Dodaj do ulubionych

Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić?

17.01.06, 19:19
Szukam dodatków do pokoiku synka, jakichś fajnych pudełek, komódek na stolik
na kredki itp, lampki itp. Ikea odpada-opatrzyła mi się już w pokojach
wszystkich znajomych dzieciwink Może wiecie, gdzie w internecie lub w warszawie
mozna zobaczyć i kupić takie rzeczy?
Obserwuj wątek
    • ursgmo Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 17.01.06, 20:47
      Trochę fajnych rzeczy - dodatków jest w sklepiku w Parku Woli , k. Mc Donalda .
      To znaczy nie komódki , lampki itp. tylko np. zawieszki na imię na drzwi z
      bobem budowniczym ,półeczki z haczykami na ubranka , postacie z takiej fajnej
      gąbeczki na ścianę . Czasami coś jest fajnego , czasami nie , ale zajrzeć
      warto.
      • leigh4 Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 10:33
        Dziękismile A może ktoś zna jakiś sklep internetowy? Szukam czegoś w rodzaju
        rzeczy Haba, ale trochę tańszych. Haba niestety cenowo powalasad
        • pia_ Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 11:09
          www.tra-present.nl/nl/script/P_assortiment.asp
          Ja się zakochałam w tych rzeczach i zaczęłam wpółpracę z polskim dystrybutorem
          tej firmy. Wszystko jest przepięknie zrobione - miarki wzrostu, lampki, komódki
          itp. Najpiękniejsze jednak chyba są pozytywki (furrorę robiła karuzela z
          konikami i kuferki z baletnicami oraz tańczącymi elfami) - najchętniej
          zostawiłabym wszystkie dla siebie, choć konkurencja w osobie mojej córki rośnie
          - mała ma bzika na punkcie pozytywek. Podoba mi się jeszcze to, że te gadzety
          można dobierać w cała serię np. miarka wzrostu, podpórka do książek, wieszaczek,
          lampka itp - wszystko z tym samym motywem. Przedmioty wykonane są z drewna lub
          sklejki, ręcznie malowane, wszystkie w niesamowitych kolorach. Mam nadzieję, że
          napiszą też dziewczyny, które mają przedmioty Tra Present. Niestety mój sklepik
          prawdopodobnie jeszcze nie ruszy, na razie sprzedaję na Allegro i na zamówienia.
          Dzisiaj właśnie czekam na dostawę i nie mogę się już doczekać smile
          • alicjatwin pytanie do PIA_ 18.01.06, 11:37
            Napisz mi proszę jak Cię znaleźć na Allegrosmile
            • pia_ Re: pytanie do PIA_ 18.01.06, 12:00
              Teraz zostało mi już tylko to:
              http://www.allegro.pl/search.php?string=Tra+Present&search_type=1&description=1&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&state=0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&st=gtext&listing_sel=2&listing_interval=7
              ale właśnie dzisiaj mam mieć dostawę, więc w następnych dniach będzie warto
              zaglądnąć na moje aukcje.
              Szczególnie polecam tę serię z biedronką - świetnie można ozdobić tymi gadżetami
              pokoik dziewczynki, w Auchan widziałam nawet pościel dziecięcą też w identyczne
              biedronki na zielonym tle. Dla Chłopaka analogiczna seria z piłką. Te miarki to
              naprawdę pierwsza klasa - ani plastik ani pianka nie umywaja się do nich - tak
              są pięknie i starannie wykonane.
              A takie miałam pozytywki:
              www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=Holenderska+pozytywka
              www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=Holenderskie+pozytywki
              www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=holenderskia+pozytywka
              Teraz zamówiłam o wiele więcej smile
              • ana119 Re: pytanie do PIA_ 18.01.06, 12:09
                czy będziesz miała coś dla chłopaków - może zegar lub coś mardziej męskiego na
                komodę?
                • pia_ Re: pytanie do PIA_ 18.01.06, 12:43
                  Z "męskich" rzeczy będę miała takie lusterko (to pierwsze z samochodzikami)
                  www.tra-present.nl/nl/script/P_assortiment_subgroep.asp?HoofdRubriekID=6&RubriekID=95&style=decoratie
                  Z innych rzeczy, które można ustawić na komodzie to tylko podpórki pod książki
                  (samochody, ciężarówki, ciuchcie, piłki itp - musisz przeglądnąć - sa tego 4
                  strony)- to sprowadzam na zamówienie (mozna dobrać też lampki naścienne-nocne z
                  tymi samymi motywami)
                  www.tra-present.nl/nl/script/P_assortiment_subgroep.asp?HoofdRubriekID=2&RubriekID=21&page=1&style=schrijfwaren
                  No i pozostają jeszcze pozytywki: są koniki, krówki, clowny, żołnierzyki -
                  wyglądają bardzo dekoracyjnie - no i ta muzyczka przed snem smile
                  • ana119 Re: pytanie do PIA_ 18.01.06, 12:59
                    obejżaławłaśnie w sprawie lampek mam pytanie - oglądam wandlampen i zastanawiam
                    się jak one są mocowane i jak to działa... możesz mi to opisać dokładnie jeśli
                    widziałaś na żywo bo jakoś moja wyobraźnia nic mi nie podpowiada?
                    • pia_ Re: pytanie do PIA_ 18.01.06, 13:42
                      lampek jeszcze nie miałam (wyłącznie na zamówienia), ale podpytałam się
                      dystrybutora i są montowane tak jak dziecięce kinkiety z Ikei (mam taki, więc
                      mogę go technicznie oblukać i napiszę jutro). Ale z tego co pamiętam to się je
                      przyśrubowuje do ściany, a kabelek zwisa luzem do kontaktu. Jeśli masz gotowe
                      punkty świetlne juz zrobione w ścianie to się ten kinkiet do nich montuje, a
                      kabelek ucina (działa na włącznik główny). Niektóre kinkiety można zamontować
                      jako lampę gł. w suficie, wtedy też działaj a na włącznik główny.
        • kasiab20 Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 11:12
          Ostatnio kupilam kilka rzeczy Bajo, np wieszak do pokoju Maciusia. Maja bardzo
          duza oferte, wczoraj bylam akurat w Sklepie Mis i rozmawialam z wlascicielka i
          wprowadzaja tez oferte innej firmy z meblami i artykulami dekoracji pokoi
          dzieciecych i mlodziezowych duzo bardziej rozsadnych cenowo niz Haba.
          Proponuje Ci kontakt ze sklepem Mis w Sadyba Best Mall tel 3703019, sprawdz
          kiedy jest wlasciecielka, umow sie z nia i pokaze ci katalogi oprocz tego co ma
          w sklepie i na pewno znajdziesz cos fajnego.
          Ja ostatnio kupilam tam sporo rzeczy, kilka drewnianych zabawek Bajo,
          wspomniany wieszak, zastanawiam sie nad biurkiem Bajo....
          Polecam
    • niem3 Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 11:25
      Kupiłam do pokoju moich córeczek dodatki firmy tra-present o których pisze pia_
      są prześliczne.Moje dziewczyny mają na razie zegar i miarkę wzrostu ale na tym
      na pewno nie zakończę dekorowania ich pokoju.
      • jolaja Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 11:30
        Dziewczyny a czy można gdzies w Warszawie w sklepie kupić przedmioty firmy
        Tra-present ? A czy są bardzo drogie?
        Jola
        • pia_ Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 11:45
          He, he mozesz się podowiadywać, ale z tego co wiem, to dystrybutor sąduje rynek
          i sprowadza to wszystko w niewielkich ilościach - właściwie to ja biorę połowę
          lub więcej tego co zamawia smile
          Cenowo nie jest to drogie, ale ten kto to będzie miał w sprzedaży w warszawskich
          sklepach - to obawiam się, że wywinduje ceny w górę.
          • abajerek Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 13:27
            rany zakochalam sie w tych rzeczach ale remont pokoju dla mojej corki przed
            anmi i mam nadzieje ze twoje oferta na allegro bedzie "rozkwitac" bo zamierzam
            kupic Julce troche tych rzeczy ale narazie nie wiem nawet jaki moty bedzie
            dominowal, mam wizje motylkow ale moze jeszcze mi sie cos zmieni bede sledzila
            twoja oferta na 10000%
            pozdrawiam
            • pia_ Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 13:35
              Myślę, że w końcu ruszy mój sklepik, choc na Allegro też pewnie coś będę
              wystawiać. Jeśli w przyszłości coś będziesz chciała zamówić pisz na moją pocztę
              gazetową - niektóre rzeczy będę miała wyłącznie na zamówienia.
              Pozdrawiam smile
              • abajerek Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 13:52
                mam nadzieje ze sklepik internetowy? ogladam od polgodziny te strone i nie
                moglabym sie zdecydowacsmile na pewno miarka i pozytywka, ale musze najpierw na
                spokojnie poogladac i jakos dobrac do kompletu, lampki scienne tez sa super, a
                masz moze jakis cennik przyblizony,
                • abajerek Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 13:59
                  poogladalam na allegro i mniej wiecej to co wystawialas to wiem, ale chodzi mi
                  o ceny np lampek, ramki na zdjecia, zegarki
                  nie wiem teraz tak to ogladam i najchetniej chcialabym wszytskosmile)
                  • pia_ Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 14:18
                    Sklepik bedzie internetowy (www.kamyczek.com.pl)
                    Zegary są po 55-60 zł, lampki 65-150 zł, ramki od 13 zł
                    Teraz własnie rozpakowuję dostawę i lusterka są boskie - tak piękne, że chyba
                    jedno wezmę do pokoju córki (w ten sposób nigdy nic nie zarobię smile
                    • abajerek Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 14:33
                      w takim razie czekam na wystawienie towarusmile
                      • leigh4 tra present-jestem pod wrazeniem i male pytanko 18.01.06, 14:56
                        Rany! Ale piękne te rzeczy tra present.. Ale się rozmarzyłamsmile Haba niech się
                        schowa. I wreszcie jest coś dla chłopakówsmile) Mam pytanko do Pia_: a można kupić
                        takie podpórki z autkami? Najbardziej podobają mi się te z ciężarówką. Jaka
                        orientacyjna cena?I jeszcze jedno: sprzedawane są w parach czy po 1 szt(tj. tył
                        i przód razem, czy każdą część oddzielnie)?
                        • pia_ podpórka-ciężarówka 18.01.06, 15:15
                          Cena 55 zł (+ wysyłka) za komplet (tył i przód).
                          • magdulka2 Re: podpórka-ciężarówka 18.01.06, 16:27
                            gdzie szukac na allegro tych rzeczy?
                            • leigh4 Re: podpórka-ciężarówka 18.01.06, 16:48
                              ja tez poproszę o info(najchętniej linki)
                              • dasiek77 Re: podpórka-ciężarówka 18.01.06, 16:59
                                Ja polecam ten link - niestety dostawa tylko w obrebie Francji i Belgii

www.eveiletjeux.com/choisircommander/critere.asp?n0=520&home=o_deco
                                • maja285 Re: podpórka-ciężarówka 18.01.06, 17:42
                                  ale się rozmarzyłam...........
                        • alexsc Re: tra present-jestem pod wrazeniem i male pytan 18.01.06, 20:18
                          ja kupiłam ALeksandrowi te podpórki z piłka. super sąsmile
    • alexsc Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 20:09
      hej, polecam produkty o których pisze Pia, kupiłam podpórki do książek i miarke
      wzrostu dla chłocasmile z piłka. Przedmioty są bardzo solidnie i ładnie wykonane.
      Naprawdę super sie prezentują!
      • gonia71 Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 18.01.06, 21:17
        Cześć dziewczyny,
        ja też kupiłam taką miarkę wzrostu dla mojego synka (z piłką) a oprócz tego na
        świąteczne prezenty dla dziewczynek w rodzinie(2,5 roku i 4 latka)pozytywki -
        karuzelka z konikami i biedronki - cudeńka. Bajecznie kolorowe, starannie
        wykonane i do tego niebanalne drewniane zabawki, takie trochę staromodne ale
        przez to interesujące i ponadczasowe. Dla dziewczynek jest tam mnóstwo rzeczy,
        trochę mniej dla chłopców (niestety), ale mam nadzieję, że z czasem oferta się
        wzbogaci.
        Pozdrawiam
    • pia_ TRA PRESENT - do wszystkich zainteresowanych 19.01.06, 14:38
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=74467
      To wszystko co mam smile
      • pia_ Re: TRA PRESENT - następna dostawa - pocz. lutego 20.01.06, 13:30
        Jeśli ktoś sobie coś upatrzył i chce aby to zamówić, to proszę pisać na pocztę
        gazetową smile
        • monika26kr Re: TRA PRESENT - następna dostawa - pocz. lutego 20.01.06, 15:21
          Sliczne sa te rzeczy. Jak wpadlas na to zeby je sprowadzac? Ile kosztowalby
          zestaw magnesikow?
          • pia_ Re: TRA PRESENT - następna dostawa - pocz. lutego 20.01.06, 15:51
            Od zachwytu się zaczęło, no i poszło .... smile
            Jeśli chodzi o magnesiki to musiałabyś napisać jaki rodzaj, przeważnie są po
            1,50 za szt, a te większe pajace i owady są po 15 zł za 1 szt.
    • bartusia25 Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 20.01.06, 16:02
      A ja znalazłam taką stronę: www.pentomino.pl/index.php/cPath/30
      Pozdr.,
      Dorota
      • pia_ Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 20.01.06, 16:22
        He, he to moja konkurencja - tyle, że prawie cały towar mają na zamówienie. No i
        nie mają pozytywek z tancerkami smile
        • dadgam Re: Fajne dodatki do pokoików dzieci-gdzie kupić? 21.01.06, 18:09
          piękne te pozytywki smile
    • jsuchonska DO ZAINTERESOWANYCH DOSTAWĄ TRA PRESENT 27.01.06, 16:02
      Ponieważ gubię sią juz w odpisywaniu na liczne maile z pytaniami, to informuje,
      ze dostawa wyjeżdża z Holandii w środę i będzie pod koniec przyszłego tygodnia
      u dystrybutora.
      Jeśli ktoś jeszcze czegoś potrzebuje, zapomniał itp to proszę o maile, bo w
      poniedziałek mogę wysłać ostatnią poprawkę do zamówienia.
      • pia_ Oczywiście pisać na mój mail :-) 27.01.06, 16:04
        Sorry za pomyłkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka