Dodaj do ulubionych

Dixie Cosatto- czy ktos ma ten wozek :-)?

23.05.06, 09:57
Piekny. Nic dodac nic ujac. sa jakies mamy uzytkowniczki? bo mnie wydaje sie,
ze to nowosc.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • w-ella Re: Dixie Cosatto- czy ktos ma ten wozek :-)? 23.05.06, 10:11
      hej, wyobraź sobie że właśnie widziałam go w Entliczku w Krakowie, to była
      jedyna parasolką która mi się spodobała, była w kolorze kawy z mlekiem, miała
      budkę, koszyczek, wyglądała bardzo zgrabnie, dokładnie nie pamiętam ile
      kosztowała ale coś około 500zł(cena trochę przesadzona), nie miała pałąka a
      amortyzatory porównałabym do inglesiny trip.pozdrowionka.ela
      • monika_wroclaw do w-ella 23.05.06, 10:20
        To raczej był triton cossato, jeżeli taka była cena
        swiatdziecka.com.pl/index.php?pId=6909
        albo olimpus
        swiatdziecka.com.pl/index.php?pId=6911
        dixie kosztuje trochę ponad 200zł
        a wygląda tak
        swiatdziecka.com.pl/index.php?pId=6914
        pozdrawiam
        • w-ella Re: do w-ella 23.05.06, 10:32
          fakt, to był triton
          • come_back Dixie 23.05.06, 11:41
            Bardzo fajny ten wozeczek. kojarzy mi sie troche z brevi b-light. Tylko od razu
            widac, ze ma niskie oparcie i wiekszemu dziecku moze glowka wystawac sad
            Napisalam do producenta o jakies konkretniejsze info o wymiarach i parametrach
            techn. jak odpisze, to Wam napisze.
            Pozdr
    • koma.edziecko Re: Dixie Cosatto- czy ktos ma ten wozek :-)? 23.05.06, 10:27
      Ja kiedyś napaliłam się na tego Olympusa,ma baardzo duże siedzenie i świetnie
      się podbija.
      Na temat Dixie nic nie powiemm bo nie pamiętam czy też go oglądałam ale Triton
      miał po opuszczeniue podnóżka tragicznie krótkie sziedzonko,myslę że ok 20cm
      więc sobie darowałam.
      Sprzedawca oczywiście jak to w świecie dziecka obiektywizm aż nich aż bije
      odradzał mi szczerze bo to szkockie i bardzo delikatne wózki i wciskał
      maclarena za 1000zł,a zaznaczyłam że interesuje mnie tani wózek na wakacje za
      góra 500zł bo na codzień to mam Atlantico.
      W swiecie Dziecka było ich sporo ale niestety koło mnie zlikwidowali ten sklep
      a szkoda bo bym Ci come_back sprawdziła.
      • come_back Re: Dixie Cosatto- czy ktos ma ten wozek :-)? 23.05.06, 11:44
        dzieki i faktycznie szkoda sad bo dowiedzialabym sie o tym wozku wiecej i to
        nie od nawiedzonego sprzedawcy (tez tak kiedys bylam) tylko od jednej z nas :_)
        Pozdr
    • mmu ja mam taki 23.05.06, 14:06
      coż mogę napisać? MARZENIE! podbija się leciuteńko (łatwiej, niż chicco caddy),
      jedną rączką (córa 2 lata), tym wózkiem się płynie, jest cholernie wygodny.
      Daleko osadzone rączki, więc nie ma problemu z wchodzeniem na kółka. Jeżeli
      chodzi o rozmiary, to bardzo szerokie i głębokie siedzisko, świetnie
      wyprofilowane, moja córa, zaznaczam, kompletnie niewózkowa, lubi sobie usiąść w
      tym wózeczku. Sama wchodzi i każe się wozić. Obawiałam się troszkę tapicerki,
      bo taka trochę gumowana, ale były już ciepłe dni i wszystko OK. Zaznaczam, że
      moja córa nie jedzie w wózku przez godzinę, więc może na długich trasach
      dziecko by się pociło. Jak kupowałam, to zażyczyłam sobie nowy, bo ten w
      sklepie był trochę wysłużony i jak przyszła paczka, to niestety wózek po prostu
      śmierdział jakby poliestrem. Ale szybko się wywietrzył, to pewnie przez to, że
      długo był w kartonie. Jeżdże tym wózkiem od początku wiosny i jestem naprawdę
      zadowolona. Zaznaczam, że wcześniej jeździłam BB Confort Allegro Plus i w
      porównaniu z tym wózkiem, to dixie jest milion razy lepszy, allegro przy nim to
      po prostu jakaś pomyłka! A droższy ponad dwa razy. Cosatto waży chyba troszkę
      ponad 6 kg, jest zwrotny i wygodny. Mankamentem jest to, że nie złożysz go
      mając do dyspozycji jedną rękę, ale przy starszym dziecku to raczej nie jest
      ogromny problem. Rozkładanie siedzonka jest, ale niewielkie i na zasadzie
      takiej taśmy z tyłu. To może też nie super rozwiązanie, ale np. ja w ogóle tego
      nie używam, bo Hania nie śpi na spacerach.
      No to chyba na tyle, jakby co, to pytaj, bo ja chyba jestem jedyną
      użytkowniczką na forumsmile
      pozdrawiam
      Gosia
      • karol987 Re: ja mam taki 23.05.06, 14:14
        A może masz zdjęcia swojego wózeczka zrobione.Miałabym prośbę o wysłanie na
        adres gazetowy.Jeśli to nie będzie problemsmile
        A i gdzie go nabyłaś?
      • come_back No w koncu! uzytkowniczka odnaleziona :_)) 23.05.06, 14:26
        Dzieki za wyczerpujace informacje. Mmu, a moglabys go zmierzyc, jesli to nie
        problem. Bede strasznie wdzieczna smile
        Interesuje mnie dokladana waga- jesli mozesz to zwaz sie z nim, a potem
        odejmij; chcialam wozek do 6 kg i mam nadzieje, ze nie jest wiele ciezszy
        Zmierz mu: wysokosc oparcia, szerokosc, glebokosc siedziska
        Czy parametrami zblizony jest do ch.caddy? Porownywalas te dwa wozeczki?
        Wiem, ze wolisz ten Twoj, ale jak to wyglada od strony technicznejsmile?
        Troche zastanawia mnie ten gumowany material...
        A z czego sa kola? plastik cy piankowe?
        Rozumiem, ze skoro tak swietnie sobie radzi z podjezdzaniem to amortyzacje ma
        o.k.?
        Jak Ci sie cos jeszcze istotnego przypomni to pisz, kochana, pisz?
        Ile Twoja Hania ma? Nie wystaje jej glowka poza oparcie?
        Kasia tez nigdy nie spi na spacerach, wiec kwestai rozkladania oparcia schodzi
        niejako na dalszy plan. Ale troszke sie rozklada, co? Tak jak chicco?
        Przepraszam za milion pytan, ale ja mam juz dosc tych wozkow i chcialabym w
        koncu kupic, a ten strasznie mi sie podoba
        Pozdr
        Jak masz fotki, najlepiej z Mala w srodku to wklej tu albo na maila gazetowego.
        Dzieki
        • mmu Re: No w koncu! uzytkowniczka odnaleziona :_)) 23.05.06, 15:07
          waga bez budki (bo ja zdjęłam, nie używam): 6 kg
          wys. oparcia w najwyższym miejscu:45 cm
          szer siedzonka przy oparciu: 31 cm
          głębokość siedzonka: 24 cm
          siedzonko jest bardzo dobrze wyprofilowane, bo dziecko nie spada z wózka
          bardzo wygodne pasy, nie zjeżdżają z ramion

koła są jakby piankowe? nie wiem, w każdym bądź razie, jak mocno nacisnę
          palcem, to się uginają, więc nie jest to twardy plastik

amortyzacja według mnie jest OK. jak wózek stoi, to naciskałam na przednie koła
          i dość znacznie się uginał

zdjęcia na razie będą samego wózka (w czasie sesji dziecię spało)i bez budki,
          bo mąż gdzieś wsadził a ja nie używam jej w ogóle (wózek bardziej podoba mi się
          bez)

co jeszcze?
          a Hania w sobotę skończyła 2 latka, ma 85 cm wzrostu i waży 12,200, wieczorem
          może prześlę zdjęcia wózka z zawartościąsmile

mi ten wózek przypadł bardziej do gustu niż chicco, wydaje mi się wygodniejszy
          i dla dziecka i dla mamy. kupowałam w Świecie dziecka w Warszawie, w Tesco. Te
          wózki dostępne są tylko w sklepach śiwat dziecka, bo tylko oni je sprowadzają.
          Płaciłam 249 a 3 tyg. później była promocja o kosztował 219, więc trochę się
          wkurzyłam!
          pozdr
          Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka