inia25 02.04.06, 23:32 Chcę takowe urządzenie zakupić i chciałabym wiedzieć czym się kierować przy zakupie? Na co zwrócić uwagę, jaką firme wybrać? Możecie coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronka77 Re: Maszyna do pieczenia chleba 03.04.06, 00:09 Moja mama ma takie coś,kosztowało 200-zł.Ale podobno super rewelacją która nie tylko piecze chleb ale i robi soki wieloowocowe,gotuje i inne cuda -jest Thermomix.Moje znajome kupują i aż się zdziwiłam bo nawet na raty.Ja nie umiem gotować i dletego nie nabyłam ale kosztowałąm wielu specjałów wyprodukowanych przy użyciu tego wynalazku.Niestety koszt to około 4000tys o ile nie podrożało bo już jest nowy model. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Maszyna do pieczenia chleba 03.04.06, 08:43 4000 to nie jest zdecydowanie kwota jaką chcę wydać na maszyne do chleba))) abosa - dzięki za linka, będę z tamtej strony brać przepisy, ale o maszynach nie dowiedziałam się tam nic... ktoś jeszcze może mi coś podpowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
tetraktis Re: Maszyna do pieczenia chleba 15.04.06, 04:27 To jest troszkę inaczej Thermomx robi chyba wszystko z produktami w kuchni, miesza , sieka,mieli, waży,i dużodużo innych, o robi jako parowarka i robi joburty,kawę mrożoną lub kapuczino czy expresso też zrobisz. Ale to czego nie robi to smażenie i pieczenie. Ciasto i owszem wyrobisz ferfekt, ale co do jego upieczenia to już gdzie indziej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
j_aga Re: Maszyna do pieczenia chleba 03.04.06, 09:38 Ja używam maszyny jako robota do wyrabiania ciast (drożdżowych, ale nie tylko na pierogi np. też), nie piekę w niej tylko w piekarniku i jestem zadowolona z AFK (chyba właśnie coś koło 200 zł, ja kupowałam dwa lata temu na allegro). Moja rada, to kup większą, z podłużnym wiaderkiem i dwoma mieszadłami, niezależnie od firmy.Jak masz jakieś konkretne pytania, chętnie odpowiem w miarę możliwości i wiedzy . Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: Maszyna do pieczenia chleba 15.04.06, 08:31 Tu masz link do dyskusji na ten temat. Natomiast maszyny można kupić na allegro lub www.chlebpolski.pl. Ogólnie same plusy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Maszyna do pieczenia chleba 15.04.06, 18:14 Cześć inia Dobrze by maszyna miała dwa mieszadła i by miała timer, dzięki któremu możesz nastawić czas pieczenia na następny dzień rano na przykład A tak z forumowych rozmów to jeszcze zauważyłam, że dobrze by maszyna miała POLSKĄ INSTRUKCJĘ obsługi, w której zawarte są również PRZEPISY NA CHLEB. Znam dziewczyny co pokupowały maszyny, a nie pieką, bo nie wiedzą jak. Nawet jeśli znają jakiś przepis, to nie wiedzą który program w maszynie wybrać, lub nie zawsze w danej maszynie dany przepis na chlebek wychodzi. Osobiście mam clatronica BBA 2867, który sprawuje się wyśmienicie. W polskich sklepach jest strasznie drogi ok 500-600zł ale kupiłam nowiutki na allegro za 230 zł, od sprzedawców, sprowadzających te maszyny z Niemiec. Instrukcja jest po polsku i jest chyba z 50 przepisów na chleb. Nie mam za bardzo pojęcia, jak ta maszyna sprawuje się na tle innych maszyn - tak czy siak, każdy wypiek z niej, robiony z przepisu jak na razie mi się udał Stosuję tę maszynę do wyrabiania ciasta na bułeczki, ciasteczka. A można podobno w niej robić marmolady, ciasta itp. Ale te funkcje ma większość maszyn Odpowiedz Link Zgłoś
lgosia1 Re: Maszyna do pieczenia chleba 15.04.06, 18:16 zapomniałam dodać, że instrukcja do mojej maszyny ma zawarte przepisy podane dla dwóch wielkości chleba - dla małego i dla dużego - wbrew pozorom jest to wielkie ułatwienie Odpowiedz Link Zgłoś
izawojcik1 Re: Maszyna do pieczenia chleba 19.04.06, 21:03 zajrzyj na www.mieszanki.pl sprzedaja tam zarowno maszyny (kilka do wyboru) ale tez inne produkty. zapytaj to pewnie Ci raz dwa odpowiedza. Iza Wójcik Odpowiedz Link Zgłoś