Dodaj do ulubionych

Zara,czy Benetton?

03.09.06, 21:01
Postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce i sama kupić jesienno-zimową garderobę
dla córeczki(98cm).Dotychczas zakupy robił mąż-hurtowo w H&M,C&A,Esprit i
Gap.No i ciocie zza morzawink)Ale niespecjalnie podobają mi się ich gusta i
dobór ciuszków(70 letnich sukienek,natomiast ani jednej cieplejszej
rzeczy..).W związku z tym mam pytanie,w którym z tych sklepów lepiej kupić
komplet ubranek-wiem że te sprzedawane w Polsce rożnią się niestety jakością
o tych które mi przysyłano;-((No i jak to się ma cenowo-kurteczki,płaszczyki
(dzisiaj w Benettonie widziałam ale wszystko w różu i błękicie a to mało
praktyczne raczej...).Dziękuję za rady-zawsze lepsze opinie użytkowniczek niż
ekspedientek dla których wszystko jest genialnej jakości i swietnie pasuje....
Obserwuj wątek
    • betif Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 00:26
      Jesli o mnie chodzi to zdecydowanie Zara smile W Benettonie kupuje glownie
      koszulki, spodnie np mi nie pasuja... Nie wiem jak jesienna kolekcja, ale
      letnia w tym roku mi sie zdecydowanie nie podobala. Natomiast Zara jestem
      zachwycona. Cenowo mysle, ze oba sklepy sa podobne. W obu robie zakupy na
      wyprzedazach smile No, ale jesli dla Ciebie to nie problem to zdecydowanie polecam
      Zare. Moje coreczki maja sporo ciuszkow tej firmy i jestem z nich bardzo
      zadowolona. Zarowno jakosc, komfort noszenia jak i wzornictwo mi pasuja smile
    • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 02:43
      To biore ZarewinkNa wyprzedażach może być mniej ciuszków niestety.Ale jakoś
      przeżyjemy zakupywink)
    • gosia.mama.wojtusia Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 09:04
      ja zdecydowanie bardziej wolę ZARĘ,fajniejszy design,właśnie kupilam dzieciakom
      całą torbe ciuchów na jesień i zimęsmile
      • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 10:13
        Ja też w takim razie się wybiorę ale za kika tygodni bo póki co musimy "zdrzeć"
        tony ubrań nakupione przez tatusia i ciocie...
      • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 10:33
        A jak się ma to co w sklepach tutaj do kolekcji na www? Też same brązy i
        szarości?I dużo jest wyboru na 98 cm?
    • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 10:21
      Tylko pamiętam jak kupowałąm w Zarze część wyprawki to po miesiącu oddawałąm do
      komisu...Po porstu kombinezonik był za zimny;-((((Tatuś się wściekł i kupił
      Cocodrillo któe faktycznie ciepłe było. Muszę chyba mierzyć bo nie wszystkie
      ubranka pasują rozmiarowo-moja cóeczka ma 21 miesięcy i 98 cm a ubranka z zZary
      ma na 3 latka...No i nie we wszystkich głowka przechodzi przez otworekcrying(
      • gosia.mama.wojtusia Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 10:43
        na stronce szarości,w sklepie dużo kolorowych rzeczy róznież,na pewno wybierzesz
        super ciuszki
        • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 10:46
          To fajnie.Przykrótkawe sweterki jakoś do mnie nie przemawiają-w sumie to racja
          bo ubranka są przygotowywane na zimę hiszpańską a nie nasze minus 20;-(((
      • betif Re: Zara,czy Benetton? 05.09.06, 23:15
        Zara to hiszpanska firma, wiec i rozmiary hiszpanskie, heh... Moja trzylatka
        juz od jakiegos czasu nosi ubranka w rozmiarze 4-5. Mysle, ze kombinezon tez
        byl za zimny, bo zimy w Hiszpanii lzejsze... wink Nie wiem... Ja mialam kurtke
        zimowa, ktora sluzyla calkiem dobrze dwa sezony. Co do kolekcji to nie
        widzialam strony w internecie, ale w sklepie wcale nie jest tylko brazowo i
        szaro smile Aha, i ja nie tylko tam kupuje. U nas w centrum handlowym jest i Zara
        i Next i H&M i C&A... Jest wiec spory wybor i nie wszystkie rzeczy trzeba
        kupowac zaraz w jednym sklepie smile
    • pia_ Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 11:05
      Znajoma od lat kupuje zimowe kurki i płaszczyki w Zarze i Benettonie i wszystko
      jest ok. Podobają mi się oba wzornictwa, wg mnie Benetton jest droższy i na
      przecenach przynajmniej w Polsce ich ciuszki raczej nie schodzą poniżej poziomu
      30 zł (w Zarze 15 zł). Ja jestem zakochana w tych niesamowitych kolorkach
      benettonowskich - wielobarwnych paskach, haftach. Niestety, taki kolorowy
      sweterek na moją 3-letnią córkę kosztuje tam 180 zł - dla mnie to zbyt dużo sad
      • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 11:13
        W Benettonie oglądałam wczoraj i raczej nie przekonała mnie oferta-jasny róż i
        błękit;-((Sweterek wiem który-zapinany pod szyję w kwiatkiwink)Kupiłam ale w
        wersji rozmiaru Swink)
        • pia_ Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 11:23
          U nas we Wrocławiu jest mała oferta dla dzieci, ale podobają mi się płaszczyki
          puchowe w kolorze granatu i wojskowej zieleni, oba mają podszewki kapturka
          różowe, kosztują chyba ok 250 zł. Natomiast kurtek nawet nie widziałam. Faktem
          jest, że oglądam te rzeczy raczej dla wizualnej przyjemności, bo w szafie czeka
          na małą cudny czerwono-beżowy kożuszek kupiony wiosną na wyprzedaży w Cubusie smile.
      • pyzza Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 11:13
        Zdecydowanie Zara .... bo :
        wiekszy wybór
        dla dziewczynek bomba ... te płaszczyki, żakieciki, kurteczki cudne buciczki
        kozaczki w kolorze liliowym , czerwone balerinki (sama kupiłam dla mojej małej)
        dla Zara jest rewelacyjna!!!
        Benetton jak dla mnie zbyt cekinowy (przynajmniej ostatnia kolekcja troche mnie
        odstraszyła)

• minkapinka Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 11:21
        Ja też kupuje puchówki w Benettonie i jestem bardzo zadowolona.
        Ceny niestety koszmarne, sliczny klasyczny granatowy sweterek z angorą - 139
        zł. A pomimo tych wysokich cen kurtek zimowych w Warszawie juz nie ma...
        • gosia.mama.wojtusia benetton wrocław 04.09.06, 11:27
          donoszę ,że we Wrocławiu w benettonie fajne przeceny,kupiłam synkowi dwie pary
          ślicznych sztruksowych spodenek za 49zł(przecenione ze 149)
    • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 13:02
      Buciki to ja w Zarze kupowałam jedynie "do wózka" ponieważ nie jest to jakaś
      uznana marka, butów przynajmniej-dlatego bezpieczniej moim zdaniem
      Naturino,Noel,Geox i Ecco.W Benettonie w Krakowie wczoraj widziałam kurtki po
      120zl i tym podobne,ale tak jak pisałam wyłącznie róże i błękity.Dzwoniłam do
      Zary,kolekcję już mają i ku mojemu zaskoczeniu ceny w przedziale 80-150 na
      rozmiar 98wink)Mile jestem zdziwiona i za dwa tygodnie ide szaleć jak dowiozą
      resztę kolekcji.
      • monika26kr Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 13:15
        Zara juz od pewnego czasu ma ceny przystepne, rzedu H&M. Wg. mnie nie
        przewyzsza tez innych sklepow jakoscia. Mam kilka ubranek, sa ok, ale te po
        kilku praniach nie wygladaja juz tak pieknie jak na poczatku.
    • rysia30 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 13:16
      Jestem miłośnikiem Benettona. Może i droższy ale za to jakość i wzornictwo
      idealnie w moim guście. Od lat kupuje tam większość dziecięcych ubrań.Tylko raz
      reklamowałam bluzeczke i nie było z tym problemu(wyblaknięcie kolorów).Zara
      czasem jest jak dla mnie zbyt bogato zdobiona i kolory za żywe. Faktem jest, że
      w czasie wyprzedaży ceny w Zarze bardzo spadają i można trafić prawdziwe okazje
      ale i tak wole zapłacić więcej za Benettona.
      • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 13:20
        Poczekam aż w Krakówku dowiozą kolekcję Benettona w takim razie.Wczoraj
        kupowałam ale dla siebie i to Sisley bo niezbyt mnie powaliła kolekcja
        tegoroczna.Dla dzieci,jak na lekarstwo-jeszcze wciąż wyprzedaże letnich
        ubranek.Róze i błękity już niepraktyczne na tym etapie rozwoju;-(((Zara miewa
        fajne ubranka i mam nadzieję że coś wybiorę.
        • leigh4 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 15:49
          Zara i Benetton jakościowo są podobne-niestety, moim zdaniem, jakość nie idzie
          w parze z ceną. Żeby nie być gołosłowną: wczoraj od kurteczki dżinsowej z zary,
          założonej po raz pierwszy, odpadł zatrzasksadAle wzornictwo zary podoba mi się
          najbardziej(mam synka, więc zwracam uwage na chłopięce ubranka). Dla wzornictwa
          więc warto skusić się za zakupy w zarzesmileW benettonie trzeba uważać na
          naprasowywanki: niemal we wszystkich ubranka tak ozdobionych, które mamy, po
          kilku praniach naprasowanki się łuszczą(chyba nawet nie "niemal" a we
          wszystkich). Poza tym podkoszulki z krótkim rękawkiem rozciągają się przy szyji-
          robi się taka jakby falbanka na zewnętrznej części(ale gwoli sprawiedliwości
          dodam, że zrobiło nam sie tak nie we wszystkich-tylko w dwóch czy trzech).
          Kurtki benettona nie miałam, więc się nie wypowiem. Polecam za to czapki i
          spodnie. Wzornictwo benettona dla chłopców jakoś mnie nie urzeka. Nie mogę się
          też przekonać do wełnianych swetrów dla dzieci-gryzące, brrrr...
          Jakością oba sklepy bije na głowę poczciwy H&M. Może wzornictwo nie tak ładne
          jak w zarze, no i większość dzieci ubierana jest w ubranka tej firmy, ale
          akurat mi to nie przeszkadza i z tych ciuszków zadowolona jestem najbardziej.
          Z gapa polecam nie sezonowe nowości, ale dział basic. Niestety najdroższy i
          zwykle nie podlega wyprzedażom, ale to rzeczywiście są ciuszki nie do zdarcia.
          Hi, hi... Zerknęłam teraz na to co napisałam i widzę, że są to rady typowej
          mamy chłopcasmileWśród dziewczynek chyba jest mniej "egzemplarzy", na
          których "palą się" ubraniawink
          • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 20:28
            No to już nie wiem sama...FAktem jest że Nasz tata robi hurtowe zakupy
            najczesciej w H&M..Tylko że niestety w dziale LOGG bo akurat sie uparł żeby
            było "na sportowo" a ja tak tesknie ze slodkimi ubrankamiwink)))Zaryzykuje i na
            jesien-zime ubiore mala w Zarze(polskiej).POtem bede "testowac" inne firmy
            zachodnie ktore niestety produkuja specjalne kolekcje na "nasz" rynek;-(((
          • betif Re: Zara,czy Benetton? 05.09.06, 23:20
            ho ho zdziwilabys sie jak na dziewczynkach sie pala smile
            • emonik Re: Zara,czy Benetton? 06.09.06, 14:12
              Potwierdzam - palą się aż skwierczy, zwłaszcza rajstopki!
    • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 20:43
      A może GAP? TYlko że nie wiem jak kolekcja z www ma się do tego co w Naszych
      sklepach.Mozecie mi napiać jak to jest?
      • leigh4 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 23:41
        Gapa niestety w Polsce nie ma. Ubranka tej firmy mamy z Francji i Anglii-w obu
        krajach jakość i wzornictwo te same. Z jakości jestem zadowolona-choć tak jak
        napisałam wcześniej, najlepsze gatunkowo rzeczywiście okazały się ubranka basic
        (czyli z tej stałej kolekcji, "wizytówki"gapa). Wzornictwo takie sobie. Nic
        szczególnego. Ciuszki raczej sportowe. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że
        i jakościowo i pod względem wzprnictwa porównywalne z h&m-a h&m sporo jednak
        tańszy.Pewnie naraziłam się nieźle tym stwierdzeniem fankom gapawinkAle taka
        jest moim zdaniem prawda.

Weronka, w istniejących sklepów w Polsce polecam też C&A-jakość troszkę gorsza
        niż w H&M(ale lepsza niż w Zarze), a ceny najniższe spośród wszystkich
        wymienianych. Jeśli zaś szukasz ubranek marek trochę mniej popularnych polecam
        mothercare i next(niedługo otwarcie w warszawie pierwszego sklepu). Ceny w
        mothercare wyższe niż w zarze, next trochę niższe lub b.podobne.
        Jeśli zaś chciałabyś znaleźć ciuszki naprawdę rzadko spotykane(lub wcale) na
        polskich ulicach, polecam w Warszawie sklep Staś i Nel oraz sklepy Confetti-są
        tam ciuszki z linii dziecięcych największych domów mody(przyuważyłam kiedyś
        m.in. Miu Miu), ale ceny kosmicznesad
        • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 23:52
          Ojejku a ja myślałam że jest w GK;-((Mothercare może otworzą w GAlerii
          Krakowskiej..JA mam dużo ciuszków Ralph Lauren bo akurat popularne w Stanach i
          na jakość nie narzekam.W sumie to chyba jestem za bardzo wybredna i znając
          życie na następny sezon powrócę do H&M.Najbardziej jednak żałuję że JAckpot nie
          ma dziecięcej linii..Kupowałabym wszystko!! Tak jak to czynię w swoim
          przypadkuwink)
        • gosia.mama.wojtusia Re: Zara,czy Benetton? 04.09.06, 23:52
          a ja jestem zadowolona z jakości ciuszków w zarze,mój synek ma kilka par dzinsów
          ,koszulki,sweterki,po 6 mies uzywania, prania itd ciuszki jak nowe
          • leigh4 do weronka:-) 05.09.06, 08:46
            Jackopot i Cottonfield ma linię dla dziecismile Wiem to na bank, gdyż sama
            kupuję. Ceny na poziomie zary i droższych rzeczy z h&m.
            • pia_ Re: do weronka:-) 05.09.06, 10:55
              Potwierdzam, ze Jackopot i Cottonfield mają linię dziecięcą, niestety ten dział
              został w ich wrocławskim sklepie zlikwidowany sad((, ale wg mnie podobne do nich
              wzornictwo ma polski Tatuum (rozmiarówka Tatuum Kids zaczyna się od 110).
              • leigh4 Re: do weronka:-) 05.09.06, 11:44
                Zapomniałam o Tatuumsmile Ubranka b. ładne, zwłaszcza dla dziewczynek. Wzornictwo
                b. ciekawe, niepowtarzalne. Jakość wydaje się b. dobra, ale z praktyki nie
                znam, gdyż nie kupowałam. Odstraszają mnie trochę ceny-niestety powalające...
                Acha! I reserved ma dział dziecięcy! Ale również nic nie wiem o jakości. Ceny
                ubranke dla chłopców raczej wysokie(ze zdziwieniem odkryłam, że wyższe niż dla
                dorosłych) i wybór dla chłopców kiepski. Dla dziewczynek za to jest dużo więcej
                ubranek i dodatków. W ubiegłym roku urzekł mnie płaszczyk i dopasowane do niego
                kalosze-ech! ale żałowałam, że nie mam córeczki..wink
            • weronka77 Re: do weronka:-) 05.09.06, 11:35
              W Krakowie nie ma!!! Zaraz tam dzwonię w takim razie,cholera jasna mam kartę
              stałego klienta na 15 procent!!!We Wrocławiu otwarli już na Świdnickiej
              Cottonfield?Ostatnio nie było ani pół Jackpota...
              • pia_ Re: do weronka:-) 05.09.06, 11:42
                Otworzyli i nic sad, działu dziecięcego nadal brak sad((.
    • wiktorka99 Re: Zara,czy Benetton? 05.09.06, 15:50
      Zara i Next to chyba najlepsze marki jakosc super ubranka po wielokrotnym
      praniu wygladaja jak nowe , ciesze sie ze NEXT powstanie w Polsce bedzie blizej
      na zakupy
    • fresowka Re: Zara,czy Benetton? 06.09.06, 10:00
      polityka firmy ZARA jes taka ze inne ciuszki sa szyte na zachod inne na wschod
      nie ma jednej kolekcji na caly swiat (wiadomo w Polsce np. sa bardzo zimne zimy
      a np. w takiej andaluzji temperatura spada do 1-2 stopni malo kiedy pozniej
      zera) tak wiec w kolekcji na europe wschodnia sa cieplejsze kurteczki i
      kombinezony
      kilka dni temu bylam w Polskiej Zarze i byla cala masa cieplych ubranek
      welnianych spodniczek sukienek a wczoraj w hiszpanskiej zarze na poludniu kraju
      nie ma takich rzeczy to sie im tam nie sprzedaje (a sama sobie upatrzylam
      fajnay jesienny plaszczyk w polsce a tu go nie ma sad(( )
      • pia_ Re: Zara,czy Benetton? 06.09.06, 10:07
        Jeśli chodzi o wiosenne rzeczy to w Zarze w Lizbonie było dokładnie to samo co w
        polskich sklepach.
    • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 06.09.06, 10:40
      W Jackpocie mają glównie od 104 i brak zimowych;-((Kupiłam co było na
      98.Reserved omijam bo trochę to taka "masówka" poza tym przyznam szczerze-nie
      kupuję polskich marek...Z tego powodu ominęłam również Tatuum.Pozostała
      Zara,Benetton,Esprit i Quadri cośtam-nazwa mi uciekła.No i moje odkrycie-
      Sanetta!!!Cudowne ubranka,ośmielę się stwierdzić fajniejsze niż Zara no i nie
      tak popularnewink)
      • mira31 Re: Zara,czy Benetton? 06.09.06, 11:45
        quadri foglio to polska firma z Poznania. pozdrawiam
    • minkapinka Re: rozmiary w Zarze... 06.09.06, 10:54
      irytują mnie rozmiary bluzek i sukienek w Zarze - 2-3 lata, 4-5 (do 108 cm) i 6-
      7 (do 120 cm)
      Moja córka ma prawie 4,5 roku, jest wysoka i szczupła. bluzki na 4-5 lat za
      małe, na 6-7 za szerokie.
      • leigh4 weronka... 06.09.06, 14:46
        Weeronka, a tak z ciekawości: dlaczego polskie sklepy omijasz? Nie to, żebym
        była jakoś bardzo patriotkąwink ale trochę mnie to zaintrygowało-przyznajęsmile
        Tak dla zasady nie wstępujesz do tych sklepów, czy z jakiegoś konkretnego
        powodu? Przyznaję się bez bicia, że równiez raczej nie kupuję synkowi ubranek
        polskich producentów, ale to raczej przypadek: po prostu w tych sklepach jest
        jeszcze za duża na niego rozmiarówka(od 110), albo nie podoba mi się
        wzornictwo, albo ceny nie do przyjęcia(dużo wyższe niestety od marek
        zagranicznych). Ale z argumentem, że jest to masówka raczej się nie zgodzę:
        zerkając na dzieci w wieku synka widzę, że masówką jest raczej h&m i zara-w
        Warszawie(i pewnie nie tylko) większość dzieci nosi ubranka z tych sklepów. To
        własnie polskie ubranka są rzadkością(czemu się nie dziwię, patrząc na metki z
        cenami np. w wójciku,tatuum czy coccodrillo)...
        • dzidzia_ch weronka77 06.09.06, 15:37
          a gdzie w Krakowie ogladalas Sanette?
        • t.nina1 przyłączę się do dyskusji 06.09.06, 16:12
          Odezwę się jako niepytana, ale od początku uważnie śledzę wątek.
          Również omijam polskie sklepy/marki, nie żebym była jakąś przesadną snobką, ale
          polska jakość/wzornictwo oraz ceny tych wyrobów są nie do przyjęcia.
          Oczywiście przy pierwszym dziecku eksperymentowałam z polskimi ubrankami, ale
          zrażona nie wracam.
          Zdedydowanie wolę marki typu H&M, Zara, czasami Cubus bądź C&A (C&A rzadziej),
          Gemo(głównie dla maluszków), Esprit (jest w Smyku),Next.
          Jakość i wzornictwo zdecydowanie ciekawsze (mimo, że czytałam również
          niepochlebne opinie na H&M nie nacięłam się nigdy). W takich sklepach gdy
          płacę, wiem za co. Bardzo lubię system zwrotów (28 dni w H&M, 30 w Zarze).
          Ceny Wójcika mnie powalają (relacja do jakości), tym bardziej, że (tu się
          narażę fankom) wzornictwo mają jak z bazaru. Moje dzieci nigdy nie miały nic
          Wójcika. Dwie koszulki Coccodrillo po jednym praniu wyglądały jak szmaty,
          szersze niż dłuższe - omijam. Kilka znośnych rzeczy miałam z Tup-Tupa (głównie
          2-częściowy kombinezon) ale tam podoba mi się kilka rzeczy na całą ofertę więc
          nie zaprzątam sobie głowy. Mam 3 rzeczy z Reserved, 2 ujdą (bluzy na suwak),
          ale koszulka z długim rękawem bez sensu - rękaw dłuuuuuuugi,2 razy zawinięty, a
          sama w sobie jest krótka, pępek widać (moje dziecko ma właściwe proporcje).
          Rzeczy zagranicznych marek zazwyczaj pojawiają się w szerokiej ofercie, nie ma
          problemu ze skompletowaniem garderoby, wszystko do siebie pasuje kolorystyką,
          aplikacjami, dla mnie ma to duże znaczenie.
          Właśnie wczoraj segregowałam ubranka po córciach, jeśli cokolwiek nadaje się po
          starszej dla młodszej, albo po młodszej do ewentualnej sprzedaży na allegro to
          tylko markowe, ale nie polskie, niestety...
    • ewkka Re: Zara,czy Benetton? 06.09.06, 16:54

O ile wiem oferta ZARY jest JEDNA dla wszystkich. To samo dotyczy produktów -
      nie ma gorszych jakosciowo dla Europy Wsch. i lepszych dla zachodniej. Na tym
      m.in.opiera się filozofia firmy. I nie tylko Zary - tak samo jest z H&M.
      • fresowka Re: Zara,czy Benetton? 06.09.06, 21:01
        Napewno nie ma gorszych jakosciowo na wsch europe a lepsza na zach. Tego nie
        napisalam.
        Znam bardzo dobrze polityke firmy nie tylko jako klientka tak wiec czesc rzeczy
        jest szyta na europe wschodnia (cieple swetry,kurtki) pewne rzeczy nie beda sie
        dobrze sprzedawac np. w andaluzji gdzie sa zimy cieple nie kuuje sie tam
        kombinezonow na zime tak wiec tam ich nie ma w ofercie
        Pewne jest ze nie ma dzielenia na lepsza i zla jakosc jest roznica w kolekcji
        gdzies jest mniej cieplejszych rzeczy a gdzies wiecej
    • weronka77 Re: Zara,czy Benetton? 07.09.06, 00:22
      Sanetta jest w malusieńkim sklepiku na Sławkowskiej-Petit.Mają tam wyłącznie
      Mini Niebo-kupowałam komplet do chrztu,oraz Sanettę.Cudowne pajacyki do snu
      jeszcze na rozmiary 92,98,1-4 i tym podobne.Cena średnio ok100zł,ale
      różnie.Zdziwiłam się bo mąż nawet chciał w Zarze i H&M zamówić i od razu z góry
      zapłacić za pajace do snu w takim rozmiarze ale powiedziano mu że takie
      rozmiary to tylko piżamki....Co do Wójcika się zgodzę-koszmar z ulicy
      Wiązowej,absolutna tandeta.Cocodrillo ujdzie w tłumie-miałam
      kombinezon,sukieneczkę i sztruksiki.Ubranka w polskich sklepach niestety
      jakościowo pozostawiają wiele do życzenia,dla mnie za twarde,za
      sztywne,nieprzyjazne dziecku.Wzornictwo też niestety fatalne...Rozmiarówka Zary
      też dziwaczna bywa-mój 21 miesięczniak nosi ubranka ZAGirls 3(92-98) a i tak
      zdarzają się takie że przez główkę nie przejdą..Co do asortymentu sklepów nie
      zgodzę się niestety-Zara,H&M w Nowym Jorku a sklepy w POlsce to niestety dwa
      rożne boeguny.Kolekcja okrojona,gorszej jakości.Zawsze kupowałam H&M w Szwecji
      w NIemczech-uwielbiałam tą markę i bardzo się ucieszyłam widząc ją u
      Nas.Niestety zatkało mnie na widok ubrań oferowanych tutaj..Fajnie wyglądają
      tylko w katalogach promocyjnych-w rzeczywistości są niestety mało
      efektowne.Pozostaję przy Benettonie,Zarze,Saneccie,Jackpocie no i Gapiewink
      Pierwszy sklep w Polsce będzie właśnie w Krakowie-w Galerii Krakowskiejwink)
      POdobnie jak salon Kanebo-ale to już info na inne forumwink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka