Gość: guest IP: *.* 22.03.01, 22:20 Kochanieńkie, potrzebuję Waszej rady a propos kupna fotelika powyżej 10 kg, jakie są najlepsze? To samo odnośnie krzesełka do karmienia. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 22.03.01, 23:45 Polecam fotelik maxi cosi priori, a fotelik do karmienia peg perego, bul brevi na kolkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 06.06.01, 23:11 maxi cosi priori - jest po prostu najlepsze i latwe w obsludze ( no i stosunkowo lekkie - czasem trzeba go tez wytaskac z samochodu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 23.03.01, 08:26 Moje córeczki mają krzesełko VOX - sosnowe, a drugie to jego wierna kopia zrobiona przez jakąś niedużą firmę. Są bardzo ładne z kolorowymi siedzeniami i mają jeszcze jedną wielką zaletę - rozkładają się na niskie krzesełko z blatem - swietne miejsce do rysowania itp. Moim zdaniem, nie ma sensu kupowanie krzesełek z wmontowanymi zabawkami, grzechotkami - po co dziecko przyzwyczajać do zabawiania w czasie posiłku.\nA tak na marginesie - takie krzesełko to doskonałe miejsce do chwilowego "spacyfikowania" dziecka, kiedy trzeba coś zrobić np. w kuchni. Tylko trzeba pamiętać, że w zasięgu małych rączek znajdują się wtedy wszystkie do tej pory niedostępne przedmioty - np. talerze na stole, albo kwiatki w doniczkach na parapecie czy karnki na kuchence. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 23.03.01, 08:26 Moje córeczki mają krzesełko VOX - sosnowe, a drugie to jego wierna kopia zrobiona przez jakąś niedużą firmę. Są bardzo ładne z kolorowymi siedzeniami i mają jeszcze jedną wielką zaletę - rozkładają się na niskie krzesełko z blatem - swietne miejsce do rysowania itp. Moim zdaniem, nie ma sensu kupowanie krzesełek z wmontowanymi zabawkami, grzechotkami - po co dziecko przyzwyczajać do zabawiania w czasie posiłku.\nA tak na marginesie - takie krzesełko to doskonałe miejsce do chwilowego "spacyfikowania" dziecka, kiedy trzeba coś zrobić np. w kuchni. Tylko trzeba pamiętać, że w zasięgu małych rączek znajdują się wtedy wszystkie do tej pory niedostępne przedmioty - np. talerze na stole, albo kwiatki w doniczkach na parapecie czy karnki na kuchence. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 23.03.01, 12:19 Fotelik to oczywiście Maxi Cosi Priori(wygodny ,3pozycje ustawienia fotelika,wygodne zapięcie i cud kolorystyka.)\n Pa,pa szerokiej drogi! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 24.03.01, 22:37 Ikea oferuje plastikowy, lekkie krzesełko do karmienia.\nJest niedrogi (chyba 49 zł), można dokupić osobno pasy i blacik (25 zł).\nNIekłopotliwy w myciu, ma nóżki, które szybciutko można wymontować i zapakować sprzęt np do bagażnika samochodowego.\nMAm taki i jestem bardzo zadowolona\nBeata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 26.03.01, 09:42 Także jak Beata mamy krzesełko do karmienia z Ikea.\nSuper -polecam !!!!\nDorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 26.03.01, 21:10 Cześć! \nPolecam krzesełko Peg Perego - łatwe do utrzymania w czystości, stabilne, posiadają szeli i pasek, wyciągana półka z przodu, regulowana wysokość i odchylenie oparcia. Dziecko może nawet się w tym zdrzęmnąć. Jedyna wada to cena ok.600PLN. Ale zawsze może się rodzina złożyć i kupić w prezencie. \nPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 27.03.01, 19:28 \nPolecam krzesełko Cam Futura jest połowę tańsze od Peg Perego, a wydaje mi się, że podobnej jakości. Te krzesełka są lepsze od sosnowych Vox-ów ponieważ mają zdejmowany i regulowany blat co znacznie ułatwia wyjmowanie dziecka. Regulacja wysokości umożliwia dopasowanie krzesełka do twoich potrzeb oraz gdy dziecko jest większe może samo wchodzić. Wyposażone jest w szelki dające ci pewność że dziecko samo bez twojej wiedzy nie wyjdzie lub nie wypadnie. Krzesełko jest wytrzymałe, bo moje dziecko przez 3 lata nie zdołało go zniszczyć. Oceniam go na 5.\n\nFotelik mam też firmy Cam od 9 do 26 kg i to jest jego zaletą, że po 2 latach dziecko z niego nie wyrośnie, ale coś za coś, w tym foteliku nie ma regulacji oparcia. Można coś podłożyć pod fotelik by wygodnie się spało dziecku. Fotelik jest na 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 27.03.01, 20:22 Też mam krzesełko Cam Futura. Kupiłam je za 250zl ale w promocji bo normalnie kosztuje ok. 300 zł. i jest naprawdę super. Jest składane(można przewozić), regulacja wysokości jest naprawdę dużym ułatwieniem, ma bardzo ładną kolorystykę, duży wyjmowany blat z regulacją odległości i jest bardzo łatwe w czyszczeniu. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 03.04.01, 20:23 Polecam fotelik firmy Bebe Confort od 9 kg do 36 kg. Ten fotelik "rośnie" razem z dzieckiem. Jest wygodny, ma miękki zagłówek na rzepy, łatwy w utrzymaniu czystości, materiał solidny (nie wyciera się). Nasz mały podróżuje w nim już kilka lat i będzie przez następnych kilka. Elementy w foteliku dopasowuje się do wagi dziecka. Polecam!!! Ula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 24.04.01, 09:48 Polecam krzesełko CAM FUTURA. Jest rewelacyjne, dla pierwszego dziecka miałam drewniane krzesełko(teraz ma krzesło ze stolikiem do swoich zabaw). Krzesło CAM jest rewelacyjne i jeszcze nie tak drogie (niedawno widziałam je za 240 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 06.06.01, 14:00 Kobiety są zabawne - ptają o fotelik samochodowy, a odpowiadają o krzesełkach do karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 06.06.01, 23:55 Fotelik samochodowy Deltim - polski bardzo funkcjonalny, estetyczny, niedrogi, zagłowki ,ochraniacze itp w standarcie. Potem jest to siedzisko dla starszego dziecka.Do przemo- czytaj uwaznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy IP: *.* 07.06.01, 06:05 Fotelik Deltim można kupić ze stelażem (wtedy się lekko rozkłada) lub bez (jest tańszy). Zgadzam się z Beatą - jest bardzo fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: fotelik samochodowy-do Uli IP: *.* 16.06.01, 17:33 Czy fotelik o którym piszesz to taki w którym dziecko zapina się pasem samochodowym? Jeśli tak to czy jest to wygodne dla dziecka ważącego 9 kg.? Odpowiedz Link Zgłoś