19.02.06, 13:33
DO ilu miesięcy życia dziecko korzysta z kojca,jakie są za i przeciw?
Córeczka ma 9 miesięcy-czy nauczy się samodzielnie wstawać i chodzić
korzystając z kojca? Mie wiem czy kupować Poradzcie.
Obserwuj wątek
    • urszulas1 Re: Kojec 19.02.06, 14:06
      ten temat był już poruszany (wrzuć na wyszukiwarkę) i pamiętam,że mamy
      narzekały na to,że maluchy nie chciały w nim siedzieć. Moja córeczka też nie
      lubiła kojca i okazało się, ze przydaje się tylko na okres drzemki w ciągu
      dnia, lub jako pojemnik na zabawki. Dzieciaki jakoś myślą, że ten kojec
      ogranicza im przestrzeń winki wolność!!! Jest fajny jak ktoś ma duży dom i musi
      na chwilę zostawić malucha w bezpiecznym miejscu, np. iśc do łazienki. Mojej
      znajomej maluch wyszedł z kojca po siatce się wspiął, miał ok. 10 mies. a więc
      i takie cuda się zdarzają! Pewnie wiele zależy od temperamentu dziecka , czy
      bedzie w kojcu chciało siedzieć czy nie. pozdrawiam!
      • magda270519761 Re: Kojec 19.02.06, 15:29
        Moja bardzo lubiła kojec , ale leżała sobie w nim już jak miała 4 m-ce , a
        bawiła do 10 m-cy , bo wtedy tez zaczęła chodzić(bardzo wcześnie co nas
        zadziwiło), obecnie ma rok i w nim śpi , ponieważ bardzo się rzuca w łóżeczku
        było jej za ciasno, myśle , że 9 m-cy to za póżno , chyba , że pójdzie póżno na
        nogi , musisz sama to ocenić , fakt , że Róża nauczyła się w nim wstawać
        (uchwyty) i chodzić(na około i było się czego trzymać), siedziała w nim
        jednorazowo około 30 min jak gotowałam , czy sprzątałam.
    • martaw1 Re: Kojec 19.02.06, 20:09
      Cześć

Moja mała miała 6 miesięcy jak kupiliśmy kojec. Nie mieliśmy innego wyjścia, bo
      mała stawała w łóżeczku i się obijała, co chwilę płakała. Teraz ma 9 miesięcy.
      Kojec jest dobry jak musisz coś zrobić czy mieć poprostu chwilkę dla siebie.
      Wkładamy jej kilka zabawek i mała się bawi. Ze wstawaniem nie miała problemu
      mimo,że nie miała uchwytów. Jak się jej znudzi to puszczamy ją po podłodze i
      mała szaleje, staje bez problemu przy meblach. Potem jak trzeba coś zrobić to
      ja wkładam do kojca. Wiem,że dziecko jest bezpieczne.
      Jak możesz to odkogoś pożycz, a jak nei to kup używazny, chcociaż kojec można
      zawsze sprzedać, jest wiele chętnych osoób.

Pozdrawiam
      MARTA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka