mgksiezyc 12.06.06, 14:18 Ile mam kupić paczek pampersów tych new born? Tak orientacyjnie? W paczce jest 44 szt., na ile mniej więcej starcza jedna paczka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maminka22 Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 14:21 Jak rozmawiałam z położną to powiedziała, że 1 paczkę tylko do szpitala. Poza ty jakby niestarczyło (choć wątpię) to zawsze mąż może dokupić lub są napewno w szpitalnej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 14:41 Też nie radzę robić zapasów. Jedna paczka do szpitala wystarczy, a potem zobaczysz. Wszystko zależy od tego, jak duże będzie Twoje dziecko i czy nie uczuli się jakiś rodzaj pieluch. Jak będą pasowały, to sobie dokupisz, ale też nie za dużo. Im młodsze dziecko, tym szybciej ze wszystkiego wyrasta, również z pieluch. Odpowiedz Link Zgłoś
angiea Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 15:11 Małe zużywa 8-10 pieluch dziennie, choc sa wyjatki, co zuzywaja wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
jir Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 15:30 Mojemu misiowi na 4- 6 dni. Noworotki sporo "kupkają" Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 15:41 moje małe ma2,5 mca-paczka new born 44szt starczyła mi na 5dni w szpitalu i 3 w domu Odpowiedz Link Zgłoś
ajla1 Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 16:16 Położna na szkole rodzenia mówiła by pierwsza paczka była jak najmniejsza bo nie wiadomo jak dziecko bedzie na nie reagowało, czy nie uczuli, podobnie jeśli chodzi o proszek do prania-później gdy pieluchy są juz sprawdzone można robić zapasy-Pozdarwiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mgksiezyc Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 18:41 Wow, załamałam się!!! Ile to pieniędzy!!! Wiem, że później jak dziecko podrośnie można kombinować choć na noc z innymi, tańszymi pieluchami, ale to jest szok... Odpowiedz Link Zgłoś
maltez Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 18:52 Wlasnie odwrotnie..w dzien czesto mozna zmieniac tansze, a w nocy drozsze (lepsze?), zeby nie przemakaly . Dziewczyny polecaja te z Rossmana, tylko chyba bordowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mgksiezyc Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 19:04 Aha... no tak... na noc te lepsze )) Widziałam w Rossmanie dziś paczkę za 20,99 New Born i chyba kupię parę na zaś, bo mimo wszystko wolę się zabezpieczyć... a w razie uczulenia zawsze sprzedam na Allegro Dzięki Wam za info,buziole Marzena Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 21:23 Później jak dzieecko podrośnie, to będzie robić jedną kupę dziennie, a noworodki zazwyczaj robią kilka, kilkanaście. Choć są i egzemplarze, które robią jedną kupę na tydzien, ale rzadko się zdarzają, przecietny noworodek kupkuje ile wlezie. Odpowiedz Link Zgłoś
kathee Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 19:57 Nie radze kupować kilku paczek. Nasz Misiek tak szybko wyrastał z pieluch, że na dzień dzisiejszy używamy pieluszek junior(5 z rossmanna), a ma dopiero 6 m-cy. Kup jedna, dwie paczki. W rossmannie często są promocje właśnie na pieluszki. Nie bedziesz miała czasu bawić się w allegro, będziesz wolała spać na chyba że trafi Ci się aniołek, czego szczerze życze Odpowiedz Link Zgłoś
olgu78 Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 21:43 Jeśli chcesz zaoszczędzić troszkę na pieluchach, to proponuję kupowac te wielkie paczki, jeśli już sprawdzi Ci się jakaś firma - sa o wiele tańsze w przeliczeniu na sztuki (Pampersy 98 szt - 42 zł). No i faktycznie trzeba sprawdzać w Rossmanie, tam maja fajne promocje. A jak Ci zostanie cos z tej dużej paki, to zawsze możesz odsprzedać koleżankom, albo zrobic dobry uczynek i zanieść do szpitala- im schodza każde ilości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozenka74 Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 21:41 Nam paczka new baby 44szt starczała na pokoło tydzień a jumbo paki na dwa. Wszystko zalezy jakie maleństwo się urodzi, zapasów nie radzę robić. Nasz maluch urodził się 51cm i 3100g, ale szybko przybierał i zużyliśmy tylko 3 paczki 1, dwie - 2 (niecałe) jumbo. A od niedawna mamy 3. Z pampersów jestem zadowolona, chociaż słyszałam, że niektóre maluchy mają uczulenie własnie na 3. Ostatnio chodziłam po sklepach i porównywałam ceny różnych pieluch i wcale pampersy nie wypadły tak źle. Porównywalne z rossmanowymi. I cenowo Tesco wyszło najlepiej z różnych hipermarketów. Pozdrawiamy Bożena z synkiem Odpowiedz Link Zgłoś
andevi a kto z Was bawi sie z pieluszkami tetrowymi? 12.06.06, 22:04 W Holandii ceny pieluszek jednorazowych to ok.1 euro za pieluszke(te najtansze).Niestety, nie stac nas, by miesiecznie wywalac 200 euro tylko na pieluchy))) Alternatywa sa pieluszki bawelniane, ktore mozna prac, firmy Prenatal na przyklad. No i te nie uczulaja) Maja anatomiczna forme, zapinane na rzepy, a do tego sa nieprzemakalne majteczki, ktore zaklada sie na pieluszke.Na dzien sa fajne, i tak przewijasz dziecko czesto.No i komplet 20 sztuk kosztowal nas 10 euro) Odpowiedz Link Zgłoś
wronka30 Re: a kto z Was bawi sie z pieluszkami tetrowymi? 13.06.06, 00:50 Co ty opowiadasz!? Ja mieszkam w holandii i wlasnie kupilam paczke pampersow MINI od 3 do 6 kilo, 62 sztuki, po 9.99 Eueo..Cos ci sie pomylilo..Pozniej jak maly podrosnie to bardziej bedzie sie oplacalo kupowac w Kruidvacie, sa tansze i wiecej, ale dla niemwlaczkow ceny porownywalne...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lamaj Re: Pampersy - ile? 13.06.06, 00:17 Emilek sie urodził 3600, czyli średni, a nawet jednej paczki 1 nie dokończyliśmy, b o przesikiwał i go uwierały w nóżki... Odpowiedz Link Zgłoś
robalrobal Re: Pampersy - ile? 13.06.06, 10:10 Mój synek jak się urodził miał 3600 g. Kiedy kończył miesiąc ważył 4800. A te new borny są do 5 kg i były juz wtedy naprawdę ciasne! Nie kupiłabym więcej jak jednej paczki. Tym bardziej że pieluszki mozna kupić wszędzie i w razie jak zabraknie można szybciutko dokupić. Odpowiedz Link Zgłoś