bajka_15 28.11.05, 20:27 Pomóżcie mi wybrać aparat cyfrowy.Mam niedługo ważną imprezę i chciałabym ją utrwalić.Proszę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marika_ja Re: aparat cyfrowy 28.11.05, 22:11 Ja za bardzo kumata w tych kwestiach nie jestem, ale Ci napiszę, bo a nuż coś pomogę. Mam na codzień styczność z 2 aparatami - kodak dx 7590 oraz od niedawna sony dsc-s90. Pierwszy jest świetny jak dla mnie z wyglądu, ma dobry obiektyw, ale nie ma np takiej opcji, żeby automatycznie włączała się(chodzi mi o podnoszenie się) lampa błyskowa, poza tym jest dosyć ciężki i mało poręczny. Kupiony rok temu za coś koło 1850 zł z kartą pamięci 256 - teraz już dużo mniej kosztują. drugi - sony jest dosyć lekki, ma bardzo duży wyświetlacz, jest taki poręczny, dość szybko reaguje, lampę jak raz na funkcji auto ustawisz to zapamiętane jest to i po włączeniu ponownym aparatu lampa sama błyska, jeśli tego zdjęcie potrzebuje - kosztował coś koło 1100 z kartą 256 - może przydałaby się tylko opcja stabilizacji obrazu, ale te niestety nie mają. Pozdrawiam, Magda aaaa, jest jeszcze forum o fotografii, ale nie wiem jak je znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
casual Re: aparat cyfrowy 28.11.05, 22:12 O jakim przedziale cenowym mowimy? Z mojego punktu widzenia w gre wchodza 3 firmy: Canonm Olympus i Minolta. Mam pierwszego, ale marze o drugim Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: aparat cyfrowy 28.11.05, 22:15 nie masz o czym marzyc, ja mam olympusa - a raczej mialam bo jak tylko skonczyla sie gwarancja przstal dzialc! wczesniej padla plyta główna, wyświetlacz... a serwisu w polsce nie uswiadczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
ingrid123 Forum fotografia-tam spr 28.11.05, 22:19 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=127 Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Forum fotografia-tam spr 28.11.05, 22:37 Witaj .z czystym sumieniem polecam firmę hp a konkretnie model photosmart 935.posiada 21krotny zoom i 5.3 mp.i po prostu robi swietne zdjecia.kolorowe,czarnobiałe i sepi.dla mnie bomba a nowy kupisz na alegro za ok 1000 zł.ja po prostu uwielbiam robic zdjęcia mojej dzieciarni i ten aparat sprawdził się w 100%.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eklon Re: Forum fotografia-tam spr 29.11.05, 10:42 A ja polecam Canon S1IS jest już nowsza wersja S2IS ale my jesteśmy zadowoleni z naszego. Fakt, że nie należy do najmniejszych gabarytowo, ale jakość zdjęć rewelacyjna! Przy zoomie zwracaj uwagę na optyczny, bo on tak naprawdę odpowiada za jakość przybliżenia! A ilość pikseli większa niż 4mp wg mnie potrzebna jest jeśli masz zamiar robić standardowo odbitki 13x18, przy mniejszych nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
j_aga Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 10:52 Ja z czystym sumieniem polecam Minolte Z3. Nie chciałam się na nią zgodzić, bo chciałam mały aparat. Poprzednio mieliśmy kompakt. Teraz jestem zachwycona. Zdjęcia sa o niebo lepsze. I jaki zoom. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskasa1 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 10:56 a ja mam pentax optio sv, jakość rewelacyjna, zarówno zdjęć jak i filmików, jest mały, ma metalową obudowę (ale nie jest ciężki), szklaną optykę (chyba?) oraz 5x zoom optyczny (wyjątek w tej klasie aparatów), wiosną zapłaciłam około 1500 zł, jest wolniejszy niż na przykład powershot canona ale jakość chyba lepsza, w przeciwieństwie do minolty nie ma problemu, że zdjęcia wychodzą ciemne; polecam Odpowiedz Link Zgłoś
j_aga Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 12:00 Dlaczego piszesz że z minolty wychodzą ciemne zdjęcia? Nie zauważyłam, a aparat mam kilka miesięcy. Z tego co widziałam ten aparat ma bardzo obre oceny użytkowników, wiem bo z mężem sprawdzzaliśmy na różnych stronach i forach. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 12:03 hp ma zoom pentaxa .zdjęcia wychodzą super nawet te w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
bajka_15 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 12:54 Dziękuję za porady.Wczoraj byłam w sklepie i pani doradziła mi Nokie ok. 1000 zł.Co myślicie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 13:03 nie wiedziałam ze ta firma tez robi aparaty. Odpowiedz Link Zgłoś
bajka_15 Re: pomyłka 29.11.05, 20:25 Przepraszam spieszyłam się i przez to ta pomyłka oczywiście chodziło mi o Nikona.Za to odradzała mi Olimpusa i Kodaka bo ponoć gorsze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: pomyłka 30.11.05, 11:01 Minolta Minolta Monolta ewentualnie Canon i jakos nie wierze w bajeczki , ze firma od telewizorow zrobi dobry aparat. Oczywiscie bywaja i feralne Minolty tak jak i telefony Nokia czy Motorola ale to sa marki a nie jakies tam Daewoo, LG, itd. Posiadam juz druga Minolte, moj Ojciec drugiego Canona . Z tych wyzszych polek napewno NIKON moze dolaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
konkubinka Re: pomyłka 30.11.05, 11:04 i strzez sie porad osob pracujacych w molochach, bo zazwyczaj niewiele maja pojecia o tym co sprzedaja. Z allegrowiczow polecam Ci firme Photo RIMEX.Firma istnieje rowniez w realu i sprawdzilam ja kilkakrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś