Dodaj do ulubionych

maxi cosi-roemer-kiddy?

27.05.06, 11:33
szukam drugiego fotelika dla mojego synka Wybrałam już trzy (sukces!!!) ale
teraz spośród nich muszę wybrac jeden ale KTóRY??????????????
czy MAXI COSI PRIORI XP czy ROEMER KING TS PLUS czy KIDDY LIFE PLUS
wszystkie są w podobnej cenie (ok 750zł) tyle że ten ostatni jest fotelikiem
"do końca" (od 9-36kg) jest super bezpieczny (według testów) tylko strasznie
brzydkisad
proszę o rady
dziękismile
Obserwuj wątek
    • mama.misia Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 27.05.06, 12:18
      U mnie był sam dylemat. Ale właśnie wróciliśmy ze sklepu z nowym fotelikiem
      firmy CYBER Solutions+. Zapłaciliśmy 400 zł. Wygląda na to, że to tosamo co
      roemer a ma dodatkowo regulację odchylenia zagłówka. Sprawdzimy i bedziemy
      wiedzieć czy warto.

Pozdrawiamy i czeakm na ewentualne opinie dot. tego fotelika
      AGA z Michasiem
      • mama.misia Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 27.05.06, 21:30
        Miało być cybex a nie cyber
    • agus312 Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 27.05.06, 18:44
      Ja też miałam ten sam problem,ale w końcu zdecydowałam się na Maxi Cosi Priori
      XP i właśnie dzisiaj odebraliśmy go ze sklepu.Jak narazie-po pierwszej
      przejażdżce- rewelacja. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz,a mianowicie to, że
      nie ma na nim napisu Priori XP i nie wiem,czy akurat tylko na tym kolorze,a mamy
      kolor Graphite grey.
      • aaola do agus 312 27.05.06, 19:37
        wejdz na strone www.calineczka.pl tam jest ten fotelik i ten kolor i napis
        Priori XP jest na dolnych pasachsmile
        calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_49_291&products_id=4472
        • anuska25 Re: do agus 312 27.05.06, 19:48
          mam od 2 lat Maxi Priori XP i sprawdza się rewelacyjnie. Prawda jest taka, że
          dziecku ok.2 roku życia jest wszystko jedno jaki fotelik ma, ponieważ i tak w
          czasie dłuzszej podróży dziecko siedzi na siedzeniu a nie w foteliku
          • aaola do anuska25 28.05.06, 11:11
            to po co ci taki fotelik skoro i tak dziecko w nim nie jeździ?
            Bez urazy ale według mnie jest to szczyt nie rozwagi
            Ja z moim 6msc synkiem byliśmy juz parę razy na dłuższym 400km wyjeździe i nigdy
            go w czasie drogi nie wyjmowałam Jesli sie denerwował to wolałam stanąć i
            troszkę z nim pochodzić
            • milla1 Re: do anuska25 28.05.06, 14:46
              aaola napisała:

> to po co ci taki fotelik skoro i tak dziecko w nim nie jeździ?
              > Bez urazy ale według mnie jest to szczyt nie rozwagi
              > Ja z moim 6msc synkiem byliśmy juz parę razy na dłuższym 400km wyjeździe i nigd
              > y
              > go w czasie drogi nie wyjmowałam Jesli sie denerwował to wolałam stanąć i
              > troszkę z nim pochodzić
              Ja wyciągnęłam córkę jeden jedyny raz z fotelika i jechała w moich rękach. Potem
              obejrzałam film-crash test, w którym było pokazane zderzenie przy 50km/h,
              dziecko siedzące bez pasów wyleciało przez przednią szybę. Nigdy więcej nie
              wyciągnę jej z fotelikasad
          • agni71 Re: do anuska25 28.05.06, 23:26
            >Prawda jest taka, że
            > dziecku ok.2 roku życia jest wszystko jedno jaki fotelik ma, ponieważ i tak w
            > czasie dłuzszej podróży dziecko siedzi na siedzeniu a nie w foteliku.

Jak to? Pierwsze słyszę...

aga
        • agus312 Re: do agus 312 27.05.06, 21:54
          Właśnie wiem,że ten napis powinien tam być,ponieważ na innych kolorach też jest
          i w katalogu maxi cosi też jest,ale akurat na naszym go nie ma i mam zamiar
          dociekać w sklepie,gdzie go kupiłam dlaczego tak jest,ale to dopiero w poniedziałek.
    • w1paula Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 27.05.06, 22:21
      A my wybraliśmy Romera King ts plus. W 3 sklepach sprzedawcy bardziej go nam
      polecali niż maxi-cosi. W testach wypada najlepiej. Ale może zainteresuj się
      jeszcze nowaścią maxi-cosi - Tobi. Nowy fotelik to i lepsze rozwiązania
      techniczne a więc pewnie i wygodniejszy i bezpieczniejszy.
      • milla1 Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 28.05.06, 14:47
        w1paula napisała:

> A my wybraliśmy Romera King ts plus. W 3 sklepach sprzedawcy bardziej go nam
        > polecali niż maxi-cosi. W testach wypada najlepiej. Ale może zainteresuj się
        > jeszcze nowaścią maxi-cosi - Tobi. Nowy fotelik to i lepsze rozwiązania
        > techniczne a więc pewnie i wygodniejszy i bezpieczniejszy.
        My też mamy tego Romera-brałam pod uwagę bezpieczeństwo.
        • renata28 Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 28.05.06, 19:01
          My też mamy ten model Romera. Nigdy nie żałowaliśmy decyzji zakupu.
          Bezpieczeństwo przede wszystkim - tym kierowaliśmy się przy jego kupnie.
    • jadis76 Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 28.05.06, 10:20
      polecam maxi cosi tobi
      lepsze rozwiązania niz w priori
      odebralam w czwartek i jestem zachwycona
      • aaola Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 28.05.06, 11:08
        kurcze teraz to juz całkiem zgłupiałamsmile
        • taormina Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 29.05.06, 10:04
          Też polecam Tobi. W testach ma taką samą ocenę jak Kiddy i Roemer. Oceny
          cząstkowe także.
    • galaxia Kiddy, Kiddy, Kiddy! 29.05.06, 00:44
      Ja polecam Kiddy Life Plus - za te same pieniądze masz fotelik do 36 kg, wyniki
      w testach Romer i Kiddy maja po 4 gwiazdki a więc to samo a co do brzydoty to
      moim zdniem kidasek jest śliczny!

Pozdrawiam
    • annab11 Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 29.05.06, 10:42
      Też wybierałam między maxi cosi a roamerem kingiem. Ostatecznie wybrałam maxi
      cosi, bo:
      1. wydawało mi się, że córci jest w nim wygodniej
      2. sprawiał wrażenie obszerniejszego - kupowaliśmy fotelik zimą, więc dziecko
      było ubrane w grubą kurtkę
      3. ma mocowanie isofix, więc można na sztywno zapiąć go w samochodzie.
      Swoją drogą często zastanowaim się, dlaczego tak mało osób kupuje foteliki z
      isofixem. Obecnie większość nowszych samochodów ma zaczepy do isifixu - jest to
      dużo bezpieczniejszy i pewniejszy sposób mocowania niż mocowanie przy pomocy
      pasów.
      • galaxia Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 01.06.06, 00:01
        annab11 napisała:

> 3. ma mocowanie isofix, więc można na sztywno zapiąć go w samochodzie.
        > Swoją drogą często zastanowaim się, dlaczego tak mało osób kupuje foteliki z
        > isofixem. Obecnie większość nowszych samochodów ma zaczepy do isifixu - jest to
        >
        > dużo bezpieczniejszy i pewniejszy sposób mocowania niż mocowanie przy pomocy
        > pasów.

Ludzie stosunkowo rzadko wybierają foteliki z Isofixem bo:
        - są dużo droższe a są tylko do 18 kg
        - są ciężkie jak cholera
        - jest wiele fotelików 4 gwiazdkowych tak samo bezpiecznych jak te z isofixem a
        o wiele tańszych i przy tym masz pewność że jak zapiniesz je do auta Babci bez
        Isofix to dalej będą 4 0 ro gwiazdkowe a nie niewiadomo jaki jak z isofixem
        zapiętym normalnie.

Polecam Kiddy Life Plus!
        • g_cz Re: maxi cosi-roemer-kiddy? 01.06.06, 21:53
          > o wiele tańszych i przy tym masz pewność że jak zapiniesz je do auta Babci bez
          > Isofix to dalej będą 4 0 ro gwiazdkowe a nie niewiadomo jaki jak z isofixem
          > zapiętym normalnie.

Foteliki z mocowaniem Isofix mozna montować za pomoca pasów i dalej maja tyle
          samo gwiazdek. Poza tym sa o wiele bezpieczniejsze. Fotelik mocowany pasem
          można zawsze zamocowac nieprawidłowo, co jest niemożliwe przy Isofix. Poza tym
          sa duzo droże bo płacisz za bezxpieczeństwo. W USA większość fotelików ludzie
          kupuja z Isifixem.
    • jogaj Re: DO anuska25!!! 29.05.06, 15:35
      Proponuje obejrzec crash testy,jakiekolwiek,od razu zapomisz o jezdzeniu dziecka
      na siedzieniu,to szczyt glupoty,przeciez troszczysz sie o swoje dziecko,jak
      mozna je tak narazac!!!
      Moze za mocne slowa,ale rece mi opadly.
      Moi chlopcy zawsze jezdza w fotelikach,jak maja doscyc zatrzymujemy
      sie,wysiadamy z samochodu,biegamy itp,a potem znowu do fotelika. Fakt podroz
      trwa dluzej,ale przeciez dziecko wazniejsze.

Co do wyboru fotelika proponuje przejsc sie z dzieckiem do sklepu i
      poprzymierzac sie,wiele sie wyjasnia zazwyczaj.
      Jola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka