Dodaj do ulubionych

Imie dla dziecka

IP: *.* 18.08.01, 22:07
Czesc dziewczyny,jestem w 26 tygodniu ciazy i juz wiem ze to coreczka (juz druga),bardzo sie z tego ciesze ale jedno nie daje mi spokoju.Nie potrafimy sie zdecydowac z mezem jakie imie wybrac.Mi podoba sie Nicole a mojemu mezowi Michele,prosze napiszcie ktore wam sie podoba.Dzieki Roksana
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Imie dla dziecka IP: *.* 19.08.01, 09:14
      Michele to po włosku Michał - chyba nie chcecie nazwać córki imieniem męskim???
      • Gość: guest Re: Imie dla dziecka IP: *.* 19.08.01, 12:23
        Hej Roksana, dlaczego piszesz na forum zakupy? Lepiej przenies swoj post na inne forum. A co do imienia to mi sie wlasnie podoba Michele, dlatego ze ma swoj ładny odpowiednik po polsku i można fajnie zdrabniać. :benetton: Nicole nie ma odpowiednika chociaż istnieje po polsku walsnie w tej formie, no ale nie da sie go spolszczyć... A poza tym jak spiewali B. "Michele , ma belle..." :)A teraz do Inki - w obcych językach czesto formy męskie i żenskie sa takie same, nie to co po polsku. Na przyklad moje imie ma po francusku tylko jedna formę, wspolną dla obu płci.Pozdrowionka, :bounce:
    • Gość: guest Re: Imie dla dziecka IP: *.* 20.08.01, 08:18
      witaj!Mnie bardzo podoba się Michele..Ale to i tak wy musicie zdecydować!Moja Zuzia najpierw miła na imię (przez 3 miesiące) Majka...EWA
      • Gość: guest Re: Imie dla dziecka IP: *.* 20.08.01, 14:03
        Ja też jestem za Michele. Jak urodzę córkę, to dam na imię Greta. To imię wprost mnie oczarowało, a myślałam, że nic nie przebije Marysi!!! POzdrawiam
        • Gość: guest Re: Imie dla dziecka IP: *.* 20.08.01, 15:13
          Mie się podoba Michele, ale jak ją zobaczysz po urodzeniu,to napewno Cię olśni i będziesz wiedziała, które imię do Małej bardziej pasuje.POZDRAWIAM
    • Gość: Kasia_M Re: Imie dla dziecka IP: *.* 21.08.01, 12:38
      Roksana chyba nie mieszkasz w Polsce? Nicole czy Michele raczej nie polskie imiona.......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka