Dodaj do ulubionych

Gondolki do wózków

19.01.06, 03:29
Skoro bedzie becikowe to zaszaleję z wózkiem.
Tylko mam mały problem..
Wiem iż w wybranym przez mnie wózku długość gondolki wynosi 70 cm (wewnętrza
długość) zastanawia mnie jak duże dziecko będzie sie w niej jeszcze wygodnie
mieścić? Pomóżcie proszę mi to ocenić. Chcę ocenić czy mów wybór ma sens
ekonomiczny.

Obserwuj wątek
    • gika_gkc Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 07:08
      wg mnie to troche mało - moj niuniek przekroczyl wzrost 70 cm znacznie szybciej
      niz nauczyl sie siedziec wiec gondolka ciagle byla przydatna; wg mnie gondolka
      powinna byc jednak duza zeby dziecko mailo tam swobode i nie czulo sie jak w
      pudle; ale wszystko zalezy kiedy urodzisz (czy dziecko dlugo bedzie jeszcze
      musialo jezdzic w kombinezonie i lub opatulone kocykiem) i jak szybko bedziesz
      chciala przejsc na spacerowke (wiele mam wozi w nich dzieci praktycznie od
      poczatku);
      • maretina Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 07:39
        mala. 67 cm kajtek mial jak konczyl 3 miesiace.... chyba, ze... rodzisz wiosna.
        wtedy nie ma problemu, nie bedzie spiworkow, kocykow itd...
        • majatusia Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 10:05
          Hmmm... nie załamujcie mnie!
          Ponoć gondolki Peg Perego (bo o niej mowa) to jedne z wiekszych gondolek!
          • driadea Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 10:16
            majatusia napisała:

> Hmmm... nie załamujcie mnie!
            > Ponoć gondolki Peg Perego (bo o niej mowa) to jedne z wiekszych gondolek!

Nie sądzę, te mniejsze ine niby mają, 60 cm?! Ja miałam Inglesinę (jakiś stary
            modelsmile) 80 cm, z podnoszonym oparciem - super sprawa.
          • clio1979 Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 15:26
            Ja mam godolę PP culla, mała zaczęła 6 miesiąc , ma około 68 cm i spokojnie i
            wygodnie jej się tam śpi. Te gondole są naprawdę szerokie i wielkie, wiem bo z
            nudów na spacerach porównuje ( a mieszkam w rejonie W-wy noworodkowo-
            niemowlęcym) i serio wszystkie są o wiele mniejsze, ewentualnie emmaljungi
            mogłyby się równać.
            Pozdr!
    • mama_kotula Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 10:12
      No, w sumie moja córka ma 73 cm i może i by się zmieściła w gondoli... (ale
      woli biegać, bo ma 16 miesięcy smile))
      A tak serio - pomyśl o gondoli z podnoszonym oparciem do pozycji półleżącej,
      wtedy nawet większe dziecko, nie umiejące zbyt dobrze siedzieć, się zmieści smile
      właśnie w tej pozycji, najwyżej głowa mu będzie nieco wystawać poza "oparcie".

Wg mnie gondola i tak jest zbędna, zwłaszcza, jeśli się rodzi na wiosnę albo w
      lecie.
      • majatusia Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 11:09
        No owszem moje dziecie ma się urodzić na wiosnę - mam termin na Prima Aprilis,
        fajny dzień na urodziny wink, z tym że ja chcę kupić spacerówkę PegPerego i
        troszkę się boję czy bez gondolki to nie wytrzesę małego za bardzo.
        • mama_kotula Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 11:10
          Nie miałam gondolki, wózek na małych, skrętnych kółkach. Moje dzieci żyją i
          mają się dobrze smile))))
        • clio1979 Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 15:31
          Z doświadczenia wiem, że dzieci lubią się trząść, ja teraz specjalnie chodzę w
          rejony wertepowe bo wtedy mała migiem usypia. Jak widać czasem nie przydaje się
          super-amortyzacja.
    • pl35 Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 11:52
      ja mam emaljunga - duża gondola z podnoszonym podłożem do pozycji półleżacej -
      ale teraz pakuję w nią becik na misiu i oczywiście córeczke(6m.)w kombinezonie
      i powoli robi się mała. Czekam na cieplejsze dni aby przerzucić się na
      spacerówke. Pamiętaj przy wyborze wózka w jakim okresie roku będziesz używała
      gondolkę - jeśli zimą to oprócz dziecka dużo się tam pakuje ( kocyki, kołderki
      lub beciki + kombinezon). Wiosną i latem jest tego towaru dużo mniej. No i małe
      dzieci szybko rosną! Pozdrawiam.
      • majatusia Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 12:04
        A ile centymetrów długości ma ta duza gondola w emaljundze? Oczywisćie długości
        wewnatrz?
        • pl35 Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 12:15
          już w róciłam ze spaceru i nie sprawdzę - mam wózek w wózkarni - ale w sklepie
          internetowym podali Wymiary: 80x37x20 cm familyshop.com.pl emaljunga smart

• izoldziak Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 12:09
      Mam Peg Perego P3 Pramette. Mi się super sprawdza. Mała się mieści, jeszcze
      jest sporo zapasu pomimo kombinezonu i koców. Ale kupiłam ją głównie ze wzgledu
      na spacerówkę (ta mini gondolka to taki dodatek). Jest straszliwie poręczna i
      wszędzie mogę z nią wejść - czy to sklep czy tramwaj albo autobus. I jeden
      wydatek, bo to i gondolka i spacerówka. A jeśli rodzisz na wiosnę to tym
      bardziej polecam.
      • maretina Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 12:27
        jeli rodzisz w kwietniu to gondola jest zbedna. jesienia i zima dziecko po
        pierwsze bedzie do niej za duze a po drugie nawet jesli bedzie male, to bedzie
        juz siedzialo i na 3464565985459556569913597% dobrowolnie plackiem sie nie
        polzy.
        • agam26 Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 12:30
          maretina ma rację,lepiej zwróc uwage aby spacerówka miała mozliowść dokupienia
          lub w standardzie ocieplany śpiworek dla dziecka na mrozy. A gondola żeby miała
          podnozone oparcie bo dzidzia, przypusczam bedzie ciekawa świata, a przeciez
          bedzie wtedy lato.
    • maretina zaszalalam i zmierzylam swoja gondole:) 19.01.06, 12:29
      ma 78 lub 79 cm. mamy drivera 4xl.
    • czerska Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 12:37

jeśli wybrałaś ten wózek ze względu na spacerówkę a gondolkę traktujesz
      jako "dodatek", to nie widzę problemu - dziecko pojeździ w gondoli pierwsze
      miesiące/ dopóki nie wyrośnie a potem zmienisz na spacerówkę.
      Pamietaj też że niemowlaki raczej nie leżą z wyciągniętymi na maksa nogami,
      tylko raczej je podkurczają, więc gondola pewnie posłuży ci 4-5 miesięcy.
      Pozdrawiam
      Karolina mama Igusi
      • majatusia Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 12:51
        No tylko ze ja gondolki nie mam w cenie wózka - tylko za dodatkową opłatą 580
        zł!!
        • maretina Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 12:53
          majatusia napisała:

> No tylko ze ja gondolki nie mam w cenie wózka - tylko za dodatkową opłatą 580
          > zł!!

to sobie ja daruj. naprawde. latem bedzie zbedna. wazne, zeby spacerowka miala
          mozliwosc osloniecia od wiatru, deszczu, jakis pokrowiec na zime.
        • czerska Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 13:08

aaaaaaha
          jeżeli wózek ma komplecie bądź jest możliwość dokupienia (przypuszczam że za
          dużo mniejsze pieniądze niż gondolka)takiego usztywnianego "nosidełka" do
          wózka, to gondolkę bym sobie darowała.
          Pozdrawiam
          Karolina mama Igusi
          • majatusia Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 15:05
            Mam mieszane uczucia co do takich nosidełek..wydaj mi sie zę w srodku lata to
            dziecie mi się bardzo będzie w nim grzało.
            • koralutek Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 15:12
              Ja mam wózek peg peregro i niestety córka już się nie mieści w gondolce, ale to
              jest okres zimowy i dochodzi kombinezon i grube przykrycie, (dobrze, że mogłam
              pożyczyć od kuzynki inny wózek). Z samego peg peregro jestem zadowolona, bo
              jest b. lekki i fajnie się prowadzi. Czekam teraz jak będę mogła wykorzystać
              spacerówkę, a obecnie przypinamy do niego fotelik samochodowy i Młoda sobie w
              nim czasami siedz i je.
            • czerska Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 15:13

ale z tego co sie orinetuję (sama miałam wózek z gondola ale rodziłam we
              września iacała zima była przede mną) to takie nosidełko niemusi być używane z
              narzutką/śpiworkiem, tylko mozna używac sam stelaż. Syn koleżanki w takim
              jeździł w lecie, był cały odkryty, tyle tylko że usztywnione były boki i plecki
              spacerówki. No i jak usnął to można go było łatwo przenieść do domu - z
              większości gondoli nie jest to takie "hop siup" (waga)
              Pozdrawiam
              Karolina mama Igusi
          • agakapalka Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 15:37
            my mamy bartatinę plus, duza gondolka, oparcie podnoszone w 3 różnych
            pozycjach. Mała ma 5 miesiecy i na spacerkach najpierw siedzi, a jak zaczyna
            przysypiac, to opuszczam oparcie. Radzę nie rezygnować z gondolki, wózek musi
            być wygodny dla dziecka, a nie robic wrażenie na koleżankach i sasiadkach.
            Zresztą, nasz jest wygodny i ładnie sie prezentuje, kosztował 600 zł. wejdź na
            www.jedroch.com.pl
    • astrid22 Re: Gondolki do wózków 19.01.06, 15:17
      Nie polecam gondolki do wozka quinny wersja speedy sx. Jest krotka i waska,
      coreczka ma obecnie 3 miesiace ubrana w zimowy spiworek ma bardzo malutko
      miejsca sad
      pozdrawiam
      majatusia napisała:

> Skoro bedzie becikowe to zaszaleję z wózkiem.
      > Tylko mam mały problem..
      > Wiem iż w wybranym przez mnie wózku długość gondolki wynosi 70 cm (wewnętrza
      > długość) zastanawia mnie jak duże dziecko będzie sie w niej jeszcze wygodnie
      > mieścić? Pomóżcie proszę mi to ocenić. Chcę ocenić czy mów wybór ma sens
      > ekonomiczny.
      >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka