Dodaj do ulubionych

Okulary p/słoneczne

29.03.06, 16:52
Ponieważ można tu radzić, proszę o radę.

Muszę kupić okulary p/słoneczne, dobre. Mam światłowstręt i chodzą jak kret w
ciągu dnia.
Zajrzałam wczoraj do Vision expresu, połowa okularów ledwo trzyma się ściany,
pozostałe modele nie na ludzką kieszeń (ponad 600zł).
Jak sprawdzić, czy okulary są dobre, czy mają filtry? Ufać sprzedawcy czy nalepce?

Gdzie zajrzeć po dobre okulary?

Tylko nie przerzucajcie wątku na zakupy, tam zniknie w otchłani wózków,
pieluch i kremików.
Obserwuj wątek
    • cruella zapomniałam dodać 29.03.06, 16:53
      zależy mi na jakości a nie na metcesmile
    • dollores1 Re: Okulary p/słoneczne 29.03.06, 18:48
      a może obejrzyj okulary w dobrych sklepach sportowych
      są w różnych cenach, z filtrami
      ja tam kupiłam okulary przeciwsłoneczne dla swojej dwulatki przed wyjazdem w
      góry, cena bardzo przystępna
      • airebea Re: Okulary p/słoneczne 29.03.06, 19:03
        Polecam małe sklepy przy optyku.W mojej okolicy moge ci polecić optyka na
        Duracza przy aptece/ a z tego co wiem też mieszkasz na Bielanach/.Za ok 150 -
        200 złotych mozna kupić porządne często firmowe okulary z porządnymi szkłami z
        filtrami.-Ja i mąż /on to jest mistrzem/ gubimy okulary na okrągło więc takie
        po 500-600 zł odpadją.Z uwagi na częste zakupy mamy tam już nawet rabat.
        • cruella Re: Okulary p/słoneczne 29.03.06, 20:29
          Oooo widziszsmile) prawie mam pod nosemsmile
          Dziękujęsmile
      • nchyb Re: Okulary p/słoneczne 29.03.06, 20:12
        > a może obejrzyj okulary w dobrych sklepach sportowych
        Ja też kupowałam w sportowym. Mam Zeppeliny, kosztowały z rok, czy dwa temu
        kilkadziesiąt złotych. Jako, że mam nadwrażliwe spojówki, muszę dość często
        nosić okularki. Niestety, nawet przy pochmurnym dniu rozproszone światło
        słoneczne potrafi podrażnić mi oczy. Zeppeliny sprawdzają się. W dodatku są tak
        ułozone, że chronią również po bokach. Świetnie sprawdzały się na nartach i na
        plaży.
        tu stronka:
        www.zeppelin.fdf.pl/index.htm
        ja sobie chwalę. Moim wrażliwym oczom służą...
        • cruella Dziękuję dziewczyny:) 29.03.06, 20:29
          Można na Was liczyć w potrzebiesmile)
          • airebea Re: Dziękuję dziewczyny:) 29.03.06, 20:54
            Oczywiście są też tam droższe ale jeśli okreslisz przedział cenowy to powinny
            mieć dosyć duży wybór.W tym roku jeszcze nie byłam /fartem uchowały mi się
            kupione na jesieni/ ale mój małzonek właśnie się wybiera po następną pare.
        • cruella nchyb:)) 31.03.06, 17:27
          Dobry sklep to jaki??? Zwiedziłam wczoraj Decathlon i same okropieństwo.
          A o tych okularach nie słyszelismile)
          • nchyb Re: nchyb:)) 01.04.06, 15:12
            o cholera, ja to chyba w Szczecinie lub we Wrocławiu kupowałam. Były wtedy
            m.in. Arctica i te Zeppeliny. To było nie w ostatnie, a poprzednie wakacje.
            Sklep dość duży, sportowy, jakiś sieciowy, w jakimś centrum handlowym był...
            Chyba jednak we Wrocku...
    • spacey1 Re: Okulary p/słoneczne 30.03.06, 10:13
      Możesz też pójśc do optyka i zrobić okulary na zamówienie. Dobierzesz oprawki,
      jakie będziesz chciała, a soczewki są przeróżne. Przynajmniej wybierając
      soczewki będziesz miała pełną świadomośc, jakie mają cechy. W gotowych okularach
      to zazwyczaj jest "z filtrami" i już. A soczekwi mogą mieć naprawdę przeróżne
      powłoki zabezpieczające.
      Mój mąż jest optykiem, wiem, że sporo ludzi tak właśnie robi. Wydatek na pewno
      większy, niż kilkadziesiąt złotych, ale też nie 600.
      • cruella Re: Okulary p/słoneczne 31.03.06, 17:30
        Kurczę, wczoraj byłam w trzech optykach. W żadnym nie zaproponowali mi okularów
        na zamówienie mimo iż uprzedzałam, że mam chore oczy.
        Odniosłam wrażenie, że rozmawiam ze zwykłymi sprzedawcami, nie mającymi bladego
        pojęcia o sprzedaży okularów. Dlaczego? Ponieważ wiem, że nie wszystkie okulary
        są dla mnie dobre. Sprzedawca zrobił oczy jak 5złsmile) A gdybym kupiła jedne z
        nich, wydała kilkaset zł i okazałoby się, że nie powinnam ich nosić? Reklamacja??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka