Dodaj do ulubionych

Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma?

05.05.06, 19:49
Hey!Widzialam fajne parasolki tej firmy. W Ustce, wczesniej sie z taka firma
nie spotkalam, tzn. z wozkamismile. Co mozecie powiedziec o tej firmie? Bo
jutro moge kupic taki wozeczek, a w niedz. wyjezdzamy, wiec czasu mam
niewiele.
Prosze! Napiszcie smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 05.05.06, 20:06
      Moja koleżanka ma prostą parasolkę Pro Baby, i jest świetna! Jakość bardzo
      dobra, dobre kółeczka, jeździ nią już drugie dziecko i ciągle jak nowa. Mnie
      też bardzo się podoba, tylko ja nidzie w sklepach nie spotkałam parasolek tej
      firmy, a wydaje mi się, że są bardzo solidne i trwałe.
    • magia Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 05.05.06, 21:04
      Mam lozeczko turystyczne tej firmy, ktore rozpadlo sie po 5 miesiaca
      uzytkowania (popekalo tworzywo na laczeniach rur). Ja zamierzam sie od tej
      formy z daleka trzymac.
      • peresia Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 05.05.06, 22:07
        Miałam fotelik samochodowy (0-13 kg) tej marki, straszna tandeta: instalowanie
        w samochodzie trwało nieraz więcej niż 20 minut, paski sie przekręcały, klapka
        od schowka ciągle się otwierała. Nie polecam tej firmy.
        • come_back Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 05.05.06, 22:28
          dzieki dziewczyny smile. Widze, ze zdania sa podzielone. Moze jest tak, ze np.
          lozeczka sa fajansiarskie i foteliki tez, a parasolki o.k smile. Mnie tez sie ta
          parasolka podoba. Zobaczymy jutro. przymierze Kasie i obejrze dokladnie.
          Niestety jak wiadomo, wszystko "wychodzi w praniu" sad
          Pozdr
        • come_back IWEK 33 :-) 05.05.06, 22:32
          Co powiesz na takie typy:
          - brevi b-light
          - chicco caddy
          - coneco speedy
          - cb arti
          - probaby

Wiem, ze decyzje musze podjac sama, ale zupelnie nie mam pojecia jak w praktyce
          sprawdzaja sie te parasolki. dzieki smile
          Papa

Gdzie, na jakiej stronce mozna znalezc te PROBABY, bo nigdzie tego nie
          widzialam. Pozdr
          • iwek33 Re: come_back 05.05.06, 23:17
            Brevi b-light: nie widziałam na żywo, nikt znajomy jej nie ma, więc nie wiem,
            tu nie doradzę
            chicco caddy: mam, jeżdżę drugi sezon, w tej chwili wożę dużego, ciężkiego
            trzylatka, jestem bardzo zadowolona ( już dużo pisałam tu na forum o caddy)
            coneco speedy: wg mnie za płytkie siedzonko, rok temu przymierzałam dwulatka i
            wyglądał jakby miał zaraz wypaść
            cb arti: nie znam, widziałam tylko fotkę
            probaby: tak jak pisałam, ma moja kumpela, wg mnie bardzo fajna, ale oparcie
            nie ma żadnej regulacji, nawet do pozycji półlezącej, taka całkiem prosta
            parasolka
            • come_back Re: come_back 05.05.06, 23:26
              Wlasnie przed chwila czytalam to, co pisalas o caddy i zaczynam dojrzewac do
              mysli, ze to ten, choc ma g. mnie pare minusow, no ale nie ma idelanego wozkasad
              Brevi b-light jest sliczny i ma regulacje oparcia, ksz itd. wiec tu jest lepszy
              od caddy, tylko nie wiem co z reszta.
              Tego coneco chyba sobie podarujemy bo Kasi juz teraz jest duza, a ma dopiero 14
              m- cy. Mamy troszke czasu, ale skoro mozna dobrze kupic wozek, jest okazja, to
              po co czekac? jutro babka w takim sklepie w Ustce ma miec kilka modeli probaby,
              Obejrze, przymierze Kasie, zobaczymy.
              Dzieki Iwek :_)
              • iwek33 Re: come_back 05.05.06, 23:50
                Nie wiedziałam, że szukasz dla 14 mies. dziecka
                Wydaje mi się, że na Caddy trochę za wcześnie. Ja 14 mies. synka woziłam w
                Inglesinie max, Caddy dopiero kupiłam jak miał 2 latka. Chyba lepiej poszukaj z
                pełną regulacją oparcia do spania. ( No chyba że to ma być wózek tylko
                sporadycznie używany jako drugi, a na długie spacerki masz dużą spacerówkę)
                • come_back Re: come_back 06.05.06, 18:12
                  witay! mam 2 opcje: albo kupie leciutka parasolke typowo przewozowa, taka jak
                  caddy i bede uzywac sporadycznie, tzn. na zakupy, itp. a spaceroke, ktora mamy
                  zupelnie rozkladana, na dluzsze spacerki lub tez kupie parasolke wlasnie
                  zupelnie rozkladana i taka dzisiaj ogladalam - wlasnie probaby, calkiem o.k. a
                  dlugosc siedziska duzo dluzsze niz naszego wozka spacerowego, tp typowa
                  parasolka, bardzo lekaa ok. 6 kg, wlasnie z opcja 4 stopniowej regulacji; tylko
                  nie wiem czy za 300 zl nie kupie czegos lepszego; tzn wiem, ze za 3 banki nie
                  ma co oczekiwac cudow, ale np. brewi b-light jest za 239 juz ze wszystkim, a tu
                  musze dokupowac i wychodzi 300. Szkoda tylko, ze nie maja polskiej stronki
                  netowej sad.
                  Moze ktos jednak ma probaby. Cholerka, nie znam dokladnie nazwy, tylko
                  producenta.
                  caddy jest super, ale niestety sie nie rozllada, choc jesli nie wezme probaby,
                  ani b-lighta to raczej wlasnie fajnego caddy, choc podobnie jak ty mialam rozne
                  doswiadczenia z ta firma.
                  Pozdrawiam
    • iwek33 Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 06.05.06, 19:23
      Come_back, zerknij na tę ofertę:
      www.allegro.pl/item101252157_nowoczesny_baby_car_qx108_okazja_.html
      Nie wiem jak z jakością, ale cena jest dosć atrakcyjna.
      • monika_wroclaw Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 06.05.06, 19:58
        W Brevi B-light nie rozkłada się oparcie, można je tylko troszkę obniżyć tak
        jak w chicco caddy.

Jeżeli chodzi o Probaby, to na spacerkach widziałam sporo prostych parasolek
        tej firmy i wyglądały ok.
        Znajoma miała krzesełko do karmienia tej firmy i niestety jakość bardzo kiepska.
        No ale może wózki robią dobre....
        • johnnybegood Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 06.05.06, 21:56
          Wózki ProBaby to: Floryda, California, Arizona, Nevada i Montana.
          Floryda: najprostsza spacerówka bez odchylanych pleców, lekka, stabilna,
          wytrzymała i tania.
          California: lepsza wersja Florydy + 4 stopniowa regulacja oparcia, większe koła
          i koszyk na zakupy.
          Arizona: bogatsza wersja Californi, tzn. dodatkowo budka ,pałąk i okrycie na
          nogi.
          Nevada: wózek przewozowo-spacerowy, godny polecenia, obszerny kosz na zakupy,
          duże koła, regulacja rączki, okrycie na nogi, dobre wykonanie w przystępnej
          cenie.
          Montana: chłam i badziewie, szkoda pisać.

Foteli Probaby, kochane Panie, nie ma już w sprzedaży.
          Łóżka podrózne - lepiej dołożyc parę złotych i kupić coś zdecydowanie lepszego,
          np. Chicco, Arti, Hauck, Esprit, Graco, etc.

Krzesłka ProBaby - nie są takie złe jak to było opisane w poprzednich postach,
          jakość poprawiła się zdecydowanie, cena przystępna, porównywalna z Arti lub
          BabyOno.

Pytania, sugestie, etc. - piszcie.

Polecam wózki FLORYDA, ARIZONA i NEVADA.

Kierownik działu handlowego hurtowni artykułów dziecięcych.
          • peresia Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 07.05.06, 07:39
            Nieprawda, że fotelików Pro Baby nie ma już w sprzedaży, w sklepach na Śląsku
            jest duży wybór.
            • leli1 Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 07.05.06, 17:30
              kupiłam probaby na allegro (nie pamietam modelu), bo podobała mi sie na zdjeciu i z opisu. W efekcie byłam wdzieczna facetowi ze zgodził sie przyjąć mi go z powrotem i straciłam tylko koszty przesyłki.
              Dla mnie to wózek jednorazówka.
              • come_back Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 07.05.06, 23:17
                Hey! szkoda, ze nie pamietasz modelu, wolalabym nie kupowac takiego.
                Pozdr
          • come_back Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 07.05.06, 23:16
            johnnybegood napisał:

> Wózki ProBaby to: Floryda, California, Arizona, Nevada i Montana.
            > Floryda: najprostsza spacerówka bez odchylanych pleców, lekka, stabilna,
            > wytrzymała i tania.
            > California: lepsza wersja Florydy + 4 stopniowa regulacja oparcia, większe
            koła
            >
            > i koszyk na zakupy.
            > Arizona: bogatsza wersja Californi, tzn. dodatkowo budka ,pałąk i okrycie na
            > nogi.
            > Nevada: wózek przewozowo-spacerowy, godny polecenia, obszerny kosz na zakupy,
            > duże koła, regulacja rączki, okrycie na nogi, dobre wykonanie w przystępnej
            > cenie.
            > Montana: chłam i badziewie, szkoda pisać.
            >
            > Foteli Probaby, kochane Panie, nie ma już w sprzedaży.
            > Łóżka podrózne - lepiej dołożyc parę złotych i kupić coś zdecydowanie
            lepszego,
            >
            > np. Chicco, Arti, Hauck, Esprit, Graco, etc.
            >
            > Krzesłka ProBaby - nie są takie złe jak to było opisane w poprzednich
            postach,
            > jakość poprawiła się zdecydowanie, cena przystępna, porównywalna z Arti lub
            > BabyOno.
            >
            > Pytania, sugestie, etc. - piszcie.
            >
            > Polecam wózki FLORYDA, ARIZONA i NEVADA.
            >
            > Kierownik działu handlowego hurtowni artykułów dziecięcych.
            >
            Witam! dzieki za odp. interesuje mnie ta oferta a konkrernie wozeczki:

California, Arizona i Newada;
            -jak jest z amortyzacja w tych wozkach?
            -ile waza?
            -czy kola sa blokowane- skretne, ale blokowane; z czego sa wykonane kola-
            piankowe, czy plastik- pelny, czy "pusty"?
            - jakie sa ceny poszczegolnych modeli?
            _ ktory model jest godny polecenia dla 14 mies. dzieczynki?
            - czy budka ma okienko?
            -ktore z nich to "parasolki"?
            Czy moge dostac na maila gazetowego fotki i szcegolowy opis wozkow? Bede bardzo
            wdzieczna smile
            Zalezy nam aby wozek ponadto mial palak, moze byc zdejmowany, budke w
            standardzie, okrycie na nozki (niekoniecznie), dostepny i dosc duzy kosz; wazne
            jest tez to, aby byla dobra amortyzacja, dlugie siedzisko i w miare szerokie.
            Dodam tylko, celem ulatwienia weryfikacji, ze zalezy nam na wozku lekkim, bo
            ok.10 kg spacerowke juz mam.
            Dzieki za odp. Pozdrawiam
      • come_back Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 07.05.06, 23:04
        Dzieki Iwek, jestes kochana smile. Podoba mi sie ten bordowy, choc wyglada jak
        czerwony, a ja wlasnie czerwony bym chciala. To jest chyba ten sam o ktorym
        mowie, tylko... o polowe tanszy !!! No coz- ja ogladalam w sklepie w Ustce-
        stad pewnie ta "cudowna" cena; wiesz co jest najgorsze, ze nie jestem
        zarejestrowana na alegro, bo jakos nigdy nic nie kupowalam no i kiedys nie
        dokonczylam rejestracji. Nie wiem- to pewnie dosc dlugi proces; zerkne na ich
        stronke jeszcze raz, bo czasem podaja nr tel. i mozna po prostu kupic poza
        aukcja- moj maz tak kupil bagaznik thula :_)
        Zastanawia mnie tylko ta blokada skretnosci kol- dotyczy tylnych, a ja zawsze
        myslalam, ze jak juz sa blokowane to z reguly przednie- jest to zreszta
        uzasadnione. Jestem swiezo po podrozy z nad morza i z kojarzeniem ciezko smile
        Pozdr
    • magia Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 08.05.06, 20:13
      Tu jest co nieco o tych wozkach:
      www.swiatdziecka.pl/shop.html?cat=134
      • come_back Re: Pro Baby- wozki, parasolki... kto z Was ma? 08.05.06, 20:32
        Dzieki serdeczne, ale juz widzialam ta str. i zaluje, ze nie ma tam podanej
        wagi, poza jednym wozkiem, ktory i tak jest do bani, nevada smile
        Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka