Dodaj do ulubionych

spacerówka "parasolka" jaki wybrać?? Pomóżcie!

04.06.06, 12:30
Mam córeczkę która ma 14 miesięcy.Jeżdzi w wózku x-lander. Super wygodny ale
niestety baaaardzo cięzki. Chciałabym kupić dla niejspacerówkę typu
parasolka, na jakieś szybkie wyjście do sklepu lub do lekarza. Byłaby używana
sporadycznie, ale musi wg. mnie posiadać: odchylane oparcie najlepiej macniej
niż do pozycji tzw. półleżącej, pasy + barierkę( ale nie koniecznie)koła
malutki skrętne, daszek. Nie musi mieć osłony przeciwdeszczowej i innych
niepotrzebnych dodatków, bo tak jak mówiłam byłby to wózeczek zastępczy. Waga
do 6 kg góra! Zastanawiałam się nad chicco cady. Czy któraś z mam ma taki i
jak się sprawuje? A może proponujecie jakieś innewózki. Mile widziane linki
do stron. Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • aldik77 Re: spacerówka "parasolka" jaki wybrać?? Pomóżcie 04.06.06, 13:13
      My mamy taki:
      www.allegro.pl/item108225809_nowosc_wozek_bunny_baby_dreams_lekki_gratis.html

uważam, że jest bardzo wygodna i lekka.Służy nam głównie na krótkie spacery czy
      wyjścia do sklepu.Ale ma tylko dwie pozycję rozkładania oparcia do półleżącej,
      ale nam to nie przeszkadza bo Kinia i tak śpi w dzień w domu, a w razie co to
      półleżąca jest ok.Kiedyś Kuzyn 2 latek zasnął i było spoko, więc polecam:
    • kakona Re: spacerówka "parasolka" jaki wybrać?? Pomóżcie 04.06.06, 13:23
      Mam chicco cady od kwietnia b.r. i jestem zadowolona. Lekki, łatwo składany wózeczek, wygodny dla dziecka - mam prawie dwulatka,ale dość dużego jak na swój wiek, więc powinien Ci jeszcze długo posłużyć. Jak każda parasolka nadaje się generalnie do jazdy po równych powierzchniach, ale kiedy idę na spacer np.do lasu, to blokuję przednie kółka i o.k. Tak więc polecam.To już mój drugi wózek tej firmy i nie narzekam.
      Życzę udanego wyboru
    • koma.edziecko Re: spacerówka "parasolka" jaki wybrać?? Pomóżcie 04.06.06, 14:33
      Myślę że Caddy spełni Twoje oczekiwania,to bardzo fajna leciutka parasolka,i
      jak na wózek tego typu ma bardzo dobrą amortyzację,bez problemu dokupisz na
      allegro lub w sklepie koszyczek i pałąk jeśli Ci będzie potrzebny.
      Babydreams buggy lub bunny też jest fajny ale ja wybrałabym caddy ze względu na
      głębsze siedzisko,tyle że babydreams jest tańszy i w zestawie jest już barierka
      i mały koszyczek.Miłego wyboru.
      • polka79 Re: spacerówka "parasolka" jaki wybrać?? Pomóżcie 04.06.06, 17:18
        my tez mamy X-landera smile))
        a jako parasolke na wyjazdy (bo lander zajmowal caly bagaznik) i jakies krotkie
        wypady kupilismy Conneco traffic - oparcie ma rozkladane do pozycji lezacej,
        barierke, pasy, malutki koszyczek, budke i przystepna cene smile (przynajmniej
        taka byla jak my kupowalimy a to juz zeszle wakacje)
      • a.lenard Re: spacerówka "parasolka" jaki wybrać?? Pomóżcie 04.06.06, 17:51
        Dziękuję wszystkim emamom za podpowiedzi. Jednak gryzę się pomiędzy bebedreams
        bunny a chicco caddy. Coneco traffic waży już 8 kg, jest fajny ale chodzi mi
        dosłownie o wagę "piórkową". Może jesczcze jakieś propozycje?
        • aetas coneco speedy 7 kg 04.06.06, 21:14
          rozkłada się niestety tylko do półleżenia, ale nie jest to nasz "główny" wózek
          na duże spacery, tylko właśnie na wyskok do sklepu czy do lekarza, więc nam to
          nie wadzi, lekki, w miarę szeroki, i ma podnóżek taki, że dzecku nie zwisają
          nóżki, bo się kończy materiał i wpija pod kolankami, nie wiem, może mam schizę,
          ale zwracałam na to uwagę, no i jest super miękko zawieszony, ale beznadziejnie
          prowadzi się po naszych chodnikach, ale to chyba z każda parasolką tak, za to
          na supermarketowe "marmury" super wink

www.allegro.pl/item106295255_wozek_coneco_speedy_3_gratisy_wysylka_0_zl.html
          • aetas jeszcze jeden 04.06.06, 21:17
            chicco ponee, super lekki, 5, 5 kg, oglądałam w sklepie, anwet mi się dziecko
            nieźle mieściło, a małe nie jest wink bardzo leciutki i w ogóle super, ale w
            końću kupiłam ten speeedy, ze względu na kasę, cena speedy 218, chicco 490
    • ineta Chicco Ponee 05.06.06, 13:16
      Leciutki (chyba 5,5kg) wygodnie się go składa i niesie jedną ręką w razie
      potrzeby. No i ma jedną rączkę a nie dwie osobne (dla mnie było to istotne).
      Ale nie nadaje się na wertepy, jak chyba wszystkie małe spacerówki - do takich
      spacerów mamy Quinny. za to Chicco jest super na krótkie wypady, do
      supermarketów, na wakacje itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka