martulka79 05.05.06, 14:07 Dziewczyny co to jest ta frida( wyczytalam na forum-wyprawka, ze jest dobra do noska dla niemowlaczkow) To rodzaj gruszki czy calkiem cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zu2ka Re: gruszka / frida 05.05.06, 14:46 można powiedzieć, że to taki rodzaj gruszki. Składa sie z rurki, której jedną końcówkę wkłada sie do nosa niemowlaka, a drugą końcówkę mama ma w ustach i "odssysa" zanieczyszczenia ( czy jak to tam zwał). Bardzo przydatne przy katarach u dzieciaka. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: gruszka / frida 05.05.06, 14:47 www.skandprojekt.pl/frida/index_frida.htm Odpowiedz Link Zgłoś
martulka79 Re: gruszka / frida 05.05.06, 15:25 Dzieki dziewczyny! Uwazacie,ze to jest lepsze niz tradycyjna gruszka?? Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka Re: gruszka / frida 05.05.06, 15:50 Zakupiłam, ale jeszcze nie używałam. Koleżanka mnie namówiła do tego zakupu, twierdząc, że nie wie jakby sobie poradziła bez niej podczas choroby synka. Odpowiedz Link Zgłoś
ola261 Re: gruszka / frida 05.05.06, 17:57 Po konsultacji ze znajomą panią laryngolog i położną w szkole rodzenia kupiłam Fridę. Koszt 25 zł. Obie odradzają tradycyjną gumową gruszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek Re: gruszka / frida 06.05.06, 10:46 zobacz tutaj wyszstko jest opisane - nie wiem czy uda wkleić się jako link: www.tanimarket.pl/go/_info/?id=3292 Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1907 Re: gruszka / frida 06.05.06, 11:23 Ja najpierw używałam gruszkę z miękką końcówką (może przez miesiąc), często czyszczenie nosa kończyło się płaczem a o dokładnym wyczyszczeniu noska nie było mowy. I kupiłam fridę. Jest super, polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka30 Re: gruszka / frida 06.05.06, 11:51 frida to fajne urządzonko ale trzeba miec spore płuca - bynajmniej na taki katar jaki aktualnie ma moje dziecie... ale polecam, 20-miesieczne dziecko podczas oczyszczania fridą wspolpracuje (samo sobie chce przystawiac koncowke) a na widok gruszki był tylko ryk! wygląda to niepozornie (nie wiem za co taka kwota - dwie plastikowe rurki na krzyz) ale jest bardzo praktyczne i higieniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: a gdzie kupic w warszawie fride 08.05.06, 11:47 W co drugiej aptece, na allegro, w sklepach dla niemowlat. Odpowiedz Link Zgłoś