Dodaj do ulubionych

Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva???

02.04.06, 14:17
Prosze pomóżcie wybrać!! Zalezy mi na małej wadze, zeby wózek skladal sie do
małych rozmiarów, miał dobrze amortyzowane koła. Który z nich jest lepszy dla
14miesiecznej drobnej dziewczynki??
Obserwuj wątek
    • julia246 IMHO Inglesina. N/T 03.04.06, 03:22

• bewka7 Re: Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva??? 03.04.06, 18:04
      Bardzo długo szukałam parasolki dla mojego synka. Ostatecznie wybierałam również
      między tymi wózeczkami. Zdecydowałam się na BC Vivę. Jesteśmy zadowoleni z tego
      wózeczka. Niestety, ale nie widziałam Inglesiny na żywo, ale dziewczyny z forum
      chwalą ją. Zdaję sobie sprawę, że niewiele pomogłam, ale naprawdę polecam Vivę.
      Zwrotna, łatwo się prowadzi, Szymek bardzo lubi w niej jeździć. Dodatkowo
      dokupiliśmy pałąk.
      • monii_1 Re: Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva??? 03.04.06, 20:24
        jaka jest wysokość oparcia w BB Viva?
      • marta_s_b Re: Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva??? 03.04.06, 21:08
        Bardzo dziekuje za opinie! Poczekam jeszcze - moze ktoś się wypowie nt
        Inglesiny. A mozesz mi podac głębokość siedziska, też 22cm?
        Doszedł mi jeszcze jeden typ Jane Energy.....Jak tu wybrać!
        Pozdarwiam!
        • monika_wroclaw Re: Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva??? 03.04.06, 21:44
          marta_s_b napisała:

> Bardzo dziekuje za opinie! Poczekam jeszcze - moze ktoś się wypowie nt
          > Inglesiny. A mozesz mi podac głębokość siedziska, też 22cm?
          > Doszedł mi jeszcze jeden typ Jane Energy.....Jak tu wybrać!
          > Pozdarwiam!

To w takim razie zdecydowanie polecam Jane energy... do wielu różnych wózków
          przymierzałam Ninkę w sklepie i wybrałam właśnie ten i jestem z niego bardzo
          zadowolona. Prowadzi się leciutko, jest bardzo zwrotny. Jest świetnie wyważony,
          siedzisko wygodne i do siedzenia i do spania ( wczoraj mieliśmy okazję
          przetestować pozycję do spania na spacerku smile ), ma świetną tapicerkę, dużo
          grubszą niż inne wózki tego typu ( np. viva ).

Jeżeli miałabym wybierać z tych dwóch pierwszych, które podałaś to wybrałabym
          inglesiną, głównie ze względu na tapicerkę.
    • violes1 Re: Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva??? 03.04.06, 22:37
      Miałam trzy typy wózków :inglesina trip, bc viva i jane .
      Inglesina- rozklekotana
      jane- wąskie , małe siedzonko , taki mały wózeczek
      bc viva- ten kupiłam i jestem bardzo zadowolona, polecam smile))

violes+Natalia 11.12.04
      • agadzie1 Re: Inglesina Trip 03.04.06, 23:27
        wybrałam inglesinę trip, bc wyglądał jak wózek dla lalek i to nieskie
        zawieszenie, trudno było mi się zdecydować, ale jestem zadowolona i synek też.
        nie wiem dlaczego violes napisała, że jest rozklekotana. wózek ma świetne
        zmortyzatory, dobrze się prowadzi i podbija, jest ładnie wykonany i funkcjonalny
        może po prostu przymierz dzieciaczka do wybranych modeli i tak dokonasz wyboru
      • monika_wroclaw Re: Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva??? 04.04.06, 08:43
        A ja w sklepie postawiłam obok siebie Jane energy i BC Viva i absolutnie nie
        było różnicy w wielkości siedziska ( wsadzałam Ninę do obu ) za to jest duża
        różnica w jakości tapicerki, na korzyść Jane...
        • ewitak25 Re: Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva??? 04.04.06, 13:23
          Przymierzałam się do kupna Jane Energy ale właśnie tapicerka mnie rozczarowała
          najbardziej: jest wykonana z materiału przypominajacego ortalion, śliskiego i
          wyglądającego na "sztuczny". Latem dziecko miałoby pewnie mokre plecki. Byłam
          zdecydowana na Inglesinę Trip ale z niej również zrezygnowałam ze względu na
          małe siedzonko, mierzyłam córcię ale wyglądała na ściśniętą. W końcu wyszliśmy
          ze sklepu z Maclarenem Techno XT bo wyglądał najporządniej i nie odczuwałam
          dużej różnicy wagi między nim a Jane i Inglesiną. Nie wierzcie pomiarom
          podawanym przez sprzedawców: waga jest zaniżana, nie wierzę w to, że Jane
          Energy waży 5,6 kg, myślę, Inglesina Trip też jest raczej cięższa.
          • monika_wroclaw Re: Inglesina Trip czy Bebe Confort Viva??? 04.04.06, 13:41
            W wózkach wielu firm w zależności od koloru jest różny rodzaj materiału,
            dlatego najlepiej jak jest możliwość obejrzenia wózka na żywo.

Jeżeli chodzi o wagę to zazwyczaj jest podawana waga stelaża a nie całego wózka
            stąd te różnice.
      • monia_mama_macka Re: do violes1 05.04.06, 18:55
        Hej, w jednym z wątków piszesz, że dokupiłaś pałąk (a właściwie tackę) do bebe
        confort viva. Możesz powiedzieć gdzie i czy jesteś z niego zadowolona?
        Pozdrawiam, Monika
        • violes1 Re: do violes1 05.04.06, 20:31
          Kupiłam ten pałąk w świecie dziecka ,jestem zadowolona z niego a jeszcze
          bardziej moja córcia, która trzyma sobie na nim rączki .Bez niego jakoś
          zabardzo niewiedziała co z nimi zrobić,czegoś jej brakowało .
          jeśli chcesz wyśle ci jutro fotki jak ten pałąk-tacka wygląda,tylko podaj meila
          violes+Natalia 11.12.04
          • monia_mama_macka Re: do violes1 06.04.06, 09:02
            Cześć, prześlij je proszę na adres : monikawalas@yahoo.com
            Z góry wielkie dzięki! Pozdrawiam
            Monika
            PS. Podaj mi też proszę adres tego sklepu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka