Dodaj do ulubionych

Pampersy - ile?

12.06.06, 14:18
Ile mam kupić paczek pampersów tych new born? Tak orientacyjnie? W paczce
jest 44 szt., na ile mniej więcej starcza jedna paczka?
Obserwuj wątek
    • maminka22 Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 14:21
      Jak rozmawiałam z położną to powiedziała, że 1 paczkę tylko do szpitala. Poza
      ty jakby niestarczyło (choć wątpię) to zawsze mąż może dokupić lub są napewno w
      szpitalnej aptece.
      • mooh Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 14:41
        Też nie radzę robić zapasów. Jedna paczka do szpitala wystarczy, a potem
        zobaczysz. Wszystko zależy od tego, jak duże będzie Twoje dziecko i czy nie
        uczuli się jakiś rodzaj pieluch. Jak będą pasowały, to sobie dokupisz, ale też
        nie za dużo. Im młodsze dziecko, tym szybciej ze wszystkiego wyrasta, również z
        pieluch.
    • angiea Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 15:11
      Małe zużywa 8-10 pieluch dziennie, choc sa wyjatki, co zuzywaja wiecej.
    • jir Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 15:30
      Mojemu misiowi na 4- 6 dni. Noworotki sporo "kupkają"
      • guderianka Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 15:41
        moje małe ma2,5 mca-paczka new born 44szt starczyła mi na 5dni w szpitalu i 3 w
        domu
    • ajla1 Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 16:16
      Położna na szkole rodzenia mówiła by pierwsza paczka była jak najmniejsza bo
      nie wiadomo jak dziecko bedzie na nie reagowało, czy nie uczuli, podobnie jeśli
      chodzi o proszek do prania-później gdy pieluchy są juz sprawdzone można robić
      zapasy-Pozdarwiam!!!
    • mgksiezyc Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 18:41
      Wow, załamałam się!!! Ile to pieniędzy!!! Wiem, że później jak dziecko
      podrośnie można kombinować choć na noc z innymi, tańszymi pieluchami, ale to
      jest szok... wink
      • maltez Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 18:52
        Wlasnie odwrotnie..w dzien czesto mozna zmieniac tansze, a w nocy drozsze
        (lepsze?), zeby nie przemakaly wink. Dziewczyny polecaja te z Rossmana, tylko
        chyba bordowe.
        • mgksiezyc Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 19:04
          Aha... no tak... na noc te lepsze wink))
          Widziałam w Rossmanie dziś paczkę za 20,99 New Born i chyba kupię parę na zaś,
          bo mimo wszystko wolę się zabezpieczyć... a w razie uczulenia zawsze sprzedam
          na Allegro wink
          Dzięki Wam za info,buziole
          Marzena
      • mika_p Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 21:23
        Później jak dzieecko podrośnie, to będzie robić jedną kupę dziennie, a
        noworodki zazwyczaj robią kilka, kilkanaście. Choć są i egzemplarze, które
        robią jedną kupę na tydzien, ale rzadko się zdarzają, przecietny noworodek
        kupkuje ile wlezie.
    • kathee Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 19:57
      Nie radze kupować kilku paczek. Nasz Misiek tak szybko wyrastał z pieluch, że na
      dzień dzisiejszy używamy pieluszek junior(5 z rossmanna), a ma dopiero 6 m-cy.
      Kup jedna, dwie paczki. W rossmannie często są promocje właśnie na pieluszki.
      Nie bedziesz miała czasu bawić się w allegro, będziesz wolała spaćsmile na chyba że
      trafi Ci się aniołek, czego szczerze życzesmile
      • olgu78 Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 21:43
        Jeśli chcesz zaoszczędzić troszkę na pieluchach, to proponuję kupowac te wielkie
        paczki, jeśli już sprawdzi Ci się jakaś firma - sa o wiele tańsze w przeliczeniu
        na sztuki (Pampersy 98 szt - 42 zł). No i faktycznie trzeba sprawdzać w
        Rossmanie, tam maja fajne promocje. A jak Ci zostanie cos z tej dużej paki, to
        zawsze możesz odsprzedać koleżankom, albo zrobic dobry uczynek i zanieść do
        szpitala- im schodza każde ilości. Pozdrawiam wink
    • bozenka74 Re: Pampersy - ile? 12.06.06, 21:41
      Nam paczka new baby 44szt starczała na pokoło tydzień a jumbo paki na dwa.
      Wszystko zalezy jakie maleństwo się urodzi, zapasów nie radzę robić. Nasz
      maluch urodził się 51cm i 3100g, ale szybko przybierał i zużyliśmy tylko 3
      paczki 1, dwie - 2 (niecałe) jumbo. A od niedawna mamy 3. Z pampersów jestem
      zadowolona, chociaż słyszałam, że niektóre maluchy mają uczulenie własnie na 3.
      Ostatnio chodziłam po sklepach i porównywałam ceny różnych pieluch i wcale
      pampersy nie wypadły tak źle. Porównywalne z rossmanowymi. I cenowo Tesco
      wyszło najlepiej z różnych hipermarketów.
      Pozdrawiamy
      Bożena z synkiem
    • andevi a kto z Was bawi sie z pieluszkami tetrowymi? 12.06.06, 22:04
      W Holandii ceny pieluszek jednorazowych to ok.1 euro za pieluszke(te
      najtansze).Niestety, nie stac nas, by miesiecznie wywalac 200 euro tylko na
      pieluchysmile)))
      Alternatywa sa pieluszki bawelniane, ktore mozna prac, firmy Prenatal na
      przyklad. No i te nie uczulajasmile) Maja anatomiczna forme, zapinane na rzepy, a
      do tego sa nieprzemakalne majteczki, ktore zaklada sie na pieluszke.Na dzien sa
      fajne, i tak przewijasz dziecko czesto.No i komplet 20 sztuk kosztowal nas 10
      eurosmile)
      • wronka30 Re: a kto z Was bawi sie z pieluszkami tetrowymi? 13.06.06, 00:50
        Co ty opowiadasz!? Ja mieszkam w holandii i wlasnie kupilam paczke pampersow
        MINI od 3 do 6 kilo, 62 sztuki, po 9.99 Eueo..Cos ci sie pomylilo..Pozniej jak
        maly podrosnie to bardziej bedzie sie oplacalo kupowac w Kruidvacie, sa tansze
        i wiecej, ale dla niemwlaczkow ceny porownywalne...Pozdrawiam
    • mi_lamaj Re: Pampersy - ile? 13.06.06, 00:17
      Emilek sie urodził 3600, czyli średni, a nawet jednej paczki 1 nie
      dokończyliśmy, b o przesikiwał i go uwierały w nóżki...
      • robalrobal Re: Pampersy - ile? 13.06.06, 10:10
        Mój synek jak się urodził miał 3600 g. Kiedy kończył miesiąc ważył 4800. A te new borny są do 5 kg i były juz wtedy naprawdę ciasne! Nie kupiłabym więcej jak jednej paczki. Tym bardziej że pieluszki mozna kupić wszędzie i w razie jak zabraknie można szybciutko dokupić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka