Dodaj do ulubionych

Też tak macie?

09.08.23, 09:58
Zauważyłam ostatnio, że całą zimę i jesień latam w garderobie kupionej w sezonie wiosenno-letnim (oczywiście bez szaleństw, np. nie założę sukienki maxi w zimie, bo poruszam się komunikacją miejską). W sezonie jesień-zima nie kupuję sobie NIC. No, najwyżej buty zimowe, jak się rozlecą... 😜

A bierze się to prawdopodobnie z mojego typu kolorystycznego. Po prostu jestem kimś pomiędzy wiosną a latem i zwyczajnie moja uroda przygasa w granacie i głębokim fiolecie, które oferują polskie sieciówki zimą. Latem zaś mogę w tych samych sklepach przebierać w pastelach, neonach, a nawet w pstrokaciźnie...

Ktoś jeszcze ma tak jak ja?
Obserwuj wątek
    • trampki-w-kwiatki Re: Też tak macie? 09.08.23, 10:02
      Ja mam to samo smile
    • simply_z Re: Też tak macie? 09.08.23, 10:46
      Ja mniej wiecej podobnie
    • wuchtaludzi Re: Też tak macie? 09.08.23, 10:56
      Większość garderoby mam skompletowaną, więc w sumie uzupełniam tylko to co mi się znosiło, wtedy nie patrzę na sezon, tylko kupuję wtedy, kiedy potrzebuję. Nie bardzo rozumiem zjawiska kupowania ciuchów co sezon.

Nie było tu wczoraj takiego samego wątku?
      • jolie Re: Też tak macie? 09.08.23, 11:08
        Był taki sam wątek.
        • efekt.papageno Re: Też tak macie? 09.08.23, 11:13
          jolie napisała:

> Był taki sam wątek.

Był, ale nie wiem czy go nie wycięli (lub w inny sposób zaginął w czasoprzestrzeni), bo coś później nie mogłam go znaleźć...
    • pepsi.only Re: Też tak macie? 09.08.23, 11:01
      Nie, nie mam tak. Chyba nawet odwrotnie.
      • 1012ja Re: Też tak macie? 09.08.23, 12:00
        Też mam odwrotnie.
    • mae224 Re: Też tak macie? 09.08.23, 11:24
      mam zupełnie odwrotnie, od kilku lat wolę siebie w garderobie jesienno-zimowej i kupuję w tym czasie, lato to tylko modowe przetrwanie.
    • szmytka1 Re: Też tak macie? 09.08.23, 11:24
      Ja tak mam, ale jest mi po prostu ciepło, a nie ze względów kolorystycznych. Nie mam żadnej bluzy, żadnych swetrów. Szaleństwo to cienkie bluzki na długi rękaw. I
    • gama2003 Re: Też tak macie? 09.08.23, 11:26
      Zimą poluję na kolorowe swetry.
      Swetrzyska dokładnie.
      Potem mam fazę na dzianinowe kiecki.
      Kolejna to apaszki.
      A potem przychodzi wiosna.
      • efekt.papageno Re: Też tak macie? 09.08.23, 11:49
        gama2003 napisała:

> Zimą poluję na kolorowe swetry.
        > Swetrzyska dokładnie.
        > Potem mam fazę na dzianinowe kiecki.
        > Kolejna to apaszki.
        > A potem przychodzi wiosna.

Ja przestałam już polować zimą na kolorowe swetry w sieciówkach, bo i tak zdecydowana większość to jakieś fiolety i granaty, w których wyglądam jak kupa. Dzianinowych kiecek nie kupuję od czasów liceum, więc się nie wypowiem. Apaszki też raczej wolę wiosenne.
    • kaki11 Re: Też tak macie? 09.08.23, 12:29
      Tak to nie, ale dużą część ciuchów mam nadających się do chodzenia przez cały rok czy jego większą część, więc oczywiście, że sporą część garderoby wiosenno letniej noszę również jesienią i zimą. Mniej ze względów kolorystycznych, a bardziej z praktycznych. Ja po prostu nie mam potrzeby posiadania dużej ilości ciepłych swetrów czy grubych sukienek, więc zimowe zestawy kompletuję po prostu z tego co mam również na wiosnę czy jakieś chłodniejsze dni, wieczory letnie.A kolorystycznie mam swój zestaw, raczej bliżej pasteli niż neonów, i w sumie nawet sweter jestem wstanie znaleźć np. niebieski czy różowy, a że nie zmieniam garderoby co sezon, to pewnie mi łatwiej, bo nie wyszukuję tych swetrów co roku smile
    • wisniowy_sad Re: Też tak macie? 09.08.23, 14:48
      Zakładałam kilka wątków również mniej więcej o tym. Kiedy widzę coś szaroburego, brązowego czy ogólnie w kolorach ziemi, nawet nie dotykam tego wieszaka, bo wiem, że będzie mi w tym nieładnie. Nje mówiąc już o przymierzeniu i kupieniu. Blogosławię lato, bo wtedy mogę się obkupić w co mi się żywnie podoba w dosłownie każdym sklepie i nie jestem skazana na szarzyznę. A z ciuchów wyrastam bardzo szybko, poza tym zbiegają się w praniu, więc kupno pewnych rzeczy chociaż raz w roku to mus (mam sprawdzone sklepy, których rozmiarówka co roku "idzie" za mną).
      • alpepe Re: Też tak macie? 09.08.23, 14:53
        Jesteś dzieckiem, że wyrastasz z ciuchów, czy tyjesz w tempie geometrycznym?
        • wisniowy_sad Re: Też tak macie? 09.08.23, 16:54
          alpepe napisała:

> Jesteś dzieckiem, że wyrastasz z ciuchów, czy tyjesz w tempie geometrycznym?
          >

To drugie. Na szczęście sieciówki, nawet te polskie zdają się dostrzegać potrzeby tyjącego społeczeństwa (oraz zbieganie się tkanin) i z roku na rok ten rozmiar XXL jest coraz szerszy. I tu hit: ostatnio w polskiej marce, która nie prowadzi jako takiej kolekcji plus size kupiłam sukienkę, która jest na mnie za duża 😜 W ogóle się tego nie spodziewałam, bo nawet nie było napisane, że to oversize, czy cokolwiek.
    • swiezynka77 Re: Też tak macie? 09.08.23, 15:36
      nie mam tak. mam n+ swetrów w żywych mocnych kolorach na jesień i zimę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka