARDZO zależało na tej zabawce i było mi wszysktko jedno skąd ją wezmę. Sprzedawcy na allegro owszem nawet by to dla mnie zamówili ale tez doliczając swoją prowziję. Wyszłoby na to samo. A tak zbobyłam jakieś tam doświadczenie. Ze współparcy z Polamerem nie jestem zbyt zadowolona. Oni po prostu bardzo kiepsko odpowiadają na maile. I w końcu nie wiedziałam czy dostane to co zamówiłam. Najważniejsze jednak że mam to co chciałam. A jeśli chcecie zamawiać towar na Gwiazdkę to radzę to dobrze przemysleć i obliczyć terminy dostawy! Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Denia71 09.11.05, 09:03 ja też chcę kupić matę ale w Niemczech. Bo Aleksadner ma zabawki gadające w tym języku więc mu mieszć nie będę. I mam problem bo w Niemczech nie ma tych mat( jedną znalazłam nową za 50 euro (dupki) ale bez Barneya. Oszaleli chyba! W stanach jest duzo tańsza ta mata. Odpowiedz Link Zgłoś
natab123 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 09.11.05, 08:30 No wlasnie Alexsc, napisz prosze jak zaplacilas za przesylke i jak to wyglada w praktyce... Na stronie zamiast informacji jest prosba o kontakt... Ja rok temu robiac zakupy w Gapie, skorzystalam z posrednictwa mojej kolezanki, ktora w Stanach mieszka i ona przeslala im paczke dla mnie wraz z czekiem za przesylke. Ale pewnie byloby polowe taniej, gdyby paczka mogla byc przeslana bezposrednio do nich, tylko jak zaplacic??? Pozdrawiam Nata Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 09.11.05, 08:57 Sklepy w Usa uwzględniają płatności kartą. Ja płaciłam Pko inteligo Visa (zwykła do rachunku) i w sumie byłam w szoku że ją zaakceptowano. Siano zeszło z konta po dwóch dniach od momentu złożenia zamówienia. A jesli chodzi o kontakt z Polamerem to jest kiepski, nawet bardzo! Ostatecznie raz dostałam jakąś tam odpowiedz od nich ale już potem nic. Po tym jak zamówiłam wysłałam do niech maila z info że cos w ogóle do nich idzie i to ja zamówiłam. Potem dostałam formularz do wypełnienia jak chcę płacić, i jaka poczta. No trwało to około 20 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes552 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 09.11.05, 09:45 Hej Dziewczyny! Polamer prawie nigdy nie odpowiada na maile !! Ja wysłałam do nich zlecenie na przesyłkę morską 3 października i dopiero niedawno dostałam informację(po interwencji) z numerem przesyłki (fajna sprawa, teraz na ich stronie mogę sprawdzić, gdzie jest moja paczka). Odpowiedz Link Zgłoś
mercedes552 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 12.11.05, 14:00 Hej!Dostałam właśnie paczkę przesłaną przez polamer.Nie było żadnych kłopotów.Wszystko ładnie zapakowane (prosiłam o przepakowanie ,bo kupiłam kilka zabawek i nie opłacałoby się wysyłać każdej z osobna)Oni się po prostu nie kontaktują z klientem,tylko robią co do nich należy.W sumie to nie jest taka zła firma.Ja na pewno będę dalej korzystać z ich usług Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 12.11.05, 15:35 Nie do końca się zgodzę co do profesjonalizmu polameru. Właśnie dlatego, że nie robią tego, co do nich należy. Obowiązkiem firmy jest poinformowanie o podstawowych cechach umowy zlecenia, a taką jest przede wszystkim cena przesyłki. Polamer tego nie robi. Wg prawa polskiego można od takiej umowy odstąpić i żądać odszkodowania za szkodę poniesioną wskutek zawinionego działania drugiej strony(czyli np. koszt zapłacony za towar w sklepie internetowym).Polamer zobowiązuje się przesłać paczkę na podstawie druku pt"zlecenie". Jednak w zleceniu ani załączonym do niego regulaminie nie ma mowy o zgodzie zlecającego na wykonanie umowy bez podania ceny. W tym stanie samo odesłanie druku "zlecenia" nie jest jeszcze zawarciem umowy. W umowie zlecenia musi być podana cena albo stwiedzenie, że będzie wykonane nieodpłatnie lub, że zleceniodawca wyraża zgodę na każdą zażądaną przez zleceniobiorcę kwotę -to są cechy tej umowy, bez której nie jest ona ważna. POlamer powinien podać cenę do akceptacji zlecającego i dopiero z chwilą akceptacji zostaje zawarta wiążąca obie strony umowa. Sam fakt posiadania cennika nie jest wiążący, tym bardziej, iż zawiera zapisek" ceny mogą ulec w każdej chwili zmianie". A zatem nie chodzi tu o kontakt z klientem, bo rzeczywiście nie jest ich obowiązkiem prowadzenie korespondencji z klientami, ale o brak profesjonalizmu i działanie na granicy prawa. Nie ukrywam, że ja również nie byłam zachwycona jakością ich usług. Pomogła dopiero stanowcza rozmowa z szefową biura w chicago-teraz wieści o paczkach otrzymuję ekspresowo. Ale nie powinno to nastąpić w taki sposób-to nie ja powinnam interweniować o swoje(i ich) prawa, a firma po prostu powinna pilnować swoich interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: do Leigh4 13.11.05, 19:43 No tylko mi nie sugeruj teraz że mam ich skarżyc wiesz że mi dwa razy nie trzeba namawiać)) chcesz poprowadzić tą sprawe?)) A kiedy Twoje paczki dopłyną? Mam nadzieje że statek dla nich już zbudowano Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: do Leigh4 13.11.05, 19:55 He, he, he.. Nie mam pojęcia-ale domyślam się, że za ok 3-4 tygodnie(pewnie właśnie topią stal, zeby budować statek) A co do skarżenia-gdybym "złapała" ich na większej przesyłce, to kto wie, ale przy większych już się pilnują-mój mąż sprowadził za ich pośrednictwem części motocyklowe-nawet dzownili do niego kilka razy z pytaniem, czy druk zlecenia dotarł i czy nie wysłać faksem Nie mówiąc o potwierdzeniach-dwukrotnych. Czyli jak chcą to mogą..Ja się po prostu nie mogę zgodzić z tym, że są profesjonalni, bo moim zdaniem nie są. Odpowiedz Link Zgłoś