Dodaj do ulubionych

do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;-)

08.11.05, 15:24
Hej hej!!!
Polamer dziś zjawił się z paczką zza oceanu! Mam nareszcie to co mi się po
nocach śniłowink Ale co tam... juz zdążyłam znalęźć inny "obiekt" westchnień...
Odezwij się. pa i.
Obserwuj wątek
    • denia71 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 08.11.05, 22:49
      Czy mogłabyś podać więcej szczegółów na temat zakupów przez Poalmer (koszt
      przesyłki, czas dostawy...) Święta coraz bliżej a byłabym zainteresownana
      zakupami w Amazon.com (m.in. mata z Barneyem).

Pozdrawiam
      • alexsc Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 09.11.05, 08:54
        Ależ proszę uprzejmie:
        zamówiłam szopkę bozonarodzeniową na stronie fisher price i eediego halowyn.
        Towar wartości 40 dolców+ koszt wysyłki do Polameru 8,95 dol. Razem 48.95.
        Zapłaciłam kartą inteligo. Dokładnie 20.10.2005 zeszło z konta a zamówienie
        złozyłam 18. Wczoraj dostałam paczkę od palameru czyli 8.11 , co daje w sumie
        czas: 19 dni od momentu pobrania kasy.
        Ale ja (mądra) wybrałam sobie drogę lotniczą (na stronie polameru jest info ze
        idzie krótcej do 2 tyg.). Za przesyłkę zapłaciłam przy odbiorze 68 zł.
        Powiem tak: mi BARDZO zależało na tej zabawce i było mi wszysktko jedno skąd ją
        wezmę. Sprzedawcy na allegro owszem nawet by to dla mnie zamówili ale tez
        doliczając swoją prowziję. Wyszłoby na to samo. A tak zbobyłam jakieś tam
        doświadczenie. Ze współparcy z Polamerem nie jestem zbyt zadowolona. Oni po
        prostu bardzo kiepsko odpowiadają na maile. I w końcu nie wiedziałam czy
        dostane to co zamówiłam.
        Najważniejsze jednak że mam to co chciałam. A jeśli chcecie zamawiać towar na
        Gwiazdkę to radzę to dobrze przemysleć i obliczyć terminy dostawy!
      • alexsc Denia71 09.11.05, 09:03
        ja też chcę kupić matę ale w Niemczech. Bo Aleksadner ma zabawki gadające w tym
        języku więc mu mieszć nie będę. I mam problem bo w Niemczech nie ma tych matsad(
        jedną znalazłam nową za 50 euro (dupki) ale bez Barneya. Oszaleli chyba!
        W stanach jest duzo tańsza ta mata.
    • natab123 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 09.11.05, 08:30
      No wlasnie Alexsc, napisz prosze jak zaplacilas za przesylke i jak to wyglada w
      praktyce... Na stronie zamiast informacji jest prosba o kontakt... Ja rok temu
      robiac zakupy w Gapie, skorzystalam z posrednictwa mojej kolezanki, ktora w
      Stanach mieszka i ona przeslala im paczke dla mnie wraz z czekiem za przesylke.
      Ale pewnie byloby polowe taniej, gdyby paczka mogla byc przeslana bezposrednio
      do nich, tylko jak zaplacic???

Pozdrawiam

Nata

• alexsc Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 09.11.05, 08:57
        Sklepy w Usa uwzględniają płatności kartą. Ja płaciłam Pko inteligo Visa
        (zwykła do rachunku) i w sumie byłam w szoku że ją zaakceptowano. Siano zeszło
        z konta po dwóch dniach od momentu złożenia zamówienia.
        A jesli chodzi o kontakt z Polamerem to jest kiepski, nawet bardzo! Ostatecznie
        raz dostałam jakąś tam odpowiedz od nich ale już potem nic. Po tym jak
        zamówiłam wysłałam do niech maila z info że cos w ogóle do nich idzie i to ja
        zamówiłam. Potem dostałam formularz do wypełnienia jak chcę płacić, i jaka
        poczta. No trwało to około 20 dni.
        • mercedes552 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 09.11.05, 09:45
          Hej Dziewczyny! Polamer prawie nigdy nie odpowiada na maile !! Ja wysłałam do
          nich zlecenie na przesyłkę morską 3 października i dopiero niedawno dostałam
          informację(po interwencji) z numerem przesyłki (fajna sprawa, teraz na ich
          stronie mogę sprawdzić, gdzie jest moja paczka).
          • mercedes552 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 12.11.05, 14:00
            Hej!Dostałam właśnie paczkę przesłaną przez polamer.Nie było żadnych
            kłopotów.Wszystko ładnie zapakowane (prosiłam o przepakowanie ,bo kupiłam kilka
            zabawek i nie opłacałoby się wysyłać każdej z osobna)Oni się po prostu nie
            kontaktują z klientem,tylko robią co do nich należy.W sumie to nie jest taka
            zła firma.Ja na pewno będę dalej korzystać z ich usług
            • leigh4 Re: do Leigh4 ;-)))) Polamer się pojawił :-))) ;- 12.11.05, 15:35
              Nie do końca się zgodzę co do profesjonalizmu polameru. Właśnie dlatego, że nie
              robią tego, co do nich należy. Obowiązkiem firmy jest poinformowanie o
              podstawowych cechach umowy zlecenia, a taką jest przede wszystkim cena
              przesyłki. Polamer tego nie robi. Wg prawa polskiego można od takiej umowy
              odstąpić i żądać odszkodowania za szkodę poniesioną wskutek zawinionego
              działania drugiej strony(czyli np. koszt zapłacony za towar w sklepie
              internetowym).Polamer zobowiązuje się przesłać paczkę na podstawie druku
              pt"zlecenie". Jednak w zleceniu ani załączonym do niego regulaminie nie ma mowy
              o zgodzie zlecającego na wykonanie umowy bez podania ceny. W tym stanie samo
              odesłanie druku "zlecenia" nie jest jeszcze zawarciem umowy. W umowie zlecenia
              musi być podana cena albo stwiedzenie, że będzie wykonane nieodpłatnie lub, że
              zleceniodawca wyraża zgodę na każdą zażądaną przez zleceniobiorcę kwotę -to są
              cechy tej umowy, bez której nie jest ona ważna. POlamer powinien podać cenę do
              akceptacji zlecającego i dopiero z chwilą akceptacji zostaje zawarta wiążąca
              obie strony umowa. Sam fakt posiadania cennika nie jest wiążący, tym bardziej,
              iż zawiera zapisek" ceny mogą ulec w każdej chwili zmianie".
              A zatem nie chodzi tu o kontakt z klientem, bo rzeczywiście nie jest ich
              obowiązkiem prowadzenie korespondencji z klientami, ale o brak profesjonalizmu
              i działanie na granicy prawa.
              Nie ukrywam, że ja również nie byłam zachwycona jakością ich usług. Pomogła
              dopiero stanowcza rozmowa z szefową biura w chicago-teraz wieści o paczkach
              otrzymuję ekspresowo. Ale nie powinno to nastąpić w taki sposób-to nie ja
              powinnam interweniować o swoje(i ich) prawa, a firma po prostu powinna pilnować
              swoich interesów.
              • alexsc Re: do Leigh4 13.11.05, 19:43
                No tylko mi nie sugeruj teraz że mam ich skarżycwink wiesz że mi dwa razy nie
                trzeba namawiaćwink)) chcesz poprowadzić tą sprawe?wink))
                A kiedy Twoje paczki dopłyną? Mam nadzieje że statek dla nich już zbudowanowink
                • leigh4 Re: do Leigh4 13.11.05, 19:55
                  He, he, he..smile Nie mam pojęcia-ale domyślam się, że za ok 3-4 tygodnie(pewnie
                  właśnie topią stal, zeby budować stateksmile)
                  A co do skarżenia-gdybym "złapała" ich na większej przesyłce, to kto wie, ale
                  przy większych już się pilnują-mój mąż sprowadził za ich pośrednictwem części
                  motocyklowe-nawet dzownili do niego kilka razy z pytaniem, czy druk zlecenia
                  dotarł i czy nie wysłać faksemsmile Nie mówiąc o potwierdzeniach-dwukrotnych.
                  Czyli jak chcą to mogą..Ja się po prostu nie mogę zgodzić z tym, że są
                  profesjonalni, bo moim zdaniem nie są.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka