Dodaj do ulubionych

dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar!

29.05.06, 10:58
W weekend szukalismy sandałków dla mojego synka który ma 2 lata i 4 m-ce.
Dopiero teraz szukalismy bo mam dla niego Bartki w rozmiarze 27 ale okazuje
się, ze w ciagu miesiąca zrobily się na styk dosłownie i pewnie pełni lata
nie dotrwają :o

I co? I nie ma nic ciekawego w sklepach! Ja wiem, ze synek ma stopę dosć
sporą jak na swój wiek ale to co oferują w rozmiarze 27/28 to koszmar. Albo
ciezkie, ale bez uszytwnianej pięty albo w ciemnych granatach a nawet czarne
fujjjjj. No moze dla 4-latka bylyby OK ale dla 2,5 latka wg mnie nie. Jak nie
mają usztywnianej piętki to chociaz moglyby miec 3 rzepy aby w śródstopiu
noge dobrze trzymały a tu klops...

Czy ktoś wie jakie firmy sandałków w rozmiarówce powyzej 26 warto szukać????
Ktore mimo, ze duze są leciutkie, giętkie i w cenie maks do 140 zł.
A moze ktoś wie gdzie w necie mozna zobaczyć buciki Eldam, Mrugała?

p.s. Bartki odpadają póki co bo wg mnie za ciezkie są jak na tak male
dziecko. Widzę, ze synkowi nie podpasowaly nawet te co mamy w rozmiarze 27.
Obserwuj wątek
    • pade Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 12:28
      Geoxy są świetne ale to nie ta cenasmile))
      A przymierzałaś Elefanteny?
      Nie chcę ich reklamować, mam takie trzewiki dla córci i niestety po kilku
      czyszczeniach nie wyglądają za rewelacyjnie, ale są lekkie i mają elastyczną
      podeszwę.
      • izawojcik1 Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 21:29
        Owszem, jak najbardziej "ta cena". Za "polsandalki" rozm. 23 firmy Geox, nowe, placilam 119 zl a za buty zamkniete, skorzane, przyszlosciowe - bo mam nadzieje, ze beda na chlodne dni az do jesieni, rozm. 25 - 129zl.
        Te roznice w rozmiarze na jedno dziecko zdziwily zarowno mnie jak i pania w sklepie ale akurat tak sie zlozylo. Buty z firmy Geox bede wychwalac ponad miare, poniewaz na super szeroka i z wysokim podbiciem stope mojego Tomka pasuja jak ulal.
        Mozna w tej cenie poszukac tez w outlecie Ecco. Kupilam otwarte sandaly ( zakryta pieta) takie "do moczenia" czyli sztuczny material, ktory szybko schnie, za 139 zl w rozmiarze 25.
        Geoxy kupowalam Mikołowie k/Katowic a Ecco w Sosnowcu k/Katowic
        Iza Wójcik
        • greenland Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 23:18
          > Buty z firmy Geox bede wychwalac ponad miare,

GEOXy mamy na teraz i synek je uwielbia. Mamy rozmiar 27. Letnie niestety są
          juz przebrane (Poznan) a cena 169-189 to jak dla mnie dosc sporo biorąc pod
          uwagę tempo w jakim rosnie synkowi stopa wiosną i latem (kwiecien-maj urosla
          prawie centymetr, rok temu od maja do wrzesnia 3 numery!!!). No i te co zostaly
          w poznanskich sklepach nie mają zakrytej piętki albo mają mocno zabudowany
          przód - jak półbuty.
          W ecco wpadamy juz w rozmiarówkę powyzej 26 (zimowe mielismy 26, teraz to
          pewnie 27/28) a tam ceny sandałków to okolo 200 zł minimum, a najczęściej 230
          zł. Za zimowe z goretexem to zrozumiale ale za letnie ... i to 2 pary na sezon
          to jak dla mnie duzo uncertain
      • greenland Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 23:20
        > Geoxy są świetne ale to nie ta cenasmile))

tiaaa... wlasnie o nich tutaj napisalam (odpisalam jednej e-mamie).

> A przymierzałaś Elefanteny?

Nie bo w Deichmanie nie bylo naszego rozmiaru (nie wiem czy juz, czy jeszcze bo
        tlumy byly okrutne a obslugi malo) ... chyba się wybiorę raz jeszcze.
    • pade Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 12:29
      I jeszcze superfity ale ze skórki licowej lub jednolitego nubuku.
      • monika_wroclaw Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 12:35
        tutaj znalazłam mrugała i antylopa w interesującym Cię rozmiarze
        www.buciki.com.pl/shopping/?id=14
        a tu link do sklepu internetowego Mrugały
        www.malebuty.com.pl/
      • greenland Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 23:22
        > I jeszcze superfity ale ze skórki licowej lub jednolitego nubuku.

Wszystko pięknie tylko cena 159-189 mnie blokuje. W Humannicu (czy jak to tam
        sie pisze)były nawet fajne i dobrej cenie - Pia wie które, te z piłeczką smile ale
        kolor bordo i rozmiar maks 25 wrrrrrrrrrr
    • cubus1 Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 13:34
      Moj 4 latek ma rozmiar 28 i na to lato kupilamu mu Elefanty.Niewiele w nich
      chodzil ale jak narazie super.Sa bardzo lekkie. Porownywalne z superfitami czy
      ecco.
      Ja zaryzykowalam w tym roku i wypowem sie do konca pod koniec lata smile Bez
      ryzyka polecam superfity no ale jesli dziecku tak rosnie noga to niestety
      wyjdzie drogo sad

Moge rowniez polecic do biegania Gucie, sa na rzepy, profilowane, fajnie
      wygladaja z jeansami.Ja kupilam do przedszkola ale juz wiem ze w wakacje syn
      tez bedzie w nich chodzil bo sa super na lato. A kosztowaly niecale 70zl.
      Oczywiscie sa ze skory smile

• amj2 Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 13:42
        I jeszcze sandałki w tym rozmiarze

www.sklep-buciki.pl/sklep/index.php?cPath=71_74
        • leigh4 Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 14:11
          A ja kupiłam dla mojego dwu i półlatka sandałki z sklepie daichman, ale nie
          elefanteny, a takie z misiem na pudełku. Są świetne. Całe skórzane, mięciutkie
          (elefanteny wydały mi się b. twarde-podeszwa mało elastyczna), stopę trzymają
          super. A kosztowały 59złsmilePo raz pierwszy kupiłam buty w tym sklepie i nie
          żałuję.
          • pade leigh4 29.05.06, 14:31
            Kupiłaś chyba Bobbie Shoes? One są świetne, skórzane, lekkie, dobrze
            wyprofilowane. Żałuję, ze nie ma większych rozmiarów z tej firmysad
            • jogaj Re: leigh4 29.05.06, 22:11
              to raczej Baren Schuhe,ja tez takie kupilam w takiej cenie,bo te Bobbie nie
              cale sa skorzane
              • pade Re: leigh4 29.05.06, 23:10
                chyba masz rację, coś pokręciłamsmile
              • emonik Re: leigh4 31.05.06, 00:35
                Bobbie też bywają całe ze skóry.
        • greenland Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 23:34
          Amj2 dzięki za linka.
          Wlasnie tego sklepiku szukalam smile Fajne mają pewne Mrugaly:
          www.sklep-buciki.pl/sklep/product_info.php?cPath=71_74&products_id=441
          Ciekwa jestem tylko czy mają faktycznie giętką podeszwę hmm...

• greenland Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 23:31
        > Moj 4 latek ma rozmiar 28

Ło matko... to mój ma tą swoją "girkę" jak płetwę wink))

> Moge rowniez polecic do biegania Gucie, sa na rzepy,

Gucie mielismy, nawet kilka par w sumie ale na rzepy to ja Guciów nie
        widzialam :o
    • iwek33 Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 15:43
      Kupiłam synkowi takie:
      www.allegro.pl/item105857945_sandalki_dzieciece_na_rzepy_rozm_28_granatowe.html
      Są naprawdę znakomite. Skórzane, dobrze usztywnione, elastyczna podeszwa,
      estetycznie wykonane. Miały być jako drugie do piasku, na rowerek a stały się
      ulubionymi i są noszone cały czas. Mam mniejszy rozmiar, ale 28 też są.
      • greenland Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 23:08
        Iwek wieeeeeeeeeeeeeelkie dzięki smile
        W pracy siedzialam i przegladałam w desperacji allegro i wlasnie te buciki
        wrzucilam do ulubionych. Bardzo mi sie spodobały ale moj synek lubi mięc
        giętkie buciki, leciutki a tu nie mialam takiej pewnosci.
        Iwek jestes w stanie jedną ręką je zgiać - złap je w dlon i tą samą dłonią
        spróbuj je zgiać - łatwo idzie czy trudno?

Podobają mi sie jeszcze takie jak ponizej ale nie mają usztywnianej piętki więc
        raczej odpadają sad
        www.allegro.pl/item106297737_sandalki_dzieciece_rozm_25_niebieski_g.html
        www.allegro.pl/show_item.php?item=105546158
        A i jeszcze coś - dziś mi synek powiedzial, ze nie chce sandałków bo mu piasek
        do nich wpada i ze on chce takie jak ma teraz czyli z zakryciem na paluszki...
        Cos takiego:
        www.allegro.pl/item106100692_sandalki_dzieciece_pileczka_roz_25_gran.html
        www.allegro.pl/item106218157_sandalki_dzieciece_biedroneczka2_roz_24_niebziel.html

Szkoda, ze nie ma wiekszych... tzn. są ale juz mniej urodziwe uncertain
        www.allegro.pl/item106296787_sandalki_dzieciece_rozm_28_granatowe_o.html
        • iwek33 Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 30.05.06, 22:04
          Hej!
          Te sandałki dr Fabio dwoma rękami zginam leciutko, jedną ręką nie za bardzo
          umiem, ale nie dlatego, że jest sztywna podeszwa, bo nie jest, tylko ja mam za
          małą rękę, ( albo but już za długi) i nie umiem tego bucika objąć swoją dłonią.
          Próbowałam taki test zrobić na innych bucikach synka z elastyczną podeszwą i
          też nie umiałam.
          Jeśli chodzi o wsypywanie się piasku do sandałków to też to przerabiałam.
          Niestety ten paseczek z przodu chroniący paluszki zupełnie nie chroni przed
          wsypywaniem się piasku! Moja rada: kup sandałki wygodnie zakładające się,
          najlepiej na rzepki, żeby ściągnięcie ich i wysypanie piasku sprawiało jak
          najmniej kłopotów. Mój synek szybko sam nauczył się zdejmować i ubierać te
          sandałki ( dr Fabio) i teraz sam wysypuje sobie piasek. Miał kiedyś takie z
          paskiem z przodu zapinane na sprzączkę i tylko się złościł, a ja też, bo co
          chwilę musiałam odpinać te sprzączki i zapinać....
          • greenland Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 30.05.06, 22:22
            Iwek ale mnie rozbawiłaś smile))) No ale ja tez juz mam z tym sprawdzaniem
            elastycznosci buta problemy bo but w rozmiarze 28 to juz dosc spory jest wink)))
            Ale dzieki wielkie smile

> Niestety ten paseczek z przodu chroniący paluszki zupełnie nie chroni przed
            > wsypywaniem się piasku!

Ja to wiem ale ten moj uparciuch sobie ubzdurał, ze z paskiem mu będzie
            wygodniej i tyle wink A jak sie kłóci a jak tłumaczy wink)

Planuje kupić jedne bez paska i jedne z paskiem ale takie wieksze. W Bartkach
            z paskiem przebiegał całą jesien i zimę jako w kapciach i super sie sprawdzily.
            Teraz pora na wiekszy rozmair a z bartkow juz nie ma wiekszych niz 26 z
            paskiem. Musi miec takie wlasnie na rzep bo planuje aby od wrzesnia chodzil do
            przedszkola wiec będą jak znalazł (normalne kapcie odpadaja bo noga mu sie w
            nich poci okrutnie). Jutro jade do takiego jednego sklepu z bucikami (Antylopa,
            Mrugala i inne mniej znane) i jak tam nic nie kupie to kupuje te Dr Fabio bo są
            bardzo fajne.

Dzieki raz jeszcze za rady i opis bucików smile
    • iwek33 Re: dobre sandały r. 28 dla 2,5 latka - koszmar! 29.05.06, 15:47
      Aha i nazywają się DR FABIO. Nie wiem co to za firma, ale sandałki są świetne i
      cena 59 zł jest ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka