Dodaj do ulubionych

aparat cyfrowy

28.11.05, 20:27
Pomóżcie mi wybrać aparat cyfrowy.Mam niedługo ważną imprezę i chciałabym ją
utrwalić.Proszę.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • marika_ja Re: aparat cyfrowy 28.11.05, 22:11
      Ja za bardzo kumata w tych kwestiach nie jestem, ale Ci napiszę, bo a nuż coś
      pomogę. Mam na codzień styczność z 2 aparatami - kodak dx 7590 oraz od
      niedawna sony dsc-s90. Pierwszy jest świetny jak dla mnie z wyglądu, ma dobry
      obiektyw, ale nie ma np takiej opcji, żeby automatycznie włączała się(chodzi mi
      o podnoszenie się) lampa błyskowa, poza tym jest dosyć ciężki i mało poręczny.
      Kupiony rok temu za coś koło 1850 zł z kartą pamięci 256 - teraz już dużo mniej
      kosztują. drugi - sony jest dosyć lekki, ma bardzo duży wyświetlacz, jest taki
      poręczny, dość szybko reaguje, lampę jak raz na funkcji auto ustawisz to
      zapamiętane jest to i po włączeniu ponownym aparatu lampa sama błyska, jeśli
      tego zdjęcie potrzebuje - kosztował coś koło 1100 z kartą 256 - może przydałaby
      się tylko opcja stabilizacji obrazu, ale te niestety nie mają.
      Pozdrawiam, Magda
      aaaa, jest jeszcze forum o fotografii, ale nie wiem jak je znaleźć.
    • casual Re: aparat cyfrowy 28.11.05, 22:12
      O jakim przedziale cenowym mowimy? Z mojego punktu widzenia w gre wchodza 3
      firmy: Canonm Olympus i Minolta. Mam pierwszego, ale marze o drugim smile
      • inia25 Re: aparat cyfrowy 28.11.05, 22:15
        nie masz o czym marzyc, ja mam olympusa - a raczej mialam bo jak tylko
        skonczyla sie gwarancja przstal dzialc! wczesniej padla plyta główna,
        wyświetlacz... a serwisu w polsce nie uswiadczysz!
        • ingrid123 Forum fotografia-tam spr 28.11.05, 22:19
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=127
          • joanna266 Re: Forum fotografia-tam spr 28.11.05, 22:37
            Witaj .z czystym sumieniem polecam firmę hp a konkretnie model photosmart
            935.posiada 21krotny zoom i 5.3 mp.i po prostu robi swietne
            zdjecia.kolorowe,czarnobiałe i sepi.dla mnie bomba a nowy kupisz na alegro za
            ok 1000 zł.ja po prostu uwielbiam robic zdjęcia mojej dzieciarni i ten aparat
            sprawdził się w 100%.pozdrawiam
            • eklon Re: Forum fotografia-tam spr 29.11.05, 10:42
              A ja polecam Canon S1IS jest już nowsza wersja S2IS ale my jesteśmy zadowoleni
              z naszego.
              Fakt, że nie należy do najmniejszych gabarytowo, ale jakość zdjęć rewelacyjna!
              Przy zoomie zwracaj uwagę na optyczny, bo on tak naprawdę odpowiada za jakość
              przybliżenia!
              A ilość pikseli większa niż 4mp wg mnie potrzebna jest jeśli masz zamiar robić
              standardowo odbitki 13x18, przy mniejszych nie ma znaczenia.
    • j_aga Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 10:52
      Ja z czystym sumieniem polecam Minolte Z3. Nie chciałam się na nią zgodzić, bo
      chciałam mały aparat. Poprzednio mieliśmy kompakt. Teraz jestem zachwycona.
      Zdjęcia sa o niebo lepsze. I jaki zoom.
    • kaskasa1 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 10:56
      a ja mam pentax optio sv, jakość rewelacyjna, zarówno zdjęć jak i filmików, jest
      mały, ma metalową obudowę (ale nie jest ciężki), szklaną optykę (chyba?) oraz 5x
      zoom optyczny (wyjątek w tej klasie aparatów), wiosną zapłaciłam około 1500 zł,
      jest wolniejszy niż na przykład powershot canona ale jakość chyba lepsza, w
      przeciwieństwie do minolty nie ma problemu, że zdjęcia wychodzą ciemne; polecam
      • inia25 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 10:58
        no pentax to w ogóle górna półkasmile))
      • j_aga Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 12:00
        Dlaczego piszesz że z minolty wychodzą ciemne zdjęcia? Nie zauważyłam, a aparat
        mam kilka miesięcy. Z tego co widziałam ten aparat ma bardzo obre oceny
        użytkowników, wiem bo z mężem sprawdzzaliśmy na różnych stronach i forach.
        • joanna266 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 12:03
          hp ma zoom pentaxa .zdjęcia wychodzą super nawet te w nocy
    • bajka_15 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 12:54
      Dziękuję za porady.Wczoraj byłam w sklepie i pani doradziła mi Nokie ok. 1000
      zł.Co myślicie o tym.
      • joanna266 Re: aparat cyfrowy 29.11.05, 13:03
        nie wiedziałam ze ta firma tez robi aparaty.
        • bajka_15 Re: pomyłka 29.11.05, 20:25
          Przepraszam spieszyłam się i przez to ta pomyłka oczywiście chodziło mi o
          Nikona.Za to odradzała mi Olimpusa i Kodaka bo ponoć gorsze.Pozdrawiam.
          • konkubinka Re: pomyłka 30.11.05, 11:01
            Minolta Minolta Monolta
            ewentualnie Canon
            i jakos nie wierze w bajeczki , ze firma od telewizorow zrobi dobry aparat.
            Oczywiscie bywaja i feralne Minolty tak jak i telefony Nokia czy Motorola ale
            to sa marki a nie jakies tam Daewoo, LG, itd.
            Posiadam juz druga Minolte, moj Ojciec drugiego Canona .
            Z tych wyzszych polek napewno NIKON moze dolaczycsmile
            • konkubinka Re: pomyłka 30.11.05, 11:04
              i strzez sie porad osob pracujacych w molochach, bo zazwyczaj niewiele maja
              pojecia o tym co sprzedaja.
              Z allegrowiczow polecam Ci firme Photo RIMEX.Firma istnieje rowniez w realu i
              sprawdzilam ja kilkakrotnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka