Dodaj do ulubionych

rozek - jaki polecacie

10.09.06, 22:23
hej, wiem ze sa zdecydowane przeciwniczki uzywania rozkow, ale te z Was, ktore
sobie je chwala, czy moglyby mi polecic firme/miejsce w Wawie gdzie moge cos
takiego kupic?Bo w internecie jest masa rozmaitych typow i nie mam pojecia
ktory lepszy i na ile cena przeklada sie na funkcjonalnosc/jakosc
Obserwuj wątek
    • kameleon_f1 Re: rozek - jaki polecacie 10.09.06, 22:35
      rożek starcza na krótko, standardowe wymiary 75 na 75 cm, nie opłaca się
      wydawać majątku. ja kupiłam jeden (15 zł) i uszyłam sobie większy 90 na 90 cm
      (wcześniej nic nie umiałam szyć i nigdy nie miałam do czynienia z maszyną do
      szycia, zaczełam od obszywania pieluch wink . myślę że nei warto wydać więcej jak
      20 zł. a co do przeciwniczek rożka to w szpitalu wszystkie dzieci są w rożkach,
      odpowiednio "zamontowane" na maluszku ułatwiają karmienie. POZDRAWIAM smile
    • kolunia1 Re: rozek - jaki polecacie 10.09.06, 23:12
      ja też mam jeden większy i jeden mniejszy, ten mniejszy jest z wkładką z kokosa
      chyba, najpierw używałam tego drugiego - niefortunnie zapakowałam do torby
      przxed porodem, ale później jak przypomniało mi się o tym z wkładką... nie ma
      porównania, dziecko sztywno się trzyma, nie ma problemu z karmieniem i przede
      wszystkim ja - strachulec nie boję się w nim trzymać mojego maleństwa smile Na
      piersze tygodnie życia polecam mimo wszystko taki z wkładką kokosową czy z
      trawy jakiejś - ułatwia bardzo! Chyba że jest się wprawioną mamą smile
      • mmalicka21 Re: rozek - jaki polecacie 10.09.06, 23:17
        a ja odradzam tą wkładkę
        dziecko w brzuszku nie ma zadnej kokosowej wkładki i mysle że poza brzuchem tez
        za nia nie przepada
        polecam zwykły rozek z materiału
        mi sie bardzo przydaje do dziś ( mała ma 6 tyg.) lubi sobie w nim spać
        i tez stabilna jest w nim i nie lezy na jakimś tam usztywnieniu tylko sie
        mięciutko naturalnie układa
        • piedor Re: rozek - jaki polecacie 10.09.06, 23:22
          Ja kupilam od razu 90x90 (tez bez wkladki ale z podusia, bedzie na pozniej) co
          prawda nieopacznie, myslalm ze rozki sa stndardowe po 80x80 i wydaje mi sie
          wielki ale sadze ze wszytsko zalezy od zawiniecia. Lepiej wiekszy skoro maluch
          i tak szybko rosnie.
          • lidia.d Re: rozek - jaki polecacie 11.09.06, 07:53
            Przy pierwszym dziecku miałam rożek z Drewexu. Skorzystałam z niego może ze 3 razy, a potem dałam sobie spokój. Tak czy inaczej po tych 3 razach rożek zaczął się psuć, więc Drewex odradzam ze względu na jakość.
            Lidka
            • luna333 Re: rozek - jaki polecacie 11.09.06, 08:12
              reż miałam drewexu z tą wkładką, wkładki nigdy nie użyłam a jakją wyciągałam to się rozdarł, rożka używałam tylko w szpitalu bo mi małego ak zapakowano i w domu przez kilka dni, więc fortuny wydawać nie ma co. I ogólnie gdybym wiedziała to bym wogóle nie kupowała - lepiej kocyk - dłużej starcza smile
    • rengur Re: rozek - jaki polecacie 11.09.06, 08:53
      Ja na swoje co prawda dopiero czekam, ale "wybawiłam" już 2 dziewczynki i przez
      pierwsze tygodnie obie były noszone (zarówno przez rodziców jak i przezemnie)
      właśnie w rożkach z wkładką kokosową - takich normalnych, cena ok 20zł. Było je
      wygodnie trzymać, zwłaszcza zaraz po narodzinach, im też chyba wygodnie się
      leżało bo nie protestowały. A jak troszkę podrosły, wkładka została wyjęta i
      długo służyła jako lekka kołderka do wózka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka