Dodaj do ulubionych

Używane buty na Allegro

23.04.06, 12:22
Przeglądałam ofertę bucików dziecięcych na Allegro- szukałam oczywiście
nowych. Byłam zaszokowana, że używane buty po dzieciach-typu Bartek, Geox,
Ecco idą jak woda!!!
Kupujecie takie buty? Zaznaczam, że nie chodzi o butki, które dziecko miało
na nogach jeżdżąc w wózku, bo to jeszcze, jeszcze, ale buty wyraźnie
schodzone.
Obserwuj wątek
    • lakie Re: Używane buty na Allegro 23.04.06, 12:29
      Ja nie kupuję ani nie biorę od znajomych bo uważam że dziecko może mieć spodenki albo bluzeczki po innym dziecku ale buciki powinny być nowe, takie chodzone już są ułożone do nóżki pierwszego właściciela. Dlatego ubranka z koniecznosci (brak pieniedzy) często kupuję na ciuszkach a buciki moja mała wszystkie ma kupione nowe a że nie wydaję kolosalnych sum na ubranka to staram się żeby buciki były też jakieś dobre a nie z bazarku smile Ostatnio kupiłam małej trzewiczki Bartki i chociaz zapłaciłam ponad 100 zł to nie mam wyrzutów sumienia smile No ale to juz moje zdanie i teoria smile Pozdrawiam.

Kasia
    • shady27 absolutnie nie 23.04.06, 12:48
      i dziwi mnie jak ktos kupuje....oczywiscie mozna mowic ze nie stac...tylko uwazam ze lepiej wydac nawet 100 zl co drugi, trzeci miesiac na buty niz pozniej na ortopede (150 zl) no i dac dziecku cierpiec....ja wogole nie uznaje ani uzywanej odziezy ani tym bardziej butow
    • kawad Re: Używane buty na Allegro 23.04.06, 13:27
      Nie kupuję wogóle butów przez internet (nigdy nie wiadomo czy będą pasowały) a
      używanych to nawet za darmo bym nie wzięła. Co innego ubranka.
    • jusytka Ja tego nie neguję 23.04.06, 15:30
      Ja też nie kupuje, ale sprzedaje firmowe buciki po swoich synkach, rzeczywiście
      idą jak woda. No cóz jak mamy nie stac na nowe porządne buciki ma do wyboru -
      kupić solidne i używane lub gorsze jakościowo nowe. Buciki sportowe Nike są po
      jednym sezonie jak nowe, ani nie sa odkształcone, ani poździerane - nie dziwię
      się więc, że sprzedaje je za 50, 60 zł. Nowe kosztują czasem trzy razy wiecej,
      wiec jest to juz spory wydatek. Jednak jedne buciki to mało, bo na podwórko, do
      ogrodu ich szkoda, korzystam więc wtedy z bucików, które dostaje od mojej
      sąsiadki - wiem, że jej synek nie ma żadnej wady postawy, a buciki są dobrze
      wyprofilowane i oddychają, wole je zamiast plastikowych bucików z supermarketu.
      • moofka Re: Ja tego nie neguję 24.04.06, 09:42
        jusytka napisała:

> Ja też nie kupuje, ale sprzedaje firmowe buciki po swoich synkach,
        rzeczywiście
        > idą jak woda. No cóz jak mamy nie stac na nowe porządne buciki ma do wyboru -
        > kupić solidne i używane lub gorsze jakościowo nowe. Buciki sportowe Nike są po
        > jednym sezonie jak nowe, ani nie sa odkształcone, ani poździerane - nie dziwię
        > się więc, że sprzedaje je za 50, 60 zł. Nowe kosztują czasem trzy razy wiecej,
        > wiec jest to juz spory wydatek.

no tak, tylko nie widziec czemu utarlo sie ze dobry but musi kosztowac krocie
        nike, bartek, co tam jeszcze - w cenie ogromna czesc palci sie wlasnie za te
        nazwe
        a jest cala masa dobrych polskich producentow - zreszta polskie obuwie zawsze
        bylo dobrej jakosci, ktorzy robia doskonale buciki w przyzwoitych cenach
        ze skory, wygodne, oddychające i ładne
        i za 50 zł mozna takie buty kupicm, ba czasem taniej
        nowe
        uzywany but to juz mi sie z jakas mega nędzą kojarzy
        a uzywany byle z metką, to wiocha na pokaz
        • lola211 Re: Ja tego nie neguję 24.04.06, 10:01
          Moofka- daj jakis namiar, chetnie kupie skorzane, ladne buty, w dobrej cenie,
          numer 33.Mnie sie do tej pory udalo raz jeden kupic sandalki w Smyku za 30 zł.-
          ale tylko dlatego, ze byla posezonowa wyprzedaz , bo normalnie kosztowaly 90
          zł.A , i jeszcze Naturino kiedys , dawno, za 1/3 ceny- tez wyprzedaz.Tylko ze
          trzeba trafic, a jak sie nie ma czasu latac po sklepach szukajac okazji, to
          niestety.
          Za kazde inne placilam sporo wiecej, bo po prostu wybor zaden.
          • moofka Re: Ja tego nie neguję 24.04.06, 10:14
            łatwo nie jest smile
            wiadomo ze latwiej wejsc z ulicy i kupic but za 180 niz 40 ale mozna
            a zdrową stopą jest odznaczonych bardzo wielu producentow, nie jeden bartek
            i mozna przejrzec oferte innych producentow
            naprawde i jakoscia i wzornictwem w niczym nie ustepują drogiemu bartkowi
    • sutra Re: Używane buty na Allegro 23.04.06, 15:43
      Ortopedzi stanowczo odradzają chodzenie w używanych butach.
      • lola211 Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 08:50
        Odradzaja, tak jak i kupowanie butow bez atestu typu zdrowa stopa.Jednak na
        zdrowy rozum- jak to sie stalo, ze my mamy proste nogi, bez platfusa itp.,
        skoro kiedys buty byly na wage zlota i rodzenstwo je dziedziczylo?
        Sama dziecku uzywanych butkow nie kupuje, ale zdarza sie, ze wystawiam na
        allegro i rzeczywiscie schodza.
        • balba_77 Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 11:54
          > Odradzaja, tak jak i kupowanie butow bez atestu typu zdrowa stopa.Jednak na
          > zdrowy rozum- jak to sie stalo, ze my mamy proste nogi, bez platfusa itp.,
          > skoro kiedys buty byly na wage zlota i rodzenstwo je dziedziczylo?

moja najmłodsza siostra, która zawsze miała buty używane, po dwóch starszych
          siostrach, ma bardzo duże problemy teraz z prawidłową postawą stóp, więc chyba
          jednak ortopedzi mają rację ;/
          • gika_gkc Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 12:15
            a u mnie w rodzinie dla odmiany wade postawy i stop ma ale najstarszy brat
            ktory w butach chodzil jako pierwszy
            mlodsze rodzenstwo ktore zdzieralo po nim buty nie ma zadnych problemow
    • julia246 Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 05:57
      Nigdy w życiu bym nie kupiła używek, dostałam jakieś tam buty od rodziny i też
      nie zamierzam ich używać, tym bardziej że młoda krzywi trochę jedną noge.
    • adsa_21 Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 08:05
      czasem kupuje.
      nie takie znoszone ze zdartymi zelowkami, ale porzadne buty ktore niewiele byly
      uzywane.
      Nie widze w tym nic zlego.
      kazde buty mozna odkazic.
    • weronikarb Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 09:09
      nie kupuje używanych, czasami papcie, czy wysokie od koleżanki dostane - do
      biegania po podwórku smile

Jednak musze z tego zrezygnować bo mial zaledwie dwie pary i niewiem dlaczego
      do środka nóżki stawia, chyba ortopeda mnie czeka. Wiec już nigdy nie założę
      używanych i od teściowej sad
      • alpepe Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 14:35
        czasem dzieci stawiają stópki do środka, jak mają za ciężkie i za długie buciki,
        tak łatwiej im złapać równowagę.
        Pozdrawiam.
    • volta2 Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 09:35
      Ja sprzedałam na allegro sandałki mrugały, bo kupiłam za małe, nie zauważyłam
      tego w odpowiednim momencie, opiekunka założyła je mojemu na spacer i ... w
      sklepie ze zrozumiałaych względów już nie przyjęli. A były po jednym spacerku.
      Opuściłam 20 zeta i miałam sensowny punkt wyjścia do zakupów drugiej pary. A
      buty były w stanie naprawdę idealnym.
      Sama nie kupuję na allegro żadnych butów, ale w używanych dziecko chodziło
      (jeden sezon, dostaliśmy od kogoś znajomego), jak na razie nie widać że coś się
      złego dzieje. Oczywiście wolę nowe i mnie na nie stać, dlatego mam czasem
      wyrzuty sumienia, że dziecko w używanych chodziło.
    • gika_gkc Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 10:16
      staram sie kupwoac buty nwoe ale sa sytuacje w ktorych uwazam taki zakup za
      zbyteczny , np ostatnio kupilam uzywane buty zimowe na poczatku lutego -
      wlasnie wyjezdzalismy na narty a buty ktore Maly posiadal byl na styk i
      obawialam sie ze bedzie marzla mu nozka - poniewaz perspektwywa dluugiej zimy w
      lutym nie jest oczywista dlatego zdecydowalam sie kupic buty uzywane
      byly w bardzo dobrym stanie
      Maly pochodzil w nich miesiac i dostal kolejne buty tym razem nowe
      nie widze w tym nic zlego i nie drecza mnie z tego powodu wyrzuty sumienia

zgadzam sie z tym ze uzywane buty moga prowadzic do wady ale nigdzie nie jest
      napisane ze tak sie zdarza zawsze !!!
      mnowstwo dzieci jakie znam chodzi w uzywanych butach i nie maja zadnych
      problemow
    • monika_wroclaw Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 12:45
      Ja dla każdego dziecka kupuję nowe buty, czasem na allegro, ostatnio dla syna
      kupiłam bardzo fajne półbuty skórzane Kornecki za 57zł, oczywiście nowe.

Buty po moich dzieciach sprzedaję na allegro, faktycznie świetnie schodzą,
      przeważnie min.50% ceny zakupu, buty są zwykle w bardzo dobrym stanie, bo po
      jednym dziecku.

Najbardziej dziwi mnie jak ktoś kupuje buty używane firmowe za ponad 100zł,
      więc ewidentnie chodzi mu o napis na bucie... nie robi tego, dlatego, że go nie
      stać na nowe.
      Ja wolałabym kupić tańsze nowe buty....

pozdrawiam
    • minkapinka Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 12:53
      To prawda, że buty zzywane ciesza się ogromnym powodzeniem. Często sprzedaję
      buty po córce, ostatnio udało mi się dostać tyle, co za nowe smile).
      Moja córka ma na wiosnę- lato około 20 par butów, wiec po sezonie większość z
      nich będzie w bardzo dobrym stanie.
      • pacynka27 Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 15:37
        minkapinka napisała:

> Moja córka ma na wiosnę- lato około 20 par butów,

O matko! 20 par! A po Twojej córci tyle butów?
        • minkapinka Re: Używane buty na Allegro 25.04.06, 18:01
          pacynka27 napisała:

> minkapinka napisała:
          >
          >
          > > Moja córka ma na wiosnę- lato około 20 par butów,
          >
          > O matko! 20 par! A po Twojej córci tyle butów?
          Bo muszą do wszystkiego pasować wink
    • magia Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 13:15
      Ano ida. Sama sie przekonalam, jak ostatnio uzywane Bartki sprzedalam za 64 zl
      i 8 osob sie o nie prawie bilo.
      I to jest jeden z powodow dla ktorych Bartki lubie kupowac, bo wiem , ze
      ostatecznie nie kosztuja mnie 100-120 zl, tylko polowe tej ceny, bo druga
      polowe odzyskam na allegro.
      Sama kupuje tylko nowe.
      • tulcia Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 14:11
        Nie kupilabym uzywanych, choc po mojej coreczce sprzedaje na allegro. Ale
        buciki zawsze sa w bardzo dobrym stanie i firmowe, wiec ludzie kupuja. Nie wiem
        tylko jak Wam sie udaje sprzedac tak drogo uzywane buty, bo mi schodza po
        niskich dosc cenach, nawet te drogie typu naturino.
        • pade do tulcia 24.04.06, 14:15
          może buciki nieładne, albo zdjęcia niewyraźne?
          • tulcia Re: do tulcia 24.04.06, 15:02
            Hmmm no nie wiem...
            Buciki ladne, duzo ludzi pyta o szybsza sprzedaz itd
            Zdjecia duzo i wyraznie - nie sprzedaje od dzisiaj, choc na allegro debiutuje,
            wczesniej tylko ebay niemiecki.
            Aukcja bez ceny minimalnej - sama nie wiem dlaczego niskie ceny sa...
            Ale ja i tak chcialam sie pozbyc bucikow, bo nie mam serca ich wyrzucac smile
        • magia Re: Używane buty na Allegro 24.04.06, 14:18
          Ja sie bede upierac, ze to zazwyczaj zalezy od zdjec. Musza byc wyrazne, dobrej
          jakosci, na kontrastowym tle i przede wszystkim zdjecie-miniaturka musi byc
          wyrazne, tak, zeby sklonic ludzi do zajrzenia na aukcje. No i wystawiasz BCM od
          10 zl powiedzmy. I czekasz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka