Dodaj do ulubionych

wózek X-lander

17.07.06, 12:52
Zastanawiam się nad zakupem wózka. Co sądzicie na temat wózka X-lander? Czy
ktoś może go uzytkuje? Jak się sprawuje i czy jest wart swojej ceny - ok 1400
zł. Mój mężuś przekonuje mnie do Bartatiny plus z firmy Jędroch, ale to
zupełnie inny styl wózka (ale sporo tańszy ok 700 zł) i ma o wiele więcej
funkcji niz X-lander (podnoszone oparcie, jest na paskach - czyli można bujać)
Obserwuj wątek
    • olka_krakow Re: wózek X-lander 17.07.06, 19:58
      Ja mam x-lander XT, trojkolowy. Na razie uzywam tylko gondolki, jestem
      zadowolona. Gondolki teraz sa nowe, szersze od starych. Tak na oko, dziecko
      powinno sie w niej zmiescic do pol roku, nie wiem czy dluzej pojezdzi.

Minusem dla mnie jest to, ze do zamocowania gondolki uzywa sie jednych
      adapterow, a do zamocowania fotelika samochodowego na stelazu innych. Ale tak
      jest wlasnie przy tej nowej gondoli. W starej wersji mocowalo sie wszystko na
      jednych adapterach, ale gondola byla wezsza.

• ania_k80 Re: wózek X-lander 18.07.06, 19:58
        ale powoiedzcie proszę czy w gondoli jest potrzebne regulowane oparcie? Bo w
        spacerówkach są ale w gondolach nie zawsze. I jak to jest z tym bujaniem
        malucha. Wózki typu X-lander nie dają się bujać
        • mariopu Re: wózek X-lander 04.08.06, 15:48

Witam
          my kupilsmy naszej Zuzce X-lander XA i mysle o jego wymianie bo jestem baaardzo
          niezadowolona. Jedynym jego PLUSEM jest to ze super sie prowadzi i mozna robic
          to jedna reka.
          Wady:
          - Mala Gondola (Zuzka miala 3800 g i 58 cm) i po czwartym m-cu zaczal robic sie
          ciasny. W zime nie moglam opatulic jej kocem bo gondola jest bardzo mala.
          - jak zaczela podrywac sie do siedzenia to godnole musiala odstawic - tak wiec
          podnoszone lezysko w godnoli przydaje sie.
          - spacerowka jest o tylek roztrzasnac. Jak przelozysz malenstwo z gondoli, to
          bedzie potrzebowalo kontakty wzrokowego z matka, a tu nie da sie przestawic
          spacerowki, zeby dziecko siedzialo twarza do rodzicow.
          - jak Mala zasnie w spacerowce to wisza jej nogi i siedzi w pozycji
          pollezacej...cala pokreconoa. Nie ma podnoszego podnozka i nie da sie polozyc
          do pozycji lezacej. Poza tym regulacja oparcia w spacerowce jest tandetna.

Ogolnie ja jestem niezadowolona...wydalam tylko 1600 zl i na wakacje kupilam
          dziecku wozek spacerowke, przynajmniej sie w nim nie poci (a w X-landerze w
          lato b. sie pocila) i moze spac z wyprostowanymi nogami i na lezaco...

papatki
          Aga
          • ariadna14 Re: wózek X-lander 04.08.06, 16:20
            Posiadam xlandera XA od dziesięciu miesięcy, ale tylko spacerówkę i jestem z
            niego zadowolona. Początkowo myślałam, że będzie mi przeszkadzało to, iż
            spacerówki nie można odwrócić. Ale jak już pisały inne dziewczyny, dziecko w
            tym okresie jest ciekawe świata i tego co się dzieje dookoła, nie chce ciągle
            oglądać tylko mamy tak jak ma to miejsce w gondoli.
            Wózek jest lekki, a muszę go wnosić po schodach, więc to było dla mnie ważne
            przy jego wyborze, bardzo lekko się prowadzi, czy małej wiszą nogi? Może przez
            jakieś dwa miesiące kiedy nimi nie dostała do podnóżka, ale myślę, że jej to
            nie przeszkadzało. Oparcie nie rozkłada się całkowicie, ale Laura słodko sobie
            w tym wózku i tak spała, mając pod główką jeszcze poduszeczkę. Tak, że na temat
            tego wózka są różne opinie, a sama musisz zadecydować o wyborze. Na pewno jest
            to wózek, który wzbudzał zainteresowanie w moim mieście z powodu swojego dość
            ciekawego wyglądu. Ale wiem, że nie to jest najważniejsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka