Dodaj do ulubionych

Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem:(

19.08.06, 23:47
A nie wiem gdzie kupic mieszkanie/dom. Na poczatku mial byc Wroclaw-
strasznie sie zajaralismy Wrockiem (moj maz nawet stamtad pochodzi), potem
zakochalam sie w Kotlinie Klodzkiej, a szczegolnie w Kudowie Zdr. ale z uwagi
na to, iz sa to male miasteczka( tzn Kudowa i Duszniki, nie ma dobrych szkol,
zagrozenie powodziami) postanowilismy, ze jednak Wroclaw to najlepszy wybor.
Podoba mi sie tez Jelenia G. i Karpacz, bo kocham Karkonosze (ja wogole
kocham gory i bez nich nie umiem oddychac smile, ale moj maz uwaza, ze to
niedobry pomysl, bo wszedzie daleko.
Dodam tylko, ze obecne mieszkanie chcemy sprzedac (mieszkamy w kujawsko-
pomorskim), bo firma meza zajmuje sie handlem na poludniu Polski, wiec caly
prawie tydzien jestesmy osobno sad. postanowililsmy to zmienic i zyc jak
normalni ludzie, a ze kochamy Poludnie Polski, wierzymy, ze znajdziemy tam
swoje m-ce na ziemi smile.
Jednak moj maz usamodzielnil pracownikow i sami "robia" rejony Dolnego
Slaska, a jemu zostaje caly Gorny S. i Malopolska, wiec poszukamy raczej na
Slasku. Dla mnie to zaden problem, bo moge mieszkac wszedzie, ale ze wzgledu
na Kasie i przyszlego synka, szukamy na prawde milego m-ca smile
Maz ostatnio bywa w Szczyrku i namawia mnie na Bielsko- Biala i na temat tej
miejscowosci chcialabym sie czegos od Was dowiedziec. Czy sa tu mamy z BB?
Polecacie Wasze miasto smile? Bardzo lubie tez Ustron i Wisle, ale tam
zamierzamy rozwijac nasz biznes, a zamieszkac chcemy raczej w wiekszym
miescie.
Szczytem marzen dla mnie byloby mieszkanie w Zakopanem, ale ceny mnie
skutecznie odrzucaja sad. Kocham Podhale najbardziej na swiecie, ale coz- dla
ceprow tam drogo wink.
Krakow raczej odpada. Wolalabym raczej mieszkac we Wrocku.
kochane mamy, wiem, ze nikt za mnie nie podejmie decyzji, ale prosze chociaz
o opinie na temat miejsciwosci o ktorych napisalam.
Chcialabym polaczyc rzeczy raczej niemozliwe: jednoczesnie gory i wieksze
miasto. Wieksze, tzn. juz okolo 200 tys. Czy jedyna taka miejscowoscia jest
Bielsko- Biala? Jest jeszcze Walbrzych, ale on do pieknych nie nazlezy,
chyba, ze Szczawno Zdroj.
Dziewczyny, na prawde mam problem, a czas goni, bo mieszkanie chcemy kupic
jeszcze w tym roku!
Dodam, ze Wroclaw jest w sumie poza wszelka konkurencja i jesli nie
znajdziemy czegos bezposrednio w gorach, to kupimy we Wrocku smile. zawsze
mozna zamieszkac pod Wrclawiem, np. w okolicach ...Sobotki wink
Dodam tylko, ze Podkarpacie odpada.
A jest tutaj ktos z Opola? Piekne miasto, ale jak tam sie mieszka?
Co z bezrobociem?
Sorry, ze tak sie rozpisalam i zmuszam do czytania tego wszystkiego, ale
inaczej sie nie dalo smile.
Pozdr. Asia i z gory dzieki!
Obserwuj wątek
    • czarna_maruda Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 20.08.06, 14:05
      Pochodzę z Kłodzka (tam mieszkają moi rodzice), od 10 lat mieszkam we Wrocławiu.
      Bardzo sobię chwalę, miasto piękne, pracy i rozrywek nie brakuje, w góry
      blisko. No i możesz mieć już jedną znajomą - mnie wink
      Ale tak naprawdę to ja chciałabym mieszkać w Krakowie, zawsze gdy tam jestem
      (niedawnymi czasy co dwa tygodnie na weekend) mam wrażenie że to moje miejsce
      na ziemi i oddycham pełną piersią. Nie ma to nic wspólnego z urlopem-
      odwiedzałam wiele innych miejsc i tak się nie czułam.
      • feng_shui_o.k Czarna_ Marudo :-) 21.08.06, 00:29
        Ja sie tak wlasnie czuje we Wroclawiu i w Kotlinie Kl. Kocham Kudowe i wogole
        Ziemie Klodzka smile Cudnie tam jest. Jak widze Gory Stolowe, a zwlaszcza Bledne
        Skalki to mi tetno zwalnia i czuje luz- w sercu, na duszy... Ah! A moze Radkow,
        albo Zieleniec? Chyba bym przesadzila, bo niestety jestem mieszczuchem wink
        Dzieki ze nie pzostawilas mnie bez odp.
        Czuje sie Twoja znajmoma we Wrocku i Klodzku wink
        Pozdr. Aska
    • zuzimama Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 20.08.06, 14:19
      cała moja rodzina mieszka w okolicach Bielska. Niestety moi rodzice kiedys tam
      dostali mieszkanie w Wodzisławiu i tak zostało. Ale ciagnie nas w tamta strony
      tak bardzo ze wszystkie moje wakacje spedzalaam w tych okolicach a teraz prawie
      kazdy weekend ruszamy z mezem i corcia odwiedzac rodzinke. Najczesciej jestem
      jednak u Kuzynki w Skoczowie. Piekna okolica (dotego wlasnywieeeelki dom nad
      stawem). I wszedzie blisko- Bielsko, góry. Gdybaym miala taka mozliwość
      (oczywiscie finanse i praca) to juz bym tam mieszkala. Polecam.
      • feng_shui_o.k Zuzimamo :-) 21.08.06, 00:35
        Prawda? BB to taka nieodkryta perelka- cos czego nie ma chyba wiecej w Polsce-
        jednoczesnie dosc duze miasto i gory!
        Sercem jestem na Dolnym Slasku, a szczegolnie w K. Klodzkiej i Wrocku, ale
        rozum i chec bycia z mezem czesciej niz 2 dni w tyg, podpowiada mi, ze BB jest
        najlepszym wyjsciem.
        Ah! Te wybory sad
        Wiecie co? Mam juz dola z tego powodu. Czlowiek ma ukochana rodzine, firme jaka
        taka prosperujaca, a nie ma swojego miejsca na ziemi sad
        Fajnie, ze napisalas co sadzisz o BB
    • edka05 Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 20.08.06, 16:43
      Kochasz Karkonosze i kochasz Podchale , ale sama nie wiesz czego chcesz. Myślę,
      że w gruncie rzeczy powinnaś zamieszkać tam, gdzie będzie praca dla męza w
      razie czego gdyby stracił tą obeceną i w razie czego dla Ciebie.
      • feng_shui_o.k Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 00:41
        Wlasnie, w tym problem, ze kocham i Karkonosze i Gorki Stolowe i Podhale,
        dlatego do Was napisalam smile. Ciezko jest podjac decyzje, poniewaz w Polsce
        jest wiele pieknych miejsc...
        Ostatecznie Beskidy tez sa super, zwlaszcza Slaski smile
        Z praca mojego meza jest tak, ze sam jest sobie szefem- mamy swoja firme i od
        niego zalezy wybor regionu. Ostatnio on sam "obstawia" Slask i ma nadzieje na
        niezla kase tam przez dlugi jeszcze czas, takze faktycznie kupno w BB domu czy
        mieszkania ma sens.
        Ah! Nikomu nie zycze takich wyboro- ludzie maja rozne problemy i zmartwienia,
        ja mam dusze wedrownika i gdyby nie to, ze nie oplaca sie wynajmow3ac mieszkan,
        tak bysmy wlasnie robili. Chyba masz racje- musimy znalezc gniadko tam, gdzie
        bedziemy razem.
        Pozdr. i dziekuje
        Asia
        Jesli
    • filarowka Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 14:55
      Witaj, jestem z Opola
      hmm czy to piękne miasto?? ładne ale..np szukamy od jakiegoś czasu większego
      mieszkanka ok 80 m2 i jest z tym kłopot.Na zakupy przewaznie jeździmy do
      Wrocławia(jestem zakochana w tym mieście).Bezrobocie tak jak w całej
      Polsce ,oprocz tego nic ciekawego (szczegolnego) sie w tym miescie nie dzieje.
      Pozdrawam.
      • feng_shui_o.k Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 21:44
        O, w koncu mama z Opola smile. Deficyt na mieszkania jest wszedzie. I na male i
        na duze; albo sa kosmicznie drogie, albo...ich nie ma. Ja tez kocham Wrocek
        niezmiennie od kiedy po raz I zobaczylam. Moj maz jest Wrcolawiakiem i duza
        czesc rodziny tam mamy, ale dzisiaj po dluzszym zastanowieniu stwierdzilismy,
        ze dla nas BB jest najlepszym wyjsciem- jako miejsce do zamieszkania, zycia no
        i prowadzenia interesow, a pod Wroclawiem chcemy tez tez kupic dzialke, ale to
        bedzie inwestycja smile
        Pozdr. dzieki ze odp. Asia
    • b.bujak Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 15:09
      ja mieszkam w Świebodzicach - tuz koło Wałbrzycha - z okna widze wieze zamku
      Książ... ciesze, sie, ze tu mieszkam, to ładna miejscowosc, ładny region,
      zdrowe powietrze i mam blisko gory; pochodze z Dzierżoniowa ( 30 km stąd ) i w
      ogole uwazam, ze caly nasz dolnoslaski region jest piekny - nie wyobrazam sobie
      mieszkania gdzies indziej... mam tez kawalek ziemi na zadoopiu w Gorach
      Wałbrzyskich - tam jest naprawde cudownie...
      źle sie czuje w wiekszych miastach - Wroclaw mnie dusi i ciesze sie, ze
      mieszkam na prowincji - choc fakt, ze czasem musze jechac do miasta
      ( czyt. Wroclawia ) na zakupy, czy do lepszych lekarzy ( lepsza dostepnosc
      badan ) - ale ogolnie kocham miejsce, w ktorym mieszkam i sie stad dobrowolnie
      nie rusze smile
      pieknie jest tez w wyzszych gorach - Kowary, Lubawka itp... ale tu z kolei
      lepiej stoi gospodarka i łatwiej o przyzwoitą prace, no i szkoly tez są niezle
      ( Wałbrzych czy Świdnica )
      • feng_shui_o.k Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 21:52
        Ciesze sie, ze moge przeczytac takie slowa od kogos kto zna rejony,ktore bardzo
        lubie. Tak, Kasiaz to cos pieknego smile. Tak samo lubie zamek Grodno w Zagorzu
        Slaskim, gdzie tez moglismy kupic dom, ale to jednak za mala miejscowosc , choc
        oferta byla kuszaca- 200 tys. za bardzo przyzwoity dom; we Wrocku za ta kase
        nie kupie nawet porzadnego mieszkania, na Sępolnie, ktore mi sie marzy, czy
        Biskupinie sad
        Walbrzych mimo swojej "brzydoty" tez jest uroczy, na swoj sposob :_)
        Uwielbiam Szczawno, ale tam jest zbyt komercyjnie. Choc przyznam, ze w
        miejscowosci uzdrowiskowe tez celowalismy, poniewaz praca mojego meza i moja
        wiaze sie nierozerwalnie z sanatoriami i szpitalami. Po dlugich namyslach
        wybralismy BB,choc jeszcze "chwile" pomyslimu, bo to bardzo powazna decyzja.
        Te wszytskie rejony sa mi znane- w Zagorzy, Walbrzychu i Swidnicy jestesmy
        bardzo czesto. Ostatnio bylismy na wielkiej Sowie- ah!
        Kocham Gory Walbrzyskie i Sowie.
        Fajnie, ze odezwalas sie smile
        Pozdr. Asia
        A Swiebidzice tez znamy smile
        • b.bujak nie wierzę... 22.08.06, 10:05
          nie wierzę, ze tu bylaś, znasz naszą okolice i nie chcesz tu mieszkac wink
          zapraszam do mnie na kawkę... już Cie przekonam! zostaniesz moją sąsiadką...

Szczawno jest rzeczywiscie piekne, ale przejazdem - na mieszkanie - zbyt nadęte
          ( jak dla mnie ) - to snobistyczna okolica;
          chałupa w Zagórzu... kupuj od razu! - choc to głownie turystyczna miejscowosc
          ale przepiekna - czesto tam jeździmy na niedzielne obiadki do pobliskiej
          Michałkowej do pewnego gospodarstwa agroturystycznego; w tę sobotę zdobyli
          kolejną nagrodę na Festiwalu Zupy.... pysznie gotują, mniam!

jedyne, co Cie usprawiedliwia, to miejsce pracy Twojego męża... smile
          pozdrawiam
          • feng_shui_o.k Re: nie wierzę... 23.08.06, 20:47
            Niewiele brakowalo a bylybysmy sasiadkami smile). Michalkowa tez znam- stamtad
            pochodzi pani u ktorej wynajmujemy chalupe w Zagorzu. Bede w Zagorzu teraz
            rzadziej, bo nasza pracownica "obskakuje" tamte rejony, bo sama jest z Dusznik
            Zdr. ale jak bede to sie na kawke na pewno wprosze wink.
            Ah, piekne te Wasze tereny i nawet dresami nie skarzone jeszcze ;_)
            A ostatnio jak bylam na tamie w Zagorzu i w kwaterze Hitlera to mielismy takie
            wrazenia,ze szok!
            pozdrawiam. Asia
            A tak w ogole to pozdrawiam ze Szczawnicy- cudnie jest w Pieninach smile
            Jutro ruszam na Zakopane, bo inaczej sie nie da wink
    • skubany_kotecek Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 15:37

• skubany_kotecek Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 15:39
        sorki wyslalo sie puste,w temacie nic Ci nie poradze bo nie znam tamtych okolic
        ale widze ze jestes pokrewna mi duszasmile ,ja tez mam takie dylematy i nie moge
        sie zdecydowac miedzy Krakowem, Nowym Sączem a Krynicasmile
        • feng_shui_o.k Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 22:03
          Jak dobrze wiedziec, ze nie jestem sama z tymi dylematami smile. Prawda, ze jest
          ciezko? Ja tez bym miala dylemat, ale wybralabym miedzy Krakowem a Krynica.
          Jutro w ogole jedziemy do Krynicy, a w ciagu calego tygodnia chcemy pojechac do
          wszystkich innych miejscowosc, ktore nas intersuja. Kocham podrozowac, a
          szczegolnie w gory, wiec jestem w euforii wink)
          Musze pomieszkac chwilke w Bielsko- Bialej i zobaczyc czy to dobry pomysl.
          Odwiedze oczywiscie Krakow, bo na prawde sie tam dzieje smile. Ja gdybym kupowala
          M w Krakowie to na Kazimierzu- modnie, ciekawie, ladnie, no i swietna
          inwestycja ewentualnie.
          Nowy Sacz tez o.k Widze, ze jest nas wiecej - kochajacych gory smile)
          A Krynica to perla, ale jednak chyba za bardzo na Wschod. Trzeba dodac, ze
          kazde z tych miejsc to super sprawa dla ludzi z wlasnym interesem (glownie
          handel, turystyka i hotelarstwo), albo chcacych cos otworzyc.
          Pozdr. Asia
          Sluchaj, napisz ja chcesz, moze na priva, co wybralas, ok?
          My chcemy szybko podjac decyzje, tak zeby jedno sprzedac przed nowym rokiem, no
          i drugie kupic.
    • barbs Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 16:00
      Bielsko jest super smile Jestem element napływowy ale już od 10 lat smile Bardzo
      fajnie się tu mieszka - cudne góry, miasto samo w sobie przyjazne i ładne.
      Polecam smileAcha - i mnostwo nowych mieszkań się buduje tuż pod górami smile
      • feng_shui_o.k Barbs :-) 21.08.06, 22:08
        Bede w BB w tym tygodniu to sobie wszystko dokladnie obejrze i dokonam
        ostatecznego wyboru smile
        A jak TAM jest z przedszkolami, zlobkami, szkolami i podst., srednimi i
        wyzszymi?
        Bede Ci wdzieczna za wszelkie dodatkowe nfo.
        A gdzie szukac tych nowych inwestycji? Nie znam BB i czesto opisy w ofertach
        biur nieruchomosci nic mi nie mowia. Jakie osiedla sa fajne i blisko gr?
        Pozdr. Asia
    • helenatrojanska Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 18:52
      jestem z Opola i wlasnie kupujemy wieksze mieszkanie ale tylko po to aby je
      sprzedac z zyskiem i uciekamy do wrocka smileale to za jakis czas.
      Opole jest przyjemne i bezpieczne ale mam wrazenie ze to powiatowe miasteczko.
      Jeden teatr, jedno kino, jeden hipermarket, jedna filharmonia, rynek w weekend
      spi, potanczyc prawie nie ma gdzie... bezrobocie duze chociaz ostatnio cos sie
      ruszyło i wielu znajomych zmienia prace na lepszza.Rozczarowuje mnie to miasto,
      dlatego jesli mozesz wybrac to raczej Wrocław. A jesli jednak Opole to daj
      znać, moze bede mogła pomóc smile
      pozdrawiam!
      • lotos.flower Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 21:29
        hej ja jestem z Bielska, mieszkam tu od urodzenia.
        Na kupno mieszkania polecam osidle Karpackie lub Langiewicza. Dobre połączenie komunikacyjne. Duże sklepy, szkoły, przedszkola, basen w obrębie osiedla i w góry bliziutko.
        Mieszkałam na Karpackim prawie 20 lat. Gdybym miała znów wybierac to wróciłabym na to osiedle. Pieszo chodziliśmy na wycieczki, na Szyndzielnie i Klimczok smile

polecam serdecznie
        • feng_shui_o.k Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 22:26
          Serdeczne dzieki lotos smile
          A co powiesz na Zlote Lany? Znalazlam tam ciekawe ogloszenie- piekna i nie
          rujnujace portfela mieszkanie smile
          Wlasnie o Karpackim do tej pory myslalam caly czas.
          Aha, nie chcemy w bloku. Na szczescie w BB jest duzo innych opcji niz wielka
          plyta wink.
          A to drugie?Langiewicza- tez o.k?
          Blisko gorsmile?
          Dzieki za pomoc. Aska
          Bede w BB w tym tyg. tak sie ciesze smile Tylko cholera noclegu nie moge znalezc.
          Mozesz polecic cos fajnego a nie drogiego? A co powiesz na schroniska w BB?
          • lotos.flower Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 22.08.06, 06:53
            wiesz może na forum bb beda bardziej zorientowani w noclegach, ja niestey nie wiem nic (poza hotelami) bo zawsze na noc wracałam do domu tongue_out wszędzie miałam blisko. Złote łany też super. Jak nie chcecie w bloku to na obrzezach Karpackiego (myślę że złotych też) buduje sie teraz mnóstwo maleńkich domów kilkurodzinnych, albo szeregowców. Jest w czym wybierać smile
            ja mam sentyment do Karpackiego więc to osiedle będę Ci polecać smile
            acha, teraz mi sie przypomniałao ;P obok mojego bloku jest akademik i on jest CHYBA jednocześnie schroniskiem młodzieżowym. Jakby co, moge sie popytać jak wygląda nocleg i dam ci znać na priv.
            pozdrawiam
            • feng_shui_o.k Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 23.08.06, 20:50
              Dzieki smile. jakbys mogal to super! Jak co to pisz na priv.
              Teraz juz wiem- jesli BB, to Karpackie, albo Zlote Lany smile
              Pozdr.Asia
      • feng_shui_o.k Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 22:20
        Normalnie jest w Plsce boom na Wrocek, no i na Krakow rzecz jasna smile
        Dzisiaj troche poczytalam o Opolu i jednak chyba nie- jest zbyt sypialniane.
        Ja sobie to wszytsko wymyslilam tak: albo Wroclaw albo miasto w gorach
        (uzdrowiskowe najlepiej), ale nie dziura. Po tych wszystkich analizach
        doszlismy do wnisku, ze jednak raczej (na 90%) bedzie to Bielsko- Biala, a to
        dlatego ze glownym powodem naszej migracji jest praca meza i to, ze dzieli nas
        caly tydzien 300-400 klockow, a tak sie zyc nie da! Przelecielismy dzisiaj cala
        mape i ustalilismy, ze BB ma wszytskie atuty:
        -jest srednim miastem - niecale 200 tys.
        -sa gory, a dla mnie to atut podstawowy :_))))
        -jest o niebo tansze niz Wrocek, czy Zakopane (moje marzenie niespelnione)
        - blisko sa : Szczyrk, Ustron, Wisla, Zakopane, Krakow
        -niedaleko cala aglomeracja slaska
        -jest to miasto czyste, bezpieczne i podobno piekne
        -moj maz bedzie mial do pracy od 10-100 km, a wiec bedzie wieczorkiem w domusmile-
        Bede miec meza a Kasia w koncu nie bedzie musiala sobie przypominac, ze ten pan
        to tata wink. Nie chce juz dluzej zyc w ten sposob.
        Pozostanie straszna tesknota za Dolnym Slaskiem, ale coz...
        Chyba, ze nam sie "za chwile" cos odmieni i sprzedamy mieszkanie w BB i kupimy
        we Wrocku smile
        A tak sie tez moze zdarzyc, bo my mamy dusze podroznikow smile))
        Pozdr. Asia
        • reniuta67 Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 21.08.06, 22:37
          A moze Głuszyca? Albo Jedlina Zdroj? to tez bardzo fajne podgorskie
          miejscowosci ale male.Ja sama pochodze ze Szczecina i obecnie mieszkam w
          Głuszycy i mimo ze to naprawde dziura nie narzekam!pozdr.
          • feng_shui_o.k Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 23.08.06, 20:54
            Pierwszy raz sie zlapalam na tym, ze nie znam jakiejs m-cowosci na Dolnym S. wink
            Ale Jedlinke- znamy jak najbardziej smile. Ja z tych wszytskich uzdrowiskowych
            niecierpie jedynie Ladka- jako m-ce do pracy, bo samo w sobie, ma swoj urok.
            Pozdrawiam ze Szczawnicy :_)
            A Gluszyce tez lookne kiedys.
            Asia
    • ania.silenter Bielsko-Biała jest ładnym miastem:) 21.08.06, 22:41
      Bardzo je lubięsmile, urodziłam się i wychowałam 21 km od BB, w Żywcusmile)). Góry są
      mi bardzo bliskiesmile)). Tęsknię za ich widokiem bo mieszkam teraz na płaskim
      Mazowszu, niedaleko Wa-wy.
      pozdrawiam
      • feng_shui_o.k Re: Bielsko-Biała jest ładnym miastem:) 23.08.06, 21:02
        Hey Goralko smile)). Ja coraz czesciej dojrzewam do mysli, ze w .... zyciu
        poprzednim to ja Gorlaka bylam, albo... Goralem wink))))
        Teraz jestem w Szczawnicy i sie rozkoszuje pieknem Pienin smile
        A propos BB i okolic- to dlugo sie zastatwialismy czy faktycznie musimy
        miesszkac w miescie, czy nie lepiej w jakiejs slicznej, malej m-cowosci
        gorskiej. Sama nie wiem. zawsze sie balam troche dusznej atmosfrey takich
        malych miekjscowowsci, braku anonimowosci, tego, ze wszyscy Cie znaja...Ale
        czlowiek ewoluuje i teraz coraz czesciej pakujemy sie z Kasia i ruszamy z
        mezem, bo mam dosc MOJEGO wstretnego miasta. Co innego gdyby mial to byc
        Wrocuś wink.
        Jezu, myslalam, ze juz wiem, a jestem coraz bardziej skolowana. W kazdym m-cu
        cos mi sie podoba, ale nie da sie mieszkac wszedzie, trzeba cos wybrac i to
        szybko. Zywiec jest bardzo fajnym miejscem :_)))
        Ojejej :_(
        Pozdr. Asia
        Serdeczne dzieki
        Kasia zaszczycila nas swoim przyjsciem na Swiat 17.03.2005 o godz. 15.26 :_)
        Kochamy Cie Mały Łobuzie :_)
    • kbart Re: Pomozcie dokonac wyboru, bo juz sama nie wiem 22.08.06, 07:03
      polecam kotline kłodzką, moze chcesz kupic posiadłośc tanio?
      • feng_shui_o.k kbart :_) 23.08.06, 21:04
        poprosze o szczegoly na priva, choc Kotlina Kl. raczej pozostanie dla mnie m-
        cem , ktore wracam, a nie m-cem do zycia, ale...
        Pozdr. Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka