Dodaj do ulubionych

wózek SPRINT baby dreams

13.02.06, 12:58
Matki Polki prawdziwe. Poradzcie mi prosze. Chce kupic na wiosne synkowi
wozek firmy Baby Dreams model SPRINT. Bardzo mi sie podoba ten wozek, bo ma
duze kola i nie ma tacki dla dziecka. Wg mnie, te tacki zamiast palaka, to
tylko smieci zbieraja i nic wiecej -kupa plastiku, ale to rzecz gustu.
Doradzcie mi prosze, czy warto kupic ten wozek? Moze ktoras z Was uzytkuje go
i podzieli sie informacjami. A moze polacacie w tym przekroju cenowym cos
innego ze spacerowek? Tylko nie chce parasolki i tacki zamiast palaka!!!!
Pomozcie!!!
Obserwuj wątek
    • mast1 Re: wózek SPRINT baby dreams 13.02.06, 21:27
      Poszukaj w archiwum, jest sporo info. ja generalnie nie polecam - wadliwy,
      znalazłam już 2 inne osoby mające ten sam problem - krótko po rozpoczęciu
      użytkowania wysiadły blokady kół przednich i teraz nie da się zablokować, co
      czasem jest potrzebne...Poza tym cholernie skręca w jedną stronę. Oczywiście
      mogłam reklamować, ale ze względów organizacyjnych zrezygnowałam,
      przyzwyczaiłam się, nie narzekam specjalnie, ale drugi raz bym nie kupiła. Nie
      wiem jak duże masz dziecko - ja kupiłam ten wózek tylko dlatego, że wybierałam
      się z małym niemowlakiem na wakacje, a gondola by się nie zmieściła z bagażami
      w aucie - szukałam więc wózka rozkładanego na płasko ze sztywnymi pleckami.
      Jeśli masz starsze dziecko, które już tak dużo nie śpi, to b. polecam Graco
      City Sport, mam ten wózek po starszym synku i jest świetny - jeździłam po
      brukowanych ulicach, po górskich dolinach i dalej jest OK!
    • asikm Re: wózek SPRINT baby dreams 13.02.06, 22:13
      Cześć!

My kupiliśmy ten wózek na wiosnę zeszłego roku, więc używamy go już prawie rok. Te wózki mają faktycznie jakąś wadę jeśli chodzi o blokadę skrętnych kół (kilka dziewczyn pisało, że mają to samo). W naszym koła raz się blokują, a raz nie (nie mam pojęcia o co chodzi), ale mnie to zbytnio nie przeszkadza. Dla mnie skrętne koła przednie to jest rewelacja i właściwie zawsze jeżdzę z odblokowanymi. Poza tym felerem, nie mam zastrzeżeń. Wózeczek jest lekki, składa się na płasko i zajmuje niewiele mniejsca, sam stoi po złożeniu. Mnie się dobrze go prowadzi. I ma to co według mnie jest bardzo ważne w spacerówce, oparcie rozkłada się na płasko i podnosi się podnóżek (mój synek bardzo lubi spać w wózku i jest mu wygodnie). I ma pałąk zamiast tacki! Ja też nie chciałam wózka z tacką. Generaalnie jestem zadowolona, ale nie mam porównania, bo żadnym innym wózkiem nie jeżdziłam (z wyjątkiem głębokiegosmile Plusem też są dość duże koła, po śniegu jeździ się ok, ale po plaży nie za bardzo. Być może za tą cenę można kupić coś lepszego, może ktoś Ci coś jeszcze podpowie i poleci.

Pozdrawiam
      • asiek1978 Re: wózek SPRINT baby dreams 28.02.06, 09:44
        Wczoraj obejrzałam Sprinta i również bardzo mi się spodobał. Ja wprawdzie
        szukałam wózka z tacką (mam obecnie i nawet się sprawdza), ale nie koniecznie,
        a teraz po przeczytaniu waszych opinii już chyba wogóle mi na niej nie zależy.
        Faktycznie wózek lekki, ładny, łatwo się składa i wygodny dla maluszka (mój syn
        ma 9 m-cy). Szukamy wózka głównie ze względu na wyjazady (wiosną zaczną się
        wycieczki) oraz planujemy wczasy nad morzem.
        Co do blokady kół przednich - nie zamierzam jej zbyt często używać (o ile
        wogóle) dla mnie to niesamowite udogodnienie.
        Troszkę mały jak dla mnie jest też wybór kolorów (kratka odpada, brąz chyba
        smutny, więc zostaje chyba tylko granat + niebieski), ale ogólnie wizualnie
        ładny i nowoczesny.
        Piszesz wprawdzie, że na piasku nie sprawdza się zbyt dobrze, ale jak u niego
        ogólnie z amortyzacją? Zależy mi żeby nie trzęsło dzieckiem, ponieważ Maks też
        lubi spać w wózku.
    • baranek77 Re: wózek SPRINT baby dreams 15.02.06, 10:27
      podciągam, bo też interesuje mnie temat tego wózka

Akurat też jestem na etapie poszukiwań i Sprint baby dreams jest na razie moim
      faworytem, chociaż po przeczytaniu tych postów zaczynam się zastanawiać. Ja
      brałam jeszcze pod rozwagę Graco aerosport (ale ma tackę!), Chicco Cortina (tu
      również tacka), Baby Dreams Smart (ale waga 11 kg, a chciałam mniej) i Arti
      Travel (ale dwie rączki, a chciałam jedną). NIestety, każdy wózek ma jakieś
      ale... smile))
      Pozdrawiam, i daj znać jaką podjęłaś decyzję - może mi pomożesz.
      Magda
      • makkak Re: wózek SPRINT baby dreams 15.02.06, 11:41
        Dziewczynom dziekuje za informacje, a Magde pozdrawiam i chyba mamy podobne
        gusta, bo identyczne wozki bralam pod uwage. Niestety, uparlam sie na brak tacki
        dla dziecka, bo bardzo mi sie nie podoba. Baby Dreams SPRINT nadal jest moim
        faworytem, chociaz po przeczytaniu rady, zeby sprobowac z Graco City Sport,
        przeczytalam wszystkie posty na ten temat i sa raczej pozytywne, ale to wozek na
        podroz, a nie do codziennego uzytkowania. Nawet ladny, tylko przerazaja mnie te
        malutkie kolka. Na nasze chodniki??? Inne mamy pisza, ze zupelny brak amortyzacji.
        Pozdrawiam i czekam na dalsze rady. Moze wspolnie z Magda na cos sie
        zdecydujemy! Ja tez mam na imie Magda i prosze - podobienstwo nie tylko w imieniusmile)
        • baranek77 Re: wózek SPRINT baby dreams 19.02.06, 23:52
          Makkak, napisałam na priva
          M.
      • asiek1978 Re: wózek SPRINT baby dreams 28.02.06, 09:51
        Brałam pod uwagę również podobne wózki jak ty. Tylko ja Graco Ultimę - mi tacka
        odpowiadała, ale już niekoniecznie jak pisałam wink
        Co do Smarta - również bardzo go chciałam, ale kiedy nim pojeździłam po sklepie
        z synkiem w środku z przełożoną rączką okazało się, że bardzo źle się nim
        wyjeżdża na przeszkody typu krawężnik - byłam bardzo zaskoczona. Praktycznie
        nie mogłam podnieść przednich kół - główną przyczyną pewnie jest to, że nie
        jestem zbyt wysoka, ale i tak najłatwiej to się nie robiło nawet mojemu
        wysokiemu mężowi. Dlatego niestety go skreśliłam z listy.
        Jak na razie na czele mojej listy jest Sprint (mąż jest za nim), Graco Ulitma -
        choć nie widziałam na razie na żywo oraz pokazano mi w sklepie wózek firmy Sun
        z Poznania (podobny do Sprinta), ale zupełnie nie znam tego wózka i opini o nim.
        • asiek1978 Re: wózek SPRINT baby dreams 28.02.06, 09:57
          I jeszcze jedno: bardzo podobał mi się też Discovery - jednak w rzeczywistości
          jest dość duży (choć nie najcięższy), więc chyba będę musiała z niego
          zrezygnować, ale na razie na 100% go nie wykreśliłam z listy. Szkoda, bo
          wizualnie i funkcjonalnie najbardziej mi się podobał. Czasem rzeczywistość
          koryguje nasze wyobrażenia o wózku.
        • baranek77 Re: wózek SPRINT baby dreams 28.02.06, 10:47
          Hej,
          wczoraj w sklepie pojeździłam sobie Sprintem. Jest ok, ale nie jest bez wad,
          niestety. Po pierwsze ma taki przeskok przy rozłożonym podnóżku, choć dziecko
          raczej uwierać nie będzie bo na tym leży taki jakby "materacyk". Po drugie,
          kółka czasem chodziły niezbyt płynnie, znaczy nie skręcały i musiałam trochę
          siły włożyć by skręciły tam gdzie chciałam. I po trzecie - ma strasznie krótkie
          oparcie, nie wystawał ani kawałek ponad głowę mojej córki, chociaż ma dopiero 9
          m-cy, a co będzie potem? Dla równowagi pojeździłam sobie Peg Perego Atlantico,
          choć nie stać mnie na niego... sunie rewelacyjnie, ale duży jest. Coraz
          bardziej skłaniam się ku Graco Aerosport, tyko ten brak podnóżka...Ultima też
          fajna, ale ja chciałam wózek z podłokietnikami.
          Pozdrawiam,
          Magda
          • baranek77 Re: wózek SPRINT baby dreams 28.02.06, 10:49
            Aha, a z tym Smartem to jest tak jak z większością wózków z przkładaną rączką,
            po przełożeniu tejże rączki jest kiepsko wyważony.
            PS. Moj mąż też jest za Sprintem smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka