Dodaj do ulubionych

Czy przydaje się kojec?

12.02.06, 16:48
Mam 10mies. dziecko, które chce ciągle stać i uwielbia to. Zastanawiam sie
czy przyda się teraz kojec, czy może to już za póżno, bo przecież niedługo
chodzenie się zacznie...Czy Wasze dzieci potrafią grzecznie i długo bawić się
w kojcu, czy wystarczy po prostu miejsce w łóżeczku, aby dziecko bezpiecznie
można było przetrzymać?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • moni.l1 Re: Czy przydaje się kojec? 12.02.06, 16:56
      Ja takie pytanie zadałam jakieś 2 tygodnie temu.Dostałam kilka odpowiedzi i
      wszystkie były na TAK.Co prawda różnie dzieci reagują,tzn.u niektórych spały w
      nim,przydawały się w podróży-stępowały łóżeczko,jedne bawiły się w nim kilka
      miesięcy inne troszkę krócej.Koszt był od ok.250 do 400zł.Ja jeszcze nie
      kupiłam bo Oliwka choruje,ale za jakiś czas będziemy mieć.Inne mamy
      polecały.Pozdrawiam
    • kanna Babci tak, mi w domu - nie. 12.02.06, 18:00
      Przy starszym synku kojec sie nie przydawał (wcale nie kupiliśmy, nie
      planowalismy nawet) - za kojec słuzył cały pokój, jak trzeba było go zostawic
      chwile bez nadzoru, to w łóżeczku. Kiedy mała zaczęła raczkować, kojec okazał
      sie bardzo przydatny - trzeba było synka chronić przed jej ekspansywnością.
      Stoi u babci, gdzie dzieci czasem sa razem i ułatwia mojej mamie życie. W domu
      kojca nie mamy, jak synek chce sie bawic sam, to sie zamyka w swoim pokoju ,
      albo siada przy stole.
      Miedzy dziecmi jest różnica 2 lata, kojec na Allegro kosztował 40 zł.

pozd. Ania
    • czaga3 Re: Czy przydaje się kojec? 12.02.06, 18:24
      A ja mam i kojec i 10 miesięczne dziecko. U nas niestety nie zdaje to egzeminu.
      Odkąd mały nauczył się raczkować nie chce siedzieć w kojcu. Kojec zbyt
      ogranicza jego przestrzeń smile) Jak próbuje go tam wsadzić to może 3 min się
      bawi a potem już płacze i chce wyjść. pozdrawiam
    • gaba36 Re: Czy przydaje się kojec? 12.02.06, 19:12
      Moja dzidzia ma 8 miesięcy i kupiłam kojec chyba 3 tygodnie temu. Jestem
      zadowolona. Mała nie raczkuje (w ogóle nie cierpi leżenia na brzuchu) za to
      bardzo dobrze siedzi i zaczyna się podnosić. W kojcu lubi siedzieć, potrafi
      jednorazowo ok 40 minut - czasem i godzinę. Wpycham jej tam wszystkie zabawki,
      poobwieszałam również boki misiami i pozytywkami. Przekłada zabawki, rzuca
      nimi, nakręca sobie pozytywki i cieszy się bo zabawki zawsze są wokół niej. Do
      tego mam psa, więc czuje się bezpieczniej jak wychodzę z pokoju. Najgorsze jest
      to, że odpowiedzieć sobie na to pytanie w 100% będziesz mogła dopiero wtedy jak
      już kojec będziesz miała i zobaczysz czy dzieciaczek dobrze się w nim czuje.
      Pozdrawiam.
    • dagu75 Re: Czy przydaje się kojec? 12.02.06, 20:35
      ja mieszkam w domku, kuchnię mam na dole i kojec ogromnie mi się przydał.
      Wsadzałam dziecko i nie martwiłam się, że rozejdzie się gdzie nie powinno.
      Teraz jest dla drugiego dziecka. A i mała uwaga, ja kupiłam przez internet,
      używany ( przez forum kupię/sprzedam tu na edziecku).Nie warto kupować nowego,
      bo dzieci raczej go nie zniszczą, nie zdążą.
    • marty_75 Re: Czy przydaje się kojec? 12.02.06, 21:22
      Witam, mam zamiar kupić kojec, bo Marysia ma już 7,5 m-ca i zaczyna raczkować a
      skazywanie ją na łóżeczko to dla mnie "barbarzyństwo". Znalazłam na Allegro
      taki, który kryje nawet do 20mkw powierzchni, drewniany, można łączyć elementy
      i tworzyć różne kształty. Polecam Ci go, bo myślę, że warto. Mam dwa psy, małe
      mieszkanie i wszystko na głowie. Będę miała pewność, że mała jest bezpieczna i
      ma full miejsca.
      Pozdrawiam
      Marta
      • ajka1 Re: Czy przydaje się kojec? 13.02.06, 23:28
        moja starsza córka miała teraz ma młodsza ( 8 m-cy ) jak dla mnie rewelacja
        obie uwielbiały siedzieć w kojcu, młodsza jeszcze nie staje ale sama ładnie
        siedzi nawrzucam jej tam mnóstwo zabawek i mam spokój

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka