Dodaj do ulubionych

Bez gondolki dla noworodka...

16.02.06, 10:07
WItam!
Za ok miesiac przyjdzie na swiat moj synek.Licze,ze bedzie juz
wiosnasmile).Chcialabym kupic wozek spacerowy ale bezpieczny i wygodny dla
noworodka.Lekki i latwo sie skladajacy.Moze taki ze spaecjalna wkladka dla
newbornasmile).Bede wdzieczna za wszelkie sugestie.Pozdrawiam.KAsia
Obserwuj wątek
    • vasylkova Re: Bez gondolki dla noworodka... 16.02.06, 11:16
      Ja bym sie nie zdecydowala... polowa marca to jednak jeszcze niezupelnie wiosna. Dziecko zacznie siadac okolo polwy wrzesnia, co tez nie oznacza ze bedzie aktywnie spedzac spacery.
      Moje dziecko urodzi sie w lipcu, juz mamy wozek - wielofunkfcyjny, gondolka + spacerowka - przy pierwszym dziecku bardzo dobrze sie sprawdzil.
      • anirak.sg Re: Bez gondolki dla noworodka... 13.03.06, 14:13
        Jaki wózek kupiłaś? Moje dzieciątko pojawi się na początku sierpnia, dlatego też
        poszukuję wózka wielofunkcyjnego...
    • honda1998 Re: Bez gondolki dla noworodka... 16.02.06, 16:41
      Mój synek urodził sie pod koniec lutego i kupiłam wielką spcerówkę z mini
      gondolką. genralnie OK - gondolka usztywniana ale mniejsza gdyż musi sie
      zmieścić do spacerówki. Efekt w maju dziecko juz przełozone do spacerówki -
      naszczęcie rozkładanej na płasko i dobrze amortyzowanej. Teraz kupiłabym wózek
      z gondolą
    • mfka Re: Bez gondolki dla noworodka... 16.02.06, 17:01
      Nie zdecydowałabym się na wózek bez gondoli, mimo tego,że rodzę pod koniec
      kwietnia. Argument,że to będzie wiosna czy lato jest kompletnie nieuzasadniony.
      Gondola nie jest po to,aby dziecko nie zmarzło w zimie tylko po to, aby
      zapewnić dziecku komfort,bezpieczeństwo i zdrowie. Nie zecydowałabym się nawet
      na gondole w wersji tzw. soft czyli miękkie nosidło służące też jako gondola.
      Dziś zamówiłam wózek, który występuje w komplecie z tzw. gondolą soft. Nie
      chcąc takiego rozwiązania muszę dopłacić ekstra 200 zł, oczywiście + większa
      cena sztywnej gondoli. Ale nie zdecydowałabym się wozić maluszka na spacerze w
      jakimś foteliku samochodowym czy spacerówce rozłożonej niby na płasko, jeszcze
      znając nasze chodniki i ulice. Sama podziękowałabym mamusi za taki komfort
      spaceru i wolałabym zostać w domu... Mimo tego,że będzie ciepło i piękna pogoda.
      A'propos - za naszych czasów jakoś rodzice nie patrzyli na porę roku i nie
      uzależniali od tego kupna tzw. wózka głębokiego. Każdy z nas miał taki wózek
      przez pierwsze miesiące życia bez znaczenia czy urodził się w grudniu czy w
      upalnym lipcu. A dopiero później przesadzali nas do wózka w wersji spacerowej.
      I jakoś nikt w gondoli się nie upiekł ani nie ugotował. Nie chciałabym aby
      zaoszczędzenie kilkuset złotych przy kupnie gondoli miało wpływ na komfort
      życia w pierszych miesiącach życia mojego dziecka i ewentualnych późniejszych
      konsekwencjach tego w przyszłości.
      Każdy jednak robi to, co uważa za słuszne. Ja z pewnością nie kupiłabym wózka
      dla noworodka bez sztywnej gondoli. A właśnie tym bardziej,że to będzie wiosna,
      lato - więcej czasu będzie się spędzać na spacerach i korzystać z tego wózka.
    • ethomas Cholera dziewczyny! 16.02.06, 17:36
      Czy autorka Was pytała o zdanie???? Bo ja tu widzę tylko pytanie o to jaki wózek
      z wkładką, a nie czy wózek z wkładką dla noworodka.

A do autorki:
      Ja bym kupiła Peg Perego Pramette( jeśli ma być z wkładką) albo Pliko P3 i
      dodatkowo nakładana gondolka.
      • izex Re: Cholera dziewczyny! 16.02.06, 17:40
        a ja kupilam pp a3 bez gondoli tylko sama spacerowke a rodze na poczatku
        kwietnia tak zdecydowalam i mysle ze to dobry pomysl.a i kupilam becik z
        firmy "glucck" z deska pod spodem super sprawa i do chrztu i do wozika
      • iwek33 Re: Cholera dziewczyny! 16.02.06, 17:47
        No to odpowiadam ściśle na pytanie: jaki wózek z wkładką dla noworodka? :
        żaden. Taki wózek nie nadaje się dla noworodka, przy naszym stanie chodników i
        dróg. Idealne są tradycyjne gondole: płaskie, wyższe niż spacerówki z
        wkładkami, (maluch nie wdycha spalin), przytulne i dobrze amortyzowane.
        • ethomas Re: Cholera dziewczyny! 16.02.06, 18:36
          a ja myślę, że skoro ten wóżek jest w Polsce i widzę go bardzo często na
          polskich ulicach, to jednak jest dla noworodka. Jest zima, zaraz będzie wiosna,
          ale przecież nie od razu jakaś bardzo ciepła, żeby z noworodkiem godzinami
          siedzieć na dworze. Na początku to będą krótkie spacery a jak będzie już
          naprawdę ciepło to maleństwo podrośnie a mama nie będzie się męczyć z kobyłą.
          Wiem co mówię, miałam Mutsy i choć wózek był fantastyczny jeśli chodzi o
          nazwijmy to warunki jezdne, to jego waga powalała nawet mnie, a należę do bardzo
          wysokich i nieszczypiorkowatych kobiet smile
          • iwek33 Re: Cholera dziewczyny! 16.02.06, 20:31
            Na szczęście na rynku są nie tylko wielkie i ciężkie Mutsy. Często dziewczyny
            tu na forum piszą o lekkich gondolach, z którymi świetnie radzą sobie nawet
            wnosząc na któreś piętro.
            • izex Re: Cholera dziewczyny! 16.02.06, 21:38
              jakis czas mieszkalam we wloszech i tam nikt ze wzgledu na klimat nie uzywal
              gondoli tylko spacerowki. a dziecko jest przeciesz takie samo. nie zauwazylam
              aby ktores mialo krzywy kregoslup
              • mfka Re: Cholera dziewczyny! 17.02.06, 09:11
                Zapewniam Cię,że w Polsce chodniki wyglądają zupełnie innaczej niż we
                Włoszech... Np. w polsce wózek Maclaren Techno jest dopuszczony od 1,5 roku
                życia dla dziecka, a w Anglii jako wózek od urodzenia. Czemu? No właśnie za
                sprawą turbulencji jakie dziecko odczuwa podczas transportu takim wózkiem po
                naszych chodnikach, co może być niebezpieczne dla jego kręgosłupa. W Angli czy
                orólnie za granicą nie ma takiego problemu i można sobie pozwolić na brak
                amortyzacji w wózku czy od razu położyć dziecko w spacerówce.
          • agus8 Re: zgadzam sie z toba!zastanowcie sie!!! 17.02.06, 09:31
            zgadzam sie z toba!!!!!, dziewczyna sie nie pyta o wasze zdanie tylko o pomoc
            przy wyborze,
            jak chcecie umoralniać to kieruje na forum niemowle, tam jest takich madżących
            sie mnóstwo. Ja rodziłam w grudniu i gondolka służyła mi 3 miesiące, jak
            rodziłabym na wiosnę nie kupiłabym gondolki!!!!,moja kolezanka rodziła w marcu
            i miala PP Venezia,super jej sie sprawdził!
            • iwek33 Re: zgadzam sie z toba!zastanowcie sie!!! 17.02.06, 09:41
              Ależ agus! Myślę, ze celem dziewczyn nie jest "wymądrzanie" tylko
              porada.Dziewczyna prosi o pomoc przy wyborze, ale niewiele jest osób, które
              mogą polecić spacerówkę dla noworodka, bo jak sądzę niewiele mam wkłada
              noworodka do spacerówek, myślę, że osoby, które chcą doradzić mają dobre
              intencje. Ja sama nie umiem doradzić spacerówki dla noworodka, bo moim skromnym
              zdaniem nasze chodniki uniemożliwiają konfortowe wożenie noworodka w
              spacerówkach. Gdybym ja zadała takie pytanie i wiele mam odradziłoby mi
              kupienie spacerówki dla noworodka, to dałoby mi to do myślenia i pomogło w
              wyborze. A chyba o to chodzi na forum.
            • mfka Re: zgadzam sie z toba!zastanowcie sie!!! 17.02.06, 10:10
              Przecież nikt nie naskakuje, tylko wyraża swoje zdanie i opinię. Sam tytuł
              wiele mówi "bez gondolki dla noworodka". WymądRZanie się nie ma z tym nic
              wspólnego. Jedne mamy radzą tak inne mają odmienne zdanie. Ale przecież nikt
              nie naskakuje ani nie krytykuje. Chyba macie zły dzień, skoro nie potraficie
              odczytać intecji napisanych uwag. A pomoc w wyborze to nie jest akurat nic
              innego jak czyjeś zdanie na dany temat. Czasami trzeba pomyśleć zanim się coś
              napisze i zarzuci.
              Pozdrawiam.
    • j_aga Re: Bez gondolki dla noworodka... 17.02.06, 10:26
      Woziłam dwoje dzieci bez gondoli i przeżyły. Wad nie mają i błagam nie piszcie,
      że to wyjdzie potem. My mamy Inglesinę Magnum. Nie mieliśmy wkładki dla
      noworodka. Kupiłam materac do wózka. Synek urodził się w czerwcu i jeździł na
      samym materacyki powleczonym prześcieradłem. Córeczka urodzona 12 lutego na
      materac miała kładziony śpiwór. Wg mnie sprawdziło się i nie wiem dlaczego
      gondola musi być koniecznie zdaniem niektórych mam.
      • malopal Re: Bez gondolki dla noworodka... 17.02.06, 10:43
        Zgadzam się absolutnie - też mieliśmy Inglesine Magnum- rozkłada się całkiem na
        płasko. Zuzia jest z lipca jeździła od początku - dziś ma ponad 3,5 roku i jest
        okazem zdrowia... Przeciez tu chodzi o fakt leżenia na płasko, a nie o to czy
        wózek ma czy nie ma gondoli....
        Chyba większym grzechem jest wożenie siedzącego dziecka- ok 6-7 miesięcznego w
        gondoli z poduszką pod plecami.....a takie rzeczy widuje bardzo często....
        • agus8 Re: Bez gondolki dla noworodka... 17.02.06, 11:02
          a jednak dobrze zrozumiałam zgryzliwosci niektorych pan? i nie mowcie mi ze nie
          sie niektore nie wymadrzaly, bo jak widac z innych odpowiedzi mozna to ujac
          inaczej...pozdr..smiletroche innego spojrzenia zycze smile
          • izex Re: Bez gondolki dla noworodka... 17.02.06, 11:11
            agus8 WYLUZUJ!
            kazdy wyraza tu swoje zdanie i opinie no i dobrze.ja tez kupowalam tydzien temu
            pp a3 dla niemowlaka i to dzieki wypowiedziom dziewczyn z forum podjelam taka
            decyzje. choc byly tez takie ktore mialy inne zdanie, coz musze sama sie
            przekonac. pozdrawiam i zycze milego dnia
    • gogosia96 Re: Bez gondolki dla noworodka... 17.02.06, 11:34
      Ja rodzę pod koniec marca i też rozważam wózek bez gondoli. Jest jeszcze model Maclaren Techno Classic, u nas zalecany kiedy dziecko ma 1,5 roku, w Anglii od urodzenia - chyba ta też wiedzą co robią. A tak przy okazji - co to jest model PP A3?
      • izex Re: Bez gondolki dla noworodka... 17.02.06, 11:39
        peg-perego A3 troche wiekszy od peg perego p3 (lekki i fajny)
        • iwek33 Re: Bez gondolki dla noworodka... 17.02.06, 14:48
          Odnośnie Inglesiny Magnum: to chyba nie o takie spacerówki tu chodzi (
          przynajmniej ja mam na uwadze inne: małe na małych kółkach, bez amortyzacji)
          Inglesina Magnum to raczej wózek wielofunkcyjny, faktycznie bez tradycyjnej
          gondoli, ale z możliwością ustawienia płaskiej pozycji no i na rewelacyjnym
          zawieszeniu z dużymi kołami, jak najbardziej nadający się dla noworodka. Tak
          samo jak wózki wielofunkcyjne innych firm, ale te z dużymi kołami na dobrych
          amortyzatorach np: Deltim Woyager -tego typu.
          • gosia.mama.wojtusia Re: Bez gondolki dla noworodka... 20.02.06, 14:51
            no i nie porównujmy np inglesiny magnum do pliko p3 czy wózka tego typu
    • gosia.mama.wojtusia Re: Bez gondolki dla noworodka... 20.02.06, 14:49
      o raju,strach sie odezwać bo zaraz jakiś ferment...

Ja w sumie też jestem za zakupem typowo głeboksiego wózka ale jeśli już nie
      chcesz to jest fajna gondolka navetta na pliko ,można kupić uzywaną ,w koncu
      uzywa jej się zaledwie kilka mies wiec mozna kupić w idealnym stanie pasująca do
      wózka i problem rozwiązany.Czasem inaczej się mysli zanim jest dziecko a potem
      realia są zupełnie inne,ja np dy byłam w ciązy bylam cały czas nastawiona ze
      dla mojego 6 mies synka odrazu kupie pliko p3,jenak gdy przymierzylam 6 mies do
      pliko,zrezygnowałam na rzecz atlantico,pliko kupilam dopiero dla prawie 18
      miesieczniaka.Jest tu wiele osób na forum ,któe kupiły spacerówki dla noworodka
      a potem po miesiacu uzytkowania zdecydowały sie na gondolę bo maluszkowi bylo
      niewygodnie,le są też takie ktore wożą od noworodka w spacerówce i jest ok,każdy
      ma inne wymagania i oczywiscei ograniczenia cenowe,wiec ciezko coś doradzić

zyczę dobrego wyboru
    • gosia.mama.wojtusia Re: Bez gondolki dla noworodka... 20.02.06, 15:36
      cięzko jest powiedzieć jaki wózek najlepszy bo kazdy lubi co innego,jednym się
      podobają masywne wozki na pompowanych kołach,drugim lekkie spaceróweczki i
      dogódz tu kazdemusmile
    • mariejo Re: Bez gondolki dla noworodka... 21.02.06, 10:10
      Bedac w ciazy tez nie chcialam gondoli ale traf chcial ze kupilam komplet i
      naprawde nie zaluje, gondola to nie tylko wygoda dla noworodka ale i wygoda dla
      rodzicow, w lecie dziecko w wozku lub samej gondoli mozna polozyc na balkonie
      czy pod drzewkiem w ogrodzie, poza tym awaryjnie na wyjed=zdzie moze sluzyc do
      spania. Moja corka uriodzila sie w czerwcu a w polowie lutego przesiadla sie do
      spcerowki.
      • iwek33 Re: Bez gondolki dla noworodka... 21.02.06, 17:40
        No właśnie, ja też tak używałąm gondolki, miałam taką odpinaną od stelaża z
        własnymi paskami-uszami chowanymi w kieszonkach po boku. Jak mały zasnął na
        spacerku to odpinałam gondolę, wyjmowałam te uchwyty i wnosiłam z dzieckiem do
        domu nie budząc go, i mały wygodnie spał sobie dalej, bez przekładania,
        budzenia itp. Jak jechaliśmy do zanjomych też braliśmy gondolkę, która służyłą
        jako łóżeczko.
    • alexsc Re: Bez gondolki dla noworodka... 21.02.06, 19:55
      Jesli chodzi o spacerówke to podobają mi sie Pliko P3 Peg Perego, ale sama
      kupiłam dla córeczki (ma teraz 9 dni) bebe confort gondolę windoo i do tego
      tylko fotelik do samochodu, bez siedziska spacerowego. Zdecydowałams ie na
      godnole bo mysle ze małej bedzie w niej wygodniej. A spacerówke chce potem moze
      jakąs dokupic (w zasadzie to mam po synku jeszcze quinny freestyle 4xl-
      spacerówka). Bardzo dobrze sie prowadzi, duze koła pompowane ale ciężkasad i
      płytka czyli dla takiego malenstwa odpada. Chyba ze kupisz do niej spiworek.
      Zobacz moze to PP Pliko, ma taki ocielpacz na nóżki i bardzo ładnie sie
      prezentuje. Albo coś z Maxi Taxi. Leciutki stelaz i małe koła. Tez fajne.
      • iwek33 Re: do Alexsc 21.02.06, 20:45
        Gratuluję Córeczki !!!!!!! Wszystkiego dobrego!!!
        • alexsc Iwek33! - Re: do Alexsc 21.02.06, 22:55
          Dziękujęsmile!!!
    • marzena_so Re: Bez gondolki dla noworodka... 23.02.06, 12:08
      Witam. Ja również będę rodzić w marcu. Znalazłam wózek który bedzie raczej mi
      odpowiadał. Miał byc lekki, na niezbyt małych kółeczkach. Myślę o PEG PEREGO -
      Atlantico /8,9kg, koła 20cm/+ wkładka usztywniająca PORTE-ENFANT /tańsza o
      około 300zł od gondolki Nawetta/.
      Poczekam jeszcze jednak do marca ma wyjść NOWOŚĆ 2006 , cena około 1199zł /tak
      podał mi Pan z familyshop/. Model: Centro Completo /8,2kg, koła 19,3cm i
      20,5cm/.
      Można zobaczyć na stronie producenta: www.pegperego.it w New Products.

Kupić będzie mozna (już rozmawiałam) na stronie: www.familyshop.pl/
      w II połowie marca 2006.

Pozdrawiam -Marzena
    • marzena_so Re: Bez gondolki dla noworodka... 23.02.06, 12:09
      kasia2002 napisała:

> WItam!
      > Za ok miesiac przyjdzie na swiat moj synek.Licze,ze bedzie juz
      > wiosnasmile).Chcialabym kupic wozek spacerowy ale bezpieczny i wygodny dla
      > noworodka.Lekki i latwo sie skladajacy.Moze taki ze spaecjalna wkladka dla
      > newbornasmile).Bede wdzieczna za wszelkie sugestie.Pozdrawiam.KAsia
      • dorga1 Re: Bez gondolki dla noworodka... 23.02.06, 12:33
        Ja mam od samego poczatku ABC Design i nie ma w nim żadnej gondolki. Wózek
        rewelacyjny. Urodziłam w maju i nie wyobrażam sobie wsadzić dziecko do gondolki
        w lecie. W ubiegłym roku było strasznie upalnie, a w gondolce przecież zero
        przewiewu. Bardzo współczułam niemowlakom w gondolkach. Przecież dziecko w moim
        wózku leżało na płasko i na sztywnym, więc jaki związek mają nasze chodniki z
        gondolkami to nie za bardzo rozumiem, chyba że nadwrażliwa mamusia boi się, że
        jej niemowlak bokiem ucieknie.
        • mfka Re: Bez gondolki dla noworodka... 23.02.06, 12:55
          A słyszałaś może o wentylowanej gondoli???
          • izex Re: Bez gondolki dla noworodka... 23.02.06, 15:22
            wlasnie ta mala gondolka porte-enfant z pp ma wentylacje.sama nad tym mysle bo
            kupilam a3 pp (spacerowke) i mozna dokupic te gondolke tylko czy bedzie mi
            potrzebna ,ja rodze na przel.marca i kwietnia.to jednak koszt ok 360zl a
            starcza na niezbyt dlugo.
            • gosia.mama.wojtusia Re: Bez gondolki dla noworodka... 23.02.06, 15:37
              przyznam ze usmialam się ze w gondoli przewiewu nie masmile)))))))))))))dziecko
              przecież lezy na matercayku,buda maksymalnie odchylona chyba ze dziecko razi
              słoenczko,dodatkowo siatka w budce do wentylacji... a dzidziusiowi wygodnie i
              jak wysoko nawet podnosilam wózek na kraweznik czy coś to dziecko mi się nie turlało
              • izex Re: Bez gondolki dla noworodka.do g.m.w.. 23.02.06, 15:50
                czy uwazasz ze ta gondolka byla by dobra czy nie bo nie bardzo rozumiem twoj
                wpis. ta mala gondolka na napewno wentylacje bo sprawdzalam i nawet jest
                pokazane w katalogu.szkoda ze jest taka mala, dobrze ze zaczelli ja sprzedawac
                osabno a nie tylko w pliko. fajnie tez wyglada do at4
                • gosia.mama.wojtusia Re: Bez gondolki dla noworodka.do g.m.w.. 23.02.06, 15:56
                  to pytanko do mnie?
                  jesli nie chcesz zakupić typowego glebokiego wozka to taka mała gondolka na
                  spacerowkę jak najbadzej ok,mój post odnosil się do wozenia noworodka w
                  spacerówce beż zadnego dodatkowego wkladu
                  • izex Re: Bez gondolki dla noworodka.do g.m.w.. 23.02.06, 16:01
                    ok. rozumiem.
                • iwek33 Re: Bez gondolki dla noworodka.do g.m.w.. 23.02.06, 16:08
                  Dziewczyny!Gondolka dla noworodka to jedno ( właściwie tu nie chodzi stricte o
                  gondolę tylko o pozycję zupełnie płaską do leżenia) a większe koła i dobra
                  amortyzacja to druga ważna sprawa. Tak jak pisały wyżej dziewczyny: używały
                  wózka bez gondoli: Inglesiny Magnum, który świetnie nadaje się dla noworodka,
                  bo chociaż nie ma całkiem zabudowanej gondoli, ma siedzonko zupełnie płaskie,
                  od przodu nakłada się taki pokrowiec, żeby mały miał ciepło i nie wypadł, no i
                  suuuper solidne duże koła i bardzo dobre amortyzatory. Bardzo ważne jest to
                  właśnie, żeby wózkiem nie telepało i nie trzęsło.( ach te nasze drogi) Gondola
                  jest też bardzo wygodna i dla dziecka i dla rodziców: można ją zamocować w
                  samochodzie, można wziąć ze sobą do dziadków, czy znajomych, służy wtedy jako
                  łóżeczko, ja nawet na początku, jak mały miał kolki, przekładałam w nocy go do
                  wózka i woziłam, tak się uspokajał.
                  • magia Re: Bez gondolki dla noworodka.do g.m.w.. 12.03.06, 16:15
                    Co kto lubi. Dla mnie Inglesina Magnum to strata kasy. Gondoli sie uzywa kilka
                    miesiecy, dziecko pozniej rosnie i spacerowka IMO jest nieprzydatna - za
                    wysoka, za ciezka, za duzo miejsca zajmuje, za bardzo sie buja. Jako wozek
                    gleboki jest ok, jako spacerowka - IMO porazka.
                    Ja jestem zwolnenniczka wozkow lekkich i dlatego nastepnym razem do mojego PPP3
                    dokupie ta gondolke Enfant, albo wkladke- materacyk taki jaki jest w PP
                    Pramette.
            • mfka Re: Bez gondolki dla noworodka... 23.02.06, 16:21
              Ja za swoją gondolę dałam 1000 zł i nawet się nie zastanawiałam czy to dużo czy
              nie. Poprostu kupiłam. Wiem,że posłuży mi później (w przyszłości) dla drugiego
              dziecka (tym bardziej,że samej gondoli dokupić nie mogę w tym modelu
              wózka,który posiadam). Nie zastanawiam się na ile mi starczy, (rodzę w II poł.
              kwietnia) wolę wozić noworodka w gondoli, niż nawet w najlepszej spacerówce
              rozłożonej na płasko, czy foteliku samochodowym, który jak sama nazwa wskazuje
              nadaje się do przewozu dziecka samochodem. Gondola,którą mam posiada także
              (jako jedna z nielicznych) homologację - atest do przewozu dziecka w
              samochodzie.
              • rufus33 Re: Bez gondolki dla noworodka... 26.02.06, 19:05
                Dziewczyny a co sądzicei o wózku Quattro Deluxe firmy Graco?
                • izex Re: Bez gondolki dla noworodka... 27.02.06, 10:00
                  daj sobie spokoj wybierz lepiej jakas lepsza firme.
              • magia Re: Bez gondolki dla noworodka... 12.03.06, 16:25
                Tylko nie probuj przewozic dzecka w samochodzie w tej gondoli. W testach
                robionych przez ADAC/OEMTEC wszystkie takie gondole maja fatalne oceny
                zderzeniowe.
                • aniutka99 Re: Bez gondolki dla noworodka... 14.03.06, 13:48
                  Magio, a czy mogłabyś podać źródło tych informacji (www, czasopismo)?
                  • magia Re: Bez gondolki dla noworodka... 14.03.06, 16:10
                    Mam gdzies w Polsce ksiazeczke z testami adac/oeamtc fotelikow za ostatnie
                    kilka lat i tam sa szczegolowe testy po niemiecku.
                    Tak na szybko:
                    fotelik.info/gondola_czy_fotelik.html
                    A tamte testy postaram sie poszukac.
                    • aniutka99 Re: Bez gondolki dla noworodka... 15.03.06, 08:40
                      Dzięki smile
    • di_arte A co sądzicie o deltim fokus? 12.03.06, 15:52
      Cena jest kusząca: za stelaż z gondolką i spacerówką ok. 900 plus fotelik (który
      też pasuje do stelaża) ok. 240, więc całość ok. 1150.
      wizualnie całkiem przyjemny- niestety nie znam nikogo kto go użytkuje, a martwią
      mnie przede wszystkim koła (czy nie są "toporne").
      termin mam na koniec kwietnia-więc niby jeszce trochę czasu - ale wolałabym ,że
      by wcześniej wózeczek "przewietrzył" się z zapachów (nowe rzeczy b. intensywnie
      pachną).
      Doradzcie proszę. peg perego są ok. ale te ceny - taki zestaw (3 element.)
      kosztuje ok. 2000. więc różnica znaczna. chyba że rzeczywiście ten deltim nie
      jest zbyt funkcjonalnysmile
      Pozdrawiam
      Diana
      • koma.edziecko Re: A co sądzicie o deltim fokus? 12.03.06, 16:03
        Jest bardzo funkcjonalny.
        Gondola jedna z większych na rynku,fotelik nakładany na stelarz też się
        przydaje i jest dosyc duży, spacerówka taka sobie dosyc wąska ale taki zestaw
        spokojnie na rok-półtora Ci starczy a potem i tak z reguły kupuje się lekką
        spacerówkę.Koła akurat pompowane ale nie z wielkie świetnie sobie radzą na
        nierównościach,fajna też jest regulacja twardości zawieszenia chociaż ja i tak
        jeździłam na najbardziej miękkim.Wkład od gondoli i tapicerki fotelika i
        spacerówki można prac w pralce.
        Używałam fokusa przez rok,przeżył wakacyjne wyjazdy,świetnie sobie radził na
        wsi i mazurskich łąkach,ostatnio sprzedałam go za całkiem niezłe pieniązki na
        allegro i był w super stanie.
        • iwek33 Re: A co sądzicie o deltim fokus? 12.03.06, 19:53
          Moja znajoma używa Fokusa już dla drugiego dziecka i jest bardzo zadowolona.
          Koła spisują się bardzo dobrze, nawet na śniegu, super gondolka, tapicerkę
          można wyprać, fajnie się prowadzi.
          • serek.topiony Re: A co sądzicie o deltim fokus? 18.03.06, 22:36
            Pomijając fakt, że wożenie noworodka w spacerówce uwazam za poroniony pomysł
            (wszak to nie to forum, nieprawdaż?), to bardzo polecam Deltima na pierwszy
            wózek. Gondola ma ok. 85 cm długości, wiec spokojnie można w niej wozic nawet
            8-9 miesiecznego malucha. Jest to bardzo stabilny, "pancerny" wózek, w sam raz i
            na chodniki, i na wertepy. I po sniegusmile I ładny jest. IMO nie ma co wywalac
            kasy na gondolę, lepiej potem zainwestowac w dobra spacerówkę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka