Dodaj do ulubionych

Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon)

04.10.06, 11:35
Do mam które chciały zakupić kombinezon Tchibo, co macie teraz na oku?
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 11:47
      ja nie mam zadnego na oku, mam nadzieje,ze nie bedzie zimy w tym rokuwink))

Wczoraj ogladalam Coccodrillo, ceny wysokie a kombinezony takie
      sobie.Najbardziej mi sie podoba dwuczesciowy grafitowo bialy z zielonymi
      wstawkami.Byl tylko rozm 80 a my bedziemy chyba 92 kupowac.Mam problem z
      rozmiarem bo Mateusz ma 82 cm wysokosci, wazy 12 kg czyli jest sredni.Nosi 86
      body z Coccodrillo a ten kombinezon na 92 jest wielki.Nie wiem wiec czy
      ryzykowac i kupic 86? eh, wiecznie te same dylematy.

Quadri Fogilo tez widzialam,cena mnie zabila.Sama kurteczka 200zl.
      Moze cos na allego upoluje?
      • czarna_maruda Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 12:03
        No właśnie te ceny też mnie dobijają sad
        Narazie mamy używany Quadri Foglio, jednoczęściowy z Allegro za 50 zł, ale
        rozmiar 86 i nie wiem czy nam starczy. Kupiłam go na saneczkowe szaleństwa.
        Zależałoby mi na dwuczęściowym dla Jagody, żeby w razie czego wykorzystywać
        samą kurtkę (nie zawsze w zimie są mrozy), ale cena ponad 200 zł mnie dobija!
        Zwłaszcza, że planujemy kupić porządne, zimowe buty, więc minimum 250 na nie
        trzeba mieć.
        Zastanawiam się nad Mariquitą z poprzedniego sezonu
    • indra2 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 15:00
      Ja kupiłam h&m kurtka plus spodnie narciarskie chociaż kolorystyka dla chłopców
      w ogóle mi nie odpowiada ale nie znalazłam nic lepszego, cena 210zł ;-(
      aga
      • lgosia1 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 15:18
        wiosną, na wyprzedaży zimowych ubrań kupiłam w Makro przepiękny kolorystycznie
        jednoczęściowy kombinezon w rozmiarze 104.. Dałam coś poniżej 100zł a
        oryginalnie chyba kosztował coś w granicach 150zł. Bardzo często MAKRO mnie
        pozytywnie zaskakuje swoją ofertą ubrań sportowych dla dzieciaczków. Kombinezon
        jest firmy astrolabio i wygląda na super przemyślany "ergonomicznie". Zobaczymy
        jak się sprawdzi w praktyce.
        • lgosia1 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 15:39
          importerem odzieży astrolabio jest Brugi Polska. www.brugi.pl. Akurat na swojej
          stronie nie mają pokazanych kombinezonów astrolabio ale za to są kombinezony
          innych firm
    • pia_ Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 15:14
      W C&A są 2 częściowe kombinezony - mnie się podobają, po 149 zł. W Cubusie tez
      są 2 cz, ale cena wysoka sad
      • indra2 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 19:05
        Byłam ostatnio w C&A w Katowicach i jeszcze nic nie było. Muszę podskoczyć, bo
        cena lepsza a może i to najwyżej oddam ten z h&m. A pamiętasz jakie są kolory
        dla chłopców?
        aga
        • pia_ Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 05.10.06, 11:06
          Błękitno-granatowe - typ unisex, bo dodatki były w tych kolorach dla dziewczyn i
          dla chłopców. Ja chyba oddam ten nasz 1cz C&A i wymienię go na ten 2 cz. Kurtka
          ma specjalny wiatrołap/śniegołap z podszewki - bo to seria narciarska. Jeszcze
          są sprzedawane osobno kurtki i spodnie, ale cen i kolorów nie pamiętam.
    • anianj Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 18:58
      A ja w tą sobotę kupiłam ostatecznie dwuczęściowy Coccodrillo i jestem baaardzo
      zadowolona, zapłaciłam 192 zł i mam nowiutki, śliczny kombinezon.
      Ten co wybrałam widziałam wcześniej w internecie i w ogóle mi się nie spodobał a
      w rzeczywistości okazał się bardzo ładny.
      Do tego cieszę sie, że kupowałam ostatecznie "na żywo", w sklepie, bo planowałam
      kupić rozmiar 92 (mój synek ma 86 cm wzrostu), a jak go przymierzyliśmy to mój
      synek sie w nim utopił i kupiliśmy mniejszy.
      Ale bym się wkurzyła jakbym kupiła przez internet i musiałabym zwracać, dopłacać
      za przesyłki itd i jeszcze nie mieć pewności czy ostatecznie kupię dobry rozmiar
      czy nie.
      • anianj Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 18:59
        aha, wcześniej byliśmy w H&M, C&A, Cubusie i wszędzie były same kurtki, do tego
        średniego wyglądu, jak dla mnie przynajmniej.
        • mmala6 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 19:29
          Anianj jaki kupilas? ten zielony z sztruksowymi wstawkami? tez mi sie wydaje ze
          92 bedzie za wielki na Mateusza.Choc tak jak pisalam body z Coccodrillo na 86 sa
          na styk.
          • anianj Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 19:46
            widziałam te zielone ze sztruksem i w ogóle przyglądałam się wszystim modelom
            jakie mieli ale ostatecznie wybrałam taki srebrny z żółtym:
            www.emaluch.pl/x/product_info.php?cPath=32_177&products_id=1907
            (to zdjęcie naprawdę nie oddaje jego prawdziwego wyglądu)
            kupiliśmy rozmiar 86 i jest lekko przyduży, więc myślę, że starczy do końca zimy
            body nie miałam więc nie wiem jak byłoby z rozmiarówką body u nas
            • anianj Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 19:47
              a to spodnie:
              www.emaluch.pl/x/product_info.php?cPath=32_177&products_id=1910
              • mmala6 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 19:55
                juz wiem, tez go widzialam i macalam.Ale chyba widzialam tylko wersje
                jendoczesciowa, duza tansza.Ladny jestsmile
                • czarna_maruda Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 04.10.06, 22:22
                  Baaardzo ładny!
                  Jutro powędrujemy do Coccodrillo winktylko, że ja dla dziewczynki potrzebuję
                  A propos, widział ktoś nowe kombinezony Mariquita?
                  • anianj Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 05.10.06, 07:42
                    sama bardzo chciałam Mariquity, miałam upatrzony taki na allegro (tyle, że to
                    też dla chłopca):
                    www.allegro.pl/item127823410_dziecinada_pl_mariquita_winter_farm_92_nowy.html
                    no ale nie wiedziałam gdzie mogę zobaczyć go na żywo a Coccodrillo było w miarę
                    blisko, więc pojechaliśmy do Coccodrillo i wróciliśmy już z kombinezonem
                    • dosiamamafilipa Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 05.10.06, 11:40
                      ogladalam go ale to futerko przy raczkach jest szalenie nie praktyczne bo
                      bedzie przemakac jak dizcko bedzie chcialo balwana lepic i snieg do niego
                      bedize sie przylepiac chyba ze zabronic dziecku bawic sie w siegu ??
                  • monii_1 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 05.10.06, 09:38
                    kupiłam 2 dni temu córce same spodnie od kombinezonu z serii "doggy dog"
                    delikatna oliwka z różowymi wstawkami za 53 zł w AKPOL-u są naprawdę bardzo
                    ładne nie ma ich na stronie intermax ale są w papierowym katalogu Mariquita ,ale
                    kurtke kupiłam z TUP TUP pasującą różową wygląda teraz jak komplet .
                • anianj Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 05.10.06, 07:35
                  tak, były jednoczęściowe i oczywiście tańsze, ale to zawsze tak jest, bo w
                  dwuczęściowym więcej materiału, zamków itd
                  • enja11 Winter Farm Mariquita 05.10.06, 09:38
                    Ten kombizezon Winter Farm Mariquity jest cienki jak na mój gust. przymierzałam się do niego, ale matriał nie wygląda na impregnowany, spodenki sa bardzo cienkie. Panie w sklepie przekonywały mnie, że to dobrze, bo dziecko ma swobodę ruchów. Ok, ale dzwoniłam do producenta i powiedziano mi, że lekką mżawkę i deszczyk to ten materiał wytrzyma, ale deszczu już nie. Z czego wnoszę, że zabawa na mokrym, a nawet na "zwykłym" śniegu odpada. Jednak do samochodu bym polecała taki kombinezon, ponieważ jest wyjątkowo miękki i wygodny.
    • anka241 Re: Zamiast TCM-co macie teraz na oku?(kombinezon 05.10.06, 19:06
      Kupiłam córeczce wójcika różowy centkowany kotek - dwuczęściowy a teraz "czaje"
      na allegro coś "roboczego", myślę o coccodrillo-zobaczymy.Pozdrawiam
      ania
      • malenka07 Re: do dasiamamafilipa 12.10.06, 12:43
        Pisalas, ze ogladalas kombinezon Winter Farm. Ja sie do niego przymierzam
        (bardzo mi sie podoba), ale do jednoczesciowego i mniejszego (dla polrocznika),
        wiec lepienie balwana tej zimy mi nie grozi hi hiwink A wiec futerko nie przeszkadza.
        Mam takie pytanko: czy ten wierzchni nylon 100% jest bardzo szeleszczacy i
        "ortalionowy"? Nie moge namierzyc tego kombinezonu na zywo, a inne ciuszki z tej
        serii maja inny sklad tej wierzchniej warstwy, wiec nie mam porownania. Jesli
        mozesz, napisz slowko na ten temat.

A moze ktos widzial ten kombinezon w Wawie w jakims sklepie?

Z gory dziekuje za odpowiedzismile
        • georgusia Kombinezony TCM 12.10.06, 13:59
          Dziewczyny,
          z tego co widziałam na stronie www.wasz.sklep.pl są tam do kupienia kombinezony
          TCM po 159 zł, ale z każdego koloru tylko jeden rozmiar. Data dodania do sklepu
          to 8 października więc myślę że oferta jest aktualna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka