Dodaj do ulubionych

Maclaren Triumph

16.03.06, 23:49
Zastanawiam sie nad sprowadzeniem go z Anglii, w Polsce niedostepny, wiec nie
mam jak go sprawdzic osobiscie. Moze jest tu ktos, kto nim jezdzi? Wozek
wydaje sie super w kwestii stosunku jakosci (tu polegam na ogolnej opinii
Maclarena) do ceny (nawet 45 funtow z budka i folia!). Wydaje sie, ze to
dwukrotnie tansza odmiana Questa wink).
Czekam na wszelkie opinie i z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • misialla Re: Maclaren Triumph 17.03.06, 14:01
      Podciągam wątek, bo też interesuje mnie ten wózek.

Kasia
      • coronella Re: Maclaren Triumph 17.03.06, 16:57
        hej
        mnie sie wydaje, ze jest to raczej bogatsza odmiana maclarena Volo.
        Mam oba wózki- volo i questa.
        Nie wiem dla jak duzego dziecka chcesz ten wózek, i jak zamierzasz go uzywac, czy jako dodatkowy, czy podstawowy?
        Jest to taka parasoleczka, bez mozliwości spania, bez podnóżka, czyli dla starszych dzieci, nieśpiących na spacerach.

Ja baaardzo lubie oba wózki i volo i questa. Sa bardzo wygodne dla dziecka, świetne dla mamy. Bardzo fajnie sie prowadzą, lekko, zwrotnie. Małe kółka wcale nie sa takie złe, nie czuc,. jezdząć wózkiem, że sa małe. Wózek jest tak sprytnie wyważony (jakby pochylony do tyłu), że świetnie daje sobie radę na kazdej nawierzchni.
        Oczywiście ja pisze o wózkach typu proste parasolki, o tej kategorii. Wiadomo, że nie porównam go do dużej spacerówki.
        Mc Volo jezdziłam bardzo duzo, brałam go dla córki gdy byłam w ciązy. Wolałam ten niz pliko p3, które wtedy miałam.

Nie wiem co napisac, jesli masz pytania, napisz, postaram sie odpowiedziec.
        • iwek33 Re: Maclaren Triumph 17.03.06, 17:41
          Triumph to nie jest bogatsza wersja Volo, to zupełnie inny typ, można w nim
          opuszczac oparcie do pozycji półleżącej i chyba ma też podnóżek. Widziałam je
          gdzieś w internecie, zwrócił moją uwagę, wiem, że teraz można kupić taniej
          Triumphy z zeszłorocznej kolekcji, z aktualnej są drogie, cenowo podobne do
          Questa.
          • coronella Re: Maclaren Triumph 17.03.06, 17:54
            iwek, moze masz racje, ja tych wozkow nie widzialam, patrzylam tylko na zdjecia.
            Ale stelaz podobny do questa i volo, a więc jezdzi się tak samo. A jesli oparcie sie opuszcza, to duuzy plus!
            Muszę obejrzec na zywo.
    • coronella Re: Maclaren Triumph 17.03.06, 17:56
      cgi.ebay.de/MacLaren-Buggy-Triumph-Allure-Blue-Flag-2006-NEU-OVP_W0QQitemZ7398375591QQcategoryZ45652QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Tu on jest, podnóżka chyba nie ma, niestety, co do oparcia, to w dalszym ciagu nie wiem. Ale tez raczej, jesli sie opuszcza, to minimalnie.
    • coronella Re: Maclaren Triumph 17.03.06, 17:57
      a widziałyscie te questy?

cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=7398375423&ssPageName=MERC_VI_ReBay_Pr4_PcY_BIN_Stores_IT
      • iwek33 Re: Maclaren Triumph 17.03.06, 18:38
        nooo, widziałam, niedawno były nawet na allegro, może jeszcze są..
        A jeśli chodzi o oparcie w Triumph to podobno opuszcza się na paskach do
        pozycji półleżącej czyli nie tak jak w Quest, ale trochę się opuszcza.
        O!!!! Znalazłam Triumph na allegro:
        www.allegro.pl/item92841647_maclaren_triumph_2006_collection_zobacz_.html
      • velopedus Re: Maclaren Triumph 18.03.06, 00:20
        To jest dokladnie to, o czym mysle:
        www.mothercare.com/invt/la0265&bklist=icat,4,shop,shopushchairs,pusstrollers
        Potrzebuje lekkiego wozka, ktory sluzylby zamiennie czlowiekowi 2,4 letniemu i
        7-miesiecznemu. Mam juz podwojny "tramwaj" (Graco Stadium Duo) i terenowa
        spacerowke (BBConfort Air 4 z Opera), ale brakuje mi leciutkiej przewozowki,
        ktora sluzylaby moim dzieciakom pojedynczo (jedno u dziadkow wink) albo w opcji:
        male w nosidle - duze w parasolce - spiace male w parasolke, a duze za reke.
        Plus latwe korzystanie z komunikacji warszawskiej.
        Ten Triumph ma najwyrazniej podnozek i 2-pozycyjne oparcie, wiec czym rozni sie
        od Questa?..
        Ogladalam dzis w Smyku parasolki i Maclaren zdecydowanie wygrywa na tle
        pozostalych. Zastanawiam sie ewentualnie nad Chicco Caddy (niestety ogladanym
        tylko w sieci)- myslicie, ze nadalby sie do moich dosc specyficznych potrzeb?
        Ktory z tych dwoch wydaje Wam sie lepszy?
        Ehh.., pogubilam juz sie chyba wink).
        • coronella Re: Maclaren Triumph 18.03.06, 10:18
          triumph podnozka raczej nie ma, podnozek to jest to, od kolanek do stopek, co mozna podniesc gdz dyiecko lezy, zeby mialo nozki wzprostowane. w quescie ten podnozek jest wyciagany, i robi sie dluuugi.
          ja bym cie na questa namawiala. bardzo fajna przewozowka. Mam ją, i woze w niej czesto 8 miesiecznego synka. Oparcie rozkladane, ten podnozek, siedzonko wygodne.
    • koma.edziecko Re: Maclaren Triumph 18.03.06, 11:14
      Coronella a jak Quest radzi sobie na naszych chodnikach? prowadzi się super ale
      w sklepie,zastanawiam się nad tym wózkiem tylko boje się o brak amortyzacji i
      te malukie kółeczka będą wpadały do każdej dziury.
      • baziaczek Re: Maclaren Triumph 19.03.06, 23:14
        Od jakiegoś czasu jestem zainteresowana tematem lekkiej przewozówki z
        możliwością minimum rozkładania i wydaje mi się, że Maclaren Triumph spełniałby
        moje wymagania.
        Można kupić już za około 35 funtów na angielskim ebayu, ale nie chcą wysyłac do
        Polski. Moze spróbujemy jakąś większą grupą zrobić zakup i wysyłkę, bo ja się
        coś z tymi sprzedawcami dogadać nie mogę?
        Natomiast przez polskiego dystrybutora sprowadzenie kosztuje 450 zł. Trochę
        drogo mi sie wydaje.
        • velopedus Re: Maclaren Triumph 20.03.06, 17:46
          Hmm.. Czyli jednak zaczynam przekonywac sie do Questa, zwlaszcza, ze moge miec
          nowego za jakies 470 zl. Kurcze, drogo jak na taka pierdolke, szczerze mowiac..
          Ale chyba to najlepszy wybor w mojej sytuacji (2 dzieci, mala roznica wieku, a
          wozek musi pasowac 2,5 letniemu i 8-miesiecznemu).

Jesli ktos ma inny pomysl, to bardzo chetnie go poznam smile).
    • pinik Re: Maclaren Triumph 20.03.06, 08:48
      Hej,

widzialam te trimphy. Napewno nie maja podnozka (tego ruchomego, zeby dziecko
      moglo spac z wyprostowanymi nogami).

Ja mam trzyletniego synka i w domu mc Questa i volo. Jak narazie volo byl na
      jednym spacerze z nami (fajny jest, ale brak mozliwosci spania, a mnie
      strasznie zal dzieci spiacych na siedzaco). Fakt, ze mam jeszcze inny podobny
      funkcja wozek do volo (Quinny zapp) i jego jakos czesciej uzywalam.

Oba (volo i quest) b. dobrze sie prowadza. I choc quest mnie wygladem nie
      przekonouje to jest to teraz (od czerwca) wozek, z ktorego najwiecej korzystam
      (a mam ich sporo). Jest b. praktyczny! Dobra inwestycja.

Jesli dziecko spi w wozku, radzilabym zdecydowanie questa, a nie triumpha.
      Triumph to faktycznie wozek miedzy questem, a volo.
      • kamilaiartur Do Pinik!! 23.03.06, 20:38
        Hej! Pinik, ja właściwie do Ciebie.. smile jak i wiele innych hihi.., otóż
        oszalałam na punkcie Quinny Zapp.. piszesz ze masz - poradz mi czy warto w
        mojej sytuacji. Otóż. Mam synka 2 lata i 4 m-ce, w maju przyjdzie na świat jego
        brat - różnica bedzie 2,5 roku. W domu mam zwykły głęboki wózek, plus PP
        Atlantico. Teraz odczuwam straszny brak wózka lekkiego, małego, typowej
        parasolki. Potem jak bedzie drugie dziecko to juz w ogole - mały samochód dwa
        wielkie wózki na pewno sie nie zmieszcza. I tak. Rozważam Maclarena Techno XT,
        Questa, BC Allegro, i tego nieszczęsnego zappa, który mi sie strasznie podoba,
        ale.. syn lubi pospac na spacerze a on niestety sie nie rozkłada. Prowadzi sie
        go super. Niestety nie mam mozliwosci obejrzenia na żywca Maclarenów - tylko
        znam na ich temat troche opinii. Mialam juz pomysł zeby sprzedac atlantico i
        kupic pliko P3 ale - on tez jest duzy i ciezki, w porównaniu do parasolek
        typowych. Wiec mam juz spory mętlik w głowie co zrobić. Może coś poradzisz,
        jakoś mnie ukierunkujesz? Masz ogromne doświadczenia z wozkami w porównaniu z
        moimi.. A jesli poradzis mi maclarena to tchno xt czym rozni sie od questa?
        Musze brak pod uwage to ze moj mlodszy syn do niego kiedys wsiadzie i byc moze
        wczesniej niz w wieku 2,5 roku jak pierworodny. Pewnie zamieszałam strasznie
        ten opis, ale wybór ten nie jest jak wiesz prosty...Dzieki i czekam na Twoja
        odpowiedz smile
        • coronella Re: Do Pinik!! 23.03.06, 21:56
          hej, ja nie jestem pinik smile ale mam rowniez dzieci z roznica wieku 2,5 roku, mam questa i mialam zappa
          Ja osobiscie zappa nie polubilam. Owszem, maly, sliczny, ale jak dla mnie zbyt skomplikowanie sie skladal. Za duzo z tym roboty, bo to trzeba i rekami, i nogami, i trwa to troche. A ja czesto glowe wykrecalam za dominiką, pakowałam małego so machodu, i jeszcze składanie tego wózka...
          za to baaardzo lubie questa!!! to świetny wózek. lekki, łatwy do przenoszenia (ma rączkę), super szybki do składania no i ta pozycja do spania jest bardzo wazna. Dla Dominiki, ale nie tylko!!! Ja ten wózek zabierałam do marketów (a raczej do galrii handlowej) albo na króciutkie spacerki dla Pawła (młodszego). Juz chyba od 3 m-ca w nim jezdził, i całkiem mu tam było przyzwoicie! Teraz często biore questa dla małego.
          Zapp jest krótki, ale wcale nie jest płaski, poza tym wazy sporo!! To nie jest lekki wózek! Może byc fajnie wykorzystany np jako stelaz pod fotelik. Jesli rozważasz taka opcję, to na plus dla zappa. Chociaz wkładanie tego fotelika na niego jest koszmarne!!!! Nie mogłam trafic w te łaczniki, potem nie mogłam fotelika z nich wyciągnąć, brrr I do opcji stelaża trzeba zdjąć tapicerke, czyli nie przewieziesz juz starszego dziecka.

Nie wiem co napisze paulina (chociaz domyslam sie), ale ja proponuje questa. Bedzie to inwestycja na dlugie lata smile i dla starszego i dla młodszego.
          A czym sie rozni od Techno? Techno nie miałam. Ale wiem, że jest cięższy, wiekszy, i gorzej sie go prowadzi. Ma krótsze raczki i podobno wchodzi sie mu na koła. Techno to juz powazna spacerówka, niewiele mniejsza niz P3.
          • kamilaiartur Re: Do Coronelli! 24.03.06, 00:18
            Hej. Dziękuje Ci bardzo za tak fajną i rzeczową wypowiedź! Myślę, że Ty mnie
            nie, ale ja Ciebie kojarzę, a właściwie znam z jednego wątku na którym
            rozmawiałyśmy o buggy board (swego czasu) na jakims innym forum.. i jeszcze o
            innych sprawach, ale na jakim nie pamiętam smile
            Dziękuje Ci ze tego zappa mi skutecznie z głowy wybiłaś bo nęcił i kusił a
            wiedziałam ze potrzbuje czegos bardziej praktycznego. Co do porównania techno i
            questa to tez jestem wdzięczna, bo obejrzeć ich na żywo nie moge a z netu to
            ten techno jakos bardziej mi leży.. (głównie ta budka mi sie podoba) ale skoro
            piszesz ze cięższy i sie mniej fajnie prowadzi to zaczynam powracać myślą do
            qesta na którego do tej pory mialam największa ochotę. No i nie wiem - chyba
            czeka mnie wyprawa do wiekszego miasta i przymiarka do dobu.. W koncu troche
            sie za nie płaci i kupic w cimno to ryzyko. Dobrze ze ten quest jest fajny bo
            juz praktycznie miedzy nimi bede wybierac a do tej pory mieszałam sie
            strasznie. Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie. Czekam jeszcze moze
            Pinik mi coś od siebie dorzuci.
            P.S. Najlepiej bym chciala zeby ktos zdecydował za mnie ale mój mąż nie chce
            sie podjąć...sad
            Kamila
            • coronella Re: Do Coronelli! 24.03.06, 08:52
              miło mi, że chociaż troszke pomogłam smile Wiesz, zdecydowałam sie odpisać z tego względu, że mam taką samą sytuacje z dziecmi jak TY, ta sama różnica wieku, więc przerabiałam juz to w praktyce. A często jest tak, że to, co sie sprawdza przy jednym, wiekszym dziecku, nie koniecznie będzie dobre w sytuacji, gdzie jest dwójka.
              Wiele mam chwali zappa bardzo, ja tez nie twierdze, że jest to zły wózek. Generalnie bardzo chwalę firmę quinny, przerzuciłam się na nią z peg perego, i złego słowa nie mogę o niczym powiedzieć.

Jest wózek podobny do zappa, ale z koszykiem (oo, ten koszyk przy dwójce baaardzo się przydaje!!) i z rozkładanym oparciem, może taki Cie zainteresuje?
              Ale tu juz Pauliny pomoc niezbędna.
              • finezze Re: Do Coronelli! 24.03.06, 09:01
                hmm a co to za wozek ??
            • kamilaiartur Re: Do Coronelli! 24.03.06, 09:48
              No własnie co to za wózek? Paulina chyba na ten wątek juz nei wchodzi... bo cos
              nie odpisuje.. Kamila
              • pinik Pinik sie odzywa :) 24.03.06, 10:36
                Hej,

fakt, ze na ten watek wchodze coraz rzadziej. Teraz bardziej na ciazowych itd.
                siedze. A i pokoik dla mojej przyszlej dzidzi robilam itd i na nic czasu nie
                mam smile

Przylaczam sie w stu procentach do wypowiedzi coronelli!!!

Mam rowniez zappa, qesta, mialam dwa razy techno (i dwa razy szybko sie go
                pozbylam) i mam volo. I gdybym miala z tego jeden wozek tylko wybrac, to bylby
                to na 100% maclaren quest. W poronaniu do techno lepiej mi sie go znacznie
                prowadzi (ja w techno wciaz wchodzilam na kola), jest znacznie lzejszy i troche
                mniejszy po zlozeniu. Mnie tylko jego wyglad nie zachwyca, a mimo to jest to
                wozek, ktorego od prawie roku najczesciej uzywam. Duza role gra dla mnie
                pochyle siedzonko. Lubie miec te mozliwosc polozenia synka, jak zasnie (zdarza
                sie to juz coraz rzadziej, ale jednak). W zappie jest wygodnie, ale ten brak
                pozycji lezacej juz dwa razy (jak mi dziecko zasnelo, a nie biore tego wozka z
                soba, jak wiem, ze moze mi zasnac) mnie to b. draznilo, bo NIczkowi spadala
                glowka, jak spal.

Jest teraz wozek (dosc nowy i nie wiem, czy dostepny w Polsce), o ktorym pisala
                coronella, ktory wyglada podobnie do zappa, ale ma dwie rzeczy lepiej
                rozwiazane: ma koszyk i pozycje pollezaca (nie da sie podniesc podnozka, ale
                chociaz da sie opuscic troche oparcie). To Buggster firmy TFK (robia b. dobre
                jakosciowo wozki!!). Tu mozna zobaczyc:

cgi.ebay.de/TFK-Neuheit-2006-Buggster-Farbwahl-NEU-OVP_W0QQitemZ7400465783QQcategoryZ15470QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Ja bym teraz raczej wybrala buggstera niz zappa. Buggster sklada sie na troche
                dluzszy niz zapp, ale za to latwiej sie sklada.

Zapp ma jako jedyny mozliwosc montazu fotelika dla dzidzi (jesli ma to dla
                ciebie znaczenie).

Ja bym ci radzila zdecydowanie questa lub ewentualnie tego buggstera.

Napisz, jakiego wyboru dokonasz.
                • kamilaiartur Re: Pinik sie odzywa :) 24.03.06, 20:46
                  Wielkie dzięki! Fajnie, że sie odezwałaś.
                  No to juz właściwie decyzja podjęta: QUEST i oby to bylo to czego nam teraz
                  trzeba smile
                  troche mi ulżyło że tego zappa stawiasz na kolejnym miejscu po maclarenie, tym
                  bardziej ze mój syn jeszcze tez lubi uciąć sobie drzemke w wózku.
                  Skoro obie radzicie to samo, drogie znawczynie (smile) wózków to nie bede
                  wymyślać.
                  Teraz troche po babskiemu (niby tylko kobiety tak potrafią sobie życie
                  kąplikować): tak sobie dziś po spacerze moim Atlatico pomyślałam ze żal mi go
                  bedzie tak w kąt odstawić.. ale jak przyjdzie wiosna i syn praktycznie bedzie
                  wędrował po trawce i placach zabaw, to targac to atlatico bedzie znowu ciężko,
                  tym bardziej że brzuch coraz większy. Wiec kupie questa i przeprosze atlantico.
                  Bedzie czekało na młodeszego pasażera.
                  Pinik, a Ty czasem nie rodzisz tez w maju? Swego czasu (jak mialam wiecej
                  czasu) bywając na majówkach Ciebie tam spotykałam wiec chyba podobnie mamy
                  termin. U mnie będzie drugi syn smile. Zazdroszczę Coronelli.. marzyła mi sie
                  parka, choć teraz to juz nie wyobrażam sobie zeby mogło byc inaczej jak dwóch
                  chłopców smile
                  Jeszcze raz Wam dziekuje, Kamila
                • kamilaiartur Re: Pinik sie odzywa :) 24.03.06, 20:48
                  P.S. Fajny ten nowy wózek, Paulino, coś czuję ze go niedługo wypróbujesz.. wink
                  • pinik Do Kamilaiartur 24.03.06, 21:31
                    Tak, tak! Rodze w maju (termin na 29-go).

A co do tego buggstera, to gdybym teraz w ciazy nie byla, to kupilabym Niczkowi
                    go na wakacje. A tak to i tak juz musimy gleboki wozek zabrac i nie wiem, czy
                    jeszcze uda mi sie drugi wozek zabrac, bo ja mam zawsze straszliwie duzo manelu.
                    • velopedus Donosze, ze kupilam Questa! 15.04.06, 18:17
                      Przyjechal z Walii i kosztowal niecale 470 zl.
                      Jest suuuper smile!

Nie mam zadnych zastrzezen - idealnie zwrotny, leciutki, swietnie wywazony (bez
                      problemu wjezdza nawet na wysoki kraweznik), latwy w obsludze. Szczerze mowiac
                      zaskoczylo mnie to, jak sobie radzi na naszych warszawskich dziurawych
                      chodnikach. 2-latek go uwielbia, a i 7-miesieczniak nie narzeka. Jestem naprawde
                      superzadowolona, biore wozek pod pache (z wkladka lub bez wink) i lece, gdzie chce.

Dziekuje wszystkim, ktorzy mi polecali Questa. A tym, ktorzy polecali cos
                      innego, dziekuje za zainteresowanie smile).

Pozdrawiam
                      Maja
                      • monika_wroclaw Re: Donosze, ze kupilam Questa! 16.04.06, 00:07
                        No to super, że wózeczek spełnia Twoje oczekiwania i cena bardzo atrakcyjna, w
                        Polsce już jest triumph, ale kosztuje więcej niż Ty dałaś za questa....

pozdrawiam
                        • kamilaiartur Re: Donosze, ze kupilam Questa! 19.04.06, 23:54
                          I ja tez donoszę ze kupiłam w Gdańsku Questa za 570 zł!!! oczywiscie zadowolona
                          jestem baaaardzo. Dziękuje za doradzenie akurat tego wózka.
                          POLECAM również smile !!!
                          • mamamona Re: Donosze, ze kupilam Questa! 20.04.06, 00:29
                            to ja dodam,że kupiłam w usa techno za 630zł- i nie wchodzę na kółka (widać to
                            jednak kwestia osobnicza,pewnie Pinik ma po prostu długie nogi wink))), i mój mąż
                            też nie - wózek jest super - naprawdę luksusowy. mieszkam w Konstancinie, gdzie
                            nie wszędzie są piękne gładkie posadzki jak w galeriach handlowych, wiec nie
                            zdecydowałam się na questa -wielkość kólek mnie trochę odstraszyła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka