Gość: guest IP: *.* 12.06.01, 21:11 Tak bardzo zachwalałyście emulsję do kąpieli Oilatum. Na ulotce pisze, że jest to płyn do kąpieli leczniczej (sucha, swędząca skóra). Czy zatem można kąpać bez obaw w niej noworodka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: OILATUM IP: *.* 13.06.01, 06:54 Ja kąpałam Pawełka jak miałok 1,5 - 2 miesiące (bo miał wysuszoną skórę, a wysuszoną skórę łatwo podrażnić). Można też kąpać noworodka (i większe dzieci też) w w odzie z krochmalem. Też pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: OILATUM IP: *.* 13.06.01, 14:47 ja dolewałam Olilatum do kąpieli mojego maleństwa jak miał 4 dni - miał straszną pokrzywkę i to poleciła mi pielęgniarka w szpitalu - naprawdę pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: OILATUM IP: *.* 15.06.01, 21:52 Kasia napisała/ł:> Tak bardzo zachwalałyście emulsję do kąpieli Oilatum. Na ulotce pisze, że jest to płyn do kąpieli leczniczej (sucha, swędząca skóra). Czy zatem można kąpać bez obaw w niej noworodka?Spokojnie. Własnie po to jest.Kąpalismy w tym już dwójkę...Rysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: OILATUM IP: *.* 23.06.01, 23:01 Jest jeszcze preparat o podobnym dzialaniu ( a wlasciwie seria do suchej skory) Balneum Hermal: plyn do kapieli, krem, emulsja do ciala i plyn do mycia. Stosuje te preparaty u coreczki od urodzenia. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: OILATUM IP: *.* 16.06.01, 09:31 Dermatolog polecała Oilatum zamiast Bambino i innych. Mój syn ma 3 miesiące i fajową skórę po kąpieli ( wysypkę ma na twarzy ale to inna historia... )(. A. Odpowiedz Link Zgłoś