IP: *.* 12.08.01, 13:15
Dziewczyny,Znacie może jakiegoś dobrego okulistę dziecięcego? Mój maluszek ma kłopoty z ropiejącymi oczkami juz od urodzenia. Nasz pediatra przepisywał mu różne kropelki, które nie pomagały. Prawdopodobnie wyśle nas do okulisty przy najbliższej wizycie. Chciałabym jednak iść do jakiegoś sprawdzonego.Serdecznie pozdrawiam,Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Okulista IP: *.* 12.08.01, 17:39
      Jesli jestes z W-wy to ja jutro bede ze swoja niunia testowac okuliste z fundacji przy szpitalu na Nieklanskiej i dam Ci ewentualnie znac ....Zreszta mysle, ze mozesz i tak sie z nimi umowic (wizyta 60 zl.) - mi ich polecal moj pediatra. Pozdrawiam
    • Gość: guest Re: Okulista IP: *.* 13.08.01, 09:09
      Polecam lekarzy z Centrum Zdrowia Dziecka oraz ze Szpitala Kolejowego w Aninie, znam namiary na miejsca, gdzie przyjmują prywatnie. Ursynów - ul.ZWM 3 tel: 641-81-28, dr. Hibczyńska i dr.Kanigowska; Gocław tel.671-02-01, nie pamiętam adresu, dr. Czerwińska.Lojalnie mówię, że są to zakłady optyczne, w których pracuje mój mąż (optyk), ale lekarze tam pracujący zajmują się leczeniem poważnych chorób oczu. Te lekarki, które wymieniłam specjalizują się w leczeniu dzieci.
    • Gość: guest Re: Okulista IP: *.* 13.08.01, 13:16
      cześć :)z tym problemem borykaliśmy się przez 6 miesięcy z naszą Madzią (czyli też od urodzenia).Podobnie - stosowaliśmy: maści, kropelki - bez skutku Problem, który masz z dzieckiem, to NIEDROŻNE KANALIKI ŁZOWE, które niestety trzeba udrożnić mechaniczne.Jest to jedyna skuteczna metoda.Zabieg trwa ok. 5 minut i jest bezbolesny, polega na przepłukaniu kanalików. Niestety dzieci krzyczą, bo są owinięte prześcieradłem (żeby się nie ruszyły). My byliśmy z małą w fundacji na Niekłańskiej, kosztuje to 250 zł, ale można też bezpłatnie na oddziale (dość długie terminy). Przed zabiegiem trzeba wykonać dziecku posiew oka na bakterie. Pozdrawiam!
    • Gość: guest Re: Okulista IP: *.* 14.08.01, 09:38
      JEśli jesteś z Warszawy to polecam dr Juszko z Prywatnego Instytuty Zdrowia i Urody na ul. SObieskiego 18, tel. 651 66 86

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka