marla6 19.02.06, 13:33 DO ilu miesięcy życia dziecko korzysta z kojca,jakie są za i przeciw? Córeczka ma 9 miesięcy-czy nauczy się samodzielnie wstawać i chodzić korzystając z kojca? Mie wiem czy kupować Poradzcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urszulas1 Re: Kojec 19.02.06, 14:06 ten temat był już poruszany (wrzuć na wyszukiwarkę) i pamiętam,że mamy narzekały na to,że maluchy nie chciały w nim siedzieć. Moja córeczka też nie lubiła kojca i okazało się, ze przydaje się tylko na okres drzemki w ciągu dnia, lub jako pojemnik na zabawki. Dzieciaki jakoś myślą, że ten kojec ogranicza im przestrzeń i wolność!!! Jest fajny jak ktoś ma duży dom i musi na chwilę zostawić malucha w bezpiecznym miejscu, np. iśc do łazienki. Mojej znajomej maluch wyszedł z kojca po siatce się wspiął, miał ok. 10 mies. a więc i takie cuda się zdarzają! Pewnie wiele zależy od temperamentu dziecka , czy bedzie w kojcu chciało siedzieć czy nie. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: Kojec 19.02.06, 15:29 Moja bardzo lubiła kojec , ale leżała sobie w nim już jak miała 4 m-ce , a bawiła do 10 m-cy , bo wtedy tez zaczęła chodzić(bardzo wcześnie co nas zadziwiło), obecnie ma rok i w nim śpi , ponieważ bardzo się rzuca w łóżeczku było jej za ciasno, myśle , że 9 m-cy to za póżno , chyba , że pójdzie póżno na nogi , musisz sama to ocenić , fakt , że Róża nauczyła się w nim wstawać (uchwyty) i chodzić(na około i było się czego trzymać), siedziała w nim jednorazowo około 30 min jak gotowałam , czy sprzątałam. Odpowiedz Link Zgłoś
martaw1 Re: Kojec 19.02.06, 20:09 Cześć Moja mała miała 6 miesięcy jak kupiliśmy kojec. Nie mieliśmy innego wyjścia, bo mała stawała w łóżeczku i się obijała, co chwilę płakała. Teraz ma 9 miesięcy. Kojec jest dobry jak musisz coś zrobić czy mieć poprostu chwilkę dla siebie. Wkładamy jej kilka zabawek i mała się bawi. Ze wstawaniem nie miała problemu mimo,że nie miała uchwytów. Jak się jej znudzi to puszczamy ją po podłodze i mała szaleje, staje bez problemu przy meblach. Potem jak trzeba coś zrobić to ja wkładam do kojca. Wiem,że dziecko jest bezpieczne. Jak możesz to odkogoś pożycz, a jak nei to kup używazny, chcociaż kojec można zawsze sprzedać, jest wiele chętnych osoób. Pozdrawiam MARTA Odpowiedz Link Zgłoś