mamajka6 18.06.06, 22:06 W jednej z gazet zobaczyłam reklamę bransoletek przeciw komarom.Czy widziałyście takie,czy faktycznie działają i gdzie można je kupić ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asik81 Re: bransoletka przeciw komarom 18.06.06, 22:57 Można kupi w Mothercare.Sprawdzona w ubiegłym roku na Mazurach, noszona 24h/dobę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamajka6 Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 00:30 A czy może gdzieś w internecie są do kupienia,bo u mnie w okolicy nie ma sklepu Mothercare ??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamajka6 Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 16:33 Mam wielką prośbę.Jeśli któraś z Was wybiera sie do Mothercare to bardzo proszę o kontakt.Potrzebne mi są dwie takie bransoletki w kolorze różowym,jeśli zechcecie mi pomóc będę wdzięczna.Pieniążki mogę przelać jeszcze przed zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 18:51 na ang. stronie nie ma tych bransoletek, a w firmowych sklepach w Polsce nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej. I jest problem, bo ja też byłabym chętna. Sklepy firmowe są w Warszawie, Poznaniu i Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 19:03 Gdyby znalazła się dobra dusza i zgodziłaby się kupić po przedpłacie na konto, to ja również jestem chętna na 2 sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_maruda Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 19:36 ja też byłabym chętna na 1 szt. Odpowiedz Link Zgłoś
agnysek Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 19:48 a kto wie ile takie coś kosztuje? i gdzie jest mothercare w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 20:00 Jadę w czwartek do warszawy i mogę kupić. A ile kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 21:17 Jutro sprawdzę i dam Wam znać!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniascania Re: bransoletka przeciw komarom 26.06.06, 12:40 Bardzo jest mi potrzebna taka bransoletka a nie mam możliwości jej kupić. Czy była by możliwość aby mi ją ktoś mógł kupić. Proszę podać numer konta a szybciutko prześle pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: bransoletka przeciw komarom 19.06.06, 23:21 Coś około 20 zł. Nie mogę dokładnie sprawdzić, bo bransoletka razem z małą na działce u dziadków. Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: bransoletka przeciw komarom 20.06.06, 07:20 kosztuje 25 zł. W Warszawie jest kilka tych sklepów można sprawdzić na www.mothercare.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: bransoletka przeciw komarom 20.06.06, 07:21 Ja oczywiście również dopisyję się listy chętnych Odpowiedz Link Zgłoś
wierzb.a Re: bransoletka przeciw komarom 20.06.06, 10:33 W czwartek jade do Poznania..i w MOTHERCARE sa cena 25 zł. kolor tylko różowy , działaja 170 godz. moga być nawet dla niemowlaków jezeli ktos chce moge kupić proszę o kontakt na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiorek Re: bransoletka przeciw komarom 20.06.06, 11:14 Ja poprosze o jedną sztukę. dziekuje.Magda Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: bransoletka przeciw komarom 20.06.06, 11:37 a jest ktoś może z Wrocławia kto będzie kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: bransoletka przeciw komarom 20.06.06, 11:42 O ja też bardzo poproszę o taką bransoletkę Odpowiedz Link Zgłoś
wierzb.a Re: bransoletka przeciw komarom 20.06.06, 11:46 proszę o podanie namiarów na wysyłkę a-wierzb@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Jaki sposób Działania 21.06.06, 15:04 Dlatego proszę o namiary. Na podane namiary wysyłam zakres prac, zeskanowane projekty i czekam na info czy biuro jest zainteresowane czy nie. Jeżeli tak, umawiamy się na spotkanie i konkretne rozmowy. Nie oczekuję ze ktoś na podstawie lakonicznych informacji prześle mi dokładne wyliczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Jaki sposób działania 21.06.06, 15:08 Sorki za poprzedni post ale dziwnym trafem wysłała się odpowiedź na zupełnie inny post z forum architektura. Widocznie internet też fiksuje w tych upałach. Czy ta bransoletka jak się ją otworzy to działa non stop 170 godz. czy można dosować jej działanie? Moje dziecko chodzi pogryzione i bardzo by nam się taka przydała ale tylko na 2 godz dziennie pod wieczór Bardzo chętnie też bym się przyłączyłą do prośby o przesłanie więc jeżeli jest taka możliwość to będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: Jaki sposób działania 21.06.06, 16:07 Działa jak obroża przeciwpchelna dla zwierząt. Sory za takie porównanie, ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: Jaki sposób działania 22.06.06, 08:05 Działa do 170 godzin ale w opakowaniu jest pudełeczko i jak bransoletka jest biepotrzebna to do niego należy ją schować aby nie wietrzała. Rozumiem, że działa 170 godzin poza pudełkiem. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: bransoletka przeciw komarom 21.06.06, 16:27 Jeżeli jest ktoś chętny to proszę o kontkt na recepcja@elemis.alpha.pl a podam nr konta Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 czy to działa przez jakąś chemię? 22.06.06, 08:22 mog alergicy tego używać? nie wiecie czy jest mothercare w krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 22.06.06, 14:52 Byłam, kupiłam, rzeczywiście 25 PLN, niebieskie i różowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wierzb.a Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 23.06.06, 09:57 NIESTETY w Poznaniu są zapisy na ta bransoletkę....Także nawet ja niedostałam dla siebie sorry wszystkim za rozbudzone nadzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakgg Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 23.06.06, 10:56 czy te bransoletki nie szkodza? A co sie stanie jak ją dzieckoweżmie do buzi? Różne sytuacje sie zdarzaja przieciez. Czy ktos moze wie? Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 23.06.06, 18:37 Ja na szczęście wczoraj zrobiłam rezerwację w Poznaniu. Chyba mnie nie zawiódł mój instynkt kobiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 23.06.06, 19:58 Dzieci mogą je nawet brać do buzi, bransoletki są nawet dla niemowlaków, mają regulowaną szerokość, piszcie jeśli chcecie podjadę do Mothercare w Warszawie i kupię, było mnóstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aniapz1 Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 24.06.06, 15:48 Witam! Ja poproszę 1 sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 24.06.06, 19:14 to na jakiej zasadzie to dziala?? czy ktos ma jakas ulotke do tego i moglby napisac? boje sie troche, bo moja corka jest alergiczka. no ale wstepnie tez zarezerwuje 1, dajcie znac kiedy bedziecie kupowac i na kiedy trzeba przeslac pieniadze aga Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 24.06.06, 19:21 Bransoletka wystarcza na 120-170 godzin, zakłada się ją na 10-15 minut przed wyjściem na zewnątrz, gdy jest niepotrzebna zamyka się ją z powrotem w pudełeczku. Szczerze to jeszcze jej nie przetestowałam, jutro założę synowi po raz pierwszy, ale zwykle było tak, że nikt z rodziny nie był pogryziony poza nim, zobaczymy jak będzie tym razem. Ulotki jako takiej nie ma, na opakowaniu instrukcja angielska, do niktórych w sklepie dołączone tłumaczenie. Wynika z tego, że działa ogólnie na insekty, nie tylko komary!! Odpowiedz Link Zgłoś
sdec Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 24.06.06, 20:46 Ja bym poprosiła 2 sztuki. Pieniążki prześlę na wskazany adres. Czy te 120-170 godzin to jak się już raz użyje to od tego momentu, czy jak się zamknie w pudełku to się nie zużywa. Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 25.06.06, 07:47 Ogółem 120-170 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 26.06.06, 19:25 A ja dzisiaj dostałam pocztą od znajomej z innego forum. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: adresy sklepów na www.mothercare.pl 26.06.06, 21:18 w arkadii juz nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: Kto może mi kupić taka bransoletkę? 27.06.06, 06:50 Dajcie na priv znać ile chcecie i jakie kolory, ja odeślę maila z nr konta, kupię i powysyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
m_a_g_d_a_l_e_n_a Re: Kto może mi kupić taka bransoletkę? 27.06.06, 07:59 Super, dobra istoto!!! Dla mnie jedna różowa. Dziękuję i czekam na nr konta - jaką kwotę przelać? Odpowiedz Link Zgłoś
aniascania Re: Kto może mi kupić taka bransoletkę? 27.06.06, 22:32 Dobry człowieku, kolor różowy jedna sztuka ( aniascania@epf.pl)Czekam na kontakt,pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
olawka Re: bransoletka przeciw komarom 27.06.06, 12:22 w galerii mokotów też już nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
lusia69 Re: bransoletka przeciw komarom 27.06.06, 13:00 Ja kupiłam w niedzielę w Reducie w Alejach Jerozolimskich. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakgg Re: bransoletka przeciw komarom 27.06.06, 14:33 Kochane, ale jak to dziala?? Jesli odstrasza komary itp. to musi byc czyms nasączona. Jak dziecko weźmmie do buzi to sie nie zatruje??? Odpowiedz Link Zgłoś
boolva Re: bransoletka przeciw komarom 28.06.06, 11:39 Ja też o tej bransoletce czytałam, ale dla dziecka poniżej 2 lat bym nie kupiła. Nie zna jej także pani-ekspert z forum Kosmetyki dziecięce i też byłaby ostrożna: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=44004718 Nie prowadzili nad nią badań i nie ma ich pozytywnej opini. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakgg Re: bransoletka przeciw komarom 28.06.06, 12:12 własnie, tez czytałam wątek na forum o kosmetykach dzieciecych. Tez nie sądze, aby to było dobre rozwiazanie dla dziecka. Wierze, ze dziala, ale nie jest zdrowe. Widze, ze duzo mam"rzuciło" sie na te bransoletki, ale chyba naprawde one zdrowe nie są...Wiem, ze inne preparaty typu Rajd nie są dozwolone do uzycia przy dziecku. Jest natomiast krem"Moustidosum", ktory co prawda kosztuje 15 zł, ale jest bardzo skuteczny, dopuszczony do stosowania nawet przez niemowlaki. Ma wyciag roslinny a przede wszystkim jest sprawdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
boolva Re: bransoletka przeciw komarom 28.06.06, 16:16 Co do tego preparatu to przeczytaj tutaj co ekspert na ten temat pisała: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=44109036&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: bransoletka przeciw komarom 28.06.06, 17:23 W całej Polsce nie ma już ani jednej, dziś kupiłąm dwie różową i niebieską były ostatnie, wysyłam dziewczynom, które wpłaciły pieniądze, będę dalej szukać, jak tylko uda mi się coś załatwić daję znać!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakgg Re: bransoletka przeciw komarom 29.06.06, 10:27 kurcze, rzeczywiscie pani ekspert nie wypowiedziala sie pochlebnie o tym preparacie. To w takim razie si epoddaje, juz nie wiem co robic, moje dziecko będzie znów pokąsane Odpowiedz Link Zgłoś
agnes3131 Re: płyn odstraszający 29.06.06, 11:03 Ja wczoraj kupiłam w aptece płyn odstraszający owady od 1 m-ca życia. Działa na komary, meszki, kleszcze itp. Jest na nim napisane, że zawiera składnik Insekt Repellent 3535 który ma pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka. Nazywa sie Antisol No.1 spryskałam wczoraj wózek, żeby nie dotykac skóry 2 miesięcznego syneczka i naprawdę działał. Mam nadzieję, ze mu nie zaszkodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agus8 Re: płyn odstraszający 29.06.06, 13:57 jest w chicco podobno taki "bzyczek" na baterie, ktory mozna nawet do ubrania przyczepic i kosztuje 50 zł, wlasnie mam zamiar wyprobowac, bo tych bransoletek z mothercare juz nigdzie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
duszka30 Re: płyn odstraszający 29.06.06, 15:48 Mam zamówione u importera, jak tylko przyjadą (za ok dwa tygodnie), mają do mnie zadzwonić. Dam znać!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek15 Re: bransoletka przeciw komarom 03.07.06, 08:56 w mothercare w Arkadii będą za 2 tyg, w galerii moktów też nie ma narazie pzdr M Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: bransoletka przeciw komarom 03.07.06, 09:57 Na spacerkach używamy takich plasterków www.ginseng.com.pl/produkt_11.html a w domku na noc załączam lampeczkę www.allegro.pl/item110008019_lampka_lampa_przeciw_komarom_brevi_hit_.html Odpowiedz Link Zgłoś