Dodaj do ulubionych

Elektroniczna niania video (monitoring)

30.01.06, 21:20
Czy ktoś używa takiej niani? Na allegro dostępne są dwa rodzaje w cenie około
300zł, czy rzeczywiście to dobry wybór? Czy wyświetlacz, na którym można
podglądać malucha jest na tyle wyraźny, że wszystko można zobaczyć? Jak
sprawuje się podgląd przy nocnej lampce, czy potrzebne jest do tego mocne
oświetlenie? Użytkowników proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • ewelinaz25 nikt nie ma:(( 31.01.06, 12:05

• mfka Re: Elektroniczna niania video (monitoring) 31.01.06, 12:17
      Nie mam co prawda niani z monitorem, ale wydaje mi się, że to zbędny bajer.
      Przy niani elektronicznej głównie chodzi o to czy dziecko płacze, czy się
      obudziło, a to przecież słychać przez zwykłą nianię. Może bym się jeszcze
      zastanowiła nad nianią z monitorem oddechu. Ale przynajmiej dla mnie montoring
      z kamerą wydaje się być bez sensu. Ja wybrałam nianię cyfrową z intercomem.
      • alexsc Mfka! 31.01.06, 13:58
        a jakiej firmy? jaki ma zasięg? i jaki koszt mniej więcej? faktycznie sprawdza
        się w domu i np w ogrodzie?
        • mfka Re: Mfka! 31.01.06, 14:22
          Ja zdecydowałam się na SWITEL 307, jest taki sam jak philips, tylko,że
          identyczny model philipsa kosztuje prawie 700zł. Jeszcze dzidziusia nie mam w
          domu i nie zdążyłam go wypróbować, ale koleżanka miała Switela i bardzo sobie
          chwaliła. Zresztą tam gdzie go kupowałam, nawet w sklepie powiedzieli mi,że nie
          opłaca się brać philipsa, tylko dlatego,że ma napis philips.
          Ten mój model ma intercom, zasięg ok. 300 m, światełko, czujnik temperatury,
          kołysanki. Dla mnie ważny jest intercom, mam duży dom z ogrodem, więc
          zanim "dolecę" do płaczącego dziecka to przynajmniej może głos go uspokoi.

Można go oglądnąć na tej stronce www.faxy.pl/index.php?swd=sklep&k=27
          A tak wygląda philips: glinki.com/?l=srjgs7
    • fruzia80 Re: Elektroniczna niania video (monitoring) 31.01.06, 15:13
      Ponawiam pytanie. Ja również jestem zainteresowana nianią z kamerą. Niedługo
      przeprowadzę się do nowego domu, gdzie dzieciaki będą miały osobny pokój do
      zabawy na piętrze. Wiadomo, że na cały dzień ich tam nie zostawię, ale od czasu
      do czasu będą bawić się same, a ja chciałabym mieć je na oku. Oglądałam kilka
      modeli na allegro, ale nie mam pojecia, jak się sprawdzają. Bardzo proszę mamy,
      które mają elektroniczną nianię video o opinie.
      • ewelinaz25 ponawiam 02.02.06, 12:52

• melanina13 Re: Elektroniczna niania video (monitoring) 19.03.06, 17:58
        właśnie czy ktoś ma tą nianie za ok. 300 zł. nianie video i może coś o tym
        powiedzieć i poradzić?
        Ela
    • berta333 Re: Elektroniczna niania video (monitoring) 19.03.06, 22:58
      Polecam nianię z kamerą. Jestem o wiele spokojniejsza, jeśli mogę nie tylko
      słyszeć, ale i widzieć spiące dziecko. Tym bardziej, że kiedyś zdarzało się, że
      mój synek ulewał (nawet przez sen) i bałam się, zeby się nie zakrztusił. A to
      nie zawsze słychać... Poza tym widzę, jak taka niania sprawdza się u szwagierki
      przy dwuletnim dziecku, które zaczyna po spaniu np. wychodzić z łóżka (nie
      łóżeczka) itp. Taka niania to duży komfort, spokój i wygoda. A te z Allegro po
      ok. 300 zł są ok. Wieczorem i przy słabym świetle wyswietlacz nie jest niestety
      kolorowy (ale jest czytelny). Przy zupełnie zgaszonym świetle kamerka ma opcję
      podczerwieni (tryb noktowizyjny), więc może nie najlepiej, ale nadal widać, co
      się dzieje u dziecka w pokoju. Ja polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka