Dodaj do ulubionych

Zestaw Mały Lekarz

29.04.06, 21:53
Kiedy Wasze dzieciaki zaczęły się bawić akcesorami lekarskimi, moja mała ma
18 miesięcy i strasznie boi sie lekarza, chcę sie zacząć z nią bawić żeby się
troche oswoiła, ale nie wiem czy to nie za wcześnie. może polecicie mi też
jakiś fajny zestaw?
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Zestaw Mały Lekarz 29.04.06, 22:18
      Zestawu Ci nie polecę, bo mieliśmy tylko taki taniutki z marketu, ale szybko
      zepsuł się stetoskop, natomiast polecam barzdo fajną książkę dla dzieciaczka,
      który boi się lekarza: "U lekarza" z serii Co? Jak? Dlaczego? wydaną przez
      Centrum Edukacji Dziecięcej. Jest co prawda przeznanaczona dla dzieci od 3 lat,
      ale u nas już ją czytaliśmy jak synek miał 2 lata, opowiadaliśmy obrazki i
      otwieraliśmy okienka, bo w książce jest mnóstwo niespodzianek do otwierania:
      zagląda się np. do szafek w gabinecie lekarskim itp. Jest też fajna książeczka
      z serii Franklin o wizycie u lekarza no i chyba dla maluszków z serii Kamyczek.
      Zestaw do zabawy też jest bardzo dobrym pomysłem i na pewno pozwoli oswoić
      maluszka z widokiem pani doktor i jej narzędzi. Ale nie wiem, jakie są
      najlepsze zestawy.
    • pia_ Re: Zestaw Mały Lekarz 29.04.06, 23:14
      Mamy duży zestaw lekarski z wózkiem Smoby, który bardzo polecam, ale cena jest
      wysoka, fajny jest też zestaw Bercheta, ale cena też sad((. Ale jest zestaw
      lekarski z walizeczką Smoby - pewnie tańszy, ale nie wiem dokładnie ile i jest
      także wózek z zestawem lekarskim Ecoiffier. Z tanich firm mamy walizeczkę
      lekarską kupioną w Kauflandzie za 24 zł - chiński wyrób wyprodukowany dla firmy
      Dromader z Łodzi - o dziwo zestaw jest bardzo estetyczny, bezpieczy i trwały,
      bo kilka zestawów "tanochy" za 8-10 zł poszło prawie natychmiast do kosza z
      powodu ich kiepskiej jakości.
      Z książeczek polecam także serię o Kamilce pt "Kamilka u doktora".
    • pia_ Re: Zestaw Mały Lekarz 29.04.06, 23:36
      Te są ok
      www.allegro.pl/item99707132_zestaw_lekarski_firmy_palau_toys_super_zabawka_wwa.html

www.allegro.pl/item101087181_zestaw_lekarz_z_wozkiem_i_akcesoriami_ecoiffier_.html

www.allegro.pl/item99105767_fisher_price_maly_lekarz_little_mommy_nowy.html

a tu jest ta nasza walizeczka z Kauflandu
      www.allegro.pl/item97560352_zestaw_lekarski_neseserek.html
    • iwek33 Re: Zestaw Mały Lekarz 30.04.06, 10:22
      Dzięki Pia za linki, fajne te zestawy, właśnie szukam czegoś takiego na prezent
      • maja285 Re:dzięki dziewczyny... 30.04.06, 14:14
        ...na Was zawsze można liczyć, hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka