Dodaj do ulubionych

fotelik kiddy life plus

06.05.06, 10:57
Witam,
jesteśmy na etapie szukania fotelika dla 8-miesięcznego synka i już w
zasadzie zdecydowaliśmy się (tak na 99% wink na kiddy life plus (9-32kg).
Częściowo również dzięki pozytywnym opiniom na tym forum.
Podobno zdarza się w promocji (699zł), ale znalazłam go tylko w sklepie w
Wawie i Bielsku. Mieszkam w Dąbrowie Górniczej, wiecie może, gdzie można go
dorwać po promocyjnej cenie gdzieś w okolicach??
Obserwuj wątek
    • magia Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 11:17
      mobiadek napisała:
      > Podobno zdarza się w promocji (699zł), ale znalazłam go tylko w sklepie w
      > Wawie i Bielsku.

A nie mozesz kupic przez interent w sklepie za ta cene? No chybaze go jeszcze
      nie ogladales i chciales dziecko przymierzyc, to tu nie pomoge.
      • mobiadek Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 11:38
        Ano właśnie widziałam tylko w neciesmile Chyba przejedziemy się do jakiegoś
        sklepu, by go obejrzeć na żywca, a potem kupimy przez net. A możesz polecić
        jakiś konkretny sklep internetowy? Solidny i w ogóle w porządku? smile
        No chyba że jednak inny fotelik...uncertain/ Trudno zdecydować.
        • magia Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 11:51
          Zdarzalo mi sie kupowac w Calineczce zarowno osobiscie jak i przez net.
          Osobiscie tam nie lubie bo zawsze straszne tlumy sa, przez net nie mam
          zastrzezen.
          za 699 zl jest tylko jeden kolor - szary i raczej innego nie znajdziesz.
          calineczka.pl/sklep/advanced_search_result.php?keywords=kiddy+life+plus
          A w tej grupie 9-36 nie ma lepszego fotelika, wiec albo ten albo zaden i szukaj
          mniejszego przedzialu.
          • mobiadek Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 12:45
            Może być i szary, na walorach estetycznych nie zależy mi jakoś przesadnie.
            Chodzi o to, by była dobra ocena w testach bezpieczeństwa.
            Chciałabym jednak zobaczyć go na żywo, szczególnie chodzi o tę osłonkę na
            tułów. Na zdjęciu w wnecie wygląda.. hmm, trochę dziwniewink Widziałaś może ten
            fotelik? Nie ugotuje mi się bobas zapakowany tak szczelnie? wink
            • magia Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 12:57
              Widzialam go, ale nie ogladalam jakos dokladniej bo mnie ta grupa wagowa nie
              interesowala, wiec nie mam zdania.
              Przejrzyj archiwum i moze wyslij maile do osob, ktore maja te foteliki.
              • mobiadek Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 13:18
                Dziękismile
                A jest jakiś fotelik 9-18kg, który byś bezwzględnie poleciła?
                • magia Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 13:27
                  Roemer King TS Plus - taki mam i wybralam go z premedytacja.
                  Zalety: solidna konstrukcja, bardzo latwy montaz, stabilny, mocno sie odchyla
                  do spania, niebrudzaca tapicerka a przy tym mozna ja prac w pralce, bardzo
                  latwa regulacja wysokosci pasow, swietne oceny w testach, bardzo ladne
                  wykonanie.
                  Wady: waga, choc mi to nie przeszkadza, bo praktycznie nie wyjmuje fotelika z
                  samochodu.

A tu inne dobre foteliki z tej grupy:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=40539131&a=40682477
                  • mobiadek Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 14:02
                    Widzę, że jesteś specem w tej dziedziniesmile
                    Dzięki za pomoc.
                    • ela-e22 Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 19:00
                      Ja mam Kiddy Life Plus, kupiłam go w styczniu i myślę ,żeby go sprzedać. Kolor
                      szaro granatowy ( granat lekko mieniący).
                      www.kiddy.de/eng/index_eng.html

• mobiadek Re: fotelik kiddy life plus 06.05.06, 22:27
                        Odwiedziliśmy dziś sklep i zapakowaliśmy naszego szkraba w kiddy'ego. No i
                        buntsmile Po zainstalowaniu osłonki na tułów dostał objawów klaustrofobicznychwink
                        Fakt, że drobiażdżkiem nie jest, ale gdyby doszło jeszcze jakieś grubsze
                        ubranko (w sklepie było ciepło, więc miał tylko body i spodniewink to by się w
                        tym foteliku czuł już całkiem jak sardynka w puszce.
                        Hmm, chyba jednak Maxi Cosi. Priori? Od Priori XP różni się tylko brakiem
                        napinacza pasów, wiecie może dokładnie, co to takiego?
                        • galaxia Re: fotelik kiddy life plus 08.05.06, 00:51
                          Kiddiego musisz dobrze dopasować do dziecka - wyregulowac szerokość i wysokość i
                          wtedy wszystko będzie ok. Szczególnie jak zapinasz osłonkę to ważne aby te
                          boczne osłonki były ustawione "w środkowym ząbku" - wtedy dziecko może
                          przekładać rączki z boku na osłonkę i z powrotem. Wszystkie Kiddy Life Plus
                          które widziałam w sklepach w Polsce były kompletnie nieustawione - może z tego
                          wynikały kłopoty. Ja jeżdzę z tym fotelem już 2 lata bez żadnych problemów.
                          Pozdrowienia.
                          • mobiadek Re: fotelik kiddy life plus 08.05.06, 15:53
                            A to całkiem możliwe, sprzedawczyni nie miała zielonego pojęcia o obsłudze
                            fotelika. Szarpała się z nim okrutnie, co chwila wzywając na pomoc koleżankę
                            (równie nieuświadomioną jak ona).
                            Kupiliśmy już Maxi Cosi. W każdym razie dzięki za odpowiedźsmile
                          • dorcia_28 Re: fotelik kiddy life plus 20.09.06, 08:39
                            Galaxia błagam o pomoc!
                            Mam kiddy life plus, jestem nim zachwycona(mały oskar też, jeździ w nim bardzo
                            chętnie) ale pojawił się problem.Chcę go powiększyć(na długość)a ta belka z tyłu
                            nie da się wyjąć. Czy mam to robić na siłę czy jest jakiś inny sposób????
                            • ela-e22 Re: fotelik kiddy life plus 20.09.06, 10:46
                              Przepraszam, że się wtrącam, ale miałam Kiddy jakiś czas, niestety synkowi nie
                              przypadł do gustu. Z tą belką trzeba delikatnie, nic na siłę. Musisz ją
                              popróbować pod różnymi kątami wyciągnąć , wyjmuje się i wkłada bardzo lekko,
                              tylko trzeba znaleźć ten "moment". Życzę powodzenia.
    • kapoosta Re: fotelik kiddy life plus 20.09.06, 12:15
      Moja córka jeździ w tym foteliku od kilku miesięcy i jest ok, choć latem bardzo
      się pociła, ale ona poci się wyjątkowo intensywnie.
      radzę przed zakupem przymieżyć fotelik do samochodu, również po rozsunięciu do
      góry. W naszym samochodzie jest ok, ale kiedyś w innym samochodzie okazało się,
      że fotela nie da się ustawić w wersji do spania, bo nie stoi stabilnie. po
      prostu kanapa samochodu była zbyt wyprofilowana.
      Ogólnie polecam
    • foxterier Re: fotelik kiddy life plus 20.09.06, 14:01
      dla kiddy life to rewelacja. maly go uwielbia ze wzgledu na oslonke i stoliczek. uzywamy kilku samochodow wiec duze znaczenie ma waga fotelika i latwosc (pewnosc montazu) w kazdym z aut. u nas sprawdza sie w skodzie fabii, toyocie yaris, toyocie corolli combi i w avensisie.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka