Dodaj do ulubionych

Inglesina Max czy Trip?

06.05.06, 00:01
Wciąż jeszcze szukam odpowiedniego wózka -parasolki dla 8 miesięcznego dużego
dzieckawink To ma byc drugi wózek, bo mam już ciężką spacerówke na duzych
kołach. Szukam teraz lżejszej, ale dobrze amortyzowanej i wygodnej parasolki,
takiej, która sprawdzi sie nad morzem i w górach, podczas urlopowych wypadów.
Rozważam zakup Inglesiny, waham się między Inglesina Max a Trip. Prosze o
rady i opinie.
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Inglesina Max czy Trip? 06.05.06, 00:12
      Dla 8 mies. dziecka zdecydowanie Max !!! Jest leciutka, świetnie amortyzowana o
      dużym komforcie jazdy dla dziecka, Trip to zupełnie inna parasolka, moim
      zdaniem dla starszych dzieci. Ja dla 8 mies. kupilam Maxa i byłam bardzo
      zadowolona.Polecam! ( a jak mały skończył 2 latka sprzedałam Max i kupiłam
      leciutką Chicco Caddy)
      • iwek33 Re: Inglesina Max czy Trip? 06.05.06, 00:13
        Aha Max wazy ok. 7 kg. To lekka parasolka o komforcie spacerówki.
    • agadzie1 Re: Inglesina Max czy Trip? 06.05.06, 23:54
      też miałam taki dylemat 2 mies temu. ale mój synek miał wtedy prawie 14 mies i
      dlatego wybrałam trip. na Twoim miejscu zdecydowałabym się na max, maluchowi
      będzie wygodnie i sporo jeszcze pojeździ tym wózkiem (ma dopiero 8 mies, więc
      ma sporo czasu do przewozówki)
      • ludwiczek7 Re: Jednak Baby Dreams:) 07.05.06, 09:31
        Zdecydowalismy sie kupic baby dreamsa, zobaczymy jak sie sprawdzi.
    • inez05 Re: Inglesina Max czy Trip? 08.05.06, 09:57
      A ja myślę o kupnie inglesiny dla dziecka, które ma 14 miesięcy. Czy warto
      kupować Max, czy lepiej juz trip? Max ma chyba lepsze - większe koła. Czy
      czasem nie będzie lepszy do lasu czy nad morze? Ale nie wiem czy na długo mi
      wystarczy, tzn. czy nie bedzie dziecku w nim ciasno?
      • iwek33 Re: Inglesina Max czy Trip? 08.05.06, 14:53
        Max jest w ogóle dużo bardziej komfortowym wózkiem, ja woziłam dziecko w Maxie
        długo, do 2 roku życia i woziłabym pewnie dalej, tylko że oprócz Maxa mam
        jeszcze normalną spacerówkę, dlatego jak dzieciak skończył 2 latka sprzedałam
        Maxa i kupiłam leciutką przewozową parasolkę Caddy. Natomiast moja znajoma ma
        bliźniaki i wozi w Inglesinach Max-są to jej jedyne wózki, ( spina je taką
        klamrą) od 6 mies życia do teraz:jej bliźniaki mają 3 lata i 4 mies. Spokojnie
        się mieszczą.
    • inez05 Re: Inglesina Max czy Trip? 09.05.06, 12:08
      A czy jeździłyscie tymi wózkami w zimę? Czy trip nadaje się na zimę?
      • iwek33 Re: Inglesina Max czy Trip? 09.05.06, 20:34
        Trip to nowy model, dopiero wiosną pojawił się w sprzedaży, więc raczej nikt
        nie wie, jak się będzie aprawować zimą. Ogólnie małe podwójne kóleczka zimą nie
        zdają egzaminu, no chyba że w supermarketach. Ja nawet Inglesinę Max na zimę
        schowałam, na duży śnieg mam starą spacerówkę na pojedyńczych duzych kołach.
        • janeausten1 Re: Inglesina Max czy Trip? 10.05.06, 10:46
          Ja mam dla córci od 2 lat Inglesinę Max. Zimą blokowałam przednie koła, aby
          swodobniej pokonywać drogę. Byłam też zimą z dziećmi w górach. Swodobnie
          spacerowałam po miejscowości, po okolicy, nawet podeszłam po stok, na którym
          starszy syn jeździł na nartach. Ale też przednie koła w wózku były zablokowane.
          Aby swodobnie pokonywać nierówności istotna jest wilkości kółek, a Max ma chyna
          jedne z większych wśród parasolek. Trip nie znam, bo gdy 2 lata temu kupowałam
          Maxa, Tripa nie było w ofercie
          • w-ella Re: Inglesina Max czy Trip? 10.05.06, 11:23
            A ja mam pytanko - czy do inglesiny trip można dokupić pałąk?, a jeśli tak to
            gdzie? Ela
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka