Dodaj do ulubionych

najlepszy wózek

10.01.06, 11:05
Czeka mnie zakup wózka( nowego), nie ukrywam,że jest to dość trudne zadanie.
Chciałabym aby wózek był lekki i łatwy w prowadzeniu,duży i wygodny dla
dzidziusia. Mieszkam w mieście i głównie będzie służył do jazdy miejskiej, po
parkach i po osiedlu. Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi, sugestie dotyczące
modeli i cen wózków których używacie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ares1976 Re: najlepszy wózek 10.01.06, 11:09
      Hej!
      My wybraliśmy
      BARDZO TANI(499 zł.) i 2-funkcyjny
      wózek (głęboko - spacerowy) i do tego LECIUTKI (8,5kg.) i do tego SKŁADANY W
      PARASOLKĘ (mieści się do bagażnika), na pewno go kupimy POLECAM!!!
      Podaję link do stronki internetowej gdzie go również znalazłam (nie jest tam
      pokazane jak wygląda po przeróbce na wersję spacerową, ale pani w sklepie nam
      zademonstrowała)
      www.arti.pl/dzieciece/katalog.php?b=26
      • bluebeata Re: najlepszy wózek 10.01.06, 11:30
        ares1976 -ten wózek faktycznie fajnie wygląda, a co do wersji spacerowej to
        jest pokazana tylko trzeba kliknąc na inne dostępne wersje kolorów
    • deotyma11 Re: najlepszy wózek 10.01.06, 11:14
      Zajrzyj na forum "wózki dziecięce". Tam znajdziesz opinie osób, które wózków
      używają, a nie tylko teoretyzują. A to link do forum:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462
      Mogę polecić ci wątek "producenci wózków", znajdziesz tam linki do polskich i
      zagranicznych producentów i dystrybutorów wózków dostępnych w Polsce:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=33860232
    • 4_beata Re: najlepszy wózek 10.01.06, 11:21
      My z mężem też jesteśmy na etapie poszukiwania wózka od dłuższego czasu
      zbieramy opinie czytamy nowinki i oglądamy w sklepie. Nasze maleństwo
      prawdopodobnie będzie dość duże więc to też jest jakieś kryterium wyboru. Na
      początek wybraliśmy kilka modeli i z tych zdecydowaliśmy się (na 98%) na jeden
      Implast Driver 4XL - duże pompowane koła, zawieszenie na sprężynach itp.zobacz
      strona www.implast.com.pl
      • tucik Re: najlepszy wózek 10.01.06, 11:40
        beata-jeśli chodzi o wózek implast dokładnie ten model ma moja kuzynka i nie
        jest zbyt zadowolona z uzytkowania go choc na poczatku była nim "teoretycznie"
        zachwycona, wózek nie należy do lekkich i ma podst. wade-gondola jest b. mała i
        ciasna dzieciak pomimo ze urodził sie 3,5 kg juz w wieku 6 m-cy "wyrastał" z
        niej, ponadto wózek jest dość twardy= nie buja i dziecko jej płacze jak jedzie
        nim po dziurawych nawierzchniach-to takie jej obserwacje
        • luna333 Re: najlepszy wózek 10.01.06, 12:53
          ja mam implast 4xl wersję z 2004 roku i: z gondolki mój synek właśnie wyrasta (ponoć w wersji z 2005 jest troszkę większa) - synek właśnie jutro kończy 5 miesięcy i zaczyna 6 miesiąc ale również ciągnie go do siadania i w gondoli zaczyna się nudzić więc niedługoo robię przesiadkę na spacerówkę. Co do zawieszenia to ja jestem bardzo zadowolona - mój synek to wertepowiec - niel ubi jeździć po gładk9ich nawierzchniach a na wybojach jest super. Skrętna oś ma swoje zalety np. w supermarkecie jedną ręką manewruje się wózkiem a w drugiej trzyma koszyk na zakupy, wadą skrętnej osi jest to że nie można jej zablokować (przynajmniej w wersji z 2004) co doprowadza mnie do szału bo nie można wózka za sobą pociągnąć gdyż oś się skręca - utrudnia to wyjeżdżanie np. z windy, wysiadanie z autobusu - oś potrafi się skręcić i stanąć prawie w poprzek krawężnika (raz tak utknęłam pomiędzy autobusem a krawężnikiem), wczuraj próbowałam przejechać po zamarźniętej, nierównej ścieżce - oś się skręcała i nie dało rady jechać prosto. Tyle wad - poza tym regulowana rączka to super sprawa, amortyzacja jak na moje wymagania też niezła, butka z wywietrznikiem też super, mój synek urodził się w lato i ten wywiew jest fajowy. Synek lubi ten wózek smile tak więc ma i zalety i wady smile
          pozdrawiam cieplutko
      • kalka13 Re: najlepszy wózek 10.01.06, 11:46
        ja mam juz kolejny wozek i wreszcie trafilam na super w kazdym calu to
        pegperego at4 kolekcja 2005/2006 polecam go serdecznie jak bedziesz
        zinteresowana i podam ci link
        • eps Re: najlepszy wózek 10.01.06, 12:07
          czy mogę prosić o ja tez o ten link.
        • agness25 Re: najlepszy wózek 10.01.06, 12:09
          jeśli możesz, to ja poproszę o ten linksmileDziękismile
        • aga162 Re: najlepszy wózek 10.01.06, 12:11
          Kalka, a czy masz na myśli wózek głęboko-spacerowy? Bo ja w necie znalazłam
          tylko samą spacerówkę peg perego o tym symbolu.
        • sliwunia1 Re: najlepszy wózek 10.01.06, 18:10
          Bardzo proszę o link do PP, dziękuję.
        • kalka13 Link do AT4 10.01.06, 20:49
          dziwczyny wrzucam wam link do tego wozka ja mam kolor toffi i tak mialam na
          mysli gleboko spacerowy tak jak pisalaqm mozna w niego wpiac nawette czyli
          normalny gleboki wozek jezeli ktoras by chciala zobaczyc go na zywo zapraszam
          do mnie mieszkam w warszawie na ursynowie kontakt na mail gazety lub gg 2026103
          a to link

wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=619&d3=311&d4=2099&id=2102&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=AKVoUJOu&k=0&dd=2&p
          p=1

a to link do navettki:

wozkidzieciece.pl/index.php?d1=9&d2=1893&d3=1487&d4=-1&id=0&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=AKVoUJOu&k=0&dd=2&pp=1

pozdrawiam i jak cos to piszcie smile))
    • alicez Re: najlepszy wózek 10.01.06, 12:56
      Ja mam peg pergo culla, na aluminiowym stelażu, wózek lekki, zwrotny, duży (mój
      synek ma skończone 6 m-cy i nie wyrósł z gondoli), terenowy (byliśmy w górach i
      na mazurach wink, pokonywalismy wszelkie możliwe nierowności terenu bez strachu,
      że mały dostanie wstrząsu mózgu), skłąda i rozkłada się jednym sprawnym ruchem.
      Jedyna wada, to cena, ale drugie maleństwo w drodze, więc się zamortyzuje wink
      • qdorota Re: najlepszy wózek 10.01.06, 17:31
        Ja też jestem na etapie poszukiwań wózka, wstępnie spodobał mi się wózek firmy
        Deltim Voyager 005. Wózek jest niedrogi bo kosztuj eok 600 zł. Czy któraś miała
        taki wózek. Proszę o Wasze opinie i pozdrawiam.
        • 4_beata Re: najlepszy wózek 10.01.06, 20:08
          Jeśli chodzi o Deltima Voyagera to wizualnie wygląda nieźle, lecz ma kilka wad:
          piszczące mocowania podwozia lub kół(prawie każdy egzemplarz) i trochę sztywny
          a poza tym jest ok.
    • mika_p Re: najlepszy wózek 10.01.06, 18:19
      Miasto w Polsce? Wysokie krawężniki, nierówne chodniki, schodki gdzie się da?
      Wybierz jak największe koła. Przynajmniej malutkie krawężniczki pokonasz bez
      ciągłego naciskania na rączkę i podnoszenia - zwłaszcza na osiedlach domków
      jednorodzinnych mozna w ten sposób szybko umęczyć ręce (co wjazd do garażu to
      krawężniczek, mniejszy lub większy).
    • vanilia25 Re: najlepszy wózek 10.01.06, 19:06
      www.akord.poznan.pl
      dziewczyny to chyba strona PP. Ja tam szukalam ale nie bardzo mi sie widza te
      wozki- cena nie jest adekwatna do produktu- to jest moje zdanie.pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka