Dodaj do ulubionych

Efekty dokocenia

09.09.23, 11:12
Od 3 tygodni mamy drugiego kota big_grin
Efekty?
Galopkujące stado depczące śpiących domowników o 2 nad ranem, żwirek wszędzie, losowe rzeczy spadające z losowych półek, rozkopane kwiatki na balkonie (do jednego ktoś perfidnie nasikał!!!) No i w łóżku się przestajemy mieścić bo wszyscy śpią u nas…
Czyli jest cudownie ❤️😁😁😁

Koty się pokochały po kilku dniach (a ja się nastawiałam na kilkumiesięczny proces dokocenia), z psem relacje są jeszcze różne - jak psu zdarzy się burknąć na mini kota to maxi kot próbuje bić psa 🙈

W ramach przypomnienia to:
Maxi kot - w typie syberyjczyka - to kota Inka adoptowana z ukraińskiego schroniska na początku wojny.
Mini kot to dachowiec z zaprzyjaźnionej fundacji, ma niecałe 5 miesięcy smile
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 11:22
      Słodziaki 😍
      moje giganty nie kochają się aż tak, żeby razem spać, ale też potrafią ganiac się w nocy
      • nightdream Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 11:41
        Podobno to nie jest zbyt częste a u nas błyskawicznie dziewczyny się dogadały i mając do wyboru pierdyliard legowisk i hamaczków - śpią w jednym big_grin
        • bazia_morska Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 11:46
          🥰 cudne!
        • anilorak174 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 12:56
          Moje śpią blisko siebie, ale nie razem, za to czesto się liżą nawzajem.
    • princesswhitewolf Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 11:41
      Bonifacy i Filemon
      • nightdream Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 11:52
        Tylko w wersji żeńskiej big_grin
        • anilorak174 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 12:55
          To u mnie też tak to wygląda. Tyle ze za Filemona robi Lita 😉
    • anilorak174 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 12:54
      Słodziaki ❤️
      Ja mam drugiego kota od miesiąca. Rezydent ma 5 lat, młoda miała 3 mce jak do nas przybyła.
      Po początkowych syknieciach teraz też są w swietnej komitywie. Tez latają po domu, ćwiczą kocie zapasy, bawią w chowanego pod kanapą. Łażą niemal wszędzie razem. Nawet jak jedno idzie do kuwety, to drugie stoi na straży tuz obok.
      Młoda psociuch jest (podgryza mi kwiaty, wysypuje ziemię, ściąga pranie z suszarki).
      Starszy dzięki niej się trochę rozruszał.
      • nightdream Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 13:19
        Śliczności! Uwielbiam trikolory ❤️
        U nas tez jest wspólne kuwetowanie (chociaż kuwety mamy dwie i każda korzysta ze swojej to pilnują się nawzajem) big_grin
      • krisdevalnor Re: Efekty dokocenia 10.09.23, 00:47
        Piękne 😍
    • magata.d Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 13:28
      Fajnie. Zazdroszczę smile Marzy mi się przyjaźń kocio-kocia albo kocio-psia w moim domu, ale mój kot jest apodyktycznym jedynakiem, nie akceptuje innych zwierząt. Może to się kiedyś zmieni, mam nadzieję.
      • ardzuna Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 14:44
        Samo się nie zmieni, trzeba przeprowadzić izolację z socjalizacją i zobaczyć, czy wyjdzie. Odpowiednio długą. Można np. wziąć kota na tymczas z opcją domu stałego.
    • primula.alpicola Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 14:46
      Słodziaki, ale kurde budzeniu w nocy mówię stanowcze NIE!
      • nightdream Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:01
        Przejdzie im, znaczy młodej przejdzie wink starsza też tak galopkowała po nas a potem jej przeszło, wróciło z dzieciorem, ale mam nadzieję, że niedługo obie będą spać ładnie wink
    • majenkirr Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 14:55
      Śliczne ❤️.
      Moje koty się tolerują, ale nie śpią wtulone razem 😟
    • hippolina Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:01
      Ja bardzo przepraszam, że zapytam, bo kota nigdy nie miałam - naprawdę nie przeszkadza Wam budzenie o drugiej w nocy, bałaganienie, pchanie się do łóżka? Bo nie to nawet w wykonaniu jedynaka wkurzało na maksa.
      • nightdream Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:03
        dzieciak to rozrabia wink tak jak i ludzkie dzieci budzą w nocy i robią bałagan…
        Starsza kota, jak weszła w wiek dorosły to jej się już nie chciało łobuzować wink
        Teraz młoda wszystkim rozregulowała rytm dnia, ale sąszę że to się szybko ułoży
      • anilorak174 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:07
        Młoda szalała po nocy pierwsze kilka dni, teraz śpi tak jak starszy. Szaleją rano i wieczorem.
        Spanie z kotem mi nie przeszkadza. Poki co wiekszy bajzel robi mąż i 8 latek niz koty.
      • babcia47 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:17
        W przypadku kotow to sa trzy światy.. i sto pociech. Te drobne niedogodności to nic w porównaniu z tym co dostaje się w zamian. U mnie akurat nie ma budzenia po nocach czy gdy ucinam drzemkę bo cale towarzystwo, 3 koty i psiak traktują ten czas dosłownie jak ciszę nocną. Nawet wet, który sam ma kota pytał jak ja to robię wink. Straty w badylkach czy dodatkowe porządki to koszt do zaakceptowania
      • verdana Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:30
        Bardzo mi przeszkadza budzenie w nocy. Mam pobudkę o trzeciej, o piątej i o siódmej. Pchanie sie do łóżka przeciwnie, bardzo lubię spać z kotami. Ale akceptuję pobudki, bo wolę koty od spokojnego snu. Ps. Nie mogę wyrzucić kotów z pokoju i zamknąć drzwi, bowiem jeden z moich kotów nie ma prawa sie denerwować
        • babcia47 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:34
          Mi się zdarzylo, ze na skutek pożaru na całą zimę zostałam bez ogrzewanie w domu. Wspilne spanie z całym zwierzyńcem uratowało mi zdrowie. A pozatym milusie jak z przytulankami i do tego mruczącymi
          • ajaksiowa Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:49
            Mam ostatnio pobudki o 4 rano bo kicior prawdopodobnie poluje na francuzy,znowu muszę,, wylać ,,chatę.🤨
      • premeda Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 17:05
        Ja te galopady bardzo lubię, gorzej jak drą mordki w środku nocy, że chcą jeść, bo tu już z łóżka muszę wyłazić.
      • igge Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 19:23
        Mnie przeszkadza jak dodatkowy kot wciśnie się do sypialni nad ranem i biega po karniszu oraz spada z łoskotem.
        ( Wkurzona na hałas byłam i budzenie. Dopiero po wstaniu następnego dnia zauważyłam , że karnisz wyrwany ze ściany)
    • elinborg Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:45
      Umaszczenie po prostu przecudne. I jak pasują do siebie kolorystycznie😍!
      Na trzecim zdjęciu na początku myślałam, że to są fragmenty jednego kota artystycznie zawiniętego😄
      • nightdream Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 19:58
        To było dokładnie tydzień po pojawieniu się młodszej big_grin tez na początku nie mogłam zrozumieć co widzę 🙈
    • mysiulek08 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 15:57
      Czyli jest cudownie

😘🤣🤣
      • nightdream Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 19:58
        Kocia norma big_grin
    • alex_vause35 Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 17:58
      Piękne! I jak słodko, że się tak polubiły!
    • mankora Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 22:35
      Ależ ten kot jest ładny!
      • ardzuna Re: Efekty dokocenia 09.09.23, 23:46
        Niebieska trikolorka.
        Najpiękniejsze są koty, które bardzo kochamy. Stają się dla nas idealnie piękne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka