Dodaj do ulubionych

tapicerka w maxi cosi tobi

25.08.06, 00:11
Czy mozecie mi powiedziec czy jest jakas roznica w materialach ? Czy material
z "top line" jest np. bawelniany, a material na pozostalych fotelikach
sztuczny (albo na odwot?).
Bede kupowac przez internet, a nie mam mozliwosci wczesniejszego sprawdzenia
w normalnym sklepie, bo najzwyczajniej nie maja tego modelu sad
Z gory dzieki za odpowiedzi :o)
Obserwuj wątek
    • lolka33 Re: tapicerka w maxi cosi tobi 25.08.06, 01:01
      też kupuję TOBI, zresztą za namową z tut. forum. Oglądałam na żywo i
      rzeczywiście TOP LINE jest tkaniną lepszą gatunkowo, różnice są nawet między
      kolorami w standardzie tzn najgorszy gatunkowo jest kolor: athletic i number
      one ( ta szara tkanina przypomina w dotyku starodawne dresy ). Dla chłopaka
      kolorystycznie wystarczy standard, dla dziewczynki wybieram z TOP LINE: albo
      blossom albo papillon. To są tkaniny impregnowane środkiem niepalnym i nie jest
      tak że TOP LINE to bawełna a standard to "sztuczniak". Warto na lato mieć
      pokrowiec frotte.
      Pozdrawiam
      • meotto Re: tapicerka w maxi cosi tobi 25.08.06, 14:12
        Ja sie wlasnie nie moge zdecydowac: podoba mi sie "animali" ze standardu
        i "blossom" z top line. Czyli, ze oba maja sztuczny material ale top line jest
        przyjemniejszy w dotyku, tak ?
        Kupuje dla corki ale pomyslalam sobie ze jej sie spodobaja te zwierzatka
        z "animali" a cena jest jednakowa. Jesli w top line material jest
        przyjemniejszy w dotyku albo np. latwiejszy do czyszczenia to kupilabym top
        line... Zawsze jestem nieszczesliwa jak mam za duzy wybor bo nie umiem sie
        zdecydowac :o)
    • lolka33 Re: tapicerka w maxi cosi tobi 25.08.06, 17:25
      Gwneralnie Top Line jest taki bardziej śliski, jak byłam ogladać "na żywo" bo
      chcę kupić na allegro, to były tylko te 2 kolory które wymieniłam i jakiś
      ciemny chyba granat taki z meszkiem i na nim jak posadzisz dziecko w jasnym
      welurowym ubranku to będzie widać takie kłaczki, bo to tkanina która "łapie"
      takie kłaczki. Mam nadzieje, że rozumiesz. A różnica w cenie to ok. 100-110 zł
      między standardem i Top Line, ale na allegro gratis albo pilot albo pokrowiec.
      • meotto Re: tapicerka w maxi cosi tobi 26.08.06, 12:35
        dzieki za wyjasnienia :o)
        Ja bede kupowac przez net ze strony holenderskiej i tam mi pokazuje identyczna
        cene bez wzgledu na to czy to "top line" czy nie. Dziwne ale prawdziwe.
        • majatusia Re: tapicerka w maxi cosi tobi 27.08.06, 07:49
          Maxi cosi ma róźne tapicerki różnią sie nie tylko wizualnie ale i dotykowo. Te
          z serii Top Line różnia się tylko bogactwem kolorów.
          Dotykowo to wyróznia sie kolor "navy" - taki z meszkiem... tak jak ktos tu już
          napisał bardzo nie praktyczny
          Super miły w dotyku jest number one i athletic i grathite gray - są od strony
          dziecka jak bawełna. Dziecku na pewno milej do tego przulać buźkę niż to takich
          sliskich powłok jak np oceanic czy animali.
          Nie wiem też na ile jest to prawda ale nam w sklepie odradzali zakup bardzo
          rzucającego sie w oczy fotelika (seria top line i te czerwone) z racji iż
          foteliki maxi-cosi sa bardzo chodliwym towarem i są chętnie kradzione z aut.
          Myśmy kupili grathite grey - jest super miły w dotyku, a jednoczeseni jest to
          grupsza tkanina niż w np number one. Kupowalismy na allegro u sprzedawccy G-7.
    • meotto tapicerka "blossom" 27.08.06, 15:09
      Czy ktos z was ma fotelik z taka tapicerka ? Jakie to jest w dotyku ? Chyba ten
      jednak bede zamawiac, ale poczekam jeszcze troche, moze ktos mi go opisze :o)
      • meotto Re: tapicerka "blossom" 28.08.06, 20:25
        jeszcze raz sie przypominam :o) tak na wszelki wypadek, gdyby byl tu ktos kto
        ma fotelik z taka tapicerka :o)
    • meotto Re: tapicerka "nautica" 29.08.06, 21:16
      Sorry, ze taka upierdliwa jestem z tym moim watkiem, ale wlasnie mi sie
      odmienilo i teraz chce tapicerke "nautica". Wie ktos jaka ona jest w dotyku ?
      To juz ostatnie pytanie i juz sie zamykam, bo pewnie mnie juz dosc macie :o)))
      • peilin Re: tapicerka "nautica" 30.08.06, 10:33
        Moje dziecko ma fotelik z tapicerka Animali i jestem z niej zadowolona. Nie
        wydaje sie sztuczna tylko bawelniana, ale skladu nie sprawdzalam. Drugi fotelik
        Maxi Cosi, ktory uzytkujemy (Priori) ma tapicerke z meszkiem i tez jest ok. Nic
        sie do niego nie czepia i nie zostawia tez klaczkow na ubraniach.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka