Dodaj do ulubionych

termometr bezdotykowy chicco

13.11.06, 23:49
www.allegro.pl/item140335427_chicco_nowy_termometr_bezdotykowy_no_touch_tanio.html
Czy ktoś z Was ma ten termometr? Czy dobrze robi pomiary? Szukam czegoś do
mierzenia temperatury jak dziecko śpi. Moje nieststy jest wrażliwe i wybudza
się przy mierzeniu temperatury normalnym termometrem elektronicznym (z resztą
trudno się dziwić). Tak więc szukam takiego termometru, który pozwoliłby
mierzyć jak najdelikatniej. Ale nie wiem czy warto inwestować w chicco? Może
inny skroniowy (np. Scaneo)? Te douszne chyba nie wchodzą w grę, bo tu jednaj
trzeba tą końcówkę wsadzić dziecku do ucha.Help! Doradźcie coś, bo dziecko
chore i trzeba działać!
Obserwuj wątek
    • coronella Re: termometr bezdotykowy chicco 14.11.06, 10:27
      hm, cena zabójcza.
      mnie juz sama marka chicco odpycha, tyle razy sie na nich zawiodlam. sprzety maja bardzo drogie, moze i kolorowe, ale jakosciowo srednie. Poza tym czy jedna firma moze robic dobre ubranka, wozki zabawki i jeszcze sprzet medyczny?
      ja mam termometr do czoła, nie wiem jak sie to fachowo nazywa. dostawia sie do skory na czole na 2-3 sek, mozna to zrobic na tyle delikatnie, ze nie wybudzi sie dziecka. zaplacilam za niego 50 zl. mierzy i temp ciala, i powietrza, a nawet wody w wanience.
      • mama-smyka Re: termometr bezdotykowy chicco 14.11.06, 10:33
        Hmmm... Cena dość średnia jak za termomentr czołowy, ja również nie ufam
        Chicco, ale gdyby faktycznie nie trzeba dotykać czółka... Trzeba by jednak
        najpierw sprawdzić dokładność pomiaru w tym termometrze, tzn. zmierzyć nim
        kilkakrotnie temp. mierząc jednocześnie tradycyjnym termometrem.
        My mamy termometr Microlife i w zasadzie moge go polecić - zarówno douszny jak
        i człowowy.
        Ale niestety nie spotkałam termometru tego typu, który przy kilkukrotnym
        mioerzeniu z rzędu nie pokazywałby wyników z różnicą sięgającą i jednego
        stopnia. sad
        Samsung ma również vwielu zwolenników, ale dla mnie był zbyt duży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka