Dodaj do ulubionych

Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wrocku

29.09.06, 13:20
Dzisiaj zaczeli wykładac najnowszą kolekcję - niestety byłam tuz po otwarciu
sklepu, więc prawie nic nie widziałam sad.
No i wreszcie dowiedziałam się dlaczego mojej córce marzła noga w zimowych
Geoxach - otóż wszelkie obuwie typu "texy" nie nadaje sie dla dzieci mających
kłopoty z termorególacją (czyli albo spocone, albo lodowate stópki). Szkoda,
ze nie powiedziano mi o tym w zeszłym roku sad
Swoją drogą to zimowe Geoxy, które kupiłam w zeszłym roku w Chojnicach za 139
kosztują teraz na Bielanach 209 zł (poprzednia cena 269 zł). To jakiś obłęd!
Obserwuj wątek
    • anka_hanka Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 13:51
      Ojejku, to dobrze, że nie kupiłam bo chciałam a u nas nóżki lubią być zimne i
      spocone, czy możesz troszkę wiecej napisać? Albo chociaż jakie butki kuipisz,
      takie zwykle, klasyczne ocieplane misiem?? Pozdrawiam
      • pia_ Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 14:18
        Geoxy mają podeszwe typu respira, która zapewnia doskonałą wentylację poprzez
        pobieranie powietrza z zewnątrz. Ratunkiem jest wentualnie zapewnienie grubszej
        wyściółki w środku buta, ale u nas gruba skarpeta tez nie dała rady sad.
        Ja poluję teraz na skórzane Bartki na wyściółce z futra baraniego, ewentualnie z
        wełny. Młoda miała takie buty dwa lata temu i spisały się doskonale, więc teraz
        też spróbuję. Aha, kosztują 139 zł do rozmiaru 26.
        • anka_hanka Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 16:59
          Wielkie dzięki, my w zeszłym roku miałyśmy właśnie takie skórzane i na futrze,
          i było ok, ale w tym roku (Hania będzie miała 2,5) chciałam kupić "lepsze" bo
          może więcej spacerów w zimowych warunkach oraz żłobek. Dzięki Tobie kupię
          zwykłe, stare i poczciwe ... i na pewno nie będę żałowałasmile Pozdrawiam i
          jeszcze raz dziękuję. A wiecznie zimne i wilgotne nóżki i rączki to na 100%
          kwestie krążenia, niestety u nas też to dziedziczne.
    • greenland Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 14:12
      Pia dziwne z tymi nózkami.
      Moj synek to gorący maly facecik i często miewa spocone nózki np. w kapciach
      Befado dlatego woli sandałki, spi odkryty a nogi nawet zimą ma wręcz gorące. A
      w ecco z gore-texem nozka nigdy nie byla zmarznięta (a zaliczylismy spacery na
      sporym mrozie) ani spocona (np. po spacerach po centrum handlowym).

• pia_ Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 14:19
        Twój synek miał spocone, ale ciepłe, a młoda miała spocone i lodowate - tak jak
        ja sad
        • pia_ Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 14:20
          U nas na pewną wchodzą w grę kłopoty z krążeniem, bo zimne łapki i stópki to
          normalka u mojej córki.
          • mama-smyka Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 14:37
            To chyba sprawa indywidualna. Antoś ma podobnie, tzn. ma chłodne stópki a
            wiecznie wilgotne, nawet zimą chodzi w domu w sandałkach, bo w kapciach (nawet
            założonych bez skarpet), ma spocone nóżki, zresztą w tych sandałkach też nie
            jest mu idealnie, ale o wiele lepiej.
            I tu niespodzianka - właściwie nie mieliśmy żadnych półbutów, czyli takiego
            obuwia na jesień i wiosnę, w którym mały po ściągnięciu buta miałby suchą
            skarpetę, zawsze przynajmniej na paluszkach jest mokra a akurat w przypadku
            sympatexów nigdy mi się to nie zdarzyło! Miał suche i ciepłe stópki.
            Jedne mieliśmy z nubuku a drugie z gładkiej skórki i w obydwu parach było tak
            samo.
            Może po prostu Antkowi wyjatkowo pasuje ta membrana. smile
            • pia_ Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 15:01
              Geoxy oprócz jakiejś tam membrany tkaniny -tex, mają jeszcze tą podeszwę respira
              i o tą podeszwę głównie chodzi. Na wszelki wypadek będę unikała i podeszwy i
              membrany smile, a wrócę do tego co kiedyś się nam sprawdziło - czyli poczciwej
              skóry i baraniego futerka.
    • olaj Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 15:38
      Nam się w zeszłą zimę b. dobrze sprawdziły Ecco z Goretexem właśnie, a
      Mateuszek miewał w innych butkach chłodne stopy.
      W tym roku wypróbuję nową kolekcję zimową Reimy z mojego sklepu jak przyjdzie,
      w zeszłym roku były niestety strasznie sztywne, młody w ogóle nie umiał się w
      nich poruszac, tegoroczne są na szczęście inne.
      Po sezonie zdam relację.
      Pozdr
      Ola
    • gosia.mama.wojtusia Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 15:43
      pia masz może telefon do Bartka na bielanach?

czy jest duzo zimowych geoxów?
      • paliwodaj Re: Zimowe Bartki już w sklepach firmowych we Wro 29.09.06, 20:41
        dziewczyny, a skad wiecie ze futerko w srodku jest baranie? A sa tez inne np.
        sztuczne w Bartkach. Mielismy ostatniej zimy z futerkiem, ale z jakim to nie
        wiem!
        • czarna_maruda Pia, a które to te Bartki 29.09.06, 21:53
          o których mówisz?
          • pia_ Re: Pia, a które to te Bartki 29.09.06, 22:04
            Ja szukam skórzanych, na rzepy, z wkładem z futerka lub wełny w kolorze beżówym
            lub ciemnoczerwonym (jak się takie nie trafią to widziałam ładne granatowo-
            czerwone). Nie chcę z nubuku i sympatexu.
            • gosia.mama.wojtusia pia 29.09.06, 22:17
              pia,masz może nr do bartka na bielanach?
              i czy wiesz może czy mają juz zimową kolekcję geoxów i ecco?
              • emamaa Re: pia 29.09.06, 22:49
                Hej
                jeśli chodzi o geoxy to widziałam dwa modele dla dziewycznek jedne za 229,
                drugie za 329zł w Arkadii. W Ecco nie ma, jesli chodzi o nową kolekcję. Są
                natomiast w outletach.
                www.bartek.com.pl/sklepy_polska_firmowe.php tu masz numery do bartka,
                ale nie wiem czy jest na Bielany.
                Pozdrawiam
            • anka_hanka Re: Pia, a które to te Bartki 30.09.06, 13:48
              W Warszawie na Bemowie są już Bartki beżowe, na razie pełna numeracja, troszkę
              mi smutno że nie będzie brązowych, bo takie by mi najbardziej pasowały, ale cóż
              dziś jadęsmile Cena chyba ciut niższa, ale dosłownie o jakieś grosze, czerwonych
              jeszcze nie mają ale czekają cały czas, bo te, które są teraz to
              jakieś "wzorniki". Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka