Dodaj do ulubionych

Jaki najlepszy proszek do prania możecie polecić?

24.07.06, 15:26
dla malego stosowałam jelp i kiepsko spierał plamki, teraz mały ma prawie rok
i chciałabym zmienic proszek na "dorosły" dzięki
Obserwuj wątek
    • joanna266 Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 24.07.06, 15:59
      persil i ariel.jak dla mnie to najlepsze proszki na rynku.
      • a.lenard Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 24.07.06, 16:36
        "Persil sensitive" chociaż ja bym się jeszcze bała, ja nadal urzywam Jelp, ale
        wczesniej waniszem spryskuje plamy i najwyżej wstawiam na dodatkowe płukanie.
        • gabrysia_s Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 24.07.06, 16:40
          Ja jelpa używałam przez około 3 miesiące, potem zwykłe proszki.
          Wrzucałam 1 rzecz, jeśli dzieciaki nie dostawały wyprysków na skórze prałam całość.
          Dla mnie najlepszy jest ariel, szczególnie oryginalny niemiecki (można kupić na
          allegro, albo od kogoś kto przywozi z Niemiec).
        • a.lenard Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 24.07.06, 16:48
          łomatko miało być "UZYWAM" !!! sorki za byk tak straszliwy. A wracając do
          tematu, jeśli twoje dziecko nie jest na nic uczulone, to możesz spróbować, ale
          jeśli cokolwiek je uczula, nawet składnik jakiś pokarmowy, to nie ryzykuj
          • zieloneoczko Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 24.07.06, 16:54
            mój mały pije mleczko bebilon pepti(podejrzenie uczulenia na białko krowie),
            takze jednak chyba sie wstrzymam! dzieki za cenną uwagę-o tym nie pomyślałam.
            Pozdrawiam
    • zieloneoczko Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 24.07.06, 16:47
      dzięki wam kobitkiwink) serdecznie pozdrawiam
    • luxure w Polsce?? ...żaden 24.07.06, 19:38
      Ariel, Persil czy Vizir w Polsce to nędza w porównaniu z tym co jest na rynku
      zachodnim. Nawet zapach nie utrzymuje sie dłużej niż pół dnia po wyschnięciu.
    • w_ania Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 25.07.06, 10:03
      niemiecki Dash super spiera plamy
    • mysia125 a wiecie, ze Niemcy... 27.07.06, 20:37
      ...nie maja proszkow dla dzieci?
      wszystkie sa na tyle dobre, ze mozna prac i alergikowe i niemowlece.

na poczatku nastawia sie podwojne plukanie, pozniej nawet nie.

proszki sie lepiej wyplukuja niz plyny, wiec zalecaja uzywanie proszkow.

I sorry, ale mowienie, ze sie pierze w jelpie, bo sie boi alergii, a
      rownoczesnie uzywa sie vanisha na plamy...to dopiero jest chemia!

--------------
      Kasia & Felix 23/01/2005
      Felix for beginners
      • iwek33 Re: a wiecie, ze Niemcy... 27.07.06, 21:32
        Mój synek do roku przejawiał objawy alergii na mleko krowie, a prałam ubranka w
        proszku odkąd skończył 8-9 mies. Dodam, ze po roku wszelaka alergia minęła,
        więc chyba ubranka prane w proszku nie pogarszały sprawy. Prałam w niemieckim
        Persilu.
        • mama_blizniakow niemiecki Ariel.... 28.07.06, 11:02
          polecam niemiecki Ariel Mild&Rein-idealny zarówno dla dzieci jak i dorosłych-
          jest bardzo łagodnym proszkiem.
          Fantastycznie dopiera wszelkiego rodzaju plamy.

www.ariel.info/de_DE/arielmild.html

Pozdrawiam
          Anna

Grzesiu na plaży
          Wikunia w morzu
          • ywonkaa Re: niemiecki Ariel.... 28.07.06, 12:06
            Ja też polecam ten Ariel. Używam go, bo moje dziecko miało uczulenie na Jelpa.
            O różnicach w dopieraniu to już nie wspomnę - Jelp to tragedia - wszystkie
            plamy zostają.
    • karol987 Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 27.07.06, 21:37
      SA8 PREMIUM z Amwaya.Rewelacja.Używam od lat+ w przypadku trudnych plam
      odplamiacz bezchlorowy BLEACH+
      odplamiacz Pre Wasch w sprayu.
      • tohvri8 Re: Jaki najlepszy proszek do prania możecie pole 02.10.06, 14:29
        spoty.blox.pl/2006/10/Ariel.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka