Dodaj do ulubionych

Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro

09.04.06, 14:52
Jane Slalom Proto moj obecny faworyt wozkowy, chodzi o spacerowke, ale poniewaz to troche drogi wozek, waham sie jeszcze, moglybyscie mi pomoc?
Czy siedzisko w tym modelu da sie montowac w obu kierunkach jazdy? Chodzily sluchy, ze tak bedzie, ale nie znalazlam takiej informacji na stronie.
A jak ze skladaniem tego wozka? Da sie to jakos prosto zrobic? Jedną reką
np.?
Czy siedzisko rozklada sie calkiem na plasko?
Bede wdzieczna za opinie, bo bardzo mi sie podoba ten wozeczek
Obserwuj wątek
    • dzidzia_ch Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 09.04.06, 15:19
      ja tez zamierzam kupic spacerowka Jane Slaloma
      z tego co widzialam ostatnio to rozklada sie na prawie plasko i nie ma
      mozliwosci przekladania siedziska
      siedzisko jest bardz szerokie
      sklada sie super
      ale moze ktos sie wypowie kto posiada ten wozeczek...
      • ela-e22 Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 09.04.06, 16:11
        Mam ten wózeczek od kilku dni, spacerówkę. Siedzisko jest tylko w jedną stronę,
        składanie jedną ręką nie jest możliwe ponieważ trzeba zwolnić dwa zamki, które
        są po obu stronach rączki. Wózek ma twarde zawieszenie, więc według mnie nie
        bardzo nadaje się pod gondolę.Mój synek przesiadł się z Vojagera 005, który ma
        super amortyzację i teraz ma problemy ze spaniem na spacerze, mam nadzieję,że
        się przyzwyczai. Jest bardzo łatwy w prowadzeniu, zwrotny i tu jedna ręka jest
        wystarczająca.Ma trochę mały kosz, ale za to torba jest ogromna. Oparcie
        kładzie się niemal na płasko i jest bardzo łatwe i ciche w obsłudze. Z
        przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania , o ile będę znała na nie odpowiedź.
        • sayyes Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 09.04.06, 16:55
          A jak jest z podnoszeniem tego parcia do siedzenia? Kurcze, teraz dowiedzialam sie, ze ono z kolei nie ustawia sie calkiem do pionu i starsze dziecko moze miec trudnosci z siedzeniem, ze moze "zjeżdżac"
          • ela-e22 Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 09.04.06, 17:09
            Aż tak źle nie jest, nie jest ono pod kątem prostym , ale wydaje mi się
            wystarczające.Dla zupełnej pewności mogę zmierzyć kąt nachylenia(+ -).W Speedim
            jest chyba bardziej odchylone. Do ustawiania oparcia są dwa paski z tyłu, jeden
            z trójkącikiem do obniżania( bardzo lekko chodzi) i drugi ze znaczkiem do
            podnoszenia.
            • ela-e22 Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 09.04.06, 17:17
              Po próbie z mierzeniem wyszło ok.110 stopni, oczywiście + - .
              • dzidzia_ch Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 09.04.06, 17:37
                a jak sobie radzisz z podjezdzaniem na kraweznki?czy jest ciezki w podbijniu?
                • milla1 Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 09.04.06, 21:10
                  Co do pionu w oparciu, to prawda, że nie jest calkiem pionowe i muszę córce
                  podkładać poduszkę pod plecy
                  • ela-e22 Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 09.04.06, 21:46
                    Bardzo łatwo się podbija pod krawężniki, a na mniejsze podjeżdża bez
                    podnoszenia. Jak na razie mojemu synkowi pasuje oparcie w lekkim odchyleniu, w
                    poprzednim wózku czy krzesełku do karmienia też woli mniej wyprostowaną
                    pozycję. To chyba kwestia przyzwyczajenia, bo tak go sadzałam w poprzednim
                    wózku żeby przygotować go do siedzenia w nowym . Początkowo myślałam przede
                    wszystkim o Speedim, ale po dokładniejszym obejżeniu obydwu Slalom wydał mi się
                    lepszy , ładniejsze wykonanie, lepsza buda, niższa waga,torba i folia w
                    standarcie,pałąk.
                    • dzidzia_ch Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 12.04.06, 11:20
                      i jeszcze jedno pytanie!
                      czy kupilybyscie jeszcze raz ten wozek smile!
                      • milla1 Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 12.04.06, 14:26
                        dzidzia_ch napisała:

> i jeszcze jedno pytanie!
                        > czy kupilybyscie jeszcze raz ten wozek smile!

Bez zastawawiania się!!Kupiłabym na pewno i żałuje tylko, że nie zrobiłam tego
                        gdy córka się urodziła tylko dopiero gdy miała ponad rok
    • jowitak1 Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 12.04.06, 15:10
      A ja bym nie kupiła...Uzytkowaliśmy Slaloma 8 miesięcy(spacerówkę)i mimo,ze
      naprawdę świetnie się prowadził zaczęły nam doskwierac jego braki.Siedzenie
      wymagało prania-klops!Zauwazyliśmy tez ,ze przednie koło nieznacznie odstaje od
      pionu tzn.oponka nie pokrywała się z błotnikiem.Ten jednostronny wahacz fajnie
      wygląda ,ale czy jest bezawaryjny???I jeszcze drobiazg ,który doprowadzał mnie
      do szału-po złozeniu wózek notorycznie mi się "rozpinał" np. przy wkładaniu do
      bagaznika.Pozbyłam się go bez zalu.
    • sayyes Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 12.04.06, 19:58
      Dziewczyny, dzieki. A wie ktoras, ile on tak naprawde wazy? Bo slyszalam ze te
      8 kg, to bez kół smile
      • milla1 Re: Do uzytkowniczek Jane Slalom Pro 12.04.06, 20:07
        Z kołami chyba 9kg, tak przynajmniej słyszalam.Naprawdę nie jest cięzki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka